Toscana med Ligurien 8 dagar ✈

Flygresa & bussresa

- Romantik och renässans

Svepande vidder, ovärderliga kulturskatter och kulörta små byar som tappert klamrar sig fast på branta kustsluttningar är bara några saker som väntar oss på denna innehållsrika resa. Toscana är ett landskap att drömma om, uppleva och återvända till. Det liguriska världsarvet Cinque Terre, renässansens Florens och vin av yppersta klass är några av kryddorna i denna smakrika anrättning!

Snabba fakta

  • Det bästa av både Toscana och Ligurien!
  • Pittoreska byar, underbara vingårdar och de stora sevärdheterna Pisa och Florens.
  • Trevligt hotell i La Spezia - perfekt utgångspunkt för en båttur till Cinque Terre.

Ingår i priset!

  • Flyg Skandinavien–Pisa t/r
  • Transfer flygplats–hotell t/r
  • Rundresa i helturistbuss
  • 7 övernattningar i dubbelrum
  • 4 middagar
  • 7 frukostar
  • Reseledarservice
Pris från:
8 995:-
Dagar:8
Boka resa

Dagsprogram

DAG 1, LÖRDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM – PISA – MONTECATINI

Vi landar på Pisas flygplats och tas emot av vår reseledare. Transferbussen kör oss till den välkända kurorten Montecatini Terme och fyrstjärniga samt centralt belägna Hotel Terme Pellegrini som tar emot oss med öppna armar. Nu kan vårt italienska äventyr börja på allvar! Ca 6 mil

DAG 2, SÖNDAG: MONTECATINI – LUCCA – LA SPEZIA

Vi tar farväl av Montecatini och inleder dagen med ett besök i den muromgärdade stadspärlan Lucca. Vår reseledare tar oss med på en intressant vandring innan vi får möjlighet till egna upptäckter. Vi lämnar sedan Toscana bakom oss för den här gången, men om några dagar kommer vi att återvända. Nu står dock Ligurien på tur och den livliga hamnstaden La Spezia som blir vårt hem de kommande nätterna. Under eftermiddagen checkar vi in på gästvänliga Hotel Il Gabbiano och sedan väntar nya äventyr. Ca 11 mil

DAG 3-4, MÅNDAG TILL TISDAG: LIGURIEN

La Spezia, mest känd som porten till världsarvet Cinque Terre, kommer att överraska oss med sin oförställda charm och livliga dagsrytm. Huvudstråket Corso Cavour letar sig från hamnen upp mot Centro Storico, gamla stan, och kantas av goda shoppingmöjligheter, matmarknader och klassiska italienska glasstånd. Den dramatiska kusten norr om La Spezia benämns Riviera di Levante. Här blommar mimosa och bougainvillea även under vintern och det behagliga klimatet har lockat besökare under sekler. En del av befolkningen har fortfarande fisket som sin huvudsakliga inkomstkälla. Nedanför de vinbevuxna bergssluttningarna gassar medelhavssolen på de ockra- och pastellfärgade husen. En av Italiens mest exklusiva semesterorter Portofino får vi bara inte missa. Vi som vill se och uppleva det där lilla extra följer med vår reseledare på intressanta upptäcktsfärder!

DAG 5, ONSDAG: LA SPEZIA – FLORENS – POGGIBONSI

Utvilade efter frukost säger vi arrivederci till Ligurien och fortsätter i sydostlig riktning mot Toscana. På vår väg över den tätbefolkade Luccheseslätten passerar vi pilgrimsstaden Prato innan vi redan under förmiddagen når renässansens högborg, Florens. Vår reseledare tar oss med på en intressant promenad genom staden innan vi får möjlighet till egna strövtåg. Lagom till kvällen anländer vi till bekväma Hotel Toscana Ambassador i Poggibonsi. Fler upptäckter i Toscana väntar! Ca 21 mil

DAG 6, TORSDAG: TOSCANA

Toscana är själva sinnebilden för det vackra och levnadsglada Italien. Nutida besökare kan inte låta bli att hänföras av det mjukt böljande landskapet som vackert ramas in av stolta cypresser, uråldriga olivlundar och välskötta vinodlingar. De robusta stenhusen och de jordnära varma färgerna välkomnar oss på ett uppriktigt sätt. Livsrytmen är behaglig, närheten till de spännande utflyktsmålen bekväm och med öppna sinnen kan vi se fram emot upplevelser utöver det vanliga!

