Thüringen 5 dagar

nyhet, bussresa, Thuringen, Tyskland

- Tysklands mest oupptäckta region, överraskande och spännande

Av alla de tyska förbundsländerna finns det ett fåtal som inte fått särskilt mycket uppmärksamhet av svenska besökare. Trots historiska städer som Erfurt och Weimar är Thüringen ett av dessa. Här bjuds det på ett omväxlande landskap, fyllt av borgar och slott. Goethe summerade platsen på ett träffande sätt; ”Var i Tyskland finner man så mycket gott inom ett så litet område?” Dessutom erbjuds en utflykt till Luthers Wi

Snabba fakta

  • Tyskt gemyt när det är som bäst!
  • Erfurt - en av Tysklands vackraste städer.
  • Missa inte heller utflykten till Lutherstadt Wittenberg och Mödlareuth.

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 4 övernattningar i dubbelrum
  • 4 middagar
  • 4 frukostar
  • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, SÖNDAG: MALMÖ – JENA

Vår reseledare och buss möter upp på Öresundsterminalen i Malmö och resan till Thüringen, ett av Tysklands mer outforskade områden, påbörjas. Vi korsar Öresundsbron på väg mot Gedser där vi stiger ombord på färjan till Rostock. Under färjeöverfarten ges möjlighet till en välsmakande lunch. Väl iland fortsätter färden söderut mot Thüringen som vi beräknas nå under kvällen. Vi checkar in på bekväma och fyrstjärniga Maxx Hotel i Jena som blir vår utgångspunkt för kommande upptäcktsfärder. Kvällen avslutas med middag medan vi får lära känna vårt resesällskap. Ca 65 mil

DAG 2-4, MÅNDAG TILL ONSDAG: THÜRINGEN

Thüringen ligger i Tysklands hjärta och är ett av de mindre tätbefolkade tyska förbundsländerna. Vår utgångspunkt på denna resa är Jena som med sina cirka 100 000 invånare är den näst största staden i Thüringen. Härifrån får vi möjlighet att upptäcka stadspärlan Erfurt med sevärdheter som bron Krämerbrücke, domkyrkan och Fischmarkt. I närheten av Erfurt ligger också Weimar, som huserat kända personer såsom Johann Wolfgang von Goethe och Friedrich Nietzsche. Denna stad är annars framför allt känd för Weimarrepubliken, där den första tyska demokratiska författningen antogs 1919. Vi får också möjlighet att besöka Mödlareuth, en tysk by som var delad mellan Östtyskland och Västtyskland fram till ”die Wende” 1990. Dessutom gör vi en tur till Lutherstadt Wittenberg, födelseort för den protestantiska reformationen. Det var här Martin Luther spikade upp sina kända teser på kyrkodörren år 1517.

DAG 5, TORSDAG: JENA – MALMÖ

Rika på upplevelser lämnar vi Thüringen för att ta oss tillbaka till Sverige. På vägen stannar vi för kaffe och lunch, innan vi anländer till Rostock och färjan till Gedser. Milen genom Danmark flyger snabbt förbi, och vi når återigen Öresundsbron och Malmö. Vi säger auf Wiedersehen till våra resekamrater och nyfunna vänner och tackar för denna gång! Ca 65 mil.

 

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och spara pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 725:- Ordinarie pris: 810:- Du sparar: 85:-
 

 

 

 

ERFURT OCH WEIMAR, LÅNG HALVDAG

Huvudstaden i delstaten Thüringen, Erfurt, tillhör de få storstäder i Tyskland som lyckats bevara sin medeltida stadskärna. Under vår intressanta rundtur ser vi bland annat domkyrkan, Fischmarkt, den gamla synagogan och Krämerbrücke, Europas äldsta bebodda bro. Efter vårt besök här är det dags att åka vidare till Weimar, där vi bland annat får se Goethes och Schillers hus, slottet Belvedere och eleganta Deutsches Nationaltheater.

Pris ca 270:-

LUTHERSTADT WITTENBERG, HELDAG

1517 spikade Martin Luther upp sina 95 teser på slottskyrkans port i Wittenberg, vilket utgjorde grunden till protestantismen. Vår reseledare tar dig med på en promenad där vi får upptäcka staden. Vi gör också ett besök på Lutherhaus, världens största museum om reformationen.

Pris inkl. inträde ca 290:-

MÖDLAREUTH, HALVDAG

Gränsen mellan Öst och Väst gick rakt genom den lilla byn Mödlareuth, som ligger på gränsen mellan Thüringen och Bayern. Denna plats brukar kallas för ”Lilla Berlin”. Att USA:s president George Bush år 1983 här höll ett tal där han uttalade orden ”Ich bin ein Mödlareuther” hjälpte till att ge staden dess smeknamn. I motsats till Berlin fanns här dock ingen gränsövergång, vilket gjorde det omöjligt att komma över till andra sidan. Det var inte ens tillåtet att vinka till västsidan för invånarna i Östtyskland. Till skillnad från på många andra håll sparade man i Mödlareuth en del av muren som delade staden och denna har nu blivit till ett museum som vi självklart passar på att besöka.

Pris inkl. inträde ca 250:-

Avgångar & priser

Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Halvpension (4 middagar och 4 frukostar). I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 695:-.

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö söndagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)