Skottland över jul med LAND ✈

Avresa: 21/12 - 26/12

Skottland passar utmärkt för en rundresa under julhelgen. Vidsträckta hedar, kristallklara sjöar och mustig historia. Den traditionella musiken spelas på pubarna, där du med fördel njuter av den förnämliga whiskyn. Huvudstaden Edinburgh stoltserar med tradition och kultur medan de mytomspunna vidderna bjuder storslagna vyer. Allt på en och samma resa! Flygtiderna är utmärkta med utresa kring lunch och hemkomst under eftermiddagen.

Allt det här ingår i priset!

 • Flyg Köpenhamn/Arlanda – Edinburgh t/r
 • Transfer flygplats – hotell t/r
 • Rundresa i helturistbuss
 • 5 övernattningar i dubbelrum
 • 4 middagar inkl. julfirande
 • 5 frukostar
 • 1 lunch
 • Utflykt: Stadsrundtur i Edinburgh
 • Utflykt: Famous Grouse och Perth
 • Utflykt: Stirling
 • Utflykt: Calton Hill
 • Reseledarservice

LANDs läsarrabatt på denna resa är 500:- per person.
Ange kampanjkod
LAJUL när du bokar resan.

Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, FREDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM – EDINBURGH

Förväntansfulla lämnar vi Skandinavien bakom oss och tar oss snabbt till Edinburgh. Vår reseledare möter upp på flygplatsen med den inhemska turistbussen och vi åker den korta sträckan till mycket centralt belägna Hotel Adagio Edinburgh. Redan under eftermiddagen börjar vi bekanta oss med den skotska huvudstaden. Välkommen till Skottland! Ca 2 mil

DAG 2, LÖRDAG: EDINBURGH – BLAIRGOWRIE

Under förmiddagen fortsätter vi att på egen hand utforska Edinburgh och dess omfattande kultur- och shoppingutbud. Efter lunch har det blivit dags att åka vidare, men senare under resan får vi möjlighet att återvända. Framåt eftermiddagen anländer vi till Blairgowrie och checkar in på gästvänliga Angus Hotel som tar emot oss med en lokal variant av glögg! Nya spännande upptäckter under varma och avslappnade former ligger framför oss! Ca 10 mil

DAG 3-4, SÖNDAG TILL MÅNDAG: BLAIRGOWRIE

Kanske är det det vilda och kuperade landskapet, de öppna vidderna, de karga sluttningarna och de porlande små bäckarna som är allas vår föreställning om Skottland? Romantiska borgruiner, väderbitna fåraherdar och spegelblanka sjöar som är så makalöst vackra att titta på, men väl friska att bada i. Motsatsen till naturens kärva vresighet finner vi i den varma och gemytliga atmosfären hos befolkningen. Här har man tid för varandra och här tar man sig också tid för besökarna, inte minst under juletid. Det kommer vi att märka under besöket i Blairgowrie och personalen på Angus Hotel kommer att göra sitt yttersta för att vi ska trivas! Vi som vill vidga vyerna ytterligare har möjlighet att följa med till ett klassiskt whiskydestilleri och ett storslaget slott med kraftfulla murar och bastanta torn.

DAG 5, TISDAG: BLAIRGOWRIE – ST ANDREWS – EDINBURGH

Efter frukost lämnar vi högländerna och styr söderut mot Dundee. Söder om Skottlands längsta flod Tay fortsätter vi under förmiddagen genom grevskapet Fife och stannar till i St Andrews, bekant världen över för sin betydelse inom golfen. Framåt eftermiddagen kommer vi återigen till Edinburgh och tar in på bekanta Hotel Adagio i stadens hjärta. Nu kan vi fortsätta att utforska Skottlands huvudstad! Ca 13 mil

DAG 6, ONSDAG: EDINBURGH – KÖPENHAMN/STOCKHOLM

Vi inleder med frukost innan det blir dags att stiga ombord på transferbussen. Från Edinburghs flygplats tar vi oss snabbt och smidigt hem till Skandinavien. Vi blickar tillbaka på en innehållsrik vecka när vi tar farväl av våra nya resvänner. På återseende! Ca 2 mil

Utflykter

     
  Samtliga utflykter ingår i resans grundpris!
 
 
     

 

STADSRUNDTUR I EDINBURGH, EFTERMIDDAGSTUR

Den skotska huvudstaden räknas allmänt som en av de vackraste i Europa. I östra ändan av Royal Mile breder Holyrood Palace ut sig, drottning Elisabeth II:s officiella skotska residens. I väster reser sig Edinburgh Castle upp ur granitberget med en imponerande envis urkraft som symboliserar hela det inhemska kynnet. Vackra flervåningshus från den georgianska eran samsas med medeltida gränder kring Grassmarket. Med fantasins hjälp och vår reseledares berättarglädje tar vi oss på en tur genom tid och rum.

Ingår i resans pris!

FAMOUS GROUSE OCH PERTH, HALVDAG

Under vårt besök på Famous Grouse, ett av Skottlands mest välkända whiskydestillerier, får vi både en rundtur i fabriken och möjlighet att provsmaka den färdiga produkten. Passa gärna på att köpa med lite whisky hem! Vi besöker även staden Perth, även den en gång Skottlands huvudstad och omskriven av sir Walter Scott. Väl tillbaka i Blairgowrie serveras vi lunch på hotellet.

Ingår i resans pris!

STIRLING, HALVDAG

Stirling brukar kallas för ”Porten till högländerna” och har under Skottlands omtumlande och dramatiska historia spelat en viktig roll. Flertalet strider har utkämpats i och kring Stirling och kanske mer än någon annan plats förknippas staden med den skotska strävan efter självständighet. Stadens slott räknas som ett av Skottlands viktigaste både historiskt och arkitektoniskt. Bakom dess bastanta murar levandegörs den skotska historien medan vi vandrar genom slottets salar och gemak!

Ingår i resans pris!

JULFIRANDE

Personalen på Angus Hotel skämmer bort oss alldeles extra på julafton. På eftermiddagen serveras vi kaffe med julkaka och sedan väntar julmiddagen innehållandes diverse godsaker i form av både mat och dryck. Merry Christmas!

Ingår i resans pris!

CALTON HILL, HALVDAG

Under juldagens eftermiddag beger vi oss på en stilla promenad till Calton Hill. Denna gröna höjd utgör en del av det Unescoskyddade Edinburgh och bjuder på magnifik utsikt! Nedanför höjden residerar det skottska parlamentet i St Andrew’s House och uppe på toppen möter vi flera nationalklenoder, bland annat Nelson Monument och Old Observatory House. Med bekväma promenadskor passar vi på att utforska Edinburgh till fots!

Ingår i resans pris!

MIDDAG PÅ JULDAGEN, KVÄLLSTUR

Vi tar en kort promenad till en ombonad restaurang som serverar oss en välsmakande flerrätters middag denna speciella kväll! I gott sällskap låter vi oss väl smaka av den goda maten.

Ingår i resans pris!

 

Karta

Avgångar & priser

Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Flyg Skandinavien-Edinburgh tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Rundresa i inhemsk turistbuss. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Halvpension utom i Edinburgh första dagen (5 frukostar, 4 middagar inkl. julfirand och 1 lunch). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice. Dessutom ingår samtliga utflykter i resans pris.

Enkelrumstillägg: 3 195:-

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget hem avgår tidigt på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet avresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Arlanda erbjuder vi övernattning på hotell vid flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Brittiska Pund (GBP)