Skip to main content

Sicilien 8 dagar ✈

FLYGRESA - Italien - Rundresa med flyg & buss, Sicilien 8 dagar

- Mot Siciliens vulkaniskt vackra kuster och mytiska historia

Citronlundar, kulturskatter, vulkaner och solens mat. Sandstränder, vingårdar, antika ruiner, gröna berg och byar med ålderstigna byggnader. Sicilien lockar också med ljuvligt blått hav och syditaliensk vardag. Lär känna en hänförande, hetlevrad och särpräglad del av Italien på bekvämast tänkbara vis!

 

4 personer ger medelbetyg 4 av 5

★ ★ ★ ★ ★

Snabba fakta
 • Upptäck Medelhavets största och mest spännande ö.
 • Flera trevliga utflykter till det antika Sicilien men även Marsalavin, natursköna bergsbyn Erice, vingårdsbesök och maffians historia i Corleone.
 • 3 av utflykterna ingår i resans pris; Palermo, Portopalo di Capo Passero och Catania!
Ingår i priset!
 • Flyg Skandinavien–Catania t/r
 • Transfer flygplats–hotell t/r
 • Rundresa i helturistbuss
 • 7 övernattningar i dubbelrum
 • 3 middagar
 • 7 frukostar
 • Besök i Palermo, Portopalo och Catania
 • Reseledarservice

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

4 personer ger resan medelbetyget 4 av 5

★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★

Själva resan, upplevelsen och vistelsen av Sicilien var väldigt fin. Speciellt Palermo med alla berättelser om Cosa Nostra, de soliga och varma dagarna, samt de sista dagarna vid strandnära hotellet utanför Catania.

av

★ ★ ★ ★ ★

Underbar resa! Härligt uppleva ön på detta sätt! Tråkigt att utflykten till Syrakusa ställdes in p.g.a att ett toppmöte ägde rum just den perioden ! Vi kunde inte heller komma högst upp på Etna eftersom utbrottet raserat sista biten !

av

★ ★ ★

Själva resan, upplevelsen och vistelsen av Sicilien skulle kunna vara bra. Hotellen i Fondachello di Mascali och Palermo var inget vidare och det i Milazzo ligger i ett industriområde. Dålig Guide! Skräpigt och tråkigt.

av

★ ★ ★ ★

Det var en fantastisk resa med rundresan på Sicilien med buss. Man upplever mycket och får under hela resan många nya intryck och man ser mycket av landet och samtidigt mycket information från den duktiga guiden.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Dagsprogram

DAG 1, LÖRDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM – CATANIA – FONDACHELLO

Vi lämnar Skandinavien med direktflyg och lika smidigt som snabbt når vi Catania på Medelhavets största ö, Sicilien. Här möter vår svenska reseledare och bekväma transferbuss upp för att ta oss till trivsamma Hotel Atlantis, där vi strax serveras middag i hotellets restaurang. Ca 4 mil

DAG 2, SÖNDAG: FONDACHELLO – ENNA – PALERMO – TRAPANI

Efter frukost beger vi oss västerut mot de centrala delarna av Sicilien. Under färden tvärs över ön passerar vi Enna, den högst belägna staden på Sicilien, och njuter av det behagligt böljande landskapet som stundtals är både bergigt och dramatiskt. Ön har ett varmare klimat än det italienska fastlandet och vegetationen är ibland mer nordafrikansk än europeisk. Vi når Siciliens största stad Palermo framåt lunchtid och passar på att äta något gott. Vår reseledare tar oss sedan med på en rundtur i den brusande storstaden innan vi får vår möjlighet att titta runt på egen hand. Lagom till kvällen beräknas vi anlända till Trapani på öns västkust och tar vi in på utmärkta och välbelägna Hotel Crystal innan vi går till bords. Ca 36 mil

