Toscana 9 dagar

4 personer ger medelbetyg 4,8 av 5

★ ★ ★ ★ ★

- Italiens hjärta lockar med smaker och vackra vyer

Öppna dina sinnen för en smakfull bussresa genom ett grönt jordbrukslandskap. Städerna ligger högt upp på kullarna och utsikten är bedårande. I denna region frodas kulturen och oavsett om det gäller konst, arkitektur, glass, ost eller vin så är det här du finner det bästa av allt. Dessutom ligger alltsammans inom de vackraste tänkbara ramarna, det toscanska landskapet!

Se bilderna från resan på vår instagram - Klicka här »

Reseledaren tipsar: Sara om Toscana »


Snabba fakta

  • Populär bussresa med trevliga upplevelser som Verona och Luganosjön längs vägen.
  • En fröjd att njuta av Toscanas vackra landskap.
  • Perfekt utflyktsmix till städer som Florens och Siena samt lantliv med vinprovning.
  • Vi bor i kurorten Chianciano Terme, på omtyckt hotell med pool. Halvpension ingår hela resan.

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 8 övernattningar i dubbelrum
  • 8 middagar
  • 8 frukostar
  • Reseledarservice
Pris från:
6 595:-
Dagar:9
Boka resa

Dagsprogram

DAG 1, LÖRDAG: MALMÖ – FULDA

Vi samlas i Malmö där vår reseledare möter upp vid vår bekväma långfärdsbuss. Med hjälp av bron korsar vi Öresund och sedan bär det vidare genom Danmark. Därefter är det dags för färjeöverfarten mellan Rödby och Puttgarden, innan färden går vidare genom det nordtyska landskapet. Vi stannar naturligtvis både för lunch och kaffe längs vägen. På kvällen kommer vi fram till vårt övernattningshotell i Fuldatrakten och här väntar middag. Ca 75 mil

DAG 2, SÖNDAG: FULDA – ROVERETO

Det har blivit dags att fortsätta vår färd söderut. På vår väg genom ett allt mer kuperat Tyskland hinner vi med dagens lunch. Färden fortsätter sedan in i det österrikiska alplandskapet. Över den berömda Europabron och via Brennerpasset rullar vi sedan in i Italien. I Rovereto, en liten stad i närheten av Gardasjön, når dagens etapp sitt slut. Här väntar middag och sköna sängar på komfortabla Hotel Leon D'Oro. Ca 69 mil

DAG 3, MÅNDAG: ROVERETO – VERONA – CHIANCIANO TERME

En dag med vackra italienska landskapsvyer väntar oss! På vår väg kan vi inte motstå att besöka romantikens egen stad, Verona! Julias balkong finner vi lite undanskymd inne på en gård. Även om Romeo inte är närvarande känner vi vibrationerna från ett av historiens mest omskrivna romantiska drama. Piazza Brà är också sevärd och domineras av en gammal romersk amfiteater. Efter en dos av såväl skönhet som kärlek fortsätter vi vår färd mot Toscana och Chianciano Terme som vi når i kvällningen. Här väntar några sköna dagar på trivsamma Hotel Cristallo. Ca 44 mil

DAG 4-6, TISDAG TILL TORSDAG: TOSCANA

Toscana kallas med rätta Italiens hjärta! Det är svårt att föreställa sig ett hörn av världen som pulserar av lika mycket lust och fägring. Toscana är inte bara omtalat för sin konst och arkitektur utan minst lika mycket för sina viner och sin mat! Den gamla kurorten Chianciano Termes thermalkällor har varit kända ända sedan de gamla etruskernas tid och staden blir utgångspunkt för våra utflykter till många fascinerande toscanska städer och platser. Florens är en stad rik på vackra byggnader och oskattbara konstverk. Michelangelos staty David är bara toppen på konstens isberg i staden! Siena har så mycket mer att beskåda än världens kanske vackraste torg, Piazza il Campo, som varit stadens snäckformade centrum i mer än 700 år. Toscanas viner är inte bara kända i hela Italien utan i hela världen! Med hjälp av vår kunniga reseledare hinner vi med att både bese och smaka på lite av den enorma skatt Toscana har att erbjuda!

