Skip to main content

Transsylvanien 8 dagar ✈

FLYGRESA - Rumänien - Rundresa med flyg & buss, Transsylvanien 8 dagar

Transsylvanien

I en av Rumäniens mest fascinerande delar låter vi oss imponeras av medeltida städer, mäktiga slott och orörd natur. Med boenden i förföriska Brașov och i forna kulturhuvudstaden Sibiu får vi uppleva Transsylvaniens kulturella hjärta. En perfekt blandning av idylliska byar, djupa skogar och resliga bergstoppar. Givetvis kommer vi även stifta bekantskap med greve Dracula och dessutom uppleva Rumäniens huvudstad Bukarest. Transsylvanien är en undangömd pärla som väntar på oss!

Snabba fakta
 • Följ med på en oförglömlig rundresa till Rumäniens vackraste landskap och städer!
 • Brașov, Sighișoara, Sibiu och Bukarest är några av städerna vi besöker.
 • Spännande utflyktsprogram med bland annat natursköna Prahovadalen, besök på Draculas slott och en rundtur på Transfăgărășan – utsedd till världens vackraste väg.
Ingår i priset!
 • Flyg Skandinavien–Bukarest t/r
 • Transfer flygplats–hotell t/r
 • Rundresa i helturistbuss
 • 7 övernattningar i dubbelrum
 • 4 middagar
 • 7 frukostar
 • Besök i Sighișoara och Drăgășani
 • Reseledarservice

Dagsprogram

DAG 1, TISDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM/GÖTEBORG – BUKAREST

Under dagen lämnar vi Skandinavien för direktflyg till Bukarest. Väl framme i Rumäniens huvudstad välkomnas vi av vår reseledare och tar plats i bussen som tar oss till välrenommerade Hotel Rin Grand där en första gemensam middag väntar. Välkommen till Rumänien! Ca 2 mil

DAG 2, ONSDAG: BUKAREST – BRAȘOV

Under förmiddagen får vi tid att upptäcka Bukarest och vi ges bland annat möjlighet att besöka ett av världens största byggnadsverk, Rumäniens parlament. Efter lunch lämnar vi huvudstaden bakom oss och via den vackra landsbygden färdas vi norrut in i landets vackraste landskap, Transsylvanien. Framåt kvällen når vi staden Brașov, tjusigt omgiven av Karpaterna. Efter vi checkat in på uppskattade Hotel Belvedere tar vi plats i hotellets restaurang för kvällens middag. Ca 17 mil

DAG 3-4, TORSDAG TILL FREDAG: BRAȘOV

Transsylvanien är ett gammalt historiskt furstendöme som bjuder på en spännande historia och häpnadsväckande miljöer. Ända fram till slutet av första världskriget var Transsylvanien en del av Ungern, vilket på många sätt märks än i dag. Omgärdat av Europas näst största bergskedja Karpaterna bjuder Transsylvanien på miljöer som hämtade från en sagobok. Natursköna Prahovdalen, härskarresidenset Peles och Transfăgărășan, utsedd till en av Europas och världens vackraste vägsträckor, är några av höjdpunkterna i vårt utflyktsprogram! För att inte tala om 1200-talsborgen Bran som blivit inspirationskälla till Bram Stokers klassiska roman om greve Dracula. Spännande upptäckter står för dörren!

DAG 5, LÖRDAG: BRAȘOV – SIGHIȘOARA – SIBIU

I dag fortsätter färden vidare genom Transsylvanien. Vi besöker Sighișoara, greve Draculas födelseort, som är en vackert bevarad medeltidsstad och kanske själva sinnebilden av myternas Transsylvanien med lutande kullerstensgator och traditionella barockfasader. Det var här som Vlad Tepes föddes, nationalhjälten i försvaret mot ottomanerna, men som genom sin grymma sida även blev rollmodell för Bram Stokers Greve Dracula. Vi når under eftermiddagen medeltidsstaden Sibiu och Hotel Mercure Sibiu Airport. Här dukas det upp för en trevlig middag på hotellet. Ca 21 mil

DAG 6, SÖNDAG: SIBIU

Staden har en mycket rik historia och har bland annat blivit utnämnd till Europas kulturhuvudstad. Sibiu är en av de största och mest välbevarade städerna i Transsylvanien och dess gamla stadsdelar med färgstarka gavelhus och många intressanta sevärdheter påminner om en svunnen tid. Vi får möjlighet att följa med vår reseledare på en promenad i världsarvsstaden där vi bland annat får se Ljugarbron och det ståtliga rådhuset. Vi får heller inte missa kvällens utflykt i grannbyn Sibiel där en traditionell Transsylvansk Afton erbjuds. En kväll att minnas!

