Skip to main content

Wien med Donaukryssning 7 dagar

BUSSRUNDRESA - Österrike - Rundresa, Wien med Donaukryssning 7 dagar

Wien med Donaukryssning

Likt ett sammetslent band slingrar sig mäktiga Donau förbi välskötta vinodlingar, praktfulla barockkloster och suggestiva borgruiner. Ombord på den bekväma flodbåten njuter vi av detta enstående panorama. Sedan väntar Wien på oss, våra drömmars stad som blir till verklighet. Schönbrunns eleganta slottssalar, valsernas smäktande toner och livlig stämning på en äkta Heuriger. Grattis till en underbar bussresa!

 

1 person(er) ger medelbetyg 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

Se reseledare Annika berätta om en av sina favoriter, Wien med Donaukryssning »
Snabba fakta
  • En underbar rundresa med vidunderliga vyer längs Wachaudalen!
  • Kejserliga Wien bjuder på klassisk elegans och vackra kaféer.
  • Upplev storslagen musik på utflykten Konsertafton och känn historiens vingslag under rundvandringen på Schönbrunn!
Ingår i priset!
  • Resa i helturistbuss
  • 6 övernattningar i dubbelrum
  • 3 middagar
  • 6 frukostar
  • Besök i Nürnberg
  • Kryssning på Donau
  • Reseledarservice

Dagsprogram

DAG 1, LÖRDAG: MALMÖ – KASSEL

Lördag morgon samlas vi förväntansfulla i Malmö, där vår reseledare och chaufför glatt välkomnar oss. Dagens första etapp går via Öresundsbron till Danmark. Sedan rullar vi genom det flacka landskapet till färjeläget i Rödby.  Härifrån går färjan som tar oss till Puttgarden. Väl i land i Tyskland stannar vi till för lunch och på kvällen når vi Kasseltrakten och vårt bekväma övernattningshotell som väntar med välsmakande middag och inbjudande sängar. Ca 65 mil

DAG 2, SÖNDAG: KASSEL – NÜRNBERG – LINZ

Den tyska frukostbuffén blir en fin start på en spännande dag! Utvilade fortsätter vi vår färd genom Tyskland. I bayerska Nürnberg gör vi ett stopp för att äta lunch och titta lite närmare på staden. Eftermiddagen tar oss vidare i sydostlig riktning. I vackert landskap följer vi den mäktiga Donau ett slag. Kafferasten med småprat över välsmakande förfriskningar är alltid lika välkommen och snart närmar vi oss Österrike och Linz, huvudstad i förbundslandet Oberösterreich. Efter att vi checkat in på komfortabla Prielmayerhof och ätit middag passar vi kanske på att bekanta oss med omgivningarna? Ca 64 mil

DAG 3, MÅNDAG: LINZ – KRYSSNING – WIEN

I dag väntar en av resans verkliga höjdpunkter! Som ett av Österrikes världsarv finns det ansedda Wachau upptaget av Unesco. Wachau är omtalat lika mycket för sina utmärkta viner, som för sin enastående natur. Genom området flyter den sköna blåa Donau och faktum är att det allra bästa sättet att uppleva denna trakt är just från floden. Från Linz tar bussen oss smidigt till Melk och här vi stiger på vår flodbåt. En ljuvlig flodkryssning tar oss till Krems, där vår buss väntar för vidare färd mot Wien. Valsernas vänliga stad och många spännande upplevelser väntar oss. Här finns spåren av ett storslaget förflutet och en livsglädje och elegans vi inte hittar någon annanstans! Ca 19 mil

DAG 4-5, TISDAG TILL ONSDAG: WIEN

Wien, en legend och en storhet. Atmosfären är mättad av förfinad kultur, klassisk elegans och progressiv konst. Sedan 1200-talet mäktig huvudstad i det habsburgska kejsardömet – i dag snarare kulturhuvudstad med anrika teatrar, bedårande byggnader i olika arkitektoniska stilar och världsberömd musik. Vi fängslas av Wiens mångfald när vi promenerar i gränderna runt Stefansdomen. Kanske slinker vi in på ett av de kaffehus som Wien alltsedan 1600-talet blivit så berömt för. Under vår stadsrundtur lär vi känna Wiens olika personligheter, då vi bland annat färdas längs det vackra huvudstråket Ringstrasse. Den gotiska Stefansdomen är ett givet utflyktsmål, liksom det kejserliga residenset Schönbrunn. När det skymmer lär vi känna ytterligare en sida av miljonstaden Wien. Vi rekommenderar varmt våra utflykter Konsertafton och Heurigenabend. Dagarna i Wien blir till ett alldeles oförglömligt minne!

