Skip to main content

Ungersk vinresa 8 dagar

BUSSRESA - Ungern - Vinresa - Rundresa, Ungersk vinresa 8 dagar

- Genom Europa till Ungerns vinparadis

Färden går ut på den ungerska landsbygden där det rustika gemytet omfamnar oss. Ute på fälten mognar druvorna som vinbonden ska skörda och ta till pressarna. På den här bussresan lockar Ungern med prisbelönta viner, gulasch, brinnande paprikor och andra lokala specialiteter och vi låter oss väl smaka! Ett besök i huvudstaden Budapest blir kronan på verket.

 

2 personer ger medelbetyg 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

  Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »

Snabba fakta
  • Njut av sol, bad, vinprovningar och vacker natur.
  • Vi bor i den trevliga staden Balatonfüred vid den norra sidan av sjön.
  • Missa inte utflykten till Cezar Winery där vi får guidning på svenska av vinbonden själv!
  • Ett besök i den magnifika staden Budapest är också ett måste!
Ingår i priset!
  • Resa i helturistbuss
  • 7 övernattningar i dubbelrum
  • 7 middagar
  • 7 frukostar
  • Reseledarservice

Dagsprogram

DAG 1, SÖNDAG: MALMÖ – ÚSTÍ NAD LABEM

Till Ungern går vår färd och via Öresundsbron sätter vi kurs mot den väntande färjan i Gedser. Ombord får vi tillfälle att äta lunch och under eftermiddagen passerar vi Berlin på vår väg söderut. Strax efter vi lämnat Tyskland bakom oss är vi framme vid bekväma Comfort Hotel i Ústí nad Labem i norra Tjeckien. Nu väntar middag och sedan är det dags att säga god natt. Ca 71 mil

DAG 2, MÅNDAG: ÚSTÍ NAD LABEM – BRATISLAVA – BALATONFÜRED

Efter en stärkande frukost bär det av vidare genom det böljande böhmiska landskapet. Lagom till lunch stannar vi till i Slovakiens huvudstad Bratislava och sedan är det inte långt kvar till den ungerska gränsen. Väl inne i Ungern styr vi kosan mot Balatonsjön och framåt kvällen är vi framme i Balatonfüred vid Balatonsjöns norra strand. Här väntar underbara dagar på strandnära och utmärkta Hotel Annabella med många spännande upplevelser. Ca 59 mil

DAG 3-6, TISDAG TILL FREDAG: UNGERN

Med Hotel Annabella som utgångspunkt har vi fyra hela dagar på oss att utforska trakten och vara med om festliga äventyr i vinets tecken! Vi bor alldeles vid Balatonsjön i den vänliga och trevliga staden Balatonfüred, den största staden vid norra delen av sjön som visar upp på sin bästa sida under hösten. Det är lätt att förstå att detta är ungrarnas mest kända och populära semesterparadis! Vindistriktet sträcker sig runt sjön och här tillverkas både röda och vita viner. På våra utflykter i omgivningarna ges vi en fantastisk möjlighet att själva ta del av den ungerska vinkulturen. Prisbelönta viner skapar inte sig själva men under lättsamma, lärorika och uppslupna former får vi inblick i arbetet. Ännu bättre blir det med den goda maten som serveras till oss. Huvudstaden Budapest vill också få chansen att förföra alla nyfikna besökare!

DAG 7, LÖRDAG: BALATONFÜRED – DRESDEN

Efter händelserika dagar lämnar vi Ungern och de goda upplevelserna. Några av dem kanske får följa med i bagaget! Under förmiddagen passerar vi gränsen till Tjeckien och vi stannar till för lunch. Eftermiddagen bjuder på både kuperade landskap och öppna vidder innan vi anländer till den tyska delstaten Sachsen och dess huvudstad Dresden. Här väntar mycket bekväma Achat Premium Hotel med god mat och sköna sängar. Ca 64 mil