DAG 7, MÅNDAG: SIBIU – DRĂGĂȘANI – BUKAREST

Efter en god frukost lämnar vi Sibiu bakom oss och färdas längs natursköna vägar mot Bukarest. Längs vägen gör vi ett stopp i Drăgășani, beläget i det historiska landskapet Valakiet. Här produceras flera av Rumäniens uppskattade viner och vi passar på att stanna till vid en vingård för att få oss en provsmakning. Under sen eftermiddag anländer vi åter i Bukarest och checkar in på mycket centralt belägna Ibis Hotel Parlamentului. För oss som vill arrangeras en avskedsmiddag på en av huvudstadens trevliga restauranger. Ca 34 mil

DAG 8, TISDAG: BUKAREST – KÖPENHAMN/STOCKHOLM/GÖTEBORG

Vi börjar med en god hotellfrukost innan vi checkar ut från vårt hotell. Transfern tar oss ut till flygplatsen och med nya intryck och färska minnen från innehållsrika upplevelser i Transsylvanien tar vi farväl och önskar ett snart återseende. Ca 2 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och spara pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 2.325:- Ordinarie pris: 2.585:- Du sparar: 260:-
 
     

STADSRUNDTUR BUKAREST, HALVDAG

Rumäniens huvudstad Bukarest är en myllrande storstad som ibland kallas för Östeuropas ”Lilla Paris” tack vare sin förtjusande Belle-Epoque arkitektur. Den ligger vid floden Dâmbovița och kan stoltsera med världens näst största administrativa byggnad, nämligen Parlamentspalatset som vi besöker. På vår guidade stadsrundtur ser vi också de berömda torgen och Gamla stan.

Pris inkl. inträde ca 295:-

PRAHOVADALEN OCH DRACULAS SLOTT BRAN, LÅNG HALVDAG

I dag beger vi oss till den omtalade Prahovadalen. Hisnande naturscenerier passerar revy med de storslagna och välbesökta Bucegibergen och Karpaterna som huvudpersoner. Vi besöker de forna rumänska härskarnas sommarresidens, Peles, ett av Rumäniens mest imponerande palats! Vi besöker även slottet Bran, förknippat med den fiktiva figuren greve Dracula och den verkliga fursten Vlad Tepes Dracul. Mytiskt och spännande!

Pris inkl. inträden ca 395:-

BRAȘOV, EFTERMIDDAGS- OCH KVÄLLSTUR

En mycket intressant rundtur väntar oss i stilrena Brașov, vackert belägen vid Karpaternas fot. Brașov är ett stort kulturellt centrum i Transsylvanien och en av de vackraste städerna i Rumänien. Vi ser bland annat den gotiska Svarta kyrkan och givetvis Strada Sforii, Repvägen. En mycket spännande gata! Efter rundturen beger vi oss till en trevlig restaurang för att äta en god middag tillsammans.

Pris inkl. middag med dryck ca 465:-

CÂRȚAKLOSTRET OCH TRANSFĂGĂRĂȘAN, HELDAG

I dag väntar ett ordentligt äventyr oss. Vårt första stopp för dagen blir i Cârța där vi besöker vad som anses vara ett av Östeuropas äldsta befästa gotiska kloster. Vi fortsätter sedan till Baleasjön, belägen uppe i bergen med en spektakulär utsikt. För att ta oss dit åker vi längs Transfăgărășan, utsedd till en av världens vackraste vägsträckor. Magiska vyer passerar oss på vår resa i detta sagolika landskap och vi får nästan nypa oss i armen för att förstå att det vi ser är på riktigt. Glöm inte kameran!

Pris ca 395:-

SIGHIȘOARA

Sighișoara är med slingrande gränder och skuggiga torg en av Europas bäst bevarade medeltidsstäder som också ligger under Unescos skyddande vingar. Här föddes och bodde Vlad Tepes Dracul, härskaren som legat till grund för myten och böckerna om Dracula. Efter den guidade turen får vi tid på egen hand i den vackra småstaden.

Ingår i resans pris!

SIBIU, HALVDAG

Sibiu utsågs till Europas kulturhuvudstad för några år sedan och är en av de största och mest välbevarade städerna i Transsylvanien. Den Unescoskyddade staden med de färgstarka gavelhusen har en mängd intressanta sevärdheter som till exempel Brukenthalpalatset från 1700-talet med Rumäniens äldsta konstmuseum. Dessutom stoltserar staden med alla sina torn och de magnifika katedralerna.

Pris ca 210:-

TRANSSYLVANSK AFTON, KVÄLLSTUR

I kväll beger vi oss till grannbyn Sibiel där vi får uppleva en transsylvansk afton som förutom traditionella maträtter även innefattar den typiska fruktsnapsen palinka och husets egengjorda vin i stämningsfull miljö. Skål, eller som rumänerna säger, Noroc!

Pris inkl. middag med dryck ca 430:-

DRĂGĂȘANI

I dag är Rumänien en av Europas största vinproducenter och i Drăgășani ser vi vinodlingar som duggar tätt längs vägen. Vi gör ett besök på en av vingårdarna och får tillfälle att lära oss mer om rumänska viner. Givetvis blir det även provsmakning.

Ingår i resans pris!

AVSKEDSMIDDAG I BUKAREST, KVÄLLSTUR

Vi beger oss till en uppskattad restaurang inne i Bukarest. Här får vi möjlighet att avnjuta en trevlig avskedsmiddag i goda vänners lag medan samtalen flödar om allt vi fått uppleva under vår vistelse i Transsylvanien. En perfekt avslutning på vår resa!

Pris inkl. middag med dryck ca 395:-

 

Information

I priset ingår: Flyg Skandinavien-Bukarest tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Rundresa i inhemsk turistbuss. Frukostpension samt en middag i Bukarest, två i Brașov och en i Sibiu (4 middagar och 7 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice. Dessutom ingår besök i Sighișoara och Drăgășani.

Enkelrumstillägg: 1.995:-

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på avresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Landvetter eller Arlanda erbjuder vi övernattning på hotell vid den aktuella flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:

Rumänska Leu (RON)

Kontakta oss
Adress:
Ölvemarks Holiday
Box 4012
SE-203 11 Malmö