DAG 3-4, MÅNDAG TILL TISDAG: TRAPANI

Trapani är huvudort i provinsen med samma namn och påstås ha grundats redan innan grekerna koloniserade Sicilien. Banden till bergsbyn Erice, som vi också får möjlighet att besöka, har alltid varit starka och Trapanis betydelse som fiskehamn och går knappast att överdriva. Den gamla stadsdelen breder ut sig på en halvö och här finner vi ett livligt gatuliv, äldre bebyggelse, flera välbevarade kyrkor och pampiga barockpalats. Från Trapani är avstånden korta till flera av sevärdheterna på Siciliens västsida. Corleone, känd genom filmen Gudfadern, lockar med spännande nutidshistoria och längs västkusten finner vi Marsala och den välbevarade hemligheten Motya. Upplevelser för alla smaker väntar oss!

DAG 5, ONSDAG: TRAPANI – MAZARA DEL VALLO – AGRIGENTO

Mätta, nöjda och utvilade tar vi plats i bussen och fortsätter vårt sicilianska äventyr. Dagens första besök förlägger vi till den vackra kuststaden Mazara del Vallo, en utmärkt plats för en förmiddagsespresso. Mitt på dagen väntas vi ankomma Agrigento och efter lunch checkar vi in på charmfulla Hotel Tre Torri. Vi som önskar får möjlighet att följa med på ett besök till den omtalade Tempeldalen, Siciliens kanske främsta besöksmål! Ca 17 mil

DAG 6, TORSDAG: AGRIGENTO

Agrigentos föregångare, Akragas, anlades under den grekiska eran för två och ett halvt millennium sedan och konkurrerade med Syrakusa om makt och handelsinflytande över södra Sicilien. Många sicilianska härskare såsom kartager, romare, araber och normander har alla bidragit till stadens utveckling men också till dess förstörelse. Precis som överallt på ön är historien närvarande och levande. Vi som vill berika våra sinnen får möjlighet att njuta av både de enastående mosaikerna i Piazza Armerina och följa med i kommissarie Montalbanos fotspår!

DAG 7, FREDAG: AGRIGENTO – PORTOPALO DI CAPO PASSERO – SYRAKUSA

Dagens frukost blir en god start på dagen och sedan sätter vi kurs i sydostlig riktning mot Ragusa och Portopalo på öns sydligaste spets. Efter lunch anländer vi till Syrakusa och tar in på välkomnande Hotel Panorama. En spännande och intressant rundtur genom stadens väntar oss som är nyfikna! Ca 25 mil

DAG 8, LÖRDAG: SYRAKUSA – CATANIA – KÖPENHAMN/STOCKHOLM

Vårt sicilianska äventyr närmar sig sitt slut, men vi har ännu möjlighet att fortsätta utforska Syrakusa på egen hand. Senare kommer transferbussen och hämtar oss för färd till Catanias flygplats. Efter ett par timmar i luften landar vi i Skandinavien med många kära resminnen i bagaget! Ca 6 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.870:- Ord pris: 2.080:- Du sparar 210:-
 

 

 

 

PALERMO

Palermo är en exotisk blandning av olika kulturer och epoker. Vår reseledare tar oss med på en spännande tur genom staden och vi låter oss imponeras av praktfulla byggnader från barockens tidevarv som samsas med jugendutsmyckad arkitektur. Palazzo Reale, där kungarna som styrde över Sicilien hade sitt säte, är äldre än så och började uppföras redan när ön var en del av det östromerska riket. En liten bit härifrån stöter vi på den mäktiga katedralen som utgör ett sista vilohem för några av de sicilianska monarkerna.

Ingår i resans pris!

ERICE, HALVDAG

Bergsbyn Erice, för länge sedan säte för fruktbarhetsriter, finner vi högt belägen ovanför Siciliens västra kust. Den normandiska borgen ger ett bastant intryck och välbevarade medeltida gränder lockar till spännande promenader. Utsikten härifrån är minst sagt hänförande!

