Skip to main content

Skottland 8 dagar ✈

FLYGRESA - Storbritannien - Rundresa med flyg & buss, Skottland 8 dagar

- Högländernas kärva skönhet och de skotska städernas mystik

Skottland passar perfekt för en rundresa. Vidsträckta hedar, kristallklara sjöar och mustig historia. Den traditionella musiken spelas på pubarna, där du med fördel njuter av den förnämliga whiskyn. Huvudstaden Edinburgh stoltserar med tradition och kultur medan de mytomspunna högländerna bjuder storslagna vyer. Allt på en och samma resa!

 

4 personer ger medelbetyg 4,5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

Snabba fakta
 • Populär rundresa med storslagen natur och vidsträckta vyer.
 • 8 välfyllda och händelserika dagar då vi upplever det mesta och det bästa av Skottland.
 • I augusti månad ingår pampiga militärparaden Tattoo i resans pris – en oförglömlig upplevelse!
Ingår i priset!
 • Flyg Skandinavien–Edinburgh t/r
 • Transfer flygplats–hotell t/r
 • Rundresa i helturistbuss
 • 7 övernattningar i dubbelrum
 • 5 middagar
 • 7 frukostar
 • Besök i Glasgow och St Andrews
 • Reseledarservice

Dagsprogram

DAG 1, TORSDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM/GÖTEBORG – EDINBURGH

Förväntansfulla lämnar vi Skandinavien bakom oss och tar oss snabbt till Edinburgh. Vår reseledare möter upp på flygplatsen med den inhemska turistbussen och vi åker den korta sträckan till gästvänliga Holiday Inn Zoo. Vi hinner börja bekanta oss med den skotska huvudstaden redan under eftermiddagen. Välkommen till Skottland! Ca 2 mil

DAG 2, FREDAG: EDINBURGH – GLASGOW – ARROCHAR

Det har blivit dags att lämna Edinburgh, men senare under resan får vi möjlighet att återvända. Vi stannar till i Glasgow, Skottlands största stad, och vår reseledare tar oss med på en rundtur innan vi får möjlighet att titta runt på egen hand. Senare under eftermiddagen når vi trevliga Loch Long Hotel, beläget i orten Arrochar. I den friska bergs- och sjöluften smakar middagen extra gott. Ca 14 mil

DAG 3, LÖRDAG: ARROCHAR

Arrochar tronar naturskönt precis invid Loch Long som trots sitt namn egentligen är en djup havsvik. Den skotska klanen MacFarlane räknar dessa trakter som sitt urhem och under långa perioder har området varit utsatt för diverse erövringsförsök, bland annat av vikingar för tusen år sedan. Det råder inget tvivel om att naturen är lika dramatisk som det förflutna. Här, i gränstrakterna mellan de skotska låg- och högländerna, avlöser kristallklara sjöar, höga berg och grönskande dalar varandra. Under dagens utflykter får vi möjlighet att njuta av enastående naturscenerier!

DAG 4, SÖNDAG: ARROCHAR – LOCH NESS – AVIEMORE

En god frukost inleder morgonen innan vi fortsätter färden norrut. Längs med Loch Ness breder låglänta mjuka kullar ut sig och har vi tur får vi en skymt av det välkända odjuret. Vägen kantas av ljungklädda hedar med betande får och mytiska borgruiner. Vi besöker också högländernas okrönta huvudstad Inverness innan vi anländer till Aviemore och tar vi in på vackert belägna Hotel Strathspey. En whiskytur till Speyside kanske lockar? Ca 26 mil

DAG 5, MÅNDAG: AVIEMORE – PITLOCHRY – BLAIRGOWRIE

Vi fortsätter med att utforska de mytomspunna högländerna och efter lunch lämnar vi Aviemore för att färdas längs Cairngormsmassivet, Storbritanniens högsta landmassa, omtalad för sitt vilda djurliv. Lagom till eftermiddagskaffet gästar vi Pitlochry, en av Skottland allra vackraste städer, och därefter har vi inte långt kvar till Blairgowrie. Här checkar vi inpå gemytliga Angus Hotel som väntar med en god middag och sedan ligger fler spännande upptäckter framför oss! Ca 13 mil

