Skip to main content

St Anton 8 dagar

BUSSRESA - Österrike - Rundresa, St Anton 8 dagar

- Tyrolens storslagna skönhet

Att bege sig till St Anton  på en bussresa är ett utmärkt val. Omgärdad av höga berg och djupa skogar, gröna dalar och glasklara bergssjöar. Naturen är imponerande vacker. Dessutom vårdar befolkningen i Tyrolen sina traditioner. De kända folkdräkterna och idylliska bondgårdarna är givna inslag. Och tyrolerstämningen, den smittar!

 

9 personer ger medelbetyg 4,9 av 5

★ ★ ★ ★ ★

Se bilderna från resan på vår instagram - Klicka här »

Snabba fakta
  • Underbar alpnatur.
  • Missa inte utflykterna till Lennart Bernadottes blomsterö Mainau och Liechtenstein!
  • Besök i pittoreska Rothenburg på vägen.
Ingår i priset!
  • Resa i helturistbuss
  • 7 övernattningar i dubbelrum
  • 7 middagar
  • 7 frukostar
  • Reseledarservice

Dagsprogram

DAG 1, SÖNDAG: MALMÖ – MEERANE

I tankarna är vi redan på väg när vi träffas på Öresundsterminalen i Malmö. Här möter buss och reseledare upp och snart sitter vi bekvämt ombord på väg mot Öresundsbron, Danmark och Gedser. Färjan tar oss smidigt till Tyskland och Rostock. Efter att ha passerat Berlin anländer vi till vårt övernattningshotell i trakten av Meerane och här är ser vi fram emot en god middag och en skön natts sömn. Ca 67 mil

DAG 2, MÅNDAG: MEERANE – ST ANTON

Vi vaknar till en ny dag fylld av upplevelser. Utsövda och stärkta av den goda frukosten tar vi åter plats i vår Ölvemarksbuss. I dag kommer vi att rulla söderut in i Bayern och alplandskapets skönhet. Vi passerar München och Garmisch Partenkirchen. Härifrån har vi inte långt till den österrikiska gränsen. Att bara stilla beundra alplandskapet och andas den friska luften är gudomligt. Snart kommer vi fram till välbelägna och fyrstjärniga Hotel Grieshof mitt inne i St Anton. Läget och förutsättningarna för vår semester kan inte vara bättre! Ca 61 mil

DAG 3-6, TISDAG TILL FREDAG: ST ANTON

Lycka är att vakna med det österrikiska alplandskapet utanför fönstret! St Anton am Arlberg är nog för de flesta en välkänd vintersportort, av många känd för den allra bästa skidåkningen i Österrike! Men som i de flesta små alpbyar är det egentligen som vackrast här på sommarhalvåret. De rejäla husen med timrade balkonger pryds med blomsterdekorationer. Alpkossorna bär bjällror och njuter av stilla dagar ute på bete. Färgprakt på böljande blomsterängar. Gräsgröna sluttningar övergår i djupgrön skog som blir allt snårigare och mer krypande ju högre upp vi kommer. Ovan trädgränsen strävar alperna uppåt och dramatiska alptoppar möter så småningom den blå himlen. St Anton ligger i de västra delarna av Tyrolen, en stolt region som vårdar sina traditioner ömt. Detta märks inte minst inom matlagningen och personalen på Hotel Grieshof kan verkligen konsten att skämma bort sina gäster. Kvällspromenader i de vackra omgivningarna efter middagarna är att rekommendera av flera andledningar! Vi som vill se och uppleva mer av trakterna har mycket att välja bland. Utflykten till blomsterparadisön Mainau i Bodensjön bjuder på frodig växtlighet och blomsterprakt. Inte minst den italienska vattenterrassen imponerar. Historisk stadsmiljö i habsburgarnas fotspår kombinerat med goda shoppingmöjligheter väntar oss i Innsbruck, Alpernas egen huvudstad. Furstendömet Liechtenstein har en alldeles egen karaktär och det storslagna alpäventyret Silvretta Hochalpenstrasse lockar med enastående naturupplevelser. Varför inte snöra på vandringskängorna? Eller kanske ta en färd med linbanan upp till någon av de snöklädda topparna? St Anton gör ingen besviken!

