Utflykter

STADSRUNDTUR I PRAG, HALVDAG

Vi promenerar på fredagsförmiddagen genom staden och ser vad Prag har att erbjuda. Här utforskar vi borgområdet med St Vituskatedralen och kungapalatset. Även Karlsbron, rådhuset med astronomiska uret och husfasader i alla regnbågens färger står på programmet och vår reseledare kan konsten att berätta!

Pris ca 150:-

TJECKISK AFTON, KVÄLLSTUR

Vi besöker en av Prags omtalade ölstugor där mat och dryck bjuds. Här provar vi mörkt tjeckiskt öl, som bryggs av restaurangen. Tillsammans äter vi en specialitet från trakten. Smaklig måltid!

Pris inkl. middag med dryck ca 350:-

BÅTTUR PÅ MOLDAU MED MIDDAG, KVÄLLSTUR

I behagligt tempo glider vi fram på floden Moldau medan skymningen sakta sänker sig över Prag. Karlsbron slår sina medeltida valv över oss när vi betraktar den storslagna Nationalteatern. Ovan floden strävar St Vituskatedralens spiror mot skyn. Efterhand tänds ljusen och samtidigt som vi äter en god middag njuter vi av de stämningsfulla vyerna.

Pris ca 350:-

PILSEN MED BRYGGERIBESÖK PÅ URQUELL, HALVDAG

År 1842 skedde en revolution inom ölbryggandet genom att man i Plzen för första gången tillverkade ett ljus lagrat öl. Detta öl kallades helt enkelt ”pilsner” efter stadens tyska namn Pilsen och resten är ölhistoria. Denna historia får vi veta mer om vid ett besök på bryggeriet som givetvis avslutas med provsmakning.

Pris ca 250:-