Skip to main content

Spansk vinresa 8 dagar ✈

FLYGRESA - Spanien - Rundresa med flyg & buss - Vinresa, Spansk vinresa 8 dagar

Spansk vinresa 8 dagar - Nyhet!

Ett himmelrike för livsnjutare där vi besöker de främsta vinregionerna i Spanien. Mångfacetterade vinlandskapet Penedès, känt för sin bubblande cava och rödvinsstinna Rioja. Gommen och själen får inte bara sitt lystmäte av de utsökta vinerna, det vankas också synnerligen trevliga mat- och kulturupplevelser. Navarra bidrar med kunglig glans och pulserande Barcelona både inleder och avslutar vår nordiberiska odyssé i vinets tecken!  

Snabba fakta
  • Efterfrågad nyhet!
  • Upptäck de spännande vinregionerna Rioja, Navarra och Penedès.
  • Vi bor i städerna Logrono och Pamplona som båda är omtalade för sin vinkultur, shopping och historia, samt i myllrande storstaden Barcelona.
Ingår i priset
  • Flyg Skandinavien–Barcelona t/r
  • Transfer flygplats–hotell t/r
  • Rundresa i helturistbuss
  • 7 övernattningar i dubbelrum
  • 7 frukostar
  • Besök i Santa Maria de Irache
  • Reseledarservice

Dagsprogram

DAG 1, TISDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM – BARCELONA

Vi lämnar Skandinavien bakom oss och väl framme i Barcelona välkomnas vi av vår reseledare och chaufför. Transfersbussen tar oss sedan till Ibis Hotel Glories 22 som tar emot oss för vår första spanska övernattning. Ca 2 mil

DAG 2, ONSDAG: LÖRDAG: BARCELONA – ZARAGOZA – LOGRONO

Efter frukost tar vi plats i vår bekväma buss för att ta oss till det välkända vindistriktet Rioja. Det kuperade landskapet vid kusten ändrar karaktär och efterhand dominerar ett bördigt jordbrukslandskap. Vid lunchtid gör vi uppehåll i Zaragoza, huvudstad i regionen Aragonien, och framåt kvällen når vi fram till Logrono. Här tar in på mycket uppskattade Hotel Murrieta och vi som önskar kan redan i kväll följa med vår reseledare på en intressant rundtur genom staden.  47 mil

DAG 3, TORSDAG: RIOJA

Logrono är huvudort i Rioja och centrum för vinproduktionen. Staden ligger vid den gamla pilgrimsleden till Santiago de Compostela. Logronos silhuett domineras av den mäktiga medeltida katedralen Santa Maria de la Redonda. I trakten har man odlat vin i över två tusen år och redan innan romarnas ankomst hade grekiska kolonisatörer planterat vinstockar. Logrono ligger i floden Ebros dalgång och här är förutsättningarna utmärkta för att odla högklassiga viner. I Rioja tillverkas främst kraftfulla röda viner som av tradition lagras på fat av amerikansk ek, men även en mindre del vita viner och rosévin. Under vår vistelse i Rioja får vi givetvis möjlighet att följa med till ett par olika vingårdar och bekanta oss med olika sätt att odla, tillverka och förhålla sig till vinkulturen!

DAG 4, FREDAG: LOGRONO – SANTA MARIA DE IRACHE – PAMPLONA

Vi tillbringar förmiddagen i Logrono innan vår upptäcktsfärd går vidare. Halvvägs mot Pamplona passar vi på att gästa Santa Maria de Irache, ett benediktinerkloster omgivet av vinodlingar. Efter detta annorlunda och minnesvärda besök tar vi sikte på det forna kungariket Navarras pulserande huvudstad och väl i Pamplona installerar vi oss på vårt centralt belägna fyrstjärniga hotell för att nu lära känna ännu en intressant historisk stad med stolta vinodlingstraditioner. Ca 9 mil

DAG 5, LÖRDAG: NAVARRA

Pamplona, en gång i tiden huvudstad i det medeltida kungadömet Navarra, är kanske mest känd för den gamla San Fermin-fiestan som äger rum i juli och kulminerar i det världsberömda spektaklet då tjurarna släpps lösa i staden. Vid floden Arga har arkeologer funnit en romersk bosättning från det första århundradet, anlagd för att producera vin åt de romerska soldaterna på den Iberiska halvön. Vin från Navarra var välkänt redan på 1000-talet då kungadömet sträckte sig från Bordeaux i norr till Rioja i söder. Navarra är en vinregion som har varit på stark frammarsch under de senaste åren, mycket på grund av ett strängt omplanteringsprogram i många vingårdar. Liksom i Rioja dominerar tempranillodruvan ute på fälten, men garnacha används framgångsrikt vid framställningen av rosévin. Vi som önskar får såklart tillfälle att följa med till en lokal vinbonde för att ytterligare bredda perspektiven!