DAG 8, SÖNDAG: DRESDEN – MALMÖ

Hotellets frukostbuffé blir en bra start på dagen. Vi passerar utanför Berlin på vår väg upp mot Östersjön. Väl ombord på färjan från Rostock till Gedser ges sedan möjlighet till en välsmakande lunchbuffé. Färden tar oss genom det danska landskapet och snart når vi åter Malmö där resan började. Tack alla nyfunna vänner för en smakfull resa! Vi syns snart igen på en annan lika trevlig resa! Ca 63 mil

 

 

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar.
Alla Utflykter: 1.455:- Ordinarie pris: 1.620:- Du sparar 165:-
 
     

BALATONSJÖN MED TIHANY, LÅNG HALVDAG

Balatonsjön är Ungerns största sjö och utmed dess stränder ligger många små trevliga badorter. Vi tar en tur till halvön Tihany, omtalad för sitt ståtliga barockkloster och söta små butiker med ungerskt hantverk. Färjan tar oss över till den södra sidan av sjön och vi stannar till i Balatonboglár för att prova det lokala vinet.

Pris inkl. vinprovning ca 295:-

VINPROVNING, KVÄLLSTUR

Vi besöker en vinkällare i trakterna. I de robusta källarvalven serveras typiska tilltugg medan vi låter oss väl smaka av det lokala vinet. Besöket rundas av med att vi får möjlighet att köpa några flaskor med oss hem.

Pris ca 215:-

SVENSK-UNGERSKA VINER, HELDAG

I Ungern finns en lång tradition av att odla vin och hos Cezar Winery får vi inblick i detta hantverk. Vingården sköts av familjen Csaszar som är väl förtrogen med både den svenska och ungerska kulturen. Vi får en rundtur på gården och ifall vindruvorna mognat tillräckligt får vi också chansen att vara med vid vinskörden. Därefter sätter vi oss till bords för en välsmakande lunch medan vi får höra om vinodlingen i Ungern. Givetvis smakar vi de prisbelönta vinerna under eftermiddagen och besöket rundas av med möjlighet till inköp.

Pris inkl. lunch och vinprovning ca 450:-

HÉVIZ OCH KESZTHELY, HELDAG

De ungerska termalvattenkällorna och vattnets hälsobringande verkan upptäcktes för flera tusen år sedan. Redan under den romerska eran fanns åtskilliga badanläggningar och under årens lopp har dessa utvecklats och blivit viktiga sociala institutioner. I dag är det vår tur att göra ett besök i Héviz, den mest kända kurbadorten i Balatondistriktet. Här ges vi tillfälle att bada i det behagligt tempererade vattnet som innehåller många nyttiga mineraler. På vägen tillbaka besöker vi även staden Keszthely, omtalad för sitt eleganta barockslott och goda shoppingutbud. En upplevelse utöver det vanliga som gör gott för både kropp och själ!

Pris inkl. inträde ca 265:-

BUDAPEST, HELDAG

Vi besöker Ungerns magnifika huvudstad. En innehållsrik stadsrundtur tar oss till det ålderdomliga Buda, där vi stannar till för att blicka ut över staden. Det mer storslagna Pest, med breda avenyer och sekelskiftesbyggnader som minner om rika dagar, ser vi på flodens östra strand. Det är här Statsoperan, parlamentet och Stefanskyrkan är belägna. Donaus Drottning bjuder också på en härlig innerstad med mängder av butiker, kaféer och gallerier. En vänlig stad som i dag hör till de mest kulturella och spännande i Europa!

Pris ca 395:-

 

 

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

2 personer ger resan medelbetyget 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Mycket trevlig resa med mycket intressant att se. Trevligt hotell, kanske lite stort, men goda middagar och fin omgivning och trädgård.

av

★ ★ ★ ★ ★

Fantastisk reseledare, Lina Sanden, roliga utflykter, gott vin och god mat.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Halvpension (7 middagar och 7 frukostar). I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 1.195:-

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö söndagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Ungerska Forint (HUF)

Kontakta oss
Adress:
Ölvemarks Holiday
Box 4012
SE-203 11 Malmö