DAG 6, TORSDAG: WIEN – PRAG – HALLE

Vi lämnar Wien bakom oss, men med oss bär vi minnen och upplevelser från fantastiska dagar. Färden går vidare i det Centraleuropa som en gång styrdes av den mäktiga habsburgska familjen. Vi passerar gränsen mot Tjeckien och passar förstås i vanlig ordning på att umgås över en kopp välsmakande förmiddagskaffe. Genom det böhmiska landskapet närmar vi oss den gyllene staden Prag – dit kejsar Rudolf II faktiskt flyttade det habsburgska hovet från Wien, under en period. Vår inplanerade lunch låter oss även få en skymt av magnifika Prag och vi inser att detta är en pärla att komma tillbaka till! Eftermiddagens etapp tar oss vidare norrut, över tyska gränsen och genom natursköna Erzgebirge. Snart når vi Halle där vi kan koppla av med god middag och inbjudande sängar på vårt välkomnande övernattningshotell. Ca 62 mil

DAG 7, FREDAG: HALLE – MALMÖ

Vi vaknar pigga och utvilade så efter frukost stiger vi in i bussen för att fortsätta vår färd. Genom delstaten Brandenburg fortsätter vi vidare norrut mot Östersjökusten. I den gamla hansestaden Rostock åker vi ombord på färjan som tar oss över till Danmark och får möjlighet till lunch ombord. Ett par timmars färd återstår innan vi far över Öresundsbron och skymtar Malmös kustlinje med Turning Torso. Med varma leenden och glada minnen och tar vi farväl av varandra för den här gången. På återseende! Ca 57 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och spara pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.680:- Ordinarie pris: 1.870:- Du sparar: 190:-
 
     

NÜRNBERG

Med en 950-årig historia har Nürnberg under lång tid varit ett handelscentrum, tacksamt beläget vid de stora handelsvägarna och omtalad för sin leksakstillverkning och sina välsmakande korvar. Uppe på en höjd tronar försvarsanläggningen Kaiserburg med anor från medeltiden. Vår reseledare tar oss med på en promenad och det ges även tillfälle att äta lunch innan vi lämnar Nürnberg. Prova gärna en äkta Nürnberger Lebkuchen som redan medeltidens munkar bakade och smaksatte med orientaliska kryddor! 

Ingår i resans pris!

DONAUKRYSSNING

Distriktet Wachau, i floden Donaus dalgång en bit väster om Wien, har kallats ett av Europas mest magnifika flodlandskap. I dag ges vi en unik naturupplevelse, då vi stiger på vår båt i den undersköna lilla staden Melk. Vi hinner få en skymt av det vackra benediktinerklostret, innan vi glider vidare på Donau. Området vi upplever har varit bebott under tiotusentals år, och under vår flodfärd möter vi spår från såväl romare som benediktinermunkar. Kyrkor, slott och dramatiska ruiner skapar sagostämning tillsammans med vinsluttningarnas grönska i ett böljande landskap.

Ingår i resans pris!

UPPLYSTA WIEN, KVÄLLSTUR

Dagen skymmer och mörkret sjunker över det som var kronan i det storslagna habsburgska riket. Wiens kejsarprakt förtrollar kanske som allra mest i skymningsdunklet. Vi färdas utmed paradgatan Ringstrasse och vi hänförs av de vackra byggnaderna. Fasader och kyrktorn är upplysta mot kvällshimlen och det känns som om vi färdas i en saga. Den mäktiga Burgtheater imponerar, liksom den vackra operan, parlamentet, rådhuset… Wien är våra drömmars stad.

