Toscana med Cinque Terre 8 dagar ✈

Flygresa & bussresa

- Romantik och renässans

Svepande vidder, ovärderliga kulturskatter och hisnande naturscenerier är bara några saker som väntar oss på denna innehållsrika resa. Toscana är ett landskap att drömma om, uppleva och återvända till. Det liguriska världsarvet Cinque Terre, renässansens Florens och vin av yppersta klass är några av kryddorna i denna smakrika anrättning!

Ingår i priset!

  • Flyg Skandinavien–Pisa t/r
  • Transfer flygplats–hotell t/r
  • Rundresa i helturistbuss
  • 7 övernattningar i dubbelrum
  • 6 middagar
  • 7 frukostar
  • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, LÖRDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM – PISA – MONTECATINI

Vi landar på Pisas flygplats och tas emot av vår reseledare. Transferbussen kör oss till den välkända kurorten Montecatini Terme och komfortabla Tuscany Inn tar emot oss med öppna armar. Nu kan vårt italienska äventyr börja på allvar! Ca 6 mil

DAG 2, SÖNDAG: MONTECATINI – CINQUE TERRE – LAVAGNA

Vi tar farväl av Montecatini och inleder dagen med bussfärd till La Spezia. Här stiger vi ombord på tåget som tar oss till det italienska världsarvet Cinque Terre. Fem ännu så länge oexploaterade fiskebyar som tillsammans kallas för just Cinque Terre klänger sig fast på bergmassivet. Den klippiga kustlinjen har gjort dem otillgängliga och än i dag saknas en sammanlänkande bilväg. Under eftermiddagen fortsätter vi sedan med buss den sista biten till Lavagna. Här checkar vi in på välkomnande Sud Est Hotel för att sedan sätta oss till bords i hotellets restaurang för en god middag. Ca 17 mil

DAG 3-4, MÅNDAG TILL TISDAG: LIGURIEN

Den lilla fiskebyn Lavagna omtalades redan under medeltiden och lydde då under den välmående sjöfartsrepubliken Genua. Från den här tiden märks det bastanta försvarstornet Torre del Borgo som numera hyser ett spännande konstgalleri. Den dramatiska kusten öster om Genua benämns Riviera di Levante. Här blommar mimosa och bougainvillea även under vintern och det milda klimatet har lockat besökare under sekler. En del av befolkningen har fortfarande fisket som sin huvudsakliga inkomstkälla. Nedanför de vinbevuxna bergssluttningarna gassar medelhavssolen på de ockra- och pastellfärgade husen. En av Italiens mest exklusiva semesterorter Portofino hittar vi bara ett par mil bort. Vi som vill se och uppleva det där lilla extra följer med vår reseledare på intressanta upptäcktsfärder!

DAG 5, ONSDAG: LAVAGNA – FLORENS – POGGIBONSI

Utvilade efter frukost säger vi arrivederci till Ligurien och fortsätter i sydostlig riktning mot Toscana. På vår väg över den tättbefolkade Luccheseslätten passerar vi pilgrimsstaden Prato innan vi redan under förmiddagen når renässansens högborg, Florens. Vår reseledare tar oss med på en intressant promenad genom staden innan vi får möjlighet till egna strövtåg. Lagom till kvällen anländer vi till bekväma Hotel Toscana Ambassador i Poggibonsi. Fler upptäckter i Toscana väntar! Ca 24 mil

DAG 6, TORSDAG: TOSCANA

Toscana är själva sinnebilden för det vackra och levnadsglada Italien. Nutida besökare kan inte låta bli att hänföras av det mjukt böljande landskapet som vackert ramas in av stolta cypresser, uråldriga olivlundar och välskötta vinodlingar. De robusta stenhusen och de jordnära varma färgerna välkomnar oss på ett uppriktigt sätt. Livsrytmen är behaglig, närheten till de spännande utflyktsmålen bekväm och med öppna sinnen kan vi se fram emot upplevelser utöver det vanliga!

DAG 7, FREDAG: POGGIBONSI – SAN GIMIGNANO – PISA

Efter en god frukost sätter vi kurs mot en annan av Toscanas sägenomspunna orter, San Gimignano. Vi njuter av denna välbevarade historiska stad under förmiddagen för att framåt eftermiddagen komma fram till Pisa och centralt belägna Hotel Terminus Plaza. Efter incheckning får vi möjlighet att bekanta oss med staden och ta reda på om det omtalade tornet fortfarande lutar. Ca 9 mil

DAG 8, LÖRDAG: PISA – KÖPENHAMN/STOCKHOLM

Våra dagar i Italien är på väg att närma sig sitt slut. I lugn och ro njuter vi av hotellfrukosten och får tillfälle att ägna Pisa lite tid på egen hand innan transferbussen hämtar oss vid hotellet. På flygplatsen stiger vi ombord på planen med destination norröver och snart är vi hemma igen. Tack för den här gången och välkommen åter! Ca 1 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.400:- Ordinarie pris: 1.560:- Du sparar 160:-
 
     

CINQUE TERRE

Vi anländer till Monterosso al Mare som är den nordligaste och den största av de fem byarna som klamrar sig fast vid klipporna och som utgör Cinque Terre. Den rödskimrande bergskammen som leder ända ner till vattnet och som har gett orten dess namn bildar gräns i norr. Söder härom kantas strandpromenaden av serveringar och kaféer medan vågorna saktmodigt rullar in mot stranden. Glöm inte att prova den lokala specialiteten, acciughe di Monterosso, som är ansjovis fångad i vattnet utanför och insaltad för hand.