DAG 6, SÖNDAG: PAMPLONA – BARCELONA

Efter en stärkande frukost beger vi oss österut och korsar Aragonien på väg mot Katalonien och Barcelona. Framåt eftermiddagen gör vi oss ånyo hemmastadda på Ibis Hotel Glories 22 och ännu fler upplevelser väntar runt hörnet. Ca 43 mil

DAG 7, MÅNDAG: BARCELONA

Framför oss ligger Barcelona, Kataloniens livfulla huvudstad. Staden sjuder av livslust och är känd för sin spännande blandning av gammalt och nytt. Inte minst har arkitekten Gaudí gjort Barcelona till en färgrik storstad genom sin fantasifulla kyrka La Sagrada Família och flera andra byggnader. Dessutom finns mängder av historiska monument i stadens äldsta stadsdel Barri Gòtic, gotiska kvarteret, där vi kan strosa i smala gränder. I närheten finner vi Las Ramblas, den anrika trädkantade avenyn som leder ner mot havet. Längs denna gågata är det liv och rörelse nästan dygnet runt. Förutom intressanta kulturella upplevelser finns här även goda shoppingmöjligheter. Barcelona är en stilmedveten stad som är ett eldorado för den modeintresserade. Vi får tillfälle att följa med på en utflykt till vindistriktet Penedès, där man tillverkar de mousserande vinet cava.

DAG 8, TISDAG: BARCELONA – KÖPENHAMN/STOCKHOLM

Efter frukost lämnar vi hotellet och beger oss till Barcelonas flygplats. Vi säger adjö till Katalonien och Spanien för den här gången och efter ett par timmars flygning landar vi i Skandinavien. På återseende! Ca 2 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.950:- Ordinarie pris: 2.170:- Du sparar 220:-
 
     

PROMENAD I LOGRONO, KVÄLLSTUR

Logrono är en inbjudande spansk småstad där mycket kretsar kring vin. Under en promenad bekantar vi oss med stadens äldsta delar, präglat av smala gränder som bland annat kantas av tapasbarer. Redan för tusen år sedan kom pilgrimer i mängder till Logrono och staden ståtar med den mäktiga katedralen Santa Maria de la Redonda. Vid det vackra torget Plaza del Mercado kretsar det mesta runt god mat och nöjen. Vi rundar av kvällen på en utvald restaurang och njuter av god mat med passande viner.

Pris inkl. middag med dryck ca 425:-

TRADITION OCH FÖRNYELSE I RIOJA, HELDAG

Vi beger oss till den gemytliga lilla staden Haro, centrum för flera av Riojas främsta vinhus. Traditionellt lagras Riojas viner länge på ekfat, vilket ger kraftfulla viner. På 1990-talet inleddes en förnyelse som bland annat resulterade i fruktigare viner. Vi besöker två välrenommerade vinhus, ett som representerar traditionen och ett annat som står för förnyelse. Vi får provsmaka viner från dessa mycket framstående tillverkare och veta mer om de bitvis intensiva diskussionerna kring gammalt och nytt i Rioja.

Pris inkl. vinprovningar ca 395:-

SANTA MARIA DE IRACHE

Omgiven av vinodlingar längs den legendariska pilgrimsleden till Santiago de Compostella ligger det mer än tusen år gamla klosterkomplexet Santa Maria de Irache. Förutom en omtumlande historia som sträcker sig fram till modern tid och imponerande byggnader från olika epoker finns här numera även ett intressant vinmuseum som vi passar på att besöka. Intill finns en bodega som redan de medeltida pilgrimerna gästade och vi får väl undersöka om vinet flödar från kranen i väggen såsom legenden berättar.

Ingår i resans pris!

RUNDTUR I PAMPLONA, HALVDAG

Tjurrusningsstaden Pamplona, odödliggjord genom Ernest Hemingways Och solen har sin gång, har inte bara ett spännande förflutet som huvudstad i det vidsträckta medeltida kungariket Navarra utan är en i allra högsta grad levande och pulserande stad med ett rikt utbud av serveringar, restauranger och bodegor som stolta erbjuder de förstklassiga lokala vinerna. Vår reseledare tar oss med på en givande rundtur och vi kan inte låta bli att imponeras av den gamla stadsmuren och den respektingivande katedralen. Folklivet utspelar sig runt Piazza del Castillo och här finner vi även Palacio de Navarra, den politiska maktens hemvist. Även om vi slipper jagas av tjurar måste vi givetvis också beundra det uttrycksfulla monumentet vid Plaza de Toros.