DAG 6, TISDAG: BLAIRGOWRIE

Kanske är det det vilda och kuperade landskapet, de öppna vidderna, de karga sluttningarna och de porlande små bäckarna som är allas vår föreställning om Skottland? Romantiska borgruiner, väderbitna fåraherdar och spegelblanka sjöar som är så makalöst vackra att titta på, men väl friska att bada i. Motsatsen till naturens kärva vresighet finner vi i den varma och gästvänliga atmosfären hos befolkningen. Här har man tid för varandra och här tar man sig också tid för besökarna. Det kommer vi att märka under besöket i Blairgowrie!

DAG 7, ONSDAG: BLAIRGOWRIE – ST ANDREWS – EDINBURGH

Efter frukost lämnar vi högländerna och styr söderut mot Dundee. Söder om Skottlands längsta flod Tay fortsätter vi under förmiddagen genom grevskapet Fife och stannar till i St Andrews, bekant världen över för sin betydelse inom golfen. Framåt eftermiddag kommer vi återigen till Edinburgh och tar in på mycket centrala Yotel Edinburgh. Nu kan vi fortsätta att utforska Skottlands huvudstad! Ca 13 mil

DAG 8, TORSDAG: EDINBURGH – KÖPENHAMN/STOCKHOLM/GÖTEBORG

Vi inleder med frukost innan det blir dags att stiga ombord på transferbussen. Från Edinburghs flygplats tar vi oss snabbt och smidigt hem till Skandinavien. Vi blickar tillbaka på en innehållsrik vecka när vi tar farväl av våra nya resvänner. På återseende! Ca 2 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 2.540:- Ord pris: 2.825:- Du sparar 285:-
 
     

STADSRUNDTUR I EDINBURGH, HALVDAG

Den skotska huvudstaden räknas allmänt som en av de vackraste i Europa. I östra ändan av Royal Mile breder Holyrood Palace ut sig, drottning Elisabeth II:s officiella skotska residens. I väster reser sig Edinburgh Castle upp ur granitberget med en imponerande envis urkraft som symboliserar hela det inhemska kynnet. Vackra flervåningshus från den georgianska eran samsas med medeltida gränder kring Grassmarket. Med fantasins hjälp och vår reseledares berättarglädje tar vi oss på en tur genom tid och rum.

Pris ca 280:-

GLASGOW

Skottlands största stad har mycket att erbjuda besökaren. Under 1800-talet utvecklades Glasgow till en av Storbritanniens allra främsta städer och detta återspeglas i den välbevarade viktorianska arkitekturen. Från andra tidevarv märks den orörda medeltida katedralen och Glasgows äldsta hus, Provand’s Lordship. Stadens många parker bidrar till den trevliga stämningen, inte minst runt de ståtliga byggnaderna Kelvingrove Art Gallery samt Glasgow University. Följ med vår reseledare genom en stad fylld av sägner och berättelser från flydda tider!

Ingår i resans pris!

NATIONALPARKEN TROSSACHS OCH LOCH LOMOND, HELDAG

I dag beger vi oss till en av Skottlands två nationalparker, Loch Lomond and the Trossachs. Skogsklädda sluttningar, skimrande vatten och höga, dimmiga bergstoppar väntar oss i trakterna där lågländerna möter högländerna. Området har bland annat inspirerat sir Walter Scott till flera litterära mästerverk. I Balloch byter vi buss mot båt och njuter av en magisk båttur på Storbritanniens största sjö Loch Lomond.

