Skip to main content

Toscana med Cinque Terre 8 dagar ✈

FLYGRESA - Italien - Rundresa med flyg & buss, Toscana med Cinque Terre 8 dagar

- Romantik och renässans

Svepande vidder, ovärderliga kulturskatter och kulörta små byar som tappert klamrar sig fast på branta kustsluttningar är bara några saker som väntar oss på denna innehållsrika resa. Toscana är ett landskap att drömma om, uppleva och återvända till. Det liguriska världsarvet Cinque Terre, renässansens Florens och vin av yppersta klass är några av kryddorna i denna smakrika anrättning!

 

3 personer ger medelbetyg 4,7 av 5

★ ★ ★ ★ ★

Snabba fakta
 • Det bästa av både Toscana och Ligurien!
 • Genuina byar, underbara vingårdar och sevärdheter som Pisa, Portofino och Siena.
 • Vi bor på trevligt hotell precis vid vattnet i mysiga badorten Lerice.
 • 4 av utflykterna ingår i resans pris; Lucca, Cinque Terre, Florens och San Gimignano!
Ingår i priset!
 • Flyg Skandinavien–Pisa t/r
 • Transfer flygplats–hotell t/r
 • Rundresa i helturistbuss
 • 7 övernattningar i dubbelrum
 • 4 middagar
 • 7 frukostar
 • Besök i Lucca, Cinque Terre, Florens och San Gimignano
 • Reseledarservice

Dagsprogram

DAG 1, LÖRDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM – PISA – MONTECATINI

Vi landar på Pisas flygplats och tas emot av vår reseledare. Transferbussen kör oss till den välkända kurorten Montecatini Terme där vi checkar in på familjära och fyrstjärniga Hotel Ambrosiano som tar emot oss med öppna armar. Nu kan vårt italienska äventyr börja på allvar! Ca 5 mil

DAG 2, SÖNDAG: MONTECATINI – LUCCA – LERICI

Vi tar farväl av Montecatini och inleder dagen med ett besök i den muromgärdade stadspärlan Lucca. Vår reseledare tar oss med på en intressant vandring innan vi får möjlighet till egna upptäckter. Vi lämnar sedan Toscana bakom oss för den här gången, men om några dagar kommer vi att återvända. Nu står dock Ligurien på tur och den trevliga badorten Lerici som blir vårt hem de kommande nätterna. Under eftermiddagen checkar vi in på strandnära Hotel Shelley delle Palme som framåt kvällen dukar fram middag. Ca 10 mil

DAG 3-4, MÅNDAG TILL TISDAG: LIGURIEN

Vackert beläget i en av Liguriska havets vikar strax söder om världsarvet Cinque Terre, som vi givetvis ska utforska, ligger det gamla fiskesamhället Lerici. En bastant fästning tronar uppe på höjden och håller ett vakande öga på guppande segelbåtar och de färgglada husfasaderna som kantar strandpromenaden. På 1800-talet lockade natursköna omgivningar hit brittiska poeter och författare men numera finner vi mest populära fiskrestauranger och mysiga serveringar intill den mjuka sandstranden. Den dramatiska kusten norr om Lerici benämns Riviera di Levante. Här blommar mimosa och bougainvillea även under vintern och det behagliga klimatet har lockat besökare under sekler. En del av befolkningen har fortfarande fisket som sin huvudsakliga inkomstkälla. Nedanför de vinbevuxna bergssluttningarna gassar medelhavssolen på de ockra- och pastellfärgade husen. En av Italiens mest exklusiva semesterorter Portofino får vi bara inte missa. Vi som vill se och uppleva det där lilla extra följer med vår reseledare på intressanta upptäcktsfärder!

DAG 5, ONSDAG: LERICI – FLORENS – POGGIBONSI

Utvilade efter frukost säger vi arrivederci till Ligurien och fortsätter i sydostlig riktning mot Toscana. På vår väg över den tätbefolkade Luccheseslätten passerar vi pilgrimsstaden Prato innan vi redan under förmiddagen når renässansens högborg, Florens. Vår reseledare tar oss med på en intressant promenad genom staden innan vi får möjlighet till egna strövtåg. Lagom till kvällen anländer vi till bekväma Hotel Toscana Ambassador i Poggibonsi. Fler upptäckter i Toscana väntar! Ca 19 mil

DAG 6, TORSDAG: TOSCANA

Toscana är själva sinnebilden för det vackra och levnadsglada Italien. Nutida besökare kan inte låta bli att hänföras av det mjukt böljande landskapet som vackert ramas in av stolta cypresser, uråldriga olivlundar och välskötta vinodlingar. De robusta stenhusen och de jordnära varma färgerna välkomnar oss på ett uppriktigt sätt. Livsrytmen är behaglig, närheten till de spännande utflyktsmålen bekväm och med öppna sinnen kan vi se fram emot upplevelser utöver det vanliga!

