Sicilien 8 dagar ✈

3 personer ger medelbetyg 4,0 av 5

★ ★ ★ ★ ★

Flygresa & bussresa

- Mot Siciliens vulkaniskt vackra kuster och mytiska historia

Citronlundar, kulturskatter, vulkaner och solens mat. Sandstränder, vingårdar, antika ruiner, gröna berg och byar med ålderstigna byggnader. Sicilien lockar också med ljuvligt blått hav och syditaliensk vardag. Lär känna en hänförande, hetlevrad och särpräglad del av Italien på bekvämast tänkbara vis!

Snabba fakta

 • Upptäck Medelhavets största och mest spännande ö.
 • Spännande sevärdheter som Syrakusa, Palermo och Etna.
 • Missa inte guldkornen Taormina, vulkanen Etna och Eoliska öarna.

Ingår i priset!

 • Flyg Skandinavien–Catania t/r
 • Transfer flygplats–hotell t/r
 • Rundresa i helturistbuss
 • 7 övernattningar i dubbelrum
 • 5 middagar
 • 7 frukostar
 • Besök i Enna och Cefalù
 • Reseledarservice
Pris från:
9 995:-
Dagar:8
Boka resa

Dagsprogram (avresa onsdag & lördag)

DAG 1: KÖPENHAMN/STOCKHOLM – CATANIA – FONDACHELLO

Vi lämnar Skandinavien med direktflyg under eftermiddagen. Snabbt och smidigt når vi Catania på Medelhavets största ö, Sicilien. Här möter vår svenska reseledare och bekväma transferbuss upp för att ta oss till trivsamma Hotel Atlantis, där vi strax serveras middag i hotellets restaurang. Ca 4 mil

DAG 2-3: FONDACHELLO

Fondachello, strax söder om Taormina, blir vårt hem under tre nätter på denna omväxlande ö utanför Italiens södra spets. Genom seklerna har Sicilien varit en tummelplats för olika folk och kulturer som alla satt sin prägel på ön. Men inte bara kulturella minnesmärken lockar till besök, naturen är överraskande frodig med vinodlingar, olivlundar och apelsinträd. I det kuperade landskapet biter sig ålderstigna byar trotsigt fast på branta sluttningar. Medelhavet bildar en ständig turkosblå kuliss. Ett par mil från Fondachello reser sig Etnas imponerande topp, Europas största vulkan med sina 3 300 meter över havet. Ett besök på Etnas sluttningar är en oförglömlig och unik upplevelse. Scenariot vid vulkanens rand med dess trädlösa månliknande landskap är en kontrast till resten av ön. På programmet står även en intressant utflykt till Syrakusa, som grundades redan på 700-talet f.Kr. Under denna utflykt blir antikens fantasirika myter och legender levande. För svenska besökare förknippas Syrakusa kanske främst med Sankta Lucia, som det också finns minnen av här.

DAG 4: FONDACHELLO – ENNA – PALERMO

Efter frukost tar vi farväl av Fondachello och beger oss först söderut innan vi sätter kurs mot de centrala delarna av Sicilien. Under färden tvärs över ön passar vi på att besöka Enna, den högst belägna staden på Sicilien, och njuter av det behagligt böljande landskap som stundtals är både bergigt och dramatiskt. Ön har ett varmare klimat än det italienska fastlandet och vegetationen är ibland mer nordafrikansk än europeisk. Vi når storstaden Palermo under eftermiddagen och tar in på omtyckta Hotel San Paolo som kommer att ta hand om oss de kommande dagarna. Ca 24  mil

DAG 5: PALERMO

Den brusande storstaden Palermo är en fascinerande blandning av orientaliska och europeiska influenser. Staden grundades på Monte Pellegrinos sluttning av handelsresande fenicier redan på 700-talet f.Kr. , men fick sitt stora uppsving i samband med den arabiska perioden för ca tusen år sedan. Från den här eran, och från den därpå följande normandiska perioden, finns fortfarande tydliga inslag i stadsbilden, såsom den imponerande kyrkoanläggningen San Giovanni degli Eremiti. Bland alla sevärda byggnader från olika sekler stöter vi på vänliga människor och trevliga serveringar. Shoppingutbudet är stort och varierat, allt från den livliga marknaden vid Piazza Ballarò till exklusiva boutiquer. För oss som vill uppleva mer av Sicilien rekommenderar vi besöket i den vackert belägna katedralen Monreale, den bedårande kuststaden Erice samt den goda soliga sicilianska maten.

