Skottland Whiskyspecial 8 dagar ✈

- Högländernas kärva skönhet och de skotska städernas mystik, med en touch av whisky!

På denna resa får du det bästa av Skottland: vackra landskap, kristallklara sjöar och intressanta städer som Glasgow och Edinburgh. Dessutom gör vi ett antal spännande besök på några av Skottlands många whiskydestillerier. Vi täcker in whisky från tre olika regioner; Lowlands, Highlands och Speyside. Självklart passar vi också på att smaka på denna ädla dryck och det ges också möjlighet att handla hem till förmånliga priser från de olika destillerierna!

Snabba fakta

 • En välsmakande resa för den som vill lära sig mer om whisky med det mesta och bästa av Skottland.
 • Besök hos 5 olika whiskydestillerier!
 • Vi besöker även Edinburgh, Glasgow och Loch Ness.

Ingår i priset!

 • Flyg Skandinavien–Edinburgh t/r
 • Transfer flygplats–hotell t/r
 • Rundresa i helturistbuss
 • 7 övernattningar i dubbelrum
 • 4 middagar
 • 7 frukostar
 • Reseledarservice
 • Besök på 3 whiskydestillerier
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, TORSDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM – EDINBURGH

Förväntansfulla lämnar vi Skandinavien bakom oss och tar oss snabbt till Edinburgh. Vår reseledare möter upp på flygplatsen med den inhemska turistbussen och vi åker den korta sträckan till gästvänliga Ibis South Bridge Hotel. Vi hinner börja bekanta oss med den skotska huvudstaden redan under eftermiddagen. Välkommen till Skottland! Ca 2 mil

DAG 2, FREDAG: EDINBURGH – GLASGOW – AUCHENTOSHAN – ARROCHAR

Det har blivit dags att lämna Edinburgh, men senare under resan får vi möjlighet att återvända hit. Vi färdas västerut och når under förmiddagen storstaden Glasgow. Här tar vår reseledare med oss på en gemensam rundtur och vi får möjlighet att äta lunch på egen hand innan vi lämnar staden för Auchentoshan, ett av regionen Lowlands främsta whiskydestillerier. Vi får en rundtur på destilleriet och en första inblick i whiskyproduktionen. Självklart avslutar vi besöket med att smaka på deras whisky, innan vi reser vidare mot trevliga Loch Long Hotel, beläget i staden Arrochar vid sjön Loch Long. Ca 14 mil

DAG 3, LÖRDAG: ARROCHAR

Arrochar tronar naturskönt precis invid Loch Long som trots sitt namn egentligen är en djup havsvik. Den skotska klanen MacFarlane räknar dessa trakter som sitt urhem och under långa perioder har området varit utsatt för diverse erövringsförsök, bland annat för tusen år sedan av vikingar. Det råder inget tvivel om att naturen är lika dramatisk som det förflutna. Här, i gränstrakterna mellan de skotska låg- och högländerna, avlöser kristallklara sjöar, höga berg och grönskande dalar varandra. Vi som vill kan följa med på en tur i det vackra landskapet och besöka ett whiskydestilleri i Oban samt det vackra slottet Inveraray.

DAG 4, SÖNDAG: ARROCHAR – LOCH NESS – INVERNESS – AVIEMORE 

En god frukost inleder morgonen innan vi fortsätter färden längs ljungklädda hedar med betande får och borgruiner. Vi åker genom den storslagna Glen Coe, tårarnas dal, känd för sin romantiska natur och dramatiska historia och tar oss till den mytomspunna sjön Loch Ness. Här gör vi stopp för att blicka ut över sjön och har vi tur kanske vi kan skymta det välkända odjuret? Färden fortsätter vidare till Inverness, högländernas okrönta huvudstad. Vår reseledare tar oss med på en kortare rundtur i staden innan vi fortsätter vidare längs Cairngormsmassivet, Storbritanniens högsta landmassa, omtalad för sitt vilda djurliv. I centralorten Aviemore tar in på vackert belägna Hotel Strahsspey där en god middag och sköna sängar väntar. Ca 26 mil

DAG 5, MÅNDAG: AVIEMORE – SPEYSIDE – BLAIRGOWRIE

Vi lämnar Aviemore och åker till Skottlands kanske främsta whiskyregion, Speyside. Här hittar vi över hälften av alla skotska destillerier och det beräknas att över 70% av världens maltwhisky tillverkas här. Vi stannar till vid ett av alla dessa destillerier, men också ett tunnbinderi, som varje år producerar och reparerar ungefär 150 000 ekfat som används av de olika destillerierna. Under kvällen anländer vi till Blairgowrie och checkar in på gemytliga Angus Hotel som väntar med en god middag. Nya spännande upptäckter ligger framför oss! Ca 14 mil

