Skip to main content

Saalbach 9 dagar

BUSSRESA - Österrike - Rundresa, Saalbach 9 dagar

- Alpernas idyll med vackra vyer

På den här bussresan till Saalbach möter vi vänliga människor och vidunderlig natur. Här finns de vitaste alptopparna med den renaste bergsluften, de grönaste ängarna och de klaraste bäckarna. Balkongerna i de små byarna är vackert smyckade i färgsprakande blomsterprakt. Saalbach är en resa för både kropp och själ!

 

6 personer ger medelbetyg 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

  Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »

Ingår i priset!
  • Resa i helturistbuss
  • 8 övernattningar i dubbelrum
  • 8 alternativt 2 middagar
  • 8 frukostar
  • Reseledarservice

Dagsprogram

DAG 1, LÖRDAG: MALMÖ – MEERANE

Förväntansfulla startar vi vår resa i Malmö. Vi tar Öresundsbron till Danmark och når Tyskland via färjeöverfarten Gedser-Rostock. Väl i land fortsätter vi genom Mecklenburg-Vorpommern, men vi gör naturligtvis stopp för kaffe och för att lära känna varandra lite bättre. Vi passerar förbi Potsdam under eftermiddagen och snart är vi framme på vårt övernattningshotell i Meerane. Här väntar god middag och sköna sängar. Ca 71 mil

DAG 2, SÖNDAG: MEERANE – SAALBACH

Efter en rejäl frukost bär det av söderut mot det böljande Bayern. Färden går vidare genom skogsklädda landskap och lagom till lunch stannar vi till vid ett trevligt sydtyskt värdshus för en bit mat. Snart skymtar vi gränsen till Österrike och på slingrande vägar och genom sköna dalar går färden rakt in i Glemmtal, där Saalbach ligger vackert inbäddad mellan höga bergstoppar. Reseledaren hjälper till med inkvartering på respektive hotellalternativ, Hotel Gappmaier eller Pension Michael. Välkomna till Saalbach! Ca 56 mil

DAG 3-7, MÅNDAG TILL FREDAG: SAALBACH

Inramad av snöklädda toppar och grönskande ängar ligger alpbyn Saalbach på drygt tusen meters höjd. Här fyller vi lungorna med den friska alpluften och njuter av de närbelägna bergens gröna sluttningar. I närheten porlar fjällbäckarnas vatten och hörs klangen från kobjällror i ett av Österrikes allra vackraste landskap. Byns huvudgata kantas av rustika hus i traditionell arkitektur med överdådiga blomsterarrangemang på balkongerna. Här kan vi njuta av österrikiskt gemyt, god mat och milslånga skyltade vandringsleder som leder till storslagna vyer över mäktiga berg och klara sjöar. Det varierande utflyktsprogrammet ger oss möjlighet att byta vandringskängorna mot promenadskorna och uppleva det undersköna landskapet i Salzburgerland! Ett besök i Mozarts födelsestad Salzburg står givetvis på programmet, liksom en tur till det högt belägna Örnnästet med oslagbara vyer över alperna. Kom med och upptäck!

DAG 8, LÖRDAG: SAALBACH – GÖTTINGEN

Efter fem sköna och innehållsrika dagar i Saalbach tar vi farväl av Österrike och styr norrut genom Tyskland. Vi stannar till för lunch på en trevlig restaurang. Framåt kvällen närmar vi oss vårt omtyckta Hotel Astoria i Göttingen. Här checkar vi in innan det blir dags att äta middag. Ca 69 mil

DAG 9, SÖNDAG: GÖTTINGEN – MALMÖ

Nordtysklands vidsträckta landskap breder ut sig inför våra ögon på vår färd norrut. Vi passerar Lübeck innan det blir ett lunchstopp. Snart är bussen i Puttgarden varifrån färjan till Rödby går. Färden tar oss genom det danska öriket och snart återser vi Malmö som vi beräknas anlända till vid 20-tiden. På återseende! Ca 61 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.695:- Ordinarie pris: 1.885:- Du sparar 190:-
 
     

VÄLKOMMEN TILL ALPERNA, FÖRMIDDAGSTUR

Vårt äventyr i de österrikiska alperna inleds med att vi gemensamt åker linbana uppför en närbelägen höjd. Vi kan känna den friska alpluften medan vi blickar ut över berg och dalar. Sedan slår vi oss ner på en servering och njuter av något att dricka. Varför inte en alptopp?

Pris inkl. linbana och förfriskning ca 160:-

HINTERGLEMM, KVÄLLSTUR

Vi beger oss till grannbyn Hinterglemm som varje måndag under sommarhalvåret ställer till med en gemytlig stadsfestival. Vi gör som österrikarna och roar oss med traditionell musik och dans till sena kvällen. Svinga din sejdel och kom loss!

Pris ca 125:-

KITZLOCHKLAMM OCH ZELL AM SEE, LÅNG HALVDAG

Vi beger oss till Kitzlochklamm, en djup ravin med vattenfall och en av de naturskönaste platserna i Österrike. Längs stigar och bekväma trätrappor tar vi oss smidigt fram genom vackra omgivningar. Sedan väntar alpstaden Zell am See som breder ut sig mellan höga bergstoppar och den kristallklara Zellersjön. Vi får möjlighet att flanera längs med strandpromenaden och upptäcka vad staden har att erbjuda oss. Kanske lockar ett glas på klassiska Grand Hotel, beläget precis vid sjön.