DAG 7, FREDAG: CHIANCIANO TERME – PISA – LUGANO

Det har blivit dags för oss att bege oss norrut, men innan vi lämnar Toscana så passar vi på att besöka Pisa för att undersöka huruvida stadens berömda torn, Torre Pendente, fortfarande lutar eller inte. Under eftermiddagen njuter vi sedan av vackra italienska vyer. Vår färd norrut avslutas denna dag i schweiziska Lugano då vi når fram till trevliga Hotel Ceresio där kvällens middag serveras. Ca 57 mil

DAG 8, LÖRDAG: LUGANO – KASSEL

Vi fortsätter oförtrutet vår färd norrut genom underbara alplandskap! I gränstrakterna mellan Schweiz, Österrike och Tyskland passerar vi Bregenz och snart är det dags för lunch. Färden går vidare genom Tyskland och framåt kvällen är vi framme vid vårt övernattningshotell i Kasseltrakten där middag och sköna sängar väntar på oss. Ca 74 mil

DAG 9, SÖNDAG: KASSEL – MALMÖ

Efter en god frukost är det nu dags att fortsätta vår färd. Vi tar färjan från Puttgarden till Rödby där det fortfarande finns möjlighet att handla till förmånliga priser. Eftermiddagen går snabbt och smidigt genom Danmark och vid 20-tiden är vi åter i Malmö. Och med detta är ännu en resa till ända, men vi har ju fler resor och resmål att se fram emot! Väl mött! Ca 65 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 2.125:- Ordinarie pris: 2.365:- Du sparar 240:-
 
     

VERONA

Vi får stifta närmare bekantskap med Verona, Romeo och Julias stad. Verona grundades redan under antiken och den bäst bevarade byggnaden från den tiden är den romerska arenan. Vår reseledare tar oss med till det folkrika Piazza Erbe och visar upp några av stadens sevärdheter!

Ingår i resans pris!

BELLA NOTTE, KVÄLLSTUR

Vi bekantar oss lite med den gamla kurorten Chianciano genom att tillsammans ta en promenad i stadens gamla delar. På en trevlig barservering stannar vi till för en förfriskning med tilltugg.

Pris inkl. dryck ca 220:-

SIENA OCH SAN GIMIGNANO, HELDAG

Följ med till medeltiden! Färden går norrut till kulturens högborg Siena med det vackra solfjäderformade torget Piazza il Campo och den imponerande svartvita marmorkatedralen. På eftermiddagen besöker vi den medeltida och välbevarade idyllen San Gimignano där de adliga släkterna på 1300-talet tävlade om vem som kunde bygga det högsta tornet.

Pris ca 475:-

TOSCANSK AFTON, KVÄLLSTUR

En glad afton med musik väntar oss på en trevlig vingård i trakten. Missa inte denna kväll i goda vänners lag. Stämningen brukar bli hög!

Pris inkl. middag med dryck ca 475:-

VINTUR TILL MONTEPULCIANO, HALVDAG

Först besöker vi den orörda lilla staden Pienza som lät uppföras av påven Pius II. Därefter går färden vidare till Montepulciano där man framställer det ”ädla vinet”, vino nobile. I en genuin vinkällare provsmakar vi rubinröda viner och handlar traktens egna specialiteter. Vi låter oss förföras av den ädla dryckens goda doft och smak!

Pris inkl. vinprovning ca 395:-

FLORENS, HELDAG

Konstens huvudstad Florens ligger underbart vackert mitt i det frodiga och böljande Toscana. Staden är skön som ett konstverk med otaliga ståtliga kyrkor och renässanspalats som dominerar stadsbilden. Över floden Arno går den unika bron Ponte Vecchio, känd som guldsmedernas bro. Följ med till Florens och njut av konstskatter som Michelangelos David och ”Paradisets portar”!