DAG 7, LÖRDAG: ST ANTON – ROTHENBURG  – GÖTTINGEN

Det enda tråkiga med St Anton är att vi så småningom måste lämna denna idyll. Med lite vemod stiger vi ombord på bussen för att åka hemåt. Vi lämnar Österrike för den välmående tyska delstaten Baden-Württemberg och passerar snart Ulm med sitt höga kyrktorn. Vid lunchtid hälsar vi på en av Tyskland bäst bevarade medeltida städer, Rothenburg ob der Tauber. Vår reseledare tar oss med på en spännande vandring genom tid och rum innan det blir dags för en bit mat. Framåt kvällen checkar vi tillsammans in på vårt omtyckta övernattningshotell i trakterna av Göttingen och avnjuter en god  gemensam middag innan det blir dags att dra sig tillbaka för natten. Ca 64 mil

DAG 8, SÖNDAG: GÖTTINGEN – MALMÖ

En god frukost inleder även denna resdag. Vi lämnar hotellet under morgonen för vidare färd norrut genom Tyskland. Med många minnen och upplevelser i bagaget unnar vi oss att bara ta det lugnt. Innan vi vet ordet av är vi i trakten av Hamburg och i närheten av marsipanstaden Lübeck väntar ett värdshus på att få servera oss en hemlagad lunch. Färjan från Puttgarden ger chansen till några sista inköp och väl i land i danska Rödby är det bara några timmar kvar till Malmö. Vi når åter bussterminalen, där vi samlades för en vecka sedan, och blickar tillbaka på en fantastisk resa. Låt oss snart ses igen! Ca 61 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.830:- Ordinarie pris: 2.035:- Du sparar 205:-
 
     

 

MAINAU, HELDAG

Vad vore Bodensjön utan greve Lennart Bernadottes livsverk, blomsterön Mainau? Anländ vår, sommar eller höst - här blommar det alltid! Vi promenerar bland apelsin- och citronträd medan vi låter oss bedåras av den ljuva rosendoften. På vägen till och från Mainau njuter vi av vackra vyer längs Bodensjöns södra strand när vi åker genom Schweiz.

Pris inkl. inträde ca 495:-

INNSBRUCK, LÅNG HALVDAG

Innsbruck är huvudstaden i Tyrolen. Här sjuder det av charm och levnadsglädje. Från St. Anton färdas vi österut och njuter av det sköna landskapet. Snart når vi den vackra staden vid floden Inn. Den österrikiska kejsarprakten från Maria Theresias tid möter oss än i dag och tillsammans gör vi en spännande rundtur med kunnig guidning. Självklart missar vi vare sig Gyllene taket eller Hofkirche! Tillfälle till egna upptäckter och shopping är förstås också ett måste!

Pris ca 395:-

TIROLERABEND, KVÄLLSTUR

Nu bär det av till en riktig Tyrolerafton med joddel, sång och musik. Låt skratten eka mellan de österrikiska bergstopparna. Här är alla med och underhåller, så håll i hatten och häng med!

Pris ca 315:-

LIECHTENSTEIN, LÅNG HALVDAG

Välkomna att upptäcka ett furstendöme som alla vet existerar, men som få egentligen känner till! Precis på gränsen mellan Österrike och Schweiz besöker vi ett spännande litet land. Berg och dalar möter oss, liksom en befolkning med mycket hög levnadsstandard. Huvudstaden Vaduz är inte för inte en mycket omtyckt stad bland besökare som kommer från när och fjärran. Och vår reseledare vet att berätta spännande episoder ur Liechtensteins nu och då!

