Slott och öl i Tjeckien 8 dagar

Nyhet, bussresa, 8 dagar, Bohmen, Tjeckien

För många av oss har Prag blivit en kär favorit. Men Tjeckien är så mycket mer än så. Historiska borgar, välbevarade småstäder och skummande öl i världsklass är bara några av inslagen på vår tjeckiska bussresa. Följ med och upptäck våra okända tjeckiska smultronställen!

Snabba fakta

  • En resa med underbar natur, kultur, mat och dryck!
  • Vi bor tre nätter i Ceske Budejovice, södra Böhmens största stad och besöker flera av Tjeckiens sevärdheter, som Prag och Cesky Krumlov.
  • Besök på två stora ölbryggerier samt ett litet (på utflykten Tjeckisk Landsbygdsafton).
  • Missa inte flottfärden i Cesky Krumlov – en oförglömlig upplevelse!

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 7 övernattningar i dubbelrum
  • 1 middag
  • 7 frukostar
  • Reseledarservice
Pris från:
5 695:-
Dagar:8
Boka resa

Dagsprogram

DAG 1, SÖNDAG: MALMÖ – SCHWARZHEIDE

På morgonen lämnar vi Malmö för att via Öresundsbron nå Gedser. På färjan över till Rostock kan vi som vill njuta av en god måltid. Väl i Tyskland fortsätter färden förbi Berlin innan vi under tidig kväll når fram till dagens mål, Schwarzheide. Här checkar vi in på välkomnande Hotel Achat Premium som tar emot med middag och sköna sängar. Ca 57 mil

DAG 2, MÅNDAG: SCHWARZHEIDE – KARLOVY VARY – PLZEN

Belåtna efter en god tysk hotellfrukost färdas vi vidare. Under förmiddagen korsar vi gränsen till Tjeckien och tar sikte mot kurorten Karlovy Vary, som på tyska kallas Karlsbad. Redan på 1300-talet upptäcktes varma källor på denna plats som ledde till att orten senare utvecklades till en av Europas allra främsta kurorter. Vi fortsätter sedan till Plzen, även känt som Pilsen. Det var här som den första pilsnern bryggdes, vilket lagt grunden till alla de ljusa lageröl som dricks runtom i världen. Under eftermiddagen kan vi bekanta oss med staden och dessutom erbjuds möjligheten att besöka ett välrenommerat bryggeri! Ca 32 mil

DAG 3, TISDAG: PLZEN – HLUBOKA – CESKE BUDEJOVICE

Efter en stärkande frukost sätter vi kurs mot staden Ceske Budejovice. På vägen stannar vi till i staden Hluboka nad Vltavou och besöker ett av Tjeckiens vackraste slott med anor från 1200-talet. Sedan har vi inte långt kvar till Ceske Budejovice, vårt hem de kommande tre nätterna. Ca 14 mil

DAG 4-5, ONSDAG TILL TORSDAG: CESKE BUDEJOVICE

Ceske Budejovice, eller Budweis, som staden heter på tyska, är en utmärkt plats för att utforska Tjeckiens sydligaste regioner. I staden hittar vi bryggeriet Budweiser Budvar, som namnet till trots inte är samma som den amerikanska motsvarigheten. Självklart ges vi också möjlighet att hälsa på bryggeriet! Vi som så önskar kan även följa med vår reseledare på en tur till Unescostaden Cesky Krumlov och till den vackra Lipnosjön. Kultur- och naturupplevelser utöver det vanliga väntar!

DAG 6, FREDAG: CESKE BUDEJOVICE – TREBON – PRAG

Innan vi lämnar Södra Böhmen stannar vi till i en okänd pärla, Trebon. Vi går en gemensam runda i staden och får även tid att på egen hand titta runt. Kanske stadens marsipanmuseum lockar? Vi fortsätter sedan till Prag och väl på plats i den tjeckiska huvudstaden checkar vi in på välkända Hotel Olympik. Nu väntar Centraleuropas kanske allra vackraste stad på att upptäckas! Ca 17 mil

DAG 7, LÖRDAG: PRAG – THERESIENSTADT – DRESDEN

Vi äter frukost för att sedan vända våra blickar norrut. På väg norrut stanar vi till vid Theresienstadt och känner historiens vingslag. Framåt eftermiddagen anländer vi till kulturstaden, Dresden, och checkar in på komfortabla Hotel Amadeus. Vi som är intresserade av att upptäcka den sachsiska huvudstaden kan följa med vår reseledare på en innehållsrik promenad. Vi ser underbara byggnader som barockpalatset Zwinger, Hofkirche och den berömda Semperoperan. Det är lätt att förstå varför Dresden kallas för ”Florens vid Elbe”. Ca 16 mil

