Skip to main content

Sorrentohalvön med Capri och Neapel 8 dagar ✈

FLYGRESA - Italien - Rundresa med flyg & buss, Sorrentohalvön med Capri och Neapel 8 dagar

- Skönhet och hänförande utsikt

Här är Syditalien när det är som bäst. Strosa genom smala gränder, bland butiker, barer och restauranger. Ät nyfångad fisk ackompanjerad av goda viner. Sorrentohalvön är känd för sin skönhet och den hänförande utsikten när de branta bergen reser sig över det klarblå havet. Innan resan är slut har vi dessutom lagt både paradisön Capri, kontrasternas Neapel och antikens Rom i bagaget!

 

3 personer ger medelbetyg 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

Se reseledare Maria berätta om sin favoritresa, Sorrentohalvön med Capri och Neapel »
Snabba fakta
 • En resa med det bästa av två världar - oemotståndliga Sorrentohalvön och den eviga staden Rom.
 • Vi bor idylliskt på den vackra Sorrentohalvön - en perfekt utgångpunkt för besökentill bl.a. Capri, Amalfikusten och Pompeji.
 • Resan avslutas i Rom med stadens klassiska sevärdheter.
Ingår i priset!
 • Flyg Skandinavien–Rom t/r
 • Transfer flygplats–hotell t/r
 • Rundresa i helturistbuss
 • Båtresa Capri–fastlandet t/r
 • 7 övernattningar i dubbelrum
 • 5 middagar
 • 7 frukostar
 • Besök i Pompeji
 • Reseledarservice

Dagsprogram

DAG 1, SÖNDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM – ROM

Vi lämnar Skandinavien under dagen och landar ett par timmar senare i Rom. Väl på plats i den bekväma helturistbussen bär det av mot trevliga och smakfullt inredda Hotel Club House i Rom. Här väntar vår reseledare på att hälsa oss välkomna till Italien. Under kvällen samlas vi för en gemensam middag på vårt hotell. Ca 3 mil

DAG 2, MÅNDAG: ROM – POMPEJI – SORRENTO

Dagen börjar med en god frukost innan det blir dags för oss att resa vidare. Det mjukt böljande landskapet i regionen Lazio är som hämtat som ur en saga och vår väg kantas av stolta cypresser och uråldriga olivlundar. Så småningom anländer vi till regionen Kampanien, medan Neapelbukten breder ut sig i alla tänkbara blågröna nyanser. På vägen stannar vi till vid ett av Italiens populäraste besöksmål, den antika ruinstaden Pompeji. Under eftermiddagen kommer vi fram till Meta di Sorrento, alldeles utanför Sorrento, och här tar vi in på charmiga Hotel Panorama Palace. Ca 27 mil

DAG 3, TISDAG: SORRENTOHALVÖN

På den underbara Sorrentohalvön ska vi nu tillbringa en skön dag tillsammans. Här vid kusten kan vi njuta av nyfångad fisk eller smutta på ett gott vin från Vesuvius sluttningar. Hela kusten är fylld av vackra platser som trollbinder besökarna. Att italienarna är verkliga livsnjutare är känt sedan långa tider. Oavsett om man äter en middag eller dricker en ”caffè latte” så tar man sig tid att njuta. Här ska vi koppla av och låta livet ta hand om oss på bästa sätt!

DAG 4, ONSDAG: SORRENTO – CAPRI

I dag ska vi bege oss till Axel Munthes ö Capri med sitt dramatiska landskap och oöverträffade stämning av romantik. Från Sorrentos hamn bär det av med båt till Marina Grande på Capri. Härifrån tar vi oss i minibussar till anrika Hotel San Michele, som blir vårt hem för två nätter. Ca 2 mil

DAG 5, TORSDAG: CAPRI

”Det var på Capri vi mötte varandra”. Vilken lycka att ha en hel dag på drömmarnas ö framför oss! Vi bor i högt belägna orten Anacapri i närheten av den svenska livläkarens berömda drömvilla. Här uppifrån är utsikten över Neapelbukten och bort mot Vesuvius hänförande. I utflyktsprogrammet hittar vi givetvis ett besök på Villa San Michele och vi passar även på att åka en båttur förbi de mycket speciella Faraglioniklipporna. De flesta turister kommer enbart på dagsbesök till Capri, så framåt kvällen har vi nästan ön för oss själva. Att kalla stämningen för magisk är ingen överdrift. Här skapas minnesbilder som vi för alltid kommer att gömma i våra hjärtan.