DAG 7, FREDAG: POGGIBONSI – SAN GIMIGNANO – PISA

Efter en god frukost sätter vi kurs mot en annan av Toscanas sägenomspunna orter, San Gimignano. Vi njuter av denna välbevarade historiska stad under förmiddagen för att framåt eftermiddagen komma fram till Pisa och centralt belägna Hotel Terminus Plaza. Efter incheckning får vi möjlighet att bekanta oss med staden och ta reda på om det omtalade tornet fortfarande lutar. Ca 9 mil

DAG 8, LÖRDAG: PISA – KÖPENHAMN/STOCKHOLM

Våra dagar i Italien är på väg att närma sig sitt slut. I lugn och ro njuter vi av hotellfrukosten och får tillfälle att ägna Pisa lite tid på egen hand innan transferbussen hämtar oss vid hotellet. På flygplatsen stiger vi ombord på planen med destination norröver och snart är vi hemma igen. Tack för den här gången och välkommen åter! Ca 1 mil

 

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.390:- Ordinarie pris: 1.545:- Du sparar 155:-
 
     

LUCCA

Vi besöker staden Lucca som från början var en romersk koloni, vilket fortfarande är synligt i gatornas rutmönster. Lucca är omgärdat av en stadsmur från 1500-talet som stänger ute den moderna världens bullrande ljud och bidrar till stadens speciella karaktär. Vi spatserar längs de smala gatorna och beser bland annat San Martinokatedralen med sin säregna renässansarkitektur. Det vackra Piazza Napoleone är också sevärt, uppkallat efter Napoleon Bonapartes syster som härskade i Lucca i början av 1800-talet, liksom operafadern Puccinis födelseplats, där han också komponerade sin sista opera, Turandot.

Ingår i resans pris!

CINQUE TERRE

Vi beger oss gemensamt till hamnen i La Spezia och stiger ombord på en båt. Från havet har vi en enstående utsikt över de fem numera klassiska fiskebyarna som klänger sig fast på branta bergmassiv och tillsammans utgör världsarvet Cinque Terre. Den klippiga kustlinjen har gjort dem svårtillgängliga och än i dag saknas en sammanlänkande bilväg. Under dagen gör vi ett par strandhugg och bekantar oss ytterligare med några av byarna innan vi åter tar båten tillbaka till La Spezia.

Ingår i resans pris!

PORTOFINO OCH RAPALLO, HELDAG

I dag går färden till Rapallo och här stiger vi på båten till underbara Portofino, den kanske mest exklusiva semesterorten i hela Italien. I den bilfria staden kan man flanera längs med kajkanterna och låta sig imponeras av lyxbåtarna som ligger förankrade i hamnen eller njuta av en förfriskning på någon av de charmiga serveringarna. Ovanför staden tronar kastellet tillsammans med kyrkan San Giorgio, som påstås hysa relikerna efter drakdödaren St Göran.

Pris inkl. båtfärd ca 430:-

FLORENS

Florens, renässansens huvudstad, är konststaden framför andra. Spåren efter det förflutna är många och imponerande. Här får vi bland annat uppleva guldsmedernas bro Ponte Vecchio, Piazza della Signoria och katedralen Santa Maria del Fiore. Följ med och hänförs av Florens skatter!

Ingår i resans pris!

VINGÅRDSBESÖK I CHIANTI CLASSICO, EFTERMIDDAGSTUR

På vackra vägar genom kuperade omgivningar når vi det mjukt böljande landskapet söder om Florens. Landsvägarna kantas av slott och vingårdar och på en av dem gör vi ett uppskattat besök för att ta del av den lokala vintraditionen. Utsikten härifrån är hänförande och vinerna likaså! Givetvis ges det möjlighet att både provsmaka samt att köpa med en flaska.

Pris inkl. vinprovning ca 270:-

SIENA, HALVDAG

Under medeltiden tävlade Siena med sin mäktiga granne i norr, Florens, om vilken av städerna som var mest framgångsrik. Resultatet av detta kan vi som nutida gäster njuta hämningslöst av genom alla vackra och välbevarade byggnader. Vid det solfjäderformade torget Piazza il Campo reser sig det smäckra rådhuset Palazzo Pubblico mot skyn och ett par kvarter bort låter vi oss imponeras av den magnifika svartvita marmorkatedralen. Ett tillstånd av fullständig lycka infinner sig hos alla kulturintresserade medan vår reseledare tar oss med på en innehållsrik promenad.