Pris ca 265:-

MOTYA OCH MARSALA, HALVDAG

Den lilla ön San Pantaleo utanför dagens Marsala utgjorde under namnet Motya en betydelsefull kartagisk handelskoloni för nästan tre tusen år sedan. Lämningarna och konstverken från den här tiden imponerar verkligen på den moderna besökaren. Barockstaden Marsala ståtar med pampiga byggnader och förknippas kanske framförallt med det starka söta vinet som bär stadens namn. Vi tar reda på lite mer om vinet, hur det smaker, hur vi kan använda det till både dryck och i matlagning samt kanske även varför den brittiske amiralen Horatius Nelson ofta nämns i samband med vinet.

Pris inkl. vinprovning ca 365:-

CORLEONE OCH VINGÅRDSBESÖK, HELDAG

Byn Corleone har ju för alltid blivit odödlig genom filmatiseringen av Mario Puzos mästerverk Gudfadern. Vi besöker det populära museet som skildrar den organiserade brottslighetens historia och njuter samtidigt av de historiska omgivningarna. Förtätad atmosfär och vidunderliga vyer väntar oss också. Efter lunch besöker vi en trevlig vingård, får inblick i tillverkningen och givetvis provsmaka.

Pris inkl. inträde och vinprovning ca 395:-

TEMPELDALEN, EFTERMIDDAGSTUR

På en höjd söder om dagens Agrigento ligger Valle dei Templi, Tempeldalen. Av många anses detta vara Siciliens främsta sevärdhet och det mest imponerande ruinområdet med antika grekiska byggnader utanför dagens Grekland. De suggestiva templen med uråldriga doriska kolonner bär på berättelser som på kommer att levandegöras för oss när vi vandrar genom det förflutna.

Pris inkl. inträde och lokalguide ca 365:-

PIAZZA ARMERINA OCH KOMMISARIE MONTALBANO, HELDAG

Vi beger oss till Piazza Armerina för ett besök i Villa Romana del Casale, ruinerna av romersk lyxvilla från 300-talet. Dess unika golvmosaiker räknas som de främsta från det romerska riket och skildrar allt från vardagsscener till mytologiska motiv och exotiska landskap. En konstupplevelse utöver det vanliga! Under eftermiddagen följer vi i kommissarie Montalbanos fotspår. Den kritikerrosade TV-serien utspelar sig i på Siciliens sydkust och är omtalad för sina vackra vyer. Porto Empedocle påstås vara den fiktiva staden Vigatas förlaga.

Pris inkl. inträde ca 395:-

PORTOPALO DI CAPO PASSERO

Vi besöker Portopalo di Capo Passero och förundras över att vi befinner oss nästan så långt söderut vi torrskodda kan komma i Europa och på Sicilien. Platsen är ett mecka för fiskare, surfare och alla vi som gillar vidsträckta vyer!

Ingår i resans pris!

SYRAKUSA, EFERMIDDAGSTUR

För drygt två tusen år sedan var Syrakusa en av Medelhavets viktigaste städer. I dag kan vi beundra de imponerande resterna av den antika staden, bland annat Apollontemplet och den välbevarade amfiteatern. I Syrakusas katedral finns minnen av det lokala skyddshelgonet Santa Lucia som led martyrdöden år 304 e.Kr.

Pris inkl. lokalguide ca 295:-

CATANIA

På väg mot flygplatsen stannar vi till i den livliga hamnstaden Catania som har en mycket vacker katedral, ett anrikt universitet och trevliga, breda gågator med shopping och uteserveringar. Under ett angenämt besök har vi möjlighet att handla med oss presenter till dem där hemma eller kanske njuta i solen av en sista cappuccino.

Ingår i resans pris!

Information

I priset ingår: Flyg Skandinavien-Catania tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Rundresa i inhemsk turistbuss. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension samt en middag i vardera Catania, Trapani och Agrigento (3 middagar och 7 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice. Dessutom ingår besök i Palermo, Portopalo di Capo Passero och Catania.

Enkelrumstillägg: 1.995:-

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på avresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Arlanda erbjuder vi övernattning på hotell vid  flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

 

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Kontakta oss
Adress:
Ölvemarks Holiday
Box 4012
SE-203 11 Malmö