DAG 7, FREDAG: POGGIBONSI – SAN GIMIGNANO – PISA

Efter en god frukost sätter vi kurs mot en annan av Toscanas sägenomspunna orter, San Gimignano. Vi njuter av denna välbevarade historiska stad under förmiddagen för att framåt eftermiddagen komma fram till Pisa och centralt belägna Hotel Terminus Plaza. Efter incheckning får vi möjlighet att bekanta oss med staden och ta reda på om det omtalade tornet fortfarande lutar. Ca 9 mil

DAG 8, LÖRDAG: PISA – KÖPENHAMN/STOCKHOLM

Våra dagar i Italien är på väg att närma sig sitt slut. I lugn och ro njuter vi av hotellfrukosten och får tillfälle att ägna Pisa lite tid på egen hand innan transferbussen hämtar oss vid hotellet. På flygplatsen stiger vi ombord på planen med destination norröver och snart är vi hemma igen. Tack för den här gången och välkommen åter! Ca 1 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.965:- Ordinarie pris: 2.185:- Du sparar 220:-
 
     

LUCCA

Vi besöker staden Lucca som från början var en romersk koloni, vilket fortfarande är synligt i gatornas rutmönster. Lucca är omgärdat av en stadsmur från 1500-talet som stänger ute den moderna världens bullrande ljud och bidrar till stadens speciella karaktär. Vi spatserar längs de smala gatorna och beser bland annat San Martinokatedralen med sin säregna renässansarkitektur. Det vackra Piazza Napoleone är också sevärt, uppkallat efter Napoleon Bonapartes syster som härskade i Lucca i början av 1800-talet, liksom operafadern Puccinis födelseplats, där han också komponerade sin sista opera, Turandot.

Ingår i resans pris!

LA SPEZIA OCH LERICI, KVÄLLSTUR

Vår reseledare tar oss med på en kortare tur genom La Spezia innan vi färdas mot lilla vackra Lerici, omtalad för sin fina sandstrand. Den bastanta fästningen tronar uppe på höjden och håller ett vakande öga på de guppande segelbåtarna och de färgglada husfasaderna som kantar strandpromenaden. Vi sätter oss till bords på en trevlig servering och låter oss njuta av god mat i trevligt sällskap.

Pris middag med dryck ca 425:-

CINQUE TERRE, HELDAG

Vi beger oss gemensamt till hamnen i La Spezia och stiger ombord på en båt. Från havet har vi en enstående utsikt över de fem numera klassiska fiskebyarna som klänger sig fast på branta bergmassiv och tillsammans utgör världsarvet Cinque Terre. Den klippiga kustlinjen har gjort dem svårtillgängliga och än i dag saknas en sammanlänkande bilväg. Under dagen gör vi ett par strandhugg och bekantar oss ytterligare med några av byarna innan vi åter tar båten tillbaka till La Spezia.

Pris inkl. båtfärd ca 475:-

PORTOFINO OCH RAPALLO, HELDAG

I dag går färden till Rapallo och här stiger vi på båten till underbara Portofino, den kanske mest exklusiva semesterorten i hela Italien. I den bilfria staden kan man flanera längs med kajkanterna och låta sig imponeras av lyxbåtarna som ligger förankrade i hamnen eller njuta av en förfriskning på någon av de charmiga serveringarna. Ovanför staden tronar kastellet tillsammans med kyrkan San Giorgio, som påstås hysa relikerna efter drakdödaren St Göran.

Pris inkl. båtfärd ca 350:-

FLORENS

Florens, renässansens huvudstad, är konststaden framför andra. Spåren efter det förflutna är många och imponerande. Här får vi bland annat uppleva guldsmedernas bro Ponte Vecchio, Piazza della Signoria och katedralen Santa Maria del Fiore. Följ med och hänförs av Florens skatter!

Ingår i resans pris!

SIENA, HALVDAG

Under medeltiden tävlade Siena med sin mäktiga granne i norr, Florens, om vilken av städerna som var mest framgångsrik. Resultatet av detta kan vi som nutida gäster njuta hämningslöst av genom alla vackra och välbevarade byggnader. Vid det solfjäderformade torget Piazza il Campo reser sig det smäckra rådhuset Palazzo Pubblico mot skyn och ett par kvarter bort låter vi oss imponeras av den magnifika svartvita marmorkatedralen. Ett tillstånd av fullständig lycka infinner sig hos alla kulturintresserade medan vår reseledare tar oss med på en innehållsrik promenad.