DAG 6: PALERMO – CEFALÙ – MILAZZO

Vi lämnar Palermo och siktar in oss på kuststaden Cefalù, vackert belägen utmed den sicilianska nordkusten. Den välbevarade normandiska katedralen ger ett handfast intryck. Längs med nordkusten fortsätter vi österut och framåt eftermiddagen anländer vi till det moderna samt fyrstjärniga Hotel Milazzo, strax väster om Messina. Vi rundar av kvällen med en middag i hotellets restaurang. Ca 27 mil

DAG 7: MILAZZO

Uppe på Siciliens nordöstra hörn ligger Milazzo. Österut finner vi Messinasundet och kanske kan vi få syn på havsvidundren Skylla och Charybdis som enligt Homeros gjorde farvattnet strapatsrikt för den gode Odysseus. Norr ut breder Tyrrenska havet ut sig och de vulkaniska ögrupperna som redan för ett par tusen år sedan befolkades av grekiska kolonisatörer lockar oss kanske till ett intressant besök?

DAG 8: MILAZZO  – CATANIA – KÖPENHAMN/STOCKHOLM

Vårt sicilianska äventyr närmar sig sitt slut. Vi äter frukost i lugn och ro innan transferbussen hämtar oss för färd till Catanias flygplats. Efter ett par timmar i luften landar vi i Skandinavien med många kära resminnen i bagaget! Ca 10 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 2.565:- Ord pris: 2.855:- Du sparar 290:-
 

 

 

 

SYRAKUSA, HELDAG

För drygt två tusen år sedan var Syrakusa en av Medelhavets viktigaste städer. I dag kan vi beundra de imponerande resterna av den antika staden, bland annat Apollontemplet och den välbevarade amfiteatern. I Syrakusas katedral finns minnen av det lokala skyddshelgonet Santa Lucia som led martyrdöden år 304 e.Kr.

Pris inkl. lokalguide ca 460:-

ETNA, HALVDAG

Etna är Europas högsta aktiva vulkan och dess mäktiga topp syns långväga i det sicilianska landskapet. Vi tar oss en bit upp mot vulkanens höjd med buss. Ett märkligt och fantasieggande landskap har bildats av lava som stelnat efter Etnas utbrott.

Pris ca 290:-

TAORMINA, HALVDAG

Det är lätt att förstå varför Taormina har lockat besökare i alla tider. Stadens läge ovanför Naxosbukten bjuder på ett praktfullt panorama. Den eleganta gågatan Corso Umberto lockar med ett stort och varierande affärsutbud. Den grekiska amfiteatern är ett välbevarat minne från antiken.

Pris inkl. inträde ca 290:-

ENNA

Siciliens högst belägna stad rymmer antika lämningar såväl som spår från normanderna. Ennas strategiska läge har gjort staden eftertraktad bland olika erövrare. Den tysk-romerske kejsaren Fredrik II, tillika kung av Sicilien, lät på 1200-talet uppföra ett befäst sommarresidens som fortfarande imponerar. Enna har en framträdande plats inom den antika mytologin och utsikten över det nedanförliggande landskapet är häpnadsväckande!  

Ingår i resans pris!

STADSRUNDTUR I PALERMO, KVÄLLSTUR

Palermo är en exotisk blandning av olika kulturer och epoker. Vår reseledare tar oss med på en innehållsrik tur och vi låter oss imponeras av praktfulla byggnader från barockens tidevarv som samsas med jugendutsmyckad arkitektur. Palazzo Reale, där kungarna som styrde över Sicilien hade sitt säte, är äldre än så och började uppföras redan när ön var en del av det östromerska riket. En liten bit härifrån stöter vi på den mäktiga katedralen som utgör ett sista vilohem för några av de sicilianska monarkerna. Tillsammans rundar vi av kvällen med en god middag på en trevlig restaurang!

Pris inkl. middag med dryck ca 460:-

MONREALE OCH ERICE, HELDAG

Den vackra katedralen i Monreale bjuder på en betagande utsikt över Conca d’Oro, den gyllene snäckan, som platsen där Palermo ligger ibland kallas. De normandiska kungarna lät utsmycka byggnaden med glänsande mosaiker. Slanka och vackert snidade kolonner ramar in de strikta klostergångarna. Ett arkitektoniskt mästerverk, där olika stilar skönt smälter samman och bildar en tilltalande enhet! På väg västerut följer vi sedan kusten och stannar till i undangömda Scopello för lunch. Bergsbyn Erice, högt belägen ovanför Siciliens västra kust, bjuder på välbevarade medeltida gränder och hänförande vyer. En dag fylld med skönhet!

Pris inkl. inträde i katedralen ca 430:-

CEFALÙ

Cefalù är belägen på den sicilianska nordkusten. Även den här staden kan ståta med en imponerande katedral, men också med mjuka sandstränder och utmärkta restauranger och kaféer. Kanske är det dags för en italiensk glass medan vi vilar ögonen på det skimrande Medelhavet?

Ingår i resans pris!