DAG 6, TISDAG: BLAIRGOWRIE

Kanske är det det vilda och kuperade landskapet, de öppna vidderna, de karga sluttningarna och de porlande små bäckarna som är allas vår föreställning om Skottland? Romantiska borgruiner, väderbitna fåraherdar och spegelblanka sjöar som är så makalöst vackra att titta på, men väl friska att bada i. Motsatsen till naturens kärva vresighet finner vi i den varma och gästvänliga atmosfären hos befolkningen. Här har man tid för varandra och här tar man sig också tid för besökarna. Det kommer vi att märka under besöket i Blairgowrie!

DAG 7, ONSDAG: BLAIRGOWRIE – ST ANDREWS – EDINBURGH

Efter frukost lämnar vi högländerna och styr söderut mot Dundee. Söder om Skottlands längsta flod Tay fortsätter vi under förmiddagen genom grevskapet Fife och stannar till i St Andrews, bekant världen över för sin betydelse inom golfen. Framåt eftermiddag kommer vi återigen till Edinburgh och tar in på bekanta Ibis South Bridge Hotel i stadens hjärta. Nu kan vi fortsätta att utforska Skottlands huvudstad! Ca 13 mil

DAG 8, TORSDAG: EDINBURGH – KÖPENHAMN/STOCKHOLM

Vi inleder med frukost innan det blir dags att stiga ombord på transferbussen. Från Edinburghs flygplats tar vi oss snabbt och smidigt hem till Skandinavien. Vi blickar tillbaka på en innehållsrik vecka när vi tar farväl av våra nya resvänner. På återseende! Ca 2 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.725:- Ord pris: 1.920:- Du sparar 195:-
 
     

STADSRUNDTUR I EDINBURGH, EFTERMIDDAGSTUR

Den skotska huvudstaden räknas allmänt som en av de vackraste i Europa. I östra ändan av Royal Mile breder Holyrood Palace ut sig, drottning Elisabeth II:s officiella skotska residens. I väster reser sig Edinburgh Castle upp ur granitberget med en imponerande envis urkraft som symboliserar hela det inhemska kynnet. Vackra flervåningshus från den georgianska eran samsas med medeltida gränder kring Grassmarket. Med fantasins hjälp och vår reseledares berättarglädje tar vi oss på en tur genom tid och rum.

Pris ca 260:-

GLASGOW

Skottlands största stad har mycket att erbjuda besökaren. Under 1800-talet utvecklades Glasgow till en av Storbritanniens allra främsta städer och detta återspeglas i den välbevarade viktorianska arkitekturen. Från andra tidevarv märks den orörda medeltida katedralen och Glasgows äldsta hus, Provand’s Lordship. Stadens många parker bidrar till den trevliga stämningen, inte minst runt de ståtliga byggnaderna Kelvingrove Art Gallery samt Glasgow University. Följ med vår reseledare genom en stad fylld av sägner och berättelser från flydda tider!

Ingår i resans pris!

AUCHENTOSHAN

Vi stannar till vid whiskytillverkaren Auchentoshan, vars namn sägs komma från det högskotska, achadh oisnin, ”i hörnet av fältet”. Sedan 1817 har det gjorts whisky här. Destilleriet sägs vara det enda som använder sig av trippeldestillering, vilket gör att whiskyn blir annorlunda än hos de flesta andra tillverkare. Under vår rundtur får vi veta mer om denna process och självklart också provsmaka dessa ädla droppar.

Ingår i resans pris!

OBAN OCH INVERARAY, HELDAG

Vi kör till staden Oban för besök på destilleriet med samma namn. Destilleriet Oban, som ligger i centrum med utsikt över hamnen, är faktiskt äldre än själva staden. När bröderna Stevenson startade sitt destilleri 1797 var Oban ett litet fiskeläge. Whiskyn är en av de sex sorterna som ingår i ”six classic malts”, en samling av olika whiskysorter som ska representera de olika regionerna i Skottland. Vi besöker också Inveraray Castle med anor från 1400-talet, ett av Skottlands mest imponerande historiska slott. Här spelades TV-serien Downton Abbeys julspecial in. Det ikoniska slottet är säte för klanen Campbell, välkänd i den skotska historien. Efter rundvandring i de praktfulla salarna får vi möjlighet att beundra de vackra trädgårdarna som omger slottet.