Pris ca 350:-

SAN GIMIGNANO

Välkommen till de vackra tornens stad! Som en av Italiens bäst välbevarade medeltida städer tar San Gimignano emot oss. Runt Piazza della Cisterna ligger de medeltida stadspalatsen sida vid sida och minner om stadens forna rikedom och välstånd. Tillsammans vandrar vi genom tid och rum, genom vindlande gränder och förbi små butiker.

Ingår i resans pris!

MIRAKELFÄLTET I PISA, KVÄLLSTUR

Vår reseledare tar oss med till Mirakelfältet där stadens domkyrka tornar upp sig. Vid domkyrkan reser sig dopkapellet och det som ursprungligen bara var tänkt att bli ett vanligt klocktorn. Numera känner vi den sistnämnda byggnaden som Torre Pendente, det lutande tornet. Vi rundar av sista kvällen tillsammans i Italien med en god middag på en utvald restaurang.

Pris inkl. middag med dryck ca 495:-

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

3 recensioner medelbetyg 4,7 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

En fantastisk resa och ett perfekt koncept. Italien är mitt absoluta favorit mål. Jag har nu rest flera gånger med Ölvemarks och alltid kommit hem nöjd.

av

★ ★ ★ ★

Fantastisk resa innehållande natur skönt väder och mycket historia och sagolik mat som gav ståpäls under resan och lever kvar under hela vintern

av

★ ★ ★ ★ ★

Mitt första besök i Italien infriade alla förväntningar. Kombon Ligurien och Toscana är svårslagen. Siena var en trevlig överraskning men alla utflykter var intressanta. Viva Italia!

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
25/7ArlandaHotel Shelley delle Palme, LericiInga tillgängliga platser10 495:-Inga tillgängliga platser
25/7KastrupHotel Shelley delle Palme, LericiInga tillgängliga platser10 495:-Inga tillgängliga platser
12/9ArlandaHotel Shelley delle Palme, LericiMer än 810 795:-Boka
12/9KastrupHotel Shelley delle Palme, LericiMer än 810 995:-Boka
19/9ArlandaHotel Shelley delle Palme, LericiMer än 810 795:-Boka
19/9KastrupHotel Shelley delle Palme, LericiMer än 810 995:-Boka
3/10ArlandaHotel Shelley delle Palme, LericiMer än 810 695:-Boka
3/10KastrupHotel Shelley delle Palme, LericiMer än 810 695:-Boka
17/10ArlandaHotel Shelley delle Palme, LericiMer än 810 595:-Boka
17/10KastrupHotel Shelley delle Palme, LericiMer än 810 595:-Boka

Information

I priset ingår: Flyg Skandinavien-Pisa tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Rundresa i inhemsk turistbuss. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension under resan samt en middag i vardera Montecatini och Lerice samt två middagar i Poggibonsi (sammanlagt 4 middagar och 7 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice. Dessutom ingår utflykten till Cinque Terre samt besök i Lucca, Florens och San Gimignano.

Enkelrumstillägg: 1.795:-

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på hemresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Från många orter erbjuder vi även bussanslutningsresa till Malmö dagen före utresa. Väljer du att flyga från Arlanda erbjuder vi övernattning på hotell vid flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

 

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 5

Hotel Shelley delle Palme, Lerici
Hotel Shelley delle Palme, Lerici
Trevligt och familjärt mellanklasshotell på bästa läge vid randen av medelhavet, behagligt promenadavstånd till restauranger och shopping. Läge: Perfekt beläget ett stenkast från det underbara medelha...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Hotel Ambrosiano, Montecatini Terme
Hotel Ambrosiano, Montecatini Terme
Ett mycket trivsamt hotell som drivs av familjen Orsucci sedan tio år, bekväma rum och fokus på service. Läge: Centralt beläget i den anrika kurorten Montecatini Terme endast några hundra meter från...

Övernattning Dag 5 - 7

Hotel Toscana Ambassador, Poggibonsi
Hotel Toscana Ambassador, Poggibonsi
Fräscht och modernt hotell i internationell stil och med trevlig personal. Läge Beläget i den lilla orten Poggibonsi, ca 25 km från Siena. Viss genomfartstrafik Adress: Via Salceto 11, IT-53036 POGGIB...

Övernattning Dag 7 - 8

Hotel Terminus & Plaza, Pisa
Hotel Terminus & Plaza, Pisa
Enkelt mellanklasshotell med centralt läge nära järnvägsstationen, promenadavstånd till Pisas stora sevärdheter. Läge: Beläget i centrala Pisa cirka 150 meter från järnvägsstationen, cirka 20 minuter...
Kontakta oss
Adress:
Ölvemarks Holiday
Box 4012
SE-203 11 Malmö