Skip to main content

Stralsund Weekend 4 dagar

BUSSRESA - Tyskland - Weekend , Stralsund Weekend 4 dagar

Stralsund Weekend

En gång i tiden var Stralsund juvelen i det svenska stormaktsväldet och denna välbevarade gamla hansestad vårdar verkligen sin historia. Ett besök i Stralsund är en resa i tid och rum och som svensk känner man sig extra välkommen. Och så är det ju nära hit!

 

1 person(er) ger medelbetyg 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

Instagram  Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »
 

Snabba fakta
  • Den perfekta weekendstaden med spännande historia och kultur!
  • Trevliga utflykter till ön Rügen och universitetsstaden Greifswald.
  • Utflykten till Rostock ingår i resans pris!
Ingår i priset!
  • Resa i helturistbuss
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar
  • Besök i Rostock
  • Reseledarservice

Dagsprogram

DAG 1, TORSDAG: MALMÖ – STRALSUND

Vi samlas på morgonen i Malmö, där vår reseledare och bekväma buss möter upp. Via Öresundsbron tar vi oss smidigt över till Danmark och fortsätter mot färjeläget i Gedser. Ombord finns tillfälle till både en bit mat och inköp i butiken. Efter att vi rullat i land i Tyskland är det nära till Stralsund och under eftermiddagen checkar vi in på angenäma InterCity Hotel. Nu kan vi se framemot ett veckoslut fyllt av spännande upplevelser! Ca 28 mil

DAG 2-3, FREDAG TILL LÖRDAG: STRALSUND

Nu väntar ett par dagar i denna intressanta stad vid den tyska Östersjökusten, alldeles i närheten av ön Rügen. Från sjösidan syns Stralsunds mäktiga silhuett med flera medeltida kyrkor i tegelgotik, den byggnadsstil som en gång dominerade här. Denna gamla hansestad har ett rikt historiskt förflutet som än i dag avspeglas i stadens välbevarade äldsta delar. Det eleganta rådhuset anses vara ett av de finaste i hela Östersjöområdet och de präktiga borgarhusens fasader vittnar om stadens ekonomiska betydelse under hansatiden. Hela stadskärnan finns sedan början av 2000-talet på Unescos världsarvslista och flera av byggnaderna och minnesmärkena har dessutom svensk anknytning. Stralsund var en betydelsefull stad under det svenska styret fram till början av 1800-talet. Gamla stans gränder inbjuder till promenader och shoppingstråken, med allt från prisvärda varuhus till spännande specialaffärer. Dessutom får vi möjlighet att följa med på flera utflykter och upptäcka områdena kring Stralsund. Rügen, Tysklands största ö, bjuder på historiska sevärdheter och storslagna naturupplevelser. Den imponerande kritklippan Königstuhl vid öns norra kust är en oförglömlig syn och den klassiska gamla badorten Binz minner om forna tiders eleganta badliv. Greifswald, även det en stad med svensk anknytning, lockar med sin genuina stadskärna och småstadscharm. Ett veckoslut fyllt med härliga upplevelser ligger framför oss!

DAG 4, SÖNDAG: STRALSUND – ROSTOCK –  MALMÖ

Vi lämnar Stralsund efter frukost. Färden går västerut mot Rostock och här tar vår reseledare med oss på en rundvandring innan det blir dags för lunch. Under eftermiddagen avgår färjan till Gedser och sedan fortsätter vi genom Danmark mot Skåne. Via Öresundsbron når vi åter Malmö, som vi beräknas anlända till vid 20-tiden. Rika på upplevelser tar vi farväl av våra nyfunna resvänner för den här gången! Ca 29 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och spara pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 825:- Ordinarie pris: 920:- Du sparar: 95:-
 
     

STADSPROMENAD I STRALSUND, KVÄLLSTUR

En promenad i Stralsund är som en resa bakåt i tiden. I denna välbevarade stad, som står på Unescos världsarvslista, bedåras vi av de ståtliga borgarhusen medan vår reseledare berättar om svensktiden och andra intressanta epoker. Det eleganta rådhuset, storslagna Nikolaikyrkan och kommendanthuset är några av de arktektoniska pärlorna som väntar oss. Havsmuseet Ozeaneum representerar det nya moderna och får våra blickar att även vändas mot framtiden. Vi rundar av kvällen med en välsmakande måltid på en trevlig restaurang.

Pris inkl. middag med dryck ca 395:-

GREIFSWALD, HALVDAG

Belägen där ån Ryck mynnar ut i Östersjön möter vi den gamla hansestaden Greifswald. Det välbevarade universitetet, en gång i tiden ett viktigt lärosäte i det svenska stormaktsväldet, ligger centralt ett stenkast från marknadstorget. Ståtliga köpmannahus kantar gränderna medan vi promenerar genom det som förefaller vara ett levande friluftsmuseum. I stadens utkant ligger den suggestiva klosteruinen Eldena, ett omtyckt motiv för konstnären Caspar David Friedrich, som sätter fart på vår fantasi. Det är lätt att förföras av Greifswalds vänliga småstadscharm!

Pris ca 210:-

RÜGEN MED KÖNIGSSTUHL OCH BINZ, HELDAG

Vi börjar dagen med ett besök i nationalparken Jasmund och den mäktiga kritklippan Königsstuhl. Bad- och kurorten Binz bjuder på en slät och vit sandstrand. Ut i havet skjuter den nästan 400 meter långa bryggan och välskötta trähus och villor uppförda i början av 1900-talet pryds av äkta snickarglädje. 1800-talsfursten Vilhelm Malte zu Putbus egen lilla stad, Putbus, har en unik stadsplan och lummig engelsk park som lockar till intressanta strövtåg

Pris inkl. inträde ca 315:-

ROSTOCK

Rostock är en inbjudande plats där gammalt och nytt skapar en spännande stadskärna. Det praktfulla rådhuset och den imponerande gotiska Marienkirche från 1200-talet vittnar om den gamla hansestadens rikedomar. Gamla stans huvudstråk, gågatan Kröpeliner Strasse, kantas av vackra gavelhus. Vår reseledare tar oss med på en rundtur innan vi får möjlighet till egna strövtåg.

Ingår i resans pris!

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

1 recension(er) medelbetyg 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

En perfekt kombination av en gemytlig tysk hansestad och fantastiskt vackra Rugen. Ölvemarks duktiga guide höjde resan och vår weekend maxades med intressant historik och kulturella sevärdheter.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
3/9InterCity Hotel, StralsundMer än 82 995:-Boka
8/10InterCity Hotel, StralsundMer än 82 795:-Boka

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (3 frukostar). I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice. Dessutom ingår besök i Rostock.

Enkelrumstillägg: 895:-

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö torsdagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

InterCity Hotel, Stralsund
InterCity Hotel, Stralsund
Uppskattat hotell som är väl beläget i centrala Stralsund, god standard, bra service och en tillmötesgående personal. Läge: Hotellet som har ljudisolerade fönster är beläget vid järnvägsstationen. Myc...
Sista minuten
Kontakta oss
Adress:
Ölvemarks Holiday
Box 4012
SE-203 11 Malmö