Pris inkl. inträden och provsmakning ca 410:-

SPEYSIDE

Inget besök i Skottland vore komplett utan en tur till Speyside! I denna region hittar vi över hälften av alla skotska destillerier, och det beräknas att över 70% av världens maltwhisky tillverkas här. Anledningen till den stora förekomsten är att den lite mildare, söta Speysidewhiskyn var på mode under slutet av 1800-talet, när allt fler fick upp ögonen för denna dryck. Här får vi både uppleva ett av alla dessa destillerier, men också ett tunnbinderi, som varje år producerar och reparerar ungefär 150 000 ekfat som används av olika destillerier runt om i hela Skottland. På vår guidade rundtur får vi veta mer om tillverkningen.

Ingår i resans pris!

EDRADOUR OCH BLENDED WHISKY, LÅNG HALVDAG

I dag börjar vi med att besöka Skottlands minsta privatägda destilleri, Edradour. Vi gör både en rundtur och får provsmaka. Sedan fortsätter vi till ett destilleri där det tillverkas blended whisky, den mest sålda whiskytypen världen över. Under rundturen får vi reda på hur det går till att tillverka whiskyn samt hur man får den att smaka likadant år efter år. Självklart vi får provsmaka även här!

Pris inkl. provsmakningar ca 435:-

ST ANDREWS

Skottlands skyddshelgon har gett sitt namn till denna vackra lilla stad, belägen vid Nordsjökusten. Allt finns här som är typiskt för skotska städer: gränder med sneda stenhus, medeltida kyrkor och ett bastant slott. Dessutom har St Andrews Skottlands äldsta universitet, men allra mest förknippas staden med golfens utveckling.

Ingår i resans pris!

SKOTSK AFTON, KVÄLLSTUR

Vi får vara med om en fantastisk helkväll med skotsk sång, musik, dräkter, säckpipor, fioler, svärddans och Highland Fling. I historisk miljö blir vi serverade en smakrik skotsk middag. Sedan sätter showen igång! I föreställningens paus ges det  även möjlighet att prova den skotska nationalrätten haggis. En perfekt avslutning på vår vistelse i Skottland!

Pris inkl. show och middag med dryck ca 815:-

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
27 / 9 The Angus Hotel, Blairgowrie
Kastrup 12 695:- Inga tillgängliga platser
27 / 9 The Angus Hotel, Blairgowrie
Landvetter 12 695:- Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Flyg Skandinavien-Edinburgh tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Rundresa i inhemsk turistbuss. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension samt middagar i Arrochar och Blairgowrie (4 middagar och 7 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice. Dessutom ingår besök i Glasgow, Loch Ness, Inverness och St Andrews samt på whiskydestillerierna Auchentoshan, Glengoyne och Tullibardine.

Enkelrumstillägg: 2.495:-

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på hemresemorgonen. För resa till Storbritannien måste passinformation (APIS) uppges till flygbolaget. Detta kan göras på flygplatsen vid incheckning alternativt online på flygbolagets hemsida ett par dagar före avresa.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Arlanda erbjuder vi övernattning på hotell vid flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Brittiska Pund (GBP)

Hotell

Destinationshotell

Övernattning Dag 5 - 7

The Angus Hotel, Blairgowrie
Anrikt och genuint skotskt hotell med perfekt läge i charmiga Blairgowrie. Läge: Mycket centralt beläget i Blairgowrie. Viss genomfartstrafik Adress: 46 Wellmeadow, GB-PH10 6NH BLAIRGOW...

Övernattningshotell

Övernattning Dag 1 - 2

Ibis Hotel Edinburgh Southbridge, Edinburgh
Modernt hotell med perfekt läge i centrala Edinburgh, nära till shopping och sevärdheter. Läge: Centralt beläget i Edinburghs historiska delar,  ett kvarter från The Roya ....

Övernattning Dag 2 - 4

Loch Long Hotel, Arrochar
Charmigt brittiskt mellanklasshotell med välkomnande personal, vackert beläget vid viken Loch Long. Läge: Vackert beläget i natursköna Arrochar. Adress: Main Street, GB-583 7AA Arro ....

Övernattning Dag 4 - 5

Strathspey Hotel, Aviemore
Hotell tillhörande MacDonald resorts med många faciliteter i den lilla trevliga byn Aviemore, omgivet av vacker natur uppe i de skotska högländerna. Läge: Härligt bel&au ....

Övernattning Dag 7 - 8

Ibis Hotel Edinburgh Southbridge, Edinburgh
Modernt hotell med perfekt läge i centrala Edinburgh, nära till shopping och sevärdheter. Läge: Centralt beläget i Edinburghs historiska delar,  ett kvarter från The Roya ....