Pris ca 290:-

VINGÅRDSBESÖK I CHIANTI CLASSICO, EFTERMIDDAGSTUR

På vackra vägar genom kuperade omgivningar når vi det mjukt böljande landskapet söder om Florens. Landsvägarna kantas av slott och vingårdar och på en av dem gör vi ett uppskattat besök för att ta del av den lokala vintraditionen. Utsikten härifrån är hänförande och vinerna likadana! Givetvis ges det möjlighet att både provsmaka samt att köpa med en flaska.

Pris inkl. vinprovning ca 230:-

SAN GIMIGNANO

Välkommen till de vackra tornens stad! Som en av Italiens bäst välbevarade medeltida städer tar San Gimignano emot oss. Runt Piazza della Cisterna ligger de medeltida stadspalatsen sida vid sida och minner om stadens forna rikedom och välstånd. Tillsammans vandrar vi genom tid och rum, genom vindlande gränder och förbi små butiker.

Ingår i resans pris!

MIRAKELFÄLTET I PISA, KVÄLLSTUR

Vår reseledare tar oss med till Mirakelfältet där stadens domkyrka tornar upp sig. Vid domkyrkan reser sig dopkapellet och det som ursprungligen bara var tänkt att bli ett vanligt klocktorn. Numera känner vi den sistnämnda byggnaden som Torre Pendente, det lutande tornet. Vi rundar av sista kvällen tillsammans i Italien med en god middag på en utvald restaurang.

Pris inkl. middag med dryck ca 415:-

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
19 / 5 Hotel Il Gabbiano, La Spezia
Arlanda 8 995:- Boka
28 / 7 Hotel Il Gabbiano, La Spezia
Arlanda 9 995:- Boka
28 / 7 Hotel Il Gabbiano, La Spezia
Kastrup 9 995:- Boka
25 / 8 Hotel Il Gabbiano, La Spezia
Arlanda 9 395:- Boka
25 / 8 Hotel Il Gabbiano, La Spezia
Kastrup 9 395:- Boka
20 / 10 Hotel Il Gabbiano, La Spezia
Arlanda 9 495:- Boka
20 / 10 Hotel Il Gabbiano, La Spezia
Kastrup 9 495:- Boka

Information

I priset ingår: Flyg Skandinavien-Pisa tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Rundresa i inhemsk turistbuss. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension under resan samt en middag i Montecatini, en middag i La Spezia och två middagar i Poggibonsi (sammanlagt 4 middagar och 7 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice. Dessutom ingår besök i Lucca, Florens och San Gimignano.

Enkelrumstillägg: 1.495:-

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på hemresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Från många orter erbjuder vi även bussanslutningsresa till Malmö dagen före utresa. Väljer du att flyga från Arlanda erbjuder vi övernattning på hotell vid flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

 

Hotell

Destinationshotell

Övernattning Dag 2 - 5

Hotel Il Gabbiano, La Spezia
Centralt och trivsamt mellanklasshotell med gångavstånd till såväl centrum som till havet. Läge: Centralt beläget i centrala La Spezia cirka 500 meter från havet...

Övernattningshotell

Övernattning Dag 1 - 2

Hotel Terme Pellegrini, Montecatini Terme
Populärt och uppskattat fyrstjärnigt hotell på absolut bästa läge i hjärtat av kurorten Montecatini Terme. Läge: Mycket centralt beläget, endast 5 minuters promenad till den underbara annat spa- ....

Övernattning Dag 5 - 7

Hotel Toscana Ambassador, Poggibonsi
Fräscht och modernt hotell i internationell stil och med trevlig personal. Läge Beläget i den lilla orten Poggibonsi, ca 25 km från Siena. Viss genomfartstrafik Adress: Via Salceto 11, IT-53036 POGGIBONSI Telefon: 0 ....

Övernattning Dag 7 - 8

Hotel Terminus & Plaza, Pisa
Enkelt mellanklasshotell med centralt läge nära järnvägsstationen, promenadavstånd till  Pisas stora sevärdheter. Läge: Beläget i centrala Pisa cirka 150 meter från järnvägss ....