Pris inkl. båttur ca 495:-

SPEYSIDE, HALVDAG

Inget besök i Skottland vore komplett utan en tur till Speyside! I denna region hittar vi över hälften av alla skotska destillerier och det beräknas att över 70% av världens maltwhisky tillverkas här. Anledningen till den stora förekomsten är att den lite mildare, söta Speysidewhiskyn var på mode under slutet av 1800-talet, när allt fler fick upp ögonen för denna dryck. På vår utflykt hit får vi både uppleva ett av alla dessa destillerier, men också ett tunnbinderi, som varje år producerar och reparerar ungefär 150 000 ekfat som används av de olika destillerierna. På vår guidade rundtur får vi veta mer om tillverkningen.

Pris inkl. inträden och provsmakning ca 495:-

DUNNOTTAR CASTLE OCH ROYAL DEESIDE, HELDAG

Längst ut på en vindpinad udde som överblickar Nordsjön finner vi slottsruinen Dunnottar Castle. Betydelsefulla personer från den dramatiska skotska historien, som William Wallace och Maria Stuart, förknippas med platsen som har spelat en viktig roll under traktens turbulenta förflutna. Vi fortsätter sedan utmed floden Dee som rinner ner från Cairngorms nationalpark. Under 1800-talet köpte drottning Victoria en lantegendom i närheten och det blev startskottet till att förmögna engelsmän började skaffa sig jaktslott i trakterna. Vackra naturscenerier och storslagen utsikt väntar oss. Observera att Dunnottar Castle nås via en smal och kuperad gångstig som kräver ett par hundra meters promenad.

Pris inkl. inträde ca 495:-

SKOTSK PUBAFTON, KVÄLLSTUR

I Skottland dricker man visserligen helst whisky, men skotskt öl är även det med rätta berömt. Följ med och prova på vår pubtur, som bjuder på äkta skotskt gemyt. Cheers, eller som man säger i Skottland - Sláinte!

Pris inkl. dryck ca 265:-

ST ANDREWS

Skottlands skyddshelgon har gett sitt namn till denna vackra lilla stad, belägen vid Nordsjökusten. Allt finns här som är typiskt för skotska städer: gränder med sneda stenhus, medeltida kyrkor och ett bastant slott. Dessutom har St Andrews Skottlands äldsta universitet, men allra mest förknippas staden med golfens utveckling.

Ingår i resans pris!

SKOTSK AFTON, KVÄLLSTUR

Vi får vara med om en fantastisk helkväll med skotsk sång, musik, dräkter, säckpipor, fioler, svärddans och Highland Fling. I historisk miljö blir vi serverade en smakrik skotsk middag. Sedan sätter showen igång! I föreställningens paus ges det även möjlighet att prova den skotska nationalrätten haggis. En perfekt avslutning på vår vistelse i Skottland! (Genomförs ej på avresorna 6/8, 13/8 samt 20/8)

Pris inkl. show och middag med dryck ca 795:-

Edinburgh Military Tattoo - Specialavgångar 6/8, 13/8 och 20/8

Edinburgh Military Tattoo

På avgångarna 6/8, 13/8 och 20/8.

Skottland passar perfekt för en rundresa. Vidsträckta hedar, kristallklara sjöar och mustig historia. Den traditionella musiken spelas på pubarna, där du med fördel njuter av den förnämliga whiskyn, medan de mytomspunna högländerna bjuder storslagna vyer. På den här turen ingår dessutom Edinburgh Military Tattoo, bara det värt resan!

