Venedig 9 dagar

Är det någon stad i hela världen som kan påstås vara unik så är det Venedig. Det gör ju också vår nya bussresa hit just unik. Ett besök i Venedig påminner inte om något annat! Historiska trevåningshus, vackert utsmyckade och dekorerade, speglar sig i kanalernas blanka vatten medan blankpolerade gondoler ljudlöst glider fram. Det är lätt att tro att man drömmer, även om det faktiskt är helt sant!


Snabba fakta

 
  • En drömresa till den förtrollande staden på vattnet!
  • Njut av kultur, arkitektur, underbar mat och välkomponerade utflykter.
  • Spännande utflykter som Dogepalatset, Suckarnas bro och Santa Maria della Salute samt Öarna i Lagunen.

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 8 övernattningar i dubbelrum
  • 4 middagar
  • 8 frukostar
  • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, LÖRDAG: MALMÖ – GERA

I Malmö träffar vi vår reseledare och tar plats i den komfortabla bussen. Efter ett par timmars färd genom Danmark når vi Gedser och färjan till Rostock. Ombord passar vi på att äta lunch och sedan bär det av genom norra Tyskland. Lagom till kvällen når vi trakterna av Gera och vårt bekväma övernattningshotell för middag och skön nattvila. Ca 65 mil

DAG 2, SÖNDAG: GERA – MALLNITZ

Efter en stärkande frukost inleder vi dagens etapp. På väg genom Bayern njuter vi av det omväxlande landskapet och under förmiddagen stannar vi till för en kaffetår. Framåt lunchtid siktar vi de mäktiga Alperna och färden fortsätter på vackra österrikiska vägar. Vi passerar klassiska vintersportorten Kitzbühel och på håll kan vi skymta Grossglockner, Österrikes högsta berg. När kvällen närmar sig befinner vi oss i orten Mallntiz, belägen i förbundslandet Kärnten och här checkar vi in på gemytliga Hotel Tauernhof som tar emot med god middag och bekväma sängar. Ca 68 mil

DAG 3, MÅNDAG: MALLNITZ – UDINE – VENEDIG

Den friska alpluften är vederkvickande och gör oss redo för ännu fler upptäckter. Under förmiddagen korsar vi gränsen till Italien och efter att de italienska bergstopparna har blivit avlösta av det vidsträckta låglandet närmar vi oss Udine, en trevlig stad som överraskar med omväxlande och tilltalande arkitektur. Senare under eftermiddagen välkomnas vi till fyrstjärniga och bekväma Hotel Elite i Mestre alldeles utanför Venedig. Redan i kväll kan börja bekanta oss med denna unika stad! Ca 33 mil

DAG 4-6, TISDAG TILL TORSDAG: VENEDIG

Man behöver inte ha varit i Venedig särskilt länge för att förstå den nästan magiska dragningskraft som staden har utövat under de senaste århundraden. Atmosfären i denna stad på vattnet liknar inget annat! Igor Stravinsky och Ernest Hemingway är bara några exempel på raden av besökare som har låtit sig trollbindas av stadens skönhet. Anrika palats i mjuka pastellfärger speglar sig i Canal Grandes vatten, där gondoler sakta glider fram. Vi kan även njuta av ljuva klassiska toner vid något av musikkaféerna, kanske vid Markusplatsen, som av Napoleon en gång utsågs till världens vackraste salong. Under stadsrundturen tar vår reseledare med oss till piazzor, kyrkor och sevärdheter genom vindlande gränder och över små välvda broar. När skymningen sedan sänker sig över staden och tystnaden breder ut sig är det en känsla av fullständig lycka att stilla glida fram i en gondol eller njuta av stillheten från någon av stadens alla serveringar. Öarna ute i Venedigs lagun har länge förknippats med sägner och mystik. Sinsemellan olika, men mycket sevärda, lockar de oss med ett besök. Vi får också möjlighet att bekanta oss lite mer med Dogepalatset, centrum för den venetianska republikens makt, och legendomsusade Suckarnas bro. Vem kan motstå Venedig?

DAG 7, FREDAG: VENEDIG – RIVA DEL GARDA – MATREI AM BRENNER

Vi tar farväl av Venedig och sätter kurs västerut. Näst på tur står Italiens största sjö, Gardasjön, och vid dess norra spets finner vi underbara Riva del Garda. Vi tittar runt och passar på att äta lunch innan färden fortsätter. Under eftermiddagen låter vi Dolomiternas karga kalkstenstoppar sträva mot himlen medan vi närmar oss den österrikiska gränsen. På andra sidan Brennerpasset når vi orten Matrei och här tar vi in på inbjudande och traditionella Hotel Krone som serverar oss en god middag. Ca 39 mil

DAG 8, LÖRDAG: MATREI AM BRENNER – KASSEL

En god österrikisk frukost inleder vår dag. Vi korsar gränsen till Tyskland och det omväxlande sydtyska landskapet ackompanjerar vår färd under förmiddagen. Efter lunch på ett trevligt värdshus fortsätter vi genom Hessen och framåt kvällen når vi Kassel och vårt komfortabla övernattningshotell som dukar fram en välsmakande måltid innan vi säger god natt. Ca 62 mil

DAG 9, SÖNDAG: KASSEL – MALMÖ

Efter en stärkande frukost vänder vi blickarna norrut. På väg mot Östersjökusten stannar vi till för lunch innan färjan från Puttgarden lättar ankar. Smidigt rullar vi de sista milen genom Danmark och tar vid ankomsten till Malmö farväl av våra nyfunna reskamrater. På återseende! Ca 65 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och spara pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 2.205:- Ordinarie pris: 2.450:- Du sparar: 245:-
 
     

UDINE

Mitt i den italienska regionen Friuli-Venezia Giulia ligger Udine. Denna välmående stad visar upp härlig italienska stämning och vår reseledare tar oss med på en kortare rundtur innan vi får möjlighet till egna upptäckter.

