Värmland Weekend 4 dagar

BUSSRESA - Sverige - Weekend, Värmland weekend 5 dagar

Värmland weekend - Nyhet!

De tretusen sjöarnas landskap, kallas Värmland ibland. Men här finns också välputsade herrgårdsmiljöer, konst och kultur, diktkonst och historisk bruksmiljö i en underbar blandning. Det varma värmländska bemötandet sätter dessutom extra guldkant på vårt veckoslut!

Snabba fakta
 • En underbar sommarresa!
 • Vi bor centralt i vackra Karlstad.
 • Inslag av värmländska herrgårdar, vackra parker och trädgårdar, kända författare och kulturpersonligheter.
Ingår i priset
 • Resa i helturistbuss
 • 3 övernattningar i dubbelrum
 • 3 frukostar
 • Besök i Håverud
 • Reseledarservice

Dagsprogram

DAG 1, TORSDAG: MALMÖ – KARLSTAD

På morgonen möter vi vår reseledare och chaufför på Öresundsterminalen i Malmö och tar plats i den bekväma helturistbussen. Längs västkusten går färden i riktning mot landets största sjö, Vänern. Lagom till aftonen checkar vi in på centralt belägna Scandic Hotel Winn, endast ett kort stenkast från Lars Lerins Sandgrund, och kan omgående börja utforska Värmlands största stad! Ca 56 mil

DAG 2-3, FREDAG – LÖRDAG: VÄRMLAND

Karlstad blir utgångspunkten för våra värmländska äventyr. Staden växte fram ur en tings- och handelsplats där Klarälven mynnar ut i Vänern och räknar sina anor från vikingatiden. I slutet av 1500-talet försåg hertig Karl det dåvarande Tingvalla med stadsprivilegier och den nygrundade staden fick sitt namn efter honom. Som bekant skiner solen alltid här och invånarna är lite gladare än på alla andra ställen i landet. Förutom Värmlands stolta residens- stift- och universitetsstad har vi också under det kommande veckoslutet möjlighet att njuta av landskapets kulturella och historiska arv. Få landskap kan visa upp en sådan diger skara av diktare, skalder och författare som Värmland. För att inte tala om den romantiska naturen och den politiska betydelse som Värmland faktiskt har haft för skapandet av dagens Sverige. Statskuppen 1809 tog sin början här och i Karlstad ägde förhandlingarna rum som knappt hundra år senare ledde fram till unionsupplösningen. Vår reseledare tar oss med på strövtåg genom naturens, kulturens och det vänliga bemötandets Värmland!

DAG 4, SÖNDAG: KARLSTAD – HÅVERUD – MALMÖ

Efter en god värmländsk frukost tar vi farväl av Karlstad och ställer in siktet på akvedukten i Håverud. Här låter vi oss imponeras av ingenjörskonsten och de korsande vattenvägarna. Vi fortsätter söderut längs västkusten och framåt kvällen når vi åter Malmö. Tack för den här gången! Ca 54 mil

 

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 845:- Ordinarie pris: 940:- Du sparar 95:-
 
     

RUNDTUR I KARLSTAD OCH ALSTERS HERRGÅRD, FÖRMIDDAGSTUR

Vi börjar dagen med att bekanta oss med den värmländska residensstadens främsta sevärdheter. Östra bron slår sina bastanta valv över Klarälvens stilla flöde och vid Stora torget breder det eleganta rådhuset ut sig bakom statyn rest till minnet av unionsupplösningen. Biskopsgården, Gamla lasarettet och den sobert vitkalkade domkyrkan klarade sig alla vid den stora branden 1865.  Överallt i staden lägger vi märke till statyerna över de många värmländska kulturpersonligheterna, men vem var Eva Lisa Holtz egentligen? Vi fortsätter sedan österut till Alsters herrgård och minnet av Gustaf Fröding. I denna ljuvliga miljö smakar säkert förmiddagskaffet extra gott!

Pris ca 250:-

VÄRMLÄNDSKA GODBITAR, LÅNG HALVDAG

Under de kommande timmarna kommer vi att imponeras och förundras över Värmlands innehållsrika och omväxlande natur- och kulturutbud! Vi börjar med att besöka Gustavsviks herrgård, välkänd genom Ernst Kirchsteigers renovering. Vackra vyer över Vänern leder oss sedan fram till Kristinehamn och den omtalade Picassoskulpturen. Via Alfred Nobels Karlskoga och Gelleråsens motorstadion letar vi oss fram till en välbevarad bergsmansgård från 1600-talet. Under dagen får vi möjligheter till både trevliga kaffepauser och spännande inköp i omväxlande historiska miljöer!

Pris ca 295:-

SELMA LAGERLÖFS MÅRBACKA, GEIJERSGÅRDEN I RANSÄTER OCH ROTTNEROS STATYPARK, HELDAG

I ståndsmässig karolinsk herrgårdsmiljö hälsar vi på Selma Lagerlöfs barndomshem som hon som förmögen och hyllad författare köpte tillbaka i vuxen ålder. Även trädgården är varsamt restaurerad enligt tidstypiskt utseende. Ransäters bruksherrgård är födelseplatsen för en annan av Värmlands framträdande kulturpersonligheter och tjänstgör numera som museum över Erik Gustafs Geijers gärningar. Längs Fryken fortsätter vi till Rottneros och Sveriges mest besökta privata parkanläggning. Här njuter vi av bedårande trädgårdsmiljö och välkända statyer.

Pris inkl. inträden ca 395:-

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (3 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter samt reseledarservice. Dessutom ingår ett besök i Håverud.

Enkelrumstillägg: 895:-

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö lördagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Dessutom erbjuder vi påstigningsmöjlighet längs med E6:an.

Påstigning längs med E6:an
Bussen avgår från Öresundsterminalen i Malmö kl 08.10. Du kan även stiga på/av vid ett antal platser längs E6:an. Vänligen, var på plats 15 minuter före beräknad avresetid.

Utresa

 • Landskrona/Stationen, kl 08.40
 • Helsingborg/Knutpunkten (se monitor för gate), kl 08.50
 • Ängelholm/Mc Donalds E6:an, kl 09.20
 • Halmstad/Circle K, Hallarna, kl 09.50
 • Falkenberg/Mc Donalds (Vinbergsmotet E6:an), kl 10.20
 • Varberg/Björkäng Vägkrog, kl 11.15
 • Kungsbacka/Circle K, Onsalamotet, kl 11.45
 • Göteborg/Nils Ericsonterminalen (se monitor för gate), kl 12.15

Hemresa

 • Göteborg/Nils Ericsonterminalen (se monitor för gate), kl 15.15
 • Kungsbacka/Circle K, Onsalamotet, kl 15.45
 • Varberg/Björkäng Vägkrog, kl 16.15
 • Falkenberg/Mc Donalds (Vinbergsmotet E6:an), kl 17.15
 • Halmstad/Circle K, Hallarna, kl 17.45
 • Ängelholm/Mc Donalds E6:an, kl 18.15
 • Helsingborg/Knutpunkten (se monitor för gate), kl 18.40
 • Landskrona/Stationen, kl 19.00
 • Malmö/Öresundsterminalen, kl 19.30

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Svenska kronor (SEK)