Pris ca 170:-

STADSRUNDTUR I WIEN, HALVDAG

På denna innehållsrika stadsrundtur låter vi Wien visa upp sina stolta byggnader. Staatsoper, Hofburg med Spanska ridskolan och konsthistoriska museet ligger alla utmed Ringstrasse, som omger stadens äldsta delar. De gamla kvarteren kring shoppinggatan Kärntner Strasse domineras av Stefansdomens mäktiga torn. Denna kulturstad bjuder på en mångfald av konst, museer och vacker arkitektur!

Pris ca 260:-

KONSERTAFTON, KVÄLLSTUR

Vilken annan stad är mer förknippad med svepande valser och klassisk musik? Runt kejsarstaden Wien står en air av musikalisk skönhet, med kompositörsnamn som Strauss, Mozart, Beethoven, Brahms, Haydn, Schubert... Denna kväll får vi uppleva klassisk musik från Wien, inramad på det mest eleganta sätt till en njutning för alla sinnen. Aftonen blir oförglömlig!

Pris ca 595:-

SLOTTET SCHÖNBRUNN, HALVDAG

Slottet Schönbrunn är inte bara en symbol över den habsburgska eran. Det är också ett mästerverk i sig. I dag låter vi oss föras tillbaka i tiden när vi visas runt i slottets andäktiga salar. Prakt och rikedom möter oss överallt. Rokokomöbler som drottningen Maria Theresia lät tillverka i mitten av 1700-talet, salar med guld, rosenträ och magnifika konstverk. Passa också på att njuta av den gröna blomsterprakten i slottsparken, som blir till kronan på verket.

Pris inkl. inträde och lokalguide ca 420:-

HEURIGENABEND, KVÄLLSTUR

Ursprungligen var ordet Heuriger benämningen på den yngsta årgången av det lokala vinet. Numera syftar det lika mycket på de inbjudande vinstugorna som är så typiska för trakterna kring Wien. I kväll besöker vi en traditionell vinstuga för att njuta av den vällagade maten och det friska vinet. Musiken håller takten till de glada skratten medan vi roar oss och har trevligt. En kväll som ingen bör missa!

Pris inkl. middag med dryck ca 425:-

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

1 recension(er) medelbetyg 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Vi er glada att kunde resa med er!

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension samt middagar på övernattningshotellen i Tyskland och i Linz (3 middagar och 6 frukostar). I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice. Dessutom ingår kryssning på Donau och besök i Nürnberg.

Enkelrumstillägg: 1.995:-

Barnrabatter: 30% för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö lördagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 3 - 6

Hotel Ibis Wien Mariahilf, Wien
Hotel Ibis Wien Mariahilf, Wien
Uppskattat mellanklasshotell med ett mycket bra läge vid Gürteln, ett plus för den trevliga och serviceinriktade personalen samt närheten till Wiens bästa shoppingstråk, Maria Hilferstrasse. Läge: Utm...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Wyndham Garden, Kassel
Wyndham Garden, Kassel
Komfortabelt och trivsamt hotell med bra service och bekväma rum Läge: Beläget ca 8 km från Kassels centrum. Genomfartstrafik Adress: Heiligenröder Strasse 61, DE-34123 KASSEL Telefon: 0049-561-52050...

Övernattning Dag 2 - 3

Hotel Prielmayerhof, Linz
Hotel Prielmayerhof, Linz
Modernt och bekvämt storstadshotell med centralt läge , ett plus för den trevliga och serviceinriktade personalen. Läge: Beläget cirka 15 minuters promenad från Linz hjärta och floden Donau. Busshållp...

Övernattning Dag 6 - 7

Tryp by Wyndham Halle Hotel, Halle
Tryp by Wyndham Halle Hotel, Halle
Välskött och trevligt mellanklasshotell med bekväma rum och bra service. Läge: Beläget i den lugna stadsdelen Halle-Neustadt cirka 3 km ifrån centrum. Adress: Neustädter Passage 5, DE-06122 HALLE Tele...
Kontakta oss
Adress:
Ölvemarks Holiday
Box 4012
SE-203 11 Malmö