Skip to main content

Slovakiska Tatrabergen med Bratislava 8 dagar

En spännande och omväxlande rundresa i ett av Centraleuropas gästvänligaste länder. Vykortssköna Gamla stan i trendiga Bratislava, i pastell och med barockpalats, sjuder av kaféliv, kultur och shopping. Natursköna Tatrabergen bjuder på vackra naturscenerier utöver det vanliga!


Snabba fakta

  • Upplev ett av Europas vackraste naturområden och myllrande Bratislava!
  • Välkomponerat utflyktsprogram med naturen i fokus.
  • Följ med på utflykten Slovakiska vinvägar och se vad landet har att erbjuda i vinväg, samtidigt som vi äter en god middag på landet.

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 7 övernattningar i dubbelrum
  • 3 middagar
  • 7 frukostar
  • Besök i Banská Bystrica
  • Reseledarservice

Dagsprogram

DAG 1, SÖNDAG: MALMÖ – ÙSTÍ NAD LABEM

Resan börjar i Malmö och här möter bussen och vår reseledare upp. Genom Danmark tar vi oss till den väntande färjan i Gedser och ombord har vi möjlighet att äta lunch. Under eftermiddagen fortsätter vi söderut och de första stigningarna gör sig påminda när vi passerar Erzgebirge på gränsen till Tjeckien. Vi stannar till på en trevlig restaurang för att äta middag innan vi checkar in på inbjudande Clarion Congress Hotel i i Ústí nad Labem där sköna sängar väntar på oss. Ca 69 mil

DAG 2, MÅNDAG: ÙSTÍ NAD LABEM – BRATISLAVA

Efter en god frukost fortsätter vi  genom det kuperade böhmiska landskapet. Storstaden Brno ser vi avteckna sig på håll och efter vi har korsat gränsen till Slovakien har vi inte långt kvar till dess vackra huvudstad Bratislava, dagens mål. Här tar vi in på fyrstjärniga Mercure Bratislava Hotel och passar sedan på att börja lära känna staden och dess omgivningar. Ca 42 mil

DAG 3, TISDAG: BRATISLAVA

Bratislava, en kosmopolitisk mötesplats präglad av turbulent historia och en aldrig sviktande framtidstro, tar emot oss med öppna armar. Donau flyter bred och mäktig genom staden och på en höjd nära floden håller den vitputsade borgen ett vakande öga. Gamla stan fullkomligt lyser i mjuka ljusa färger och lockar med såväl vackra barockpalats och trevliga kaféer som prisvärda restauranger och charmiga vinkällare. Vår reseledare tar med oss som önskar på en givande färd genom staden. Ute på landsbygden väntar den slovakiska vinvägen med välbevarade gamla vinbyar med utmärkta och synnerligen prisvärda viner och lokal mattradition. Spännande och annorlunda upplevelser väntar oss!

DAG 4, ONSDAG: BRATISLAVA – BANSKÁ BYSTRICA – JASNÁ

I dag går färden genom det vackra och mycket omväxlande slovakiska bergslandskapet, med de välkända Tatra­bergen som dagens slutmål. Längs med vägen besöker vi Banská Bystrica, huvudort i centrala Slovakien och en av landets mest omtyckta städer. På eftermiddagen checkar vi in på naturskönt belägna Hotel Grand Jasná i hjärtat av Tatrabergen. Efter att ha gjort oss hemmastadda rundar vi av dagen med en gemensam middag på vårt hotell. Ca 30 mil

DAG 5-6, TORSDAG TILL FREDAG: TATRABERGEN

Nu väntar två dagar då vi utforskar ett av Europas vackraste naturområden. Våra utflykter leder oss till två av Slovakiens mest kända nationalparker. Höga Tatra har ett vidunderligt landskap som känns som hela Alperna komprimerade till en tre mil lång bergskedja. I nationalparken Pieniny, vid gränsen till Polen, färdas vi på flottar ­genom en av mellersta Europas mäktigaste kanjoner, en unik upplevelse vi inte bör missa! Lika intressant är besöket i medeltidsstaden Levoca, som överraskar och charmerar med en välbevarad stadskärna och rik historia. Vi utforskar också en vacker grotta och får en fascinerande inblick i Slovakiens underjordiska värld. På kvällarna väntar goda middagar på Hotel Grand Jasná.