Pris ca 495:-

PISA

På väg norrut genom det inbjudande landskapet stannar vi till i Pisa. Vår reseledare tar oss med till Mirakelfältet där stadens domkyrka breder ut sig. Vid domkyrkan reser sig dopkapellet och det som ursprungligen bara var tänkt att bli ett vanligt klocktorn. Numera känner vi den sistnämnda byggnaden som Torre Pendente, det lutande tornet.

Ingår i resans pris!

BÅTFÄRD PÅ LUGANOSJÖN, KVÄLLSTUR

När skymningen faller bordar vi en båt som sakta styr ut på den kvällsskimrande Luganosjön som omges av de mäktiga bergen San Salvatore och Monte Brè, vars lodräta klippor avtecknar sig mot himlen. Finns det något vackrare än alla ljus som speglar sig i vattnet?

Pris ca 305:-

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

4 person(er) ger den här resan medelbetyget 4,8 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★

-

av

★ ★ ★ ★ ★

Fantastisk resa med bra guide och jättebra utflykter. Vi hade valt alla utflykter och det har vi inte ångrat. Vinprovningarna var helt outstanding. Hemresan genom alperna var det mest magiska vi varit med om. Kan varmt rekommendera detta resmål.

av

★ ★ ★ ★ ★

Första gången jag åkte på bussresa!!! Så imponerad över hur bra allt allt var planerat. Alla utflykterna med allt man fick se, med Sara som guide som med inlevelse berättade under turen! Jag vill gärna fortsätta att uppleva Europa med nya bussresor!!!

av

★ ★ ★ ★ ★

Fantastisk resa. Jätteduktig reseledare och chaufför. Såg så mycket att det tog tid att smälta allt.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
28 / 9 Hotel Cristallo, Chianciano Terme
6 995:- Boka
26 / 10 Hotel Cristallo, Chianciano Terme
6 595:- Boka

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Halvpension (8 middagar och 8 frukostar). I priset ingår även bro-, väg-, färje och serviceavgifter samt reseledarservice. Dessutom ingår besök i Verona och Pisa.

Enkelrumstillägg: 1.495:-

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö lördagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

På avresa 25/5 bor vi på Hotel Kolpinghaus i Fulda dag 1-2.

På avresa 29/6 bor vi på Hotel Badehof i Bad Salzschlirf dag 1-2.

På avresa 31/8 bor vi på Hotel Kolpinghaus i Fulda dag 1-2 samt på GHOTEL hotel & living i Göttingen dag 8-9.

Hotell

Destinationshotell

Övernattning Dag 3 - 7

Hotel Cristallo, Chianciano Terme
Uppskattat hotell med personlig service, perfekt läge och egen utomhuspool. Läge: Mycket centralt beläget nära Piazza Italia. Viss genomfartstrafik Adress: Viale Lombardia 35, IT-5...

Övernattningshotell

Övernattning Dag 1 - 2

Hotel Bachmühle, Fulda
Ett trivsamt och personligt hotell i en historisk byggnad som är vackert beläget i utkanterna av barockstaden Fulda Läge: Beläget cirka 2 km från de centrala delarna av Fulda Adress: Kunzel ....

Övernattning Dag 2 - 3

Hotel Leon D'Oro, Rovereto
Omtyckt fyrstjärnigt hotell med vänlig personal och utmärkt service. Läge: Centralt beläget i Rovereto Adress: Via Tacchi 2, IT-38068 ROVERETO Telefon: 0039-0464-437333 Officiell klass: **** ....

Övernattning Dag 7 - 8

Hotel Ceresio, Lugano
Trevligt hotell centralt beläget i Lugano endast ett par hundra meter från sjön och strandpromenaden. Läge: Beläget i centrala Lugano i närheten av parken Civico Ciani, på g&arin ....

Övernattning Dag 8 - 9

InterCity Hotel, Kassel
Välskött och välkommnande övernattningshotell med bekväma rum, centralt beläget i Kassel. Läge: Beläget ca 3 km från det historiska hjärtat av Kassel Adress: Wilhe ....