Spreewald Weekend 4 dagar

- Tysklands Venedig och storslagna Berlin på samma resa

I Spreewald bor vi bra på fyrstjärniga Van der Valk Spreewald Parkotel, mitt i Spreewald. Ett unikt landskap väntar oss, likt ett delta täckt av skogar och ängar. Följ med på en traditionell kahnfärd genom denna vattenlabyrint där enda samfärdsmedlet är flatbottnade båtar. Välkommen till ”Brandenburgs Venedig” där de stolta sorberna ömt vårdar sina gamla traditioner. Från Spreewald är det också nära till Berlin, en stad man aldrig kan få nog utav!

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 middagar
  • 3 frukostar
  • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, TORSDAG: MALMÖ – SPREEWALD

Vår resa börjar i Malmö, där vi träffar vår reseledare och stiger ombord på bussen. Via Öresundsbron tar vi oss genom Danmark och i Gedser väntar färjan till Rostock. Under överfarten har vi gott om tid att äta lunch ombord. Färden går vidare österut och under eftermiddagen ges tid för en kaffepaus innan vi når fyrstjärniga Van Der Valk Spreewald Parkotel i Bersteland. Välkomna att upptäcka en spännande trakt! Ca 55 mil

DAG 2-3, FREDAG TILL LÖRDAG: SPREEWALD

Under ett par dagar har vi möjlighet att upptäcka det Unesco-världsarvsklassade området Spreewald, som har över 130 mil med kanaler, vilka främst används som bevattningssystem. Detta område är glest befolkat, med bara runt 50 000 invånare. Många av dem är släktingar till de första som kom till detta området, den slaviska folkgruppen sorberna. Under vistelsen kan vi åka på båttur i en traditionell Kahn, som båtarna från området kallas. Vi har också också möjlighet att följa med till Berlin, vår närmaste världsstad, där vår reseledare visar oss runt innan vi får fri tid till shopping och egna strövtåg.

DAG 4, SÖNDAG: SPREEWALD – MALMÖ

Efter två dagar fyllda av intryck vänder vi åter blickarna hemåt. Efter en stärkande frukost går färden norrut på snabba vägar mot den tyska östersjökusten och hamnstaden Rostock. Innan vi stiger ombord på färjan ges också möjlighet till att äta lunch på en gemytlig tysk restaurang. Under överfarten finns det sedan gott om tid till att shoppa till förmånliga priser. Genom öppna danska landskap och via Öresundsbron når vi åter Malmö och tar farväl av våra reskamrater. På återseende! Ca 55 mil

 

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 540:- Ordinarie pris: 600:- Du sparar 60:-
 
     

SPREEWALDS SKÖNHETER, LÅNG HALVDAG

I dag ska vi utforska det intressanta Spreewald. Detta skogsområde genomkorsas av hundratals små floder och kanaler. Här lever en av Europas minoritetsfolkgrupper, de västslaviska sorberna. I staden Lübbenau har vi möjlighet att stiga ombord på en flatbottnad båt, av lokalbefolkning kallad Kahn, och i stilla mak glida fram på vattnet. Den vackra naturen, det stora antalet sjöfåglar och de små serveringarna som kantar vattenvägarna bidrar till en oförglömlig upplevelse! Efter vår båttur åker vi vidare till Cottbus, den näst största staden i förbundslandet Brandenburg. Här gör vi en rundtur med vår reseledare, innan vi får möjlighet att på egen hand upptäcka staden.

Pris inkl. kahnfärd ca 310:-

BERLIN, LÅNG HALVDAG

Vi gör en innehållsrik stadsrundtur i Berlin som mer än någon annan världsstad är en stad i förvandling. Efter murens fall är Berlin en fördubblad stad och mer aktuell än någonsin. Vår reseledare visar oss resterna av muren och medan vi färdas på paradgatorna Unter den Linden och Kurfürstendamm får vi höra historien bakom alla kända byggnader och platser. Tillfälle till shopping och strövtåg på egen hand ges naturligtvis också.

Pris ca 290:-

Avgångar & priser

Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Halvpension (3 middagar och 3 frukostar). I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 495:-.

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö torsdagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)