DAG 6, FREDAG: CAPRI – NEAPEL

Vi korsar Neapelbukten för att komma till pizzans födelsestad, Neapel. Det sägs att pizza Margherita uppfanns här år 1889 när drottning Margareta (Margherita) av Savojen kom på besök. Den napolitanska pizzabagaren Raffaele Esposito gjorde då denna pizza, med tomat, mozzarella och basilika, för att representera den italienska flaggans färger. Neapel är Italiens tredje största stad och förbises ofta på grund av sin brokiga historia. Staden har dock mycket att visa upp och vi får under dagen möjlighet att utforska den. När vår båt angjort hamnen i Neapel tar vi oss till inbjudande Hotel Poseidon i Torre del Greco som är beläget i utkanterna av Neapel. Ca 2 mil

DAG 7, LÖRDAG: NEAPEL – ROM

Vi lämnar Neapel bakom oss men ser fram emot att återvända till den italienska huvudstaden. Under eftermiddagen anländer vi till denna eviga stad och kan med en gång börja hänföras av dess mångfald. En gång var Rom centrum i ett stort rike och spåren av det förflutna är många liksom stadens historiska sevärdheter. Här finns ett myllrande folkliv, eleganta butiker och livliga espressobarer med omisskännlig italiensk stämning. Vi njuter av godbitarna i denna innehållsrika mångmiljonstad. Det är svårt att inte fängslas av Roms tvåtusenåriga livsglädje! Vid ankomst checkar vi in på centralt belägna Hotel Lux och nu väntar nya upptäckter! Ca 23 mil

DAG 8, SÖNDAG: ROM – KÖPENHAMN/STOCKHOLM

I dag bär det av mot flygplatsen Fiumicino utanför Rom. Det har blivit dags att säga ”arrivederci” till alla våra nya vänner innan planen hemåt lyfter. Två till tre timmar senare landar vi i Skandinavien. Tack för en trevlig resa! Ca 3 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 2.250:- Ordinarie pris: 2.505:- Du sparar 255:-
 
     

POMPEJI

Vi låter historien bakom Pompeji föra oss ungefär två tusen år tillbaka i tiden. År 79 e.Kr. fick vulkanen Vesuvius plötsligt ett våldsamt utbrott och staden begravdes under sten och aska. Jorden rämnade, giftiga gaser strömmade ut och tusentals människoliv utplånades. Utgrävningarna vittnar om historien under vår guidade rundtur.

Ingår i resans pris!

AMALFIKUSTEN, HELDAG

Grekerna grundade handelsplatser vid Amalfikusten redan sjuhundra år före vår tideräknings början och människor har i alla tider dragits hit. Till skillnad mot andra italienska kuster har den här kusten aldrig blivit riktigt exploaterad, hit kom endast författare och konstnärer för att få ro och inspiration. Vi besöker Positano med sina färgglada byggnader övervuxna av bougainvillea och blåregn. Staden Amalfi, som har fått ge namn till hela kuststräckan, var under medeltiden en sjömakt att räkna med, vilket fortfarande sätter sin prägel på staden. Njut av både den hänförande utsikten och alla vackert färgade hus som klänger sig fast på bergväggarna.

Pris inkl. båttur ca 580:-

VILLA SAN MICHELE OCH ANACAPRI, HALVDAG

Capris fantastiska natur bjuder på betagande vyer. I dag väntar en spännande upptäcktsfärd på en ö som tagen ur en saga. Vi besöker Axel Munthes hus, Villa San Michele. Här förverkligade den svenska hovläkaren sina drömmar om Italien. Vår reseledare tar också med oss på en promenad genom bykärnan i Capris högst belägna ort, Anacapri. Den som vågar hoppar på linbanan upp till toppen Monte Solaro, där vi från 589 meters höjd har en slående utsikt över hela ön, Neapelbukten och ända bort mot Amalfikusten.

Pris exkl. linbana ca 200:-

CAPRI STAD MED AUGUSTUSTRÄDGÅRDARNA OCH FARAGLIONIKLIPPORNA, LÅNG HALVDAG

Huvudorten på Capri heter samma som ön - Capri. Vi upptäcker denna lilla stad tillsammans med vår reseledare. Därefter väntar storslagen utsikt från Augustusträdgårdarna. Med minibussar anpassade för de smala slingrande vägarna tar vi oss sedan ner till Capris hamn, där en båt väntar på att ta oss runt öns östra udde, mot de berömda Faraglioniklipporna. En skönhetsupplevelse av sällan skådat slag!

Pris inkl. båttur ca 495:-

STADSRUNDTUR I NEAPEL, HALVDAG

Vi gör en rundtur med bussen i Kampaniens huvudort Neapel, som med sin dryga miljon invånare är Italiens tredje största stad. Namnet Neapel, som kommer från grekiskans Neapolis, ny stad, kan vara missvisande, då staden är över 2 400 år gammal. Under vår rundtur får vi bland annat se Castel Nuovo, det kungliga palatset och kyrkan San Francesco di Paola.

Pris ca 260:-

BELLA NOTTE A NAPOLI, KVÄLLSTUR

Ett besök i Neapel är inte komplett utan att ha varit på en traditionell napolitansk restaurang. I kväll slår vi oss till bords och får möjlighet att prova på några av Kampaniens alla delikatesser.

Pris inkl. middag med dryck ca 475:-

STADSRUNDTUR I ROM, EFTERMIDDAGS- OCH KVÄLLSTUR

Under eftermiddagen upptäcker vi delar av Rom med bussen. Vi ser bland annat Colosseum, Circus Maximus och Peterskyrkan. Kvällen avslutar vi med en god måltid på en trevlig restaurang.