EOLISKA ÖARNA, HELDAG

Utanför Siciliens nordkust ligger Isole Eolie, de Eoliska öarna eller Lipariska öarna som de också kallas. Sju vulkaniska öar belägna i Tyrrenska havet, berömda för sina spektakulära naturformationer och gnistrande lavastränder. Arkeologiska fynd tyder på att de första människorna kom hit för ungefär fem tusen år sedan och många olika folkslag och kulturer har satt sin prägel på dessa unika öar. Nu för tiden kommer besökare mest för att koppla av, äta gott och njuta av havet och solen. Vi passar på att besöka den största ön Lipari och även Vulcano, känd för sina termiska källor.

Pris inkl. båttur ca 715:-

MESSINA, HALVDAG

Messina är Siciliens tredje största stad och en betydande hamnstad. På det här strategiska läget vid Messinasundet grundades en stad redan för 2700 år sedan av grekiska kolonisatörer, och folk flyttade hit från grekiska Messenien, vilket kom att ge staden dess namn.  En jordbävning i början av 1900-talet förstörde större delen av staden och man fick bland annat bygga upp den vackra katedralen på nytt. På andra sidan sundet ligger den italienska stövelspetsen i form av regionen Kalabrien.

Pris ca 210:-

CATANIA

På väg mot flygplatsen stannar vi till i den livliga hamnstaden Catania som har en mycket vacker katedral, ett anrikt universitet och trevliga, breda gågator med shopping och uteserveringar. Under ett angenämt besök har vi möjlighet att handla med oss presenter till dem där hemma eller kanske njuta i solen av en sista cappuccino.

Ingår i resans pris!

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

3 personer ger den här resan medelbetyget 4,0 av 5

★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★

Själva resan, upplevelsen och vistelsen av Sicilien var väldigt fin. Speciellt Palermo med alla berättelser om Cosa Nostra, de soliga och varma dagarna, samt de sista dagarna vid strandnära hotellet utanför Catania.

av

★ ★ ★ ★ ★

Underbar resa! Härligt uppleva ön på detta sätt! Tråkigt att utflykten till Syrakusa ställdes in p.g.a att ett toppmöte ägde rum just den perioden ! Vi kunde inte heller komma högst upp på Etna eftersom utbrottet raserat sista biten !

av

★ ★ ★

Själva resan, upplevelsen och vistelsen av Sicilien skulle kunna vara bra. Hotellen i Fondachello di Mascali och Palermo var inget vidare och det i Milazzo ligger i ett industriområde. Dålig Guide! Skräpigt och tråkigt.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
28 / 9 Hotel Atlantis Palace, Fondachello di Mascali
Arlanda 9 995:- Inga tillgängliga platser
28 / 9 Hotel Atlantis Palace, Fondachello di Mascali
Kastrup 9 995:- Inga tillgängliga platser
19 / 10 Hotel Atlantis Palace, Fondachello di Mascali
Arlanda 9 995:- Inga tillgängliga platser
19 / 10 Hotel Atlantis Palace, Fondachello di Mascali
Obs 2 platser kvar!
Kastrup 9 995:- Boka

Information

I priset ingår: Flyg Skandinavien-Catania tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Rundresa i inhemsk turistbuss. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Halvpension utom i Palermo (5 middagar och 7 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice. Dessutom ingår besök i Enna och Cefalù.

Enkelrumstillägg: 1.495:-

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på avresemorgonen.

Resan avgår: Från Kastrup. Vi erbjuder övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa.

Observera att vi under avresorna 24/4, 1/5 och 15/5 bor på Park Hotel Oasi i Mascali istället för ordinarie Hotel Atlantis i Fondacello.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Övernattning Dag 1 - 4

Hotel Atlantis Palace, Fondachello di Mascali
Trevligt mellanklasshotel med bra service, beläget väldigt nära det gnistrande medelhavet. Läge: Beläget mycket nära havet, ungefär 2 km från centrum av orten ...

Övernattningshotell

Övernattning Dag 4 - 6

Hotel San Paolo, Palermo
Fyrstjärnigt hotell i internationell stil med utomhuspool på taket, trevliga rum och bra service. Läge: Beläget endast 3 kilometer från Palermos hjärta, nära till havet. Adress: ....

Övernattning Dag 4 - 6

Hotel San Paolo, Palermo
Fyrstjärnigt hotell i internationell stil med utomhuspool på taket, trevliga rum och bra service. Läge: Beläget endast 3 kilometer från Palermos hjärta, nära till havet. Adress: ....

Övernattning Dag 6 - 8

Hotel Milazzo, Milazzo
Uppskattat och prisvärt hotell, beläget på gångavstånd till det härliga Medelhavet. Läge: Beläget nära havet med promenadavstån till centrala Milazzo. Adress: Via ....

Övernattning Dag 6 - 8

Hotel Milazzo, Milazzo
Uppskattat och prisvärt hotell, beläget på gångavstånd till det härliga Medelhavet. Läge: Beläget nära havet med promenadavstån till centrala Milazzo. Adress: Via ....