DAG 8, SÖNDAG: DRESDEN – MALMÖ

Efter en god frukost och fyllda av intryck lämnar vi Dresden och Sachsen. Under förmiddagen gör vi uppehåll för en efterlängtad kaffetår och färden vidare genom norra Brandenburg. Från Rostock tar vi sedan färjan över till Gedser och Danmark. Under överfarten kan vi äta gott. Vi kommer snart tillbaka där resan började, men nu med många resminnen i bagaget. På återseende! Ca 62 mil

 

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och spara pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 2.540:- Ordinarie pris: 2.825:- Du sparar: 285:-
 
     

KARLOVY VARY

I floden Teplas gröna dalgång ligger Karlsbad som på tjeckiska heter Karlovy Vary. Redan på 1300-talet upptäcktes välgörande varma källor här. För drygt hundra år sedan möttes krönta huvuden och kändisar för att dricka det välgörande källvattnet. Mycket av den klassiska kurortsarkitekturen har bevarats och präglar fortfarande Karlsbad. 

Ingår i resans pris!

RUNDTUR I PLZEN MED PILSNER URQUELL, EFTERMIDDAGS- OCH KVÄLLSTUR

Staden Plzen, även känd som Pilsen, är Tjeckiens fjärde största stad. Här hittar vi Centraleuropas näst största synagoga och många andra fina byggnader. 1842 skedde här en revolution inom ölbryggandet genom att man för första gången tillverkade ett ljust lagrat öl. Detta öl kallades helt enkelt ”pilsner” efter stadens tyska namn och resten är ölhistoria. Vid rundvandringen på bryggeriet får vi veta mer om denna historia som givetvis avslutas med provsmakning. Därefter går vi till bords och kanske dricker vi en till Pilsner Urquell till maten?

Pris inkl. provsmakning samt middag med dryck ca 465:-

SLOTTET HLUBOKA

Denna imponerande slottsbyggnad är en av Tjeckiens största sevärdheter. Redan på 1200-talet anlades en försvarsanläggning här men det nuvarande slottet uppfördes på 1800-talet. Den dåvarande ägaren, familjen Schwarzenberg, blev så inspirerad av slottet Windsor utanför London att man beslutade sig för att uppföra en kopia av denna byggnad.

Ingår i resans pris!

RUNDTUR I CESKE BUDEJOVICE MED BUDWEISER, EFTERMIDDAGSTUR

Budweis, på tjeckiska Ceske Budejovice, är med nästan 100 000 invånare den största staden i Södra Böhmen. Staden grundades redan i mitten på 1200-talet och många praktfulla monument och byggnader vittnar om stadens betydelse. Under vår rundtur får vi veta mer om stadens intressanta historia och särpräglade arkitektur samtidigt som vi bekantar oss med dess omtalade öl.

Pris inkl. provsmakning ca 215:-

LIPNOSJÖN, LÅNG HALVDAG

Den stora Lipnosjön ligger omgärdad av vacker natur i utkanten av Sumavas nationalpark. Hit åker folk från Tjeckien och det närbelägna Österrike för att antingen koppla av eller njuta av en mer aktiv semester med bland annat cykling. För vår del är det framförallt en båtfärd med fina naturvyer som lockar. Vi seglar i lugn takt på sjöns södra delar mellan Lipno och Frymburk. En utfärd för oss som vill se mer av Tjeckiens fantastiska natur!

Pris inkl. båttur ca 265:-

CESKY KRUMLOV MED FLOTTFÄRD, HELDAG

I närheten av Ceske Budejovice ligger den i Tjeckien efter Prag mest välbesökta plats, Cesky Krumlov. Staden är som hämtad ur en saga. Slottet, ett av Europas största, reser sig mäktigt på en klippa ovanför den övriga stadsbebyggelsen. Genom Cesky Krumlov slingrar sig floden Moldau och vi stiger ombord på en flotte för att även se staden från en annan sida. Efter flottfärden får vi gott om tid på oss att upptäcka staden på egen hand. Kanske ett besök i slottet lockar?

Alla Utflykter och/eller utflykten Cesky Krumlov med flottfärd måste förbokas senast två veckor före avresa (med reservation för slutförsäljning).