Pris inkl. middag med dryck ca 495:-

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

3 recensioner medelbetyg 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Vilken toppenresa! Reseledare Martin tog hand om oss på bästa sätt. Vi besökte Pompeiji, åkte båt till Capri, vandrade upp till toppen o såg en magisk soluppgång o fina orkidéer. Resan fortsatte sen med båt till Neapel o avslutades i härliga Rom.

av

★ ★ ★ ★ ★

Mycket trevlig resa. Kanonväder i lite varmaste laget. Lite dålig middag i Rom på hemvägen.

av

★ ★ ★ ★ ★

Bland det vackraste vi sett och trevlig reseledare samt medresenärer. Toppen 👍

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Reseberättelser från resenärer

"Postbåten från Sorrento firade inte sitt latinska segel som den gång Axel Muntre steg iland på Capri. Men katamaranen släppte av ivriga Ölvemarksresenärer som redan under överfarten förtrollats av klippöns siluett mot det intensivt blå vattnet. Redan nere vid Marina Grande kunde vi insupa Capris speciella atmosfär, Aria di Capri, och beskåda det ordnade kaos som alltid råder här. Marinan liknas vid en operascen och visst känns det bra att någon gång i livet vara statist i en dylik föreställning. En försmak av kommande upplevelser gav San Micheles kapell, som tronade i branten mellan himmel och hav.

Skrik av förtjusning och rädsla ljöd i minibussen när den på öns enda serpentinväg tog oss upp till Anacapri och Hotel San Michele. Hoppas alla i likhet med mig inser vilken ynnest det är att för ett par nätter känna sig som en celeber Caprigäst genom att övernatta på detta storslagna hotell.

På Capri ska man ta dagen som den kommer – andare a giro – men ett måste är förstås ett besök i Villa San Michele – vår svenska utpost i Medelhavet. En närmare presentation av museet och trädgården är onödig. Hänförda och storögda besökare talar sitt tydliga språk och vi i Ölvemarksgruppen var inget undantag. En cappuccino på Café Casa Oliva fulländar visiten och för alla som klappat sfinxen med önskan om återseende var det säkert inte enda gången här.

Innan vi lämnade denna ö, som blivit ett alla Italienfarares Mekka, hade vi strosat omkring i gränderna långt från turiststråken, lapat sol vid hotellpoolen, njutit blomprakt i Augustusträdgårdarna och vi som trotsat vågorna hade kunnat fotografera Faraglioniklipporna även från vattnet.

Mätta på intryck ändrade vi båten mot Molo Beverello. Efter en timslång båtresa var alla lite äldre gäster som alltsedan ungdomen längtat att få njuta Neapels solskensvår förförda av Lasse Lönndahls magiska stämma ”Äntligen i hamn”. Efter en vandring i stadskärnan, där vi på fullt allvar spejade efter Elena Ferrantes romanfigurer, väntade oss både purpurvinet och violinerna. På en liten restaurang med napoletanska specialiteter kom det av mig myntade uttrycket – Italiens mat är själva livet serverat på ett fat – väl till uttryck. Myrtendoften och de röda rosorna saknades inte. Lyckliga befann vi oss i sammetsmjukt mörker bland fladdrande tvätt i Neapelnatten.

Halvslumrande i bussen till Rom sorterade jag upplevelserna de senaste dagarna. Sol på vinterblek kropp, vind i håret, hänförande vyer över kändisnästen bland bergen – så kan den dagslånga båtturen längs Amalfikusten sammanfattas. Lägg därtill lite spring i backar och trappor i de gudabenådade orterna Positano och Amalfi kombinerat med god mat och alltför många shopstopp. Vågskvalp, trevligt umgänge och lite gott att dricka förknippar jag med stunderna på terrassen utanför hotellet i Sorrento. Hänförande utsikt ingår alltid härnere. Vad vore förresten Pompeji utan Tarjas ledsagning. Ruinerna levandegörs och åhörarna förtrollas.

Nu väntar en härlig pizza i Rom, vilken säkert kommer att kännas välförtjänt. Ölvemarks färdledare lämnar inget åt slumpen. Med fast hand leder de sin skock. Olika framtoning har de, vilket tillför varje resa en pikant touch. Vi längtar alla till Italien igen.

Ulla Norgren Edberg, Italienfantast sedan späd ålder. Har sett nästan varenda plats i Italien med Ölvemarks Holiday och Scandorama.

Information

I priset ingår: Flyg Skandinavien-Rom tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Rundresa i inhemsk turistbuss. Färja fastlandet-Capri tur och retur. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Halvpension utom resans två sista övernattningar, i Neapel och Rom (5 middagar och 7 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice. Dessutom ingår besök i Pompeji.

Enkelrumstillägg: 1.995:-

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på avresemorgonen.

Observera att gruppen eller delar av gruppen kan komma att bo på annat hotell i Anacapri, läge och standard kan variera.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Från många orter erbjuder vi även bussanslutningsresa till Malmö dagen före utresa och hem från Malmö dagen efter resans hemkomst. Väljer du att flyga från Arlanda erbjuder vi övernattning på hotell vid flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Kontakta oss
Adress:
Ölvemarks Holiday
Box 4012
SE-203 11 Malmö