Allt det här ingår i priset!
Flygresa Skandinavien–Edinburgh t/r
Transfer flygplats–hotell t/r
Rundresa i helturistbuss
7 övernattningar i dubbelrum
5 middagar
7 frukostar
Reseledarservice

Dagsprogram
 

DAG 1, TORSDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM – EDINBURGH

Förväntansfulla lämnar vi Skandinavien bakom oss och tar oss snabbt till Edinburgh. Vår reseledare möter upp på flygplatsen med den inhemska turistbussen och vi åker den korta sträckan till gästvänliga Ibis South Bridge Hotel. Vi hinner börja bekanta oss med den skotska huvudstaden redan under eftermiddagen. Välkommen till Skottland! Ca 2 mil

DAG 2, FREDAG: EDINBURGH – GLASGOW – ARROCHAR

Det har blivit dags att lämna Edinburgh, men senare under resan får vi möjlighet att återvända. Vi stannar till i Glasgow, Skottlands största stad, och vår reseledare tar oss med på en rundtur innan vi får möjlighet att titta runt på egen hand. Senare under eftermiddagen når vi trevliga Loch Long Hotel, beläget i orten Arrochar. I den friska bergs- och sjöluften smakar middagen extra gott. Ca 14 mil

DAG 3, LÖRDAG: ARROCHAR

Arrochar tronar naturskönt precis invid Loch Long som trots sitt namn egentligen är en djup havsvik. Den skotska klanen MacFarlane räknar dessa trakter som sitt urhem och under långa perioder har området varit utsatt för diverse erövringsförsök, bland annat för tusen år sedan av vikingar. Det råder inget tvivel om att naturen är lika dramatisk som det förflutna. Här, i gränstrakterna mellan de skotska låg- och högländerna, avlöser kristallklara sjöar, höga berg och grönskande dalar varandra. Under dagens utflykter får vi möjlighet att njuta av enastående naturscenerier!

DAG 4, SÖNDAG: ARROCHAR – AVIEMORE

En god frukost inleder morgonen innan vi fortsätter färden utmed Loch Tay och sedan vidare norrut mot de mytomspunna skotska högländerna. Vi färdas längs Cairngormsmassivet, Storbritanniens högsta landmassa, omtalad för sitt vilda djurliv som innehåller både varg och björn. I centralorten Aviemore tar in på vackert belägna Hotel Strathspey och sedan ligger en spännande eftermiddag framför oss. En whiskytur till Speyside kanske lockar? Ca 18 mil

DAG 5, MÅNDAG: AVIEMORE – LOCH NESS – BLAIRGOWRIE

Efter frukost fortsätter vi med att utforska högländerna. Vi sätter först kurs mot dess okrönta huvudstad Inverness. Längs med Loch Ness breder låglänta mjuka kullar ut sig och har vi tur får vi en skymt av det välkända odjuret. Vägen kantas av ljungklädda hedar med betande får och mytiska borgruiner. Senare under eftermiddagen anländer vi till Blairgowrie och checkar in på gemytliga Angus Hotel som väntar med en god middag. Nya spännande upptäckter ligger framför oss! Ca 29 mil

DAG 6, TISDAG: BLAIRGOWRIE

Kanske är det det vilda och kuperade landskapet, de öppna vidderna, de karga sluttningarna och de porlande små bäckarna som är allas vår föreställning om Skottland? Romantiska borgruiner, väderbitna fåraherdar och spegelblanka sjöar som är så makalöst vackra att titta på, men väl friska att bada i. Motsatsen till naturens kärva vresighet finner vi i den varma och gästvänliga atmosfären hos befolkningen. Här har man tid för varandra och här tar man sig också tid för besökarna. Det kommer vi att märka under besöket i Blairgowrie!

DAG 7, ONSDAG: BLAIRGOWRIE – ST ANDREWS – EDINBURGH

Efter frukost lämnar vi högländerna och styr söderut mot Dundee. Söder om Skottlands längsta flod Tay fortsätter vi under förmiddagen genom grevskapet Fife och stannar till i St Andrews, bekant världen över för sin betydelse inom golfen. Framåt eftermiddag kommer vi återigen till Edinburgh och tar in på mycket centrala Yotel Edinburgh i stadens hjärta. Nu kan vi fortsätta att utforska Skottlands huvudstad och dessutom bevista en sprakande tattooföreställning! Ca 13 mil