Pris inkl. dryck och flottfärd ca 435:-

TJECKISK LANDSBYGDSAFTON, KVÄLLSTUR

Vi tar oss ut på den tjeckiska landsbygden och gästar ett särskilt trevligt värdshus. Här brygger man inte bara sitt eget öl utan framställer också olika destillat. Självklart får vi provsmaka och efter en kortare rundtur blir det dags för en välsmakande middag med tjeckiska specialiteter.

Pris inkl. provsmakning och middag med dryck ca 465:-

TREBON

Trebon ståtar med ett renässansslott från 1500-talet men har också en välbevarad stadskärna i barockstil. Vi gör en gemensam rundtur i centrum och får också möjlighet att på egen hand promenera runt. Kanske stadens marsipanmuseum lockar till inköp?

Ingår i resans pris!

PRAGBORGEN OCH BRYGGERIBESÖK, EFTERMIDDAGS- OCH KVÄLLSTUR

Vi promenerar genom Pragborgsområdet och njuter av både den enstående arkitekturen och de fascinerande historiska berättelserna. Vituskatedralen spiror strävar mot himmeln och kungapalatset ruvar på dramatiska händelser ur det förflutna. De välbevarade fasadernas olikheter förtrollar vår fantasi innan vi besöker ett av stadens hantverksbryggerier. Här provar vi det lokala ölet som givetvis bryggs på plats och tillsammans äter vi sedan en specialitet från trakten. Smaklig måltid!

Pris inkl. middag med dryck ca 490:-

THERESIENSTADT

Fästningen, belägen utmed landsvägen mellan Prag och Dresden, byggdes av den österrikiska överhögheten på 1700-talet. Under andra världskriget användes den av nazisterna som koncentrationsläger. På vår rundvandring får vi se interiören med träbritsar, mörka isoleringsceller och mycket annat. En gripande upplevelse väntar!

Ingår i resans pris!

 

STADSRUNDTUR I DRESDEN, EFTERMIDDAGS- OCH KVÄLLSTUR

Under en ödesdiger natt i slutet av andra världskriget förstördes hela Dresden av de allierades bombningar. I dag kan man återigen se Dresdens silhuett i dess forna prakt. Under vår promenad i den gamla stadskärnan ser vi den berömda Semperoperan, barockpalatset Zwinger, Hofkirche och Augustusbrücke över Elbe, allt återuppbyggt igen. Vi rundar av kvällen med en gemensam middag på en trevlig restaurang.

Pris inkl. middag med dryck ca 490:-

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
19 / 5 Clarion Congress Hotel, Ceske Budejovice
5 895:- Boka
4 / 8 Clarion Congress Hotel, Ceske Budejovice
5 695:- Boka
8 / 9 Clarion Congress Hotel, Ceske Budejovice
5 995:- Boka

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension samt middag i Schwarzheide (1 middag och 7 frukostar). I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice. Dessutom ingår besök i Karlovy Vary, slottet Hluboká, Třeboň samt Theresienstadt.

Enkelrumstillägg: 1.995:-

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö söndagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Tjeckiska Koruna (CZK)
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Övernattning Dag 3 - 6

Clarion Congress Hotel, Ceske Budejovice
Uppskattat och fräscht hotell med mycket bekväma rum samt ett centralt och bra läge , nära till shopping. Läge: Centralt beläget i České Budějovice. Geno...

Övernattningshotell

Övernattning Dag 1 - 2

Achat Premium Hotel, Schwarzheide
Välkomnande och trevligt hotell med personlig service och bekväma rum. Läge: Centralt beläget i den lilla orten Schwarzheide. Viss genomfartstrafik Adress: Ruhlander Strasse 75, DE-01987 SCHWARZHEIDE Telefon: 0049-35752-840 Offici ....

Övernattning Dag 2 - 3

Hotel Courtyard by Marriott, Plzen
Utmärkt hotell med hög komfort och modern stil perfekt beläget i hjärtat av Plzen. Läge: Mycket väl beläget endast 5 minuters promenad från stadens historiska centrum. Genomfartstrafik Adress: Sady 5. kvetna 5 ....

Övernattning Dag 6 - 7

Hotel Olympik, Prag
Omtyckt och välskött fyrstjärnigt hotell med mycket bra förbindelser till centrum. Läge: Beläget i östra Prag ett par minuters promenad från tunnelbana, tre stationer från Prags historiska centrum Adres ....

Övernattning Dag 7 - 8

Hotel Amadeus, Dresden
Trevligt och uppskattat hotell med utmärkt service och mycket bra förbindelser till centrum. Läge: Beläget i utkanten av Dresden, utmärkta förbindelser till centrum med spårvagn. Genomfartstrafik. Adress: Grossenha ....