Szczecin i februari 4 dagar

Stettin i februari

Byt perspektiv med en inspirerande och avkopplande shoppingresa till polska pärlan Szczecin! På vårt bekväma hotell har vi både stadens bästa köpcenter och centrumkärnan för våra fötter. Efter en dag med många fina fynd kan vi varva ner vid hotellets inomhuspool eller boka in en behandling på Baltica Wellness & Spa, vägg i vägg med hotellet. Skybaren Café 22 lockar sedan med goda cocktails och fantastisk utsikt över Szczecins alla takåsar.

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar
  • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1: SÖNDAG: MALMÖ – SZCZECIN

På morgonen sätter vi oss väl tillrätta i den bekväma helturistbussen och lämnar Malmö. Efter att ha passerat Öresund tar färjan oss från Danmark till tyska Rostock. Färden fortsätter österut och under eftermiddagen korsar vi gränsen till Polen. Nu har vi inte långt kvar till ”Polens Paris” som Szczecin ibland kallas. Under de kommande tre nätterna blir det centralt belägna och fyrstjärniga Radisson Blu Hotel vår fasta punkt i tillvaron och spännande dagar ligger framför oss Ca 47 mil

DAG 2-3: MÅNDAG TILL TISDAG: SZCZECIN

Szczecin är huvudort i polska Västpommern och detta historiskt spännande område har varit under både svenskt och tyskt styre. Inspirationen till dagens utseende hämtade staden från det sena 1800-talets Paris, men gotiska kyrkor och ståtliga barockpalats pryder också stadsbilden. De senaste tjugo åren har Szczecin utvecklats till en modern metropol och de internationella influenserna är påtagliga, inte minst när det gäller affärsutbudet och inom restaurang- och kaféområdet. Dessutom är fortfarande prisnivån tilltalande låg på både mat och dryck!

DAG 4: ONSDAG: SZCZECIN – MALMÖ

Vi låter oss väl smaka av hotellets rikliga frukost innan vi sätter kurs mot Östersjökusten. Efter en lunchpaus i Tyskland seglar vi tillbaka till Danmark och framåt kvällen når vi åter Malmö och Öresundsterminalen. Tack för den här gången och på återseende! Ca 47 mil

Utflykter

  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 870:- Ordinarie pris: 970:- Du sparar 100:-
 
     
     

STADSRUNDTUR I SZCZECIN, FÖRMIDDAGSTUR

Vi tittar runt i Szczecin, en hamnstad vid floden Oder. Staden uppstod som en tysk handelsplats under medeltiden och kom efter 30-åriga kriget att tillhöra Sverige under några decennier. Szczecins slott, även kallat Pommerska hertigars slott, påminner om forna tiders storhet. Under rundturen beskådar vi även den gotiska Petrus- och Pauluskyrkan och Kungsporten som uppfördes under 1700-talet som en markering av den preussiska tidens början. Vår reseledare tipsar även om bra shoppingställen.

Pris ca 170:-

POLSKT GEMYT, KVÄLLSTUR

I kväll stiftar vi bekantskap med det den polska matkulturen. På en omtyckt restaurang i traditionell stil serveras vi en vällagad trerättersmiddag med passande dryck. Det polska köket bjuder på annorlunda och goda smakupplevelser.

Pris inkl. middag med dryck ca 390:-

MARKNADSTUR, HALVDAG

Butiker i all ära men att botanisera bland marknadsstånd har ändå något visst. Följ med på en trevlig tur till en närbelägen utomhusmarknad.

Pris ca 130:-

BRYGGERIBESÖK OCH BUNKRAR, HALVDAG

Vi besöker ett unikt mikrobryggeri och får en guidad tur om öltillverkningen och givetvis blir det provsmakning. Det blir även ett spännande besök om det andra världskriget i det spektakulära underjordiska museet med tankeväckande multimediala utställningar i de oändliga tunnlarna. En stark upplevelse.


Pris ca 280:-

 

 

Karta

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
17 / 2 Radisson Blu Hotel, Szczecin
2 795:- Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (3 frukostar). I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 695:-

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö kl 08.10. Det finns möjlighet att boka övernattning i Malmö i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Polska Zloty (PLN)
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

Radisson Blu Hotel, Szczecin
Fyrstjärnigt och stilfullt hotell med hög standard i internationell stil, bekväma rum och utmärkt service. Läge: Centralt beläget med ett par minuters promenad till Gamla...