DAG 7, LÖRDAG: JASNÁ – COTTBUS

Med massor av intryck ­lämnar vi vackra Slovakien och via natursköna landsvägar genom Tatrabergen tar vi oss in i Polen. Förbi Katowice och Wroclaw går ­färden vidare mot Tyskland. Framåt kvällen kommer vi fram till komfortabla Radisson Blu i Cottbus och checkar in. Vi som vill har sedan möjlighet att följa med på en givande stadsrundtur som avslutas med en middag på en mysig tysk restaurang. Ca 61 mil

DAG 8, SÖNDAG: COTTBUS – MALMÖ

Efter frukost tar vi plats i bussen för den sista sträckan hemåt tillsammans med våra nya vänner. Via Rostock tar vi oss över till Gedser och färdas genom Danmark till Malmö dit vi beräknas anlända framåt kvällen. Ca 56 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och spara pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 2.095:- Ordinarie pris: 2.330:- Du sparar: 235:-
 
     

STADSRUNDTUR I BRATISLAVA, EFTERMIDDAGS- OCH KVÄLLSTUR

Med buss ska vi börja utforska en av Europas mysigaste huvudstäder, Bratislava. Vi ser bland annat presidentpalatset och tar oss upp till det välkända slottet, för att sedan fortsätta till fots genom stadens vackra och livliga centrum. Vi tittar på en mängd fina historiska byggnader, gator och torg medan vi hör talas om stadens omväxlande historia, men också om Slovakiens spännande nutid. Vi avslutar sedan rundturen med en middag för att bekanta oss med det slovakiska köket

Pris inkl. middag med dryck ca 435:-

SLOVAKISKA VINVÄGAR, HALVDAG

Vi tar en tur till Lillkarpaternas sluttningar, direkt utanför huvudstaden, där många idylliska vinbyar ligger på rad. Vinerna härifrån utmärker sig genom hög kvalitet till lågt pris och under den trevliga vinprovningen får vi några smakprov ur den lokala produktionen. Turen avslutas på en restaurang med en god slovakisk middag och vackra omgivningar.

Pris inkl. vinprovning och middag med dryck ca 505:-

BANSKÁ BYSTRICA

Under medeltiden var Banská Bystrica en blomstrande kunglig fri stad som koloniserades av tyska gruvarbetare. Gruvnäringen hade sin storhetstid fram till slutet på 1700-talet och sedan dess har staden försökt skaka av sig sitt tyska förflutna. Staden har på senare år blivit känd för att ha varit centrum för det slovakiska nationalupproret 1944. I dag är Banská Bystrica en av Slovakiens mest omtyckta städer och efter en givande rundtur förstår vi varför.

Ingår i resans pris!

TATRABERGENS HÖJDPUNKTER, HELDAG

Vi börjar med ett besök i Vazecgrottan i Nedre Tatras bergstrakter. Under vår underjordiska promenad beskådar vi alla slags märkliga färger och former. Färden fortsätter till världsarvsstaden Levoca. Denna välbevarade medeltidsstad känns nästan overkligt vacker, som tagen ur en saga! Med bussen tar vi oss sedan till Starý Smokovec, en av de mest omtalade kurorterna i Höga Tatra. Efter en kort promenad bland gamla semestervillor och hotellpalats tar vi oss med hjälp av en bergbana upp till ca 1 300 meters höjd och rakt in i Höga Tatras nationalpark. Glöm inte kameran, för nu känns de mäktiga Tatratopparna riktigt nära!

Pris inkl. inträde och bergbana 405:-

NATIONALPARKEN PIENINY MED FLOTTFÄRD, LÅNG HALVDAG

I dag går färden till nationalparken Pieniny och goralerna, en folkgrupp som lyckats bevara sin säregna kultur. Vi äter en god lunch i ett traditionellt goralskt värdshus och beger oss sedan på bekväma flottar ut på gränsfloden Dunajec. Här väntar oss hisnande vyer medan vi med säker hand styrs genom en av Centraleuropas mäktigaste kanjoner. Kanske får vi även höra en goralsk sång längs med vägen? En verklig höjdpunkt! (Observera att utflykten ej går att genomföra vid extremt dåligt väder.)

Pris inkl. flottfärd och lunch med dryck ca 525:-

COTTBUS, KVÄLLSTUR

Liksom många andra städer i östra Tyskland är Cottbus relativt okänd, men mycket sevärd. I stadens centrum samsas Cottbus moderna bibliotek med historiska byggnader från skilda epoker. Vår reseledare visar upp det mesta av det bästa innan vi avslutar kvällen på en trevlig restaurang.

Pris inkl. middag med dryck ca 460:-

Kontakta oss
Adress:
Ölvemarks Holiday
Box 4012
SE-203 11 Malmö