Ingår i resans pris!

GENUA, HELDAG

Genua är en både modern och historisk hamnstad vid Medelhavet, och huvudstad i regionen Ligurien. Staden har gamla anor som handelscentrum och man hittar en skön mix av smala gränder och breda avenyer. En sevärd stad med mycket charm, bra shopping och massor av uteserveringar.

Pris ca 275:-

PORTOFINO OCH RAPALLO, LÅNG HALVDAG

I dag går färden till Rapallo och här stiger vi på båten till underbara Portofino, den kanske mest exklusiva semesterorten i hela Italien. I den bilfria staden kan man flanera längs med kajkanterna och låta sig imponeras av lyxbåtarna som ligger förankrade i hamnen eller njuta av en förfriskning på någon av de charmiga serveringarna. Ovanför staden tronar kastellet tillsammans med kyrkan San Giorgio, som påstås hysa relikerna efter drakdödaren St Göran.

Pris inkl. båtfärd ca 350:-

FLORENS

Florens, renässansens huvudstad, är konststaden framför andra. Spåren efter det förflutna är många och imponerande. Här får vi bland annat uppleva guldsmedernas bro Ponte Vecchio, Piazza della Signoria och katedralen Santa Maria del Fiore. Följ med och hänförs av Florens skatter!

Ingår i resans pris!

SIENA, HALVDAG

Under medeltiden tävlade Siena med sin mäktiga granne i norr, Florens, om vilken av städerna som var mest framgångsrik. Resultatet av detta kan vi som nutida gäster njuta hämningslöst av genom alla vackra och välbevarade byggnader. Vid det solfjäderformade torget Piazza il Campo reser sig det smäckra rådhuset Palazzo Pubblico mot skyn och ett par kvarter bort låter vi oss imponeras av den magnifika svartvita marmorkatedralen. Ett tillstånd av fullständig lycka infinner sig hos alla kulturintresserade medan vår reseledare tar oss med på en innehållsrik promenad.

Pris ca 290:-

VINGÅRDSBESÖK I CHIANTI CLASSICO, EFTERMIDDAGSTUR

På vackra vägar genom kuperade omgivningar når vi det mjukt böljande landskapet söder om Florens. Landsvägarna kantas av slott och vingårdar och på en av dem gör vi ett uppskattat besök för att ta del av den lokala vintraditionen. Utsikten härifrån är hänförande och vinerna likadana! Efter en kortare rundvisning får vi möjlighet att prova de välsmakande vinerna. Givetvis ges det möjlighet att köpa med en flaska.

Pris inkl. vinprovning ca 230:-

SAN GIMIGNANO

Välkommen till de vackra tornens stad! Som en av Italiens bäst välbevarade medeltida städer tar San Gimignano emot oss. Runt Piazza della Cisterna ligger de medeltida stadspalatsen sida vid sida och minner om stadens forna rikedom och välstånd. Tillsammans vandrar vi genom tid och rum, genom vindlande gränder och förbi små butiker.

Ingår i resans pris!

MIRAKELFÄLTET I PISA, KVÄLLSTUR

Vår reseledare tar oss med till Mirakelfältet där stadens domkyrka tornar upp sig. Vid domkyrkan reser sig dopkapellet och det som ursprungligen bara var tänkt att bli ett vanligt klocktorn. Numera känner vi den sistnämnda byggnaden som Torre Pendente, det lutande tornet. Vi rundar av sista kvällen tillsammans i Italien med en god middag på en utvald restaurang.

Pris inkl. middag med dryck ca 415:-

 

Avgångar & priser

Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Flyg Skandinavien-Pisa tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Rundresa i inhemsk turistbuss. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Halvpension under resan utom i Pisa (6 middagar och 7 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice. Dessutom ingår besök i Florens och San Gimignano.

Enkelrumstillägg: 1.395:-.

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på hemresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Från många orter erbjuder vi även bussanslutningsresa till Malmö dagen före utresa. Väljer du att flyga från Arlanda erbjuder vi övernattning på hotell vid flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

 

Hotell

Destinationshotell

Övernattning Dag 2 - 5

Hotel Sud Est, Lavagna
Trevligt och familjärt mellanklasshotell med gångavstånd till såväl centrum som till havet. Läge: Beläget ett par hundra meter från havet, gångavst&ar...

Övernattningshotell

Övernattning Dag 1 - 2

Hotel Tuscany Inn, Montecatini Terme
Modernt och bekvämt fyrstjärnigt hotell med utmärkt centralt läge i Montecatini Terme. Läge: Centralt beläget nära järnvägen, ca 10 minuters promenad till bland annat spaparken. Adress: Via C ....

Övernattning Dag 5 - 7

Hotel Toscana Ambassador, Poggibonsi
Fräscht och modernt hotell i internationell stil och med trevlig personal. Läge Beläget i den lilla orten Poggibonsi, ca 25 km från Siena. Viss genomfartstrafik Adress: Via Salceto 11, IT-53036 POGGIBONSI Telefon: 0 ....

Övernattning Dag 7 - 8

Hotel Terminus & Plaza, Pisa
Enkelt mellanklasshotell med centralt läge nära järnvägsstationen, promenadavstånd till  Pisas stora sevärdheter. Läge: Beläget i centrala Pisa cirka 150 meter från järnvägss ....