Pris ca 195:-

NAVARRA OCH OLITE MED VINGÅRDSBESÖK, LÅNG HALVDAG

Granne med Rioja ligger provinsen Navarra som också har en lång vinodlingstradition. Navarra var en gång i tiden ett eget kungadöme och vi besöker den gamla residensstaden Olite. Denna bedårande lilla stad domineras av det forna kungapalatset, som svävar likt ett sandslott på en höjd ovanför staden. Olite är något av Navarras vinhuvudstad och att besöka en vingård är ett måste. Hos en framstående vinmakare låter vi de ädla dropparna smeka våra gommar!

Pris inkl. vinprovning ca 295:-

CAVA I PENEDÈS, KVÄLLSTUR

Längs floden Foix dalgång sträcker sig vindistriktet Penedès gröna kullar som når uppemot 800 meter. Detta anses vara ett av Spaniens främsta vindistrikt som framför allt är omtalat för sitt mousserande vin, cava. Vi hälsar på hos en tillverkare där vi får veta mer om de ädla dropparna och givetvis provsmaka. Besöket avslutar vi med en välkomponerad middag.

Pris inkl. cavaprovning och middag med dryck ca 595:-

RUNDTUR I BARCELONA, HALVDAG

Barcelona är ju en Europas populäraste storstäder. Arkitekten Gaudís ofullbordade, men praktfulla, kyrka La Sagrada Família, det eleganta nya hamnområdet och den legendariska fotbollsarenan Camp Nou kontrasterar effektfullt mot de medeltida kvarteren och den enorma katedralen. Vår reseledare visar Barcelonas verkliga godbitar

Pris ca 265:-

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
8/9ArlandaHotel Murrieta, LogronoMer än 88 995:-Boka
8/9KastrupHotel Murrieta, LogronoMer än 88 995:-Boka
8/9LandvetterHotel Murrieta, LogronoInga tillgängliga platser9 495:-Inga tillgängliga platser
22/9ArlandaHotel Murrieta, LogronoMer än 88 995:-Boka
22/9KastrupHotel Murrieta, LogronoMer än 88 995:-Boka
6/10ArlandaHotel Murrieta, LogronoMer än 88 995:-Boka
6/10KastrupHotel Murrieta, LogronoMer än 88 995:-Boka

Information

I priset ingår: Flyg Skandinavien-Barcelona tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Rundresa i inhemsk turistbuss. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (7 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice. Dessutom ingår besök i Santa Maria de Irache.

Enkelrumstillägg: 2.495:-

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Från många orter erbjuder vi även bussanslutningsresa till Malmö dagen före utresa. Väljer du att flyga från Arlanda erbjuder vi övernattning på hotell vid flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

På avresa 6/10 bor vi på Hotel Maisonnave i Pamplona dag 4-6.

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 4

Hotel Murrieta, Logrono
Hotel Murrieta, Logrono
Tilltalande och välskött hotell med internationell prägel och många bekvämligheter, beläget i de centrala delarna av staden. Läge Väl beläget i centrum av Logrono med promenadavstånd till shopping, re...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Hotel Ibis Plaza Glories, Barcelona
Hotel Ibis Plaza Glories, Barcelona
Modernt och mycket prisvärt hotell som trots sin officiella kategori är mycket uppskattat av sina gäster. Läge: Centralt beläget i stadsdelen 22@ nära torget Plaza de les Gloríes, Goda förbind...

Övernattning Dag 4 - 6

Hotel Tres Reyes, Pamplona
Hotel Tres Reyes, Pamplona
Tilltalande fyrstjärnigt hotell i centrum av Pamplona. Mycket väl beläget för att snabbt ta sig till shopping, sevärdheter och restauranger. Läge: Mycket centralt beläget nära shopping, nöjen och rest...

Övernattning Dag 6 - 8

Hotel Ibis Plaza Glories, Barcelona
Hotel Ibis Plaza Glories, Barcelona
Modernt och mycket prisvärt hotell som trots sin officiella kategori är mycket uppskattat av sina gäster. Läge: Centralt beläget i stadsdelen 22@ nära torget Plaza de les Gloríes, Goda förbind...
Sista minuten
Kontakta oss
Adress:
Ölvemarks Holiday
Box 4012
SE-203 11 Malmö