Pris inkl. rundturståg ca 395:-

SILVRETTA HOCHALPENSTRASSE, LÅNG HALVDAG

Silvrettaalperna är en bergsrygg som delas av de båda österrikiska delstaterna Tyrolen och Vorarlberg samt den schweiziska kantonen Graubünden. De båda österrikiska landskapen förbinds av en passväg vid namn Silvretta Hochalpenstrasse, som sträcker sig upp till 2 032 m höjd. De flesta bergstopparna når över 3 000 m över havet och omges av glaciärer. Vi åker längs denna fantastiskt vackra väg, förbi kända orter såsom Ischgl och berömda toppar som Piz Buin. Makalösa vyer väntar!

 Pris ca 435:-

ROTHENBURG

Utmed den slingrande ”Romantische Strasse” ligger Rothenburg ob der Tauber, en av Tysklands bäst bevarade medeltida städer. Innanför den höga ringmuren möter vi ålderstigna korsvirkeshus och vindlande gränder. Rådhusets sevärda klockspel ruvar på en spännande historia från trettioåriga krigets dagar.

Ingår i resans pris!

 

 

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

9 personer ger resan medelbetyget 4,9 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Fantastiskt fin resa. St Anton var trevligt och ett mycket bra hotell. Bra var också stoppet i Garmich. Guiden skötte sitt arbete på ett mycket bra sätt. Såg till att hålla oss i gång.

av

★ ★ ★ ★ ★

Lagom lång bussresa, trevligt resmål, långa vandringar uppför och nerför, bra för motion och välmående. Intressanta utflykter, trevliga reskamrater. Helt enkelt toppen.

av

★ ★ ★ ★ ★

Allt var helt toppen. Reseledaren Silke var mycket kunnig. Hotellet i S.t Anton var gemytligt och det var toppenklass på maten. Spännande utflykter till bland annat Lichtenstein.

av

★ ★ ★ ★ ★

Då vi åkt ett flertal gånger med er ,kan vi inte säga annat än att allt är till full belåtenhet.

av

★ ★ ★ ★

-

av

★ ★ ★ ★ ★

En oerhört vacker resa. Silke som guide o Jonny bakom ratten så kunde det inte bli bättre. Jättevacker natur och bra utflykter. En väl värd resa att rekommendera

av

★ ★ ★ ★ ★

En fantastisk resa med underbar natur. Superchaffis Jonny och fina reseledaren Silke tog hand om oss på ett superbra sätt. Fint hotell mycket bra mat och mycket bra utflykter

av

★ ★ ★ ★ ★

Härliga, gemytliga Österrike. Fantastiskt hotell med underbar mat och mysig personal. Rekommenderar gärna resan!

av

★ ★ ★ ★ ★

-

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Halvpension (7 middagar och 7 frukostar). I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice. Dessutom ingår besök i Lützen och Rothenburg ob der Tauber.

Enkelrumstillägg: 995:-

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö söndagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 7

Hotel Grieshof, St Anton
Hotel Grieshof, St Anton
Fyrstjärnigt alphotell med trevlig personal och perfekt läge mitt inne i St Anton. Läge: Mycket centralt beläget i St Anton Adress: Im Gries 20, AT-6580 ST ANTON Telefon: 0043-5446-2331 Officiell klas...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Hotel Meerane, Meerane
Hotel Meerane, Meerane
Välskött och uppskattat fyrstjärnigt hotell med bekväma rum och bra service. Läge: Lugnt beläget i utkanten av Meerane Adress: An der Hohen Strasse 3, DE-08393 MEERANE Telefon: 0049-3764-5910 Officiel...

Övernattning Dag 7 - 8

Hotel Astoria, Göttingen
Hotel Astoria, Göttingen
Uppskattat trestjärnigt hotell med utmärkt service och trevlig personal. Läge: Beläget ca 2 km från centrum Adress: Hannoversche Strasse 51-53, DE-37075 GÖTTINGEN Telefon: 0049-551-30500 Officiell kla...
Kontakta oss
Adress:
Ölvemarks Holiday
Box 4012
SE-203 11 Malmö