DAG 8, TORSDAG: EDINBURGH – KÖPENHAMN/STOCKHOLM

Vi inleder med frukost innan det blir dags att stiga ombord på transferbussen. Från Edinburghs flygplats tar vi oss snabbt och smidigt hem till Skandinavien. Vi blickar tillbaka på en innehållsrik vecka när vi tar farväl av våra nya resvänner. På återseende! Ca 2 mil

 

Utflykter

     
 

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.825:- Ordinarie pris: 2.030:- Du sparar 205:-

 
     

STADSRUNDTUR I EDINBURGH, EFTERMIDDAGSTUR

Den skotska huvudstaden räknas allmänt som en av de vackraste i Europa. I östra ändan av Royal Mile breder Holyrood Palace ut sig, drottning Elisabeth II:s officiella skotska residens. I väster reser sig Edinburgh Castle upp ur granitberget med en imponerande envis urkraft som symboliserar hela det inhemska kynnet. Vackra flervåningshus från den georgianska eran samsas med medeltida gränder kring Grassmarket. Med fantasins hjälp och vår reseledares berättarglädje tar vi oss på en tur genom tid och rum.

Pris ca 280:-

GLASGOW

Skottlands största stad har mycket att erbjuda besökaren. Under 1800-talet utvecklades Glasgow till en av Storbritanniens allra främsta städer och detta återspeglas i den välbevarade viktorianska arkitekturen. Från andra tidevarv märks den orörda medeltida katedralen och Glasgows äldsta hus, Provand’s Lordship. Stadens många parker bidrar till den trevliga stämningen, inte minst runt de ståtliga byggnaderna Kelvingrove Art Gallery samt Glasgow University. Följ med vår reseledare genom en stad fylld av sägner och berättelser från flydda tider!

Ingår i resans pris!

NATIONALPARKEN TROSSACHS OCH LOCH LOMOND, HELDAG

I dag beger vi oss till en av Skottlands två nationalparker, Loch Lomond and the Trossachs. Skogsklädda sluttningar, skimrande vatten och höga, dimmiga bergstoppar väntar oss i trakterna där lågländerna möter högländerna. Området har bland annat inspirerat sir Walter Scott till flera litterära mästerverk. I Balloch byter vi buss mot båt och njuter av en magisk båttur på Storbritanniens största sjö Loch Lomond.

Pris inkl. båttur ca 495:-

SPEYSIDE, HALVDAG

Inget besök i Skottland vore komplett utan en tur till Speyside! I denna region hittar vi över hälften av alla skotska destillerier och det beräknas att över 70% av världens maltwhisky tillverkas här. Anledningen till den stora förekomsten är att den lite mildare, söta Speysidewhiskyn var på mode under slutet av 1800-talet, när allt fler fick upp ögonen för denna dryck. På vår utflykt hit får vi både uppleva ett av alla dessa destillerier, men också ett tunnbinderi, som varje år producerar och reparerar ungefär 150 000 ekfat som används av de olika destillerierna. På vår guidade rundtur får vi veta mer om tillverkningen.

Pris inkl. inträden och provsmakning ca 495:-

DUNNOTTAR CASTLE OCH ROYAL DEESIDE, HELDAG

Längst ut på en vindpinad udde som överblickar Nordsjön finner vi slottsruinen Dunnottar Castle. Betydelsefulla personer från den dramatiska skotska historien, som William Wallace och Maria Stuart, förknippas med platsen som har spelat en viktig roll under traktens turbulenta förflutna. Vi fortsätter sedan utmed floden Dee som rinner ner från Cairngorms nationalpark. Under 1800-talet köpte drottning Victoria en lantegendom i närheten och det blev startskottet till att förmögna engelsmän började skaffa sig jaktslott i trakterna. Vackra naturscenerier och storslagen utsikt väntar oss. Observera dock att Dunnottar Castle nås via en smal och kuperad gångstig som kräver ett par hundra meters promenad.