Ingår i resans pris!

VENEDIG BY NIGHT, KVÄLLSTUR

I takt med att skymningen sänker sig över Venedig välkomnas vi av en romantisk stillhet. Stadens mäktiga palats och kyrkor förtrollar och förför i strålkastarljuset. Tillsammans avnjuter vi en gemensam middag på en trevlig restaurang.

Pris inkl. middag men exkl. gondoltur ca 505:-

RUNDTUR I VENEDIG, HALVDAG

I dag ska vi utforska broarnas och kanalernas stad, en verkligt annorlunda stad. Nutidens puls förenas med en mer än tusenårig historia. Resan går med buss, men sista biten åker vi naturligtvis båt som sig bör, och sedan fortsätter vi till fots. Här väntar fantastiska upplevelser i form av arkitektur, konst och kultur. Vi tar en titt på bland annat Markusplatsen och Markuskyrkan, den slanka kampanilen och klassiska Harry’s Bar. Rialtobron sträcker sig över Canal Grande och visar upp ett färgsprakande folkliv.

Pris inkl. båtfärd ca 405:-

DOGEPALATSET, SUCKARNAS BRO OCH SANTA MARIA DELLA SALUTE, HALVDAG

Dogepalatset var maktens boning under den venetianska republikens glansdagar och vi får en spännande rundvandring genom såväl historien som de påkostade och utsmyckade salarna. Suckarnas bro leder över till de beryktade fängelsecellerna där Casanovas påstås ha rymt ifrån. På andra sidan Canal Grande utstrålar barockkyrkan Santa Maria della Salute både prakt och elegans. Här avslutar vi med bedårande utsikt!

 Pris inkl. inträde och guidad tur ca 650:-

Alla Utflykter och/eller utflykten Dogepalatset, Suckarnas bro och Santa Maria della Salute måste förbokas senast 1 månad före avresa (med reservation för slutförsäljning, utflykten genomförs vid biljettillgång).

TREVISO, KVÄLLSTUR

Även Treviso genomkorsas av kanaler som kantas av vackert bemålade hus och prydliga balkonger. Inne i den muromgärdade gamla stadskärnan reser sig den ståtliga katedralen medan eleganta och promenadvänliga loggior alltjämt skuggar promenadstråken under årets varma perioder. Vår reseledare tar oss med på en intressant tur och vi bekantar oss med Treviso innan vi går till bords på en trevlig restaurang.

Pris inkl. middag ca 460:-

ÖARNA I LAGUNEN, LÅNG HALVDAG

På solglittrande böljor tar vi oss med båt ut på lagunens vatten. Färden går mot Torcello som efter romarrikets fall utvecklades till en viktig boplats, vilket öns ålderdomliga och välbevarade arkitektur fortfarande vittnar om. Som kontrast till stillsamma Torcello finner vi livliga Burano. De små husens starka färgsättning och de vackra linnespetsarna, som fortfarande tillverkas på traditionellt sätt, bidrar till öns särdrag. Från lagunen är utsikten över Venedig dessutom hänförande!

Pris inkl. båtfärd ca 430:-

RIVA DEL GARDA

Insprängd bland bergen ligger Gardasjön som en blänkande ädelsten. Vår reseledare tar oss med på en kortare promenad genom bedårande Riva del Garda vid Gardasjöns nordspets, innan vi får möjlighet till egna strövtåg. Atmosfären är härligt italiensk på stadens små gator och torg!

Ingår i resans pris!

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
21 / 9 Hotel Elite, Mestre-Venedig
7 595:- Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension under vistelsen i Venedig samt halvpension under resdagarna (4 middagar och 8 frukostar). I priset ingår även bro-, väg-, färje och serviceavgifter samt reseledarservice. Dessutom ingår besök i Udine och Riva del Garda.

Enkelrumstillägg:  2.195:-

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö lördagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.


Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

På avresa 22/6 bor vi på Hotel Meerane i Meerane dag 1-2 samt Hotel Schweizer Hof i Kassel dag 8-9.

På avresa 21/9 bor vi på Hotel Meerane i Meerane dag 1-2.

Hotell

Destinationshotell

Övernattning Dag 3 - 7

Hotel Elite, Mestre-Venedig
Välskött fyrstjärnigt hotell med utmärkta förbindelser till den underbara staden på vatten, Venedig! Läge: Centralt beläget i stadsdelen Mestre alldeles utanf&...

Övernattningshotell

Övernattning Dag 1 - 2

The Royal Inn Regent, Gera
Välskött fyrstjärningt hotell med bekväma rum och bra service i de centrala delarna av Gera. Läge: Centralt beläget med promenadavstånd till centrum Adress: Schülers ....

Övernattning Dag 2 - 3

Ferienhotel Alber Tauernhof, Mallnitz
Mycket trevligt och typiskt alphotel, här njuter man det österrikiska gemytet på riktigt Läge: Beläget mitt i den lilla idyllen Mallnitz Adress: Mallnitz 26, AT-9822 MALLNITZ Telefo ....

Övernattning Dag 7 - 8

Traditionshotel Krone, Matrei am Brenner
Traditionellt och mycket anrikt alphotell med trevlig personal och perfekt läge mitt inne i Matrei am Brenner. Läge: Mycket centralt beläget i Matrei am Brenner Adress: Hauptstrasse 54-56, AT- ....

Övernattning Dag 8 - 9

InterCity Hotel, Kassel
Välskött och välkommnande övernattningshotell med bekväma rum, centralt beläget i Kassel. Läge: Beläget ca 3 km från det historiska hjärtat av Kassel Adres ....