Pris inkl. inträde ca 495:-

SKOTSK PUBAFTON, KVÄLLSTUR

I Skottland dricker man visserligen helst whisky, men skotskt öl är även det med rätta berömt. Följ med och prova på vår pubtur, som bjuder på äkta skotskt gemyt. Cheers, eller som man säger i Skottland - Sláinte!

Pris inkl. dryck ca 265:-

ST ANDREWS

Skottlands skyddshelgon har gett sitt namn till denna vackra lilla stad, belägen vid Nordsjökusten. Allt finns här som är typiskt för skotska städer: gränder med sneda stenhus, medeltida kyrkor och ett bastant slott. Dessutom har St Andrews Skottlands äldsta universitet, men allra mest förknippas staden med golfens utveckling.

Ingår i resans pris!

EDINBURGH MILITARY TATTOO

På Edinburgh Castle väntar ett fantastiskt skådespel med allt från den ensamme säckpipeblåsaren till de stora marschorkestrarna i rutiga färgsprakande uniformer. Säckpipornas säregna toner blandas med hagelliknande trumsolon. En del programpunkter följer skottarnas hundraåriga traditioner och en del andra lockar fram långa och höga skratt. Engagemang, stolthet, ära och gemenskap - allt vill våra värdar visa oss i kväll!

Ingår i resans pris!

 

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

4 recensioner medelbetyg 4,5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★

Mycket bra resa med Edinburgh Military Tatoo som pricken över i.

av

★ ★ ★ ★ ★

I Skottland fick vi uppleva storslagna vyer, vackra landskap, mysiga städer o byar och intressant historia - vad mer kan man begära?!

av

★ ★ ★ ★ ★

Hela resan var en fantastisk upplevelse.

av

★ ★ ★ ★

Ett bra sätt att uppleva det skottlänska landskapet är att flyga och sedan bussas runt i ett fantastiskt landskap. Bra guide med mycket kunskap och servise inriktad. Enkla hotell vilket man får förvänta sig på landsbygden. Trevligt resesällskap.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Reseberättelse från våra resenärer

"Den 13:de juli startade vi vår resa från Nybro. Med lite fjärilar i magen eftersom öresundstågen är lite oberäknerliga. Allt flöt perfekt och vi checkade in på Kastrup. Jag hade bokat resa för min vän och hans kompis från Arlanda så vi hördes på telefonen och de hade anlänt till Arlanda en halvtimme efter oss på Kastrup. Allt funkade perfekt och vi träffades på Edinburgh flygplats. Hotellet vi kom till var kanon och reseledaren toppen . Han kunde sin sak. Vi for till Arrochar och gjorde utflykter därifrån, fantastiska med kunnig guide och trevliga medresenärer. Sen bar det av till Blairgowrie. Whiskyn i Glenngoin var förträfflig och guidningen på destilleriet kanonbra. Högländerna med hunduppvisning och en liten affär med 500 sorter whisky, ja allt var kanon men man hade behövt minst 5 dagar till. Jag har redan börjat spara till nästa resa."

Inger Israelsson

Information

I priset ingår: Flyg Skandinavien-Edinburgh tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Rundresa i inhemsk turistbuss. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Halvpension utom i Edinburgh (7 frukostar och 5 middagar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice. Dessutom ingår besök i Glasgow och St Andrews.

Enkelrumstillägg: Från 2.995:-

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på hemresemorgonen. För resa till Storbritannien måste passinformation (APIS) uppges till flygbolaget. Detta kan göras på flygplatsen vid incheckning alternativt online på flygbolagets hemsida ett par dagar före avresa.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Arlanda eller Landvetter erbjuder vi övernattning på hotell vid flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Brittiska Pund (GBP)

 

Kontakta oss
Adress:
Ölvemarks Holiday
Box 4012
SE-203 11 Malmö