Pris inkl. inträde ca 250:-

HITLERS ÖRNNÄSTE, LÅNG HALVDAG

Vi beger oss till Tyskland och Berchtesgadens mäktiga landskap. Äventyret tar oss med till Kehlsteins topp, där vi trampar historisk mark i Örnnästet. Här hade Adolf Hitler sin undangömda vrå tillsammans med Eva Braun. Utsikten är bedårande så glöm inte att ta med kameran!

Pris inkl. inträde ca 395:-

ALPÄVENTYRET GROSSGLOCKNER, HELDAG

Varje årstid har sin tjusning. På våren när smältvattnet forsar fram i floder och bäckar och bergen står klädda i vinterskrud. Då det knoppas och sommaren slår ut i full blom med färgsprakande alprosor och betande kor på ängarna. Och så hösten med dess fantastiska färgskiftningar. Året runt spelar bergmassivet upp hisnande naturscenerier. På slingrande vägar färdas vi in i alpäventyret!

Pris ca 395:-

KEGELAFTON, KVÄLLSTUR

Kegel påminner lite grann om bowling och är ett riktigt folknöje i Österrike. Varje by har egna banor och nu är det dags för oss att visa vad vi går för!

Pris inkl. dryck ca 165:-

SALZBURG, HELDAG

Välkommen till Mozarts förtrollande stad som ligger vackert inbäddad bland höga alptoppar. Här gör vi en stadspromenad i den gamla stadskärnan och får bland annat se Mozarts födelsehus, rådhuset, Festspelshuset och domkyrkan. Sedan blir det tid till shopping i butikerna, kanske ett besök i fästningen Hohensalzburg eller en åktur med häst och vagn?

Pris ca 395:-

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

6 personer ger den här resan medelbetyget 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Underbart resmål. Har åkt med er till Saalbach ca10 gånger nu. Helt fantastiskt resmål; klimatet, Pensionat Michael och deras bemötande och utfärderna! Får aldrig nog av Saalbach!

av

★ ★ ★ ★ ★

Jag tycker var jättebra

av

★ ★ ★ ★ ★

Hotellet var trevligt med bra frukost

av

★ ★ ★ ★ ★

Bra bussresa med kunnig reseledare. Bra övernattningshotell. Saalbach en trevlig ort med fina avkopplingsmöjligheter och vandringar. God mat och ett trevligt resesällskap, samt mycket bra chaufför.

av

★ ★ ★ ★ ★

En helt fantastisk resa med mycket skratt och upplevelser. Chaufför och reseledare mycket proffsiga och samspelta fast de inte rest tillsammans förut. Att sedan vädret var helt underbart gör inte saken sämre. Har rest med er många gånger, detta var en av de bättre, inte den sista kan jag lova.

av

★ ★ ★ ★ ★

En fantastisk resa med Micke som suverän chaufför och Elisabeth som otroligt påläst och serviceinriktad guide! Lägg även till ”praon” Anders och alla övriga trevliga, glada medresenärer. Vi var lite skeptiska till bussresa men vi kommer att göra om detta till nya spännande destinationer. Vi får inte glömma busscafe’et, som förhöjde trivseln! 30/6 Saalbach Ulla o Leif

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Resefilm

Film från resan Saalbach 9 dagar som vår resenär Claes Molter filmat och redigerat.

Klicka här för att se fler bilder från Claes resa till Saalbach 16-24 juli 2016

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
27/6BussHotel Gappmaier, SaalbachMer än 88 195:-Boka
27/6BussPension Michael, Saalbach, frukostpension86 495:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
11/7BussHotel Gappmaier, SaalbachMer än 88 395:-Boka
11/7BussPension Michael, Saalbach, frukostpension86 695:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
18/7BussHotel Gappmaier, SaalbachMer än 88 395:-Boka
18/7BussPension Michael, Saalbach, frukostpension86 695:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
25/7BussHotel Gappmaier, SaalbachMer än 88 395:-Boka
25/7BussPension Michael, Saalbach, frukostpension86 695:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
8/8BussHotel Gappmaier, SaalbachMer än 88 295:-Boka
8/8BussPension Michael, Saalbach, frukostpension86 595:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
22/8BussHotel Gappmaier, SaalbachMer än 88 195:-Boka
22/8BussPension Michael, Saalbach, frukostpension86 495:-Boka

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Pension enligt valt alternativ under vistelsen i Saalbach och halvpension under resdagarna (2 middagar och 8 frukostar alternativt 8 middagar och 8 frukostar). I priset ingår även bro-, väg-, färje och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: Pension Michael 795:-, Hotel Gappmaier 995:-

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö lördagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 6

Hotel Gappmaier, Saalbach
Hotel Gappmaier, Saalbach
Mycket trevligt och gemytligt hotell som är familjeägt beläget i centrala Saalbach precis intill floden Saalach. Läge: Centralt beläget mitt i byn. Adress: Glemmtaler Landesstrasse 293, AT-5753 Saalba...

Övernattning Dag 2 - 6

Pension Michael, Saalbach, frukostpension
Pension Michael, Saalbach, frukostpension
Gemytligt och familjärt alppensionat med trevlig stämning och bra läge. Läge: Ca 300 m till centrum. Viss genomfartstrafik Adress: Glemmtaler Landesstrasse 258, AT-5753 SAALBACH Telefon: 0043-6541-650...

Övernattningshotell


Sista minuten
28/11Julmarknad i Berlin 4 dagarfrån 2 695:-
28/11Hemlig julmarknadsresa 4 dagarfrån 2 395:-
28/11Julshopping i Szczecin 4 dagarfrån 1 995:-
29/11Julmarknad i Berlin 3 dagarfrån 1 995:-
29/11Julmarknad i Hamburg 3 dagarfrån 2 295:-
Kontakta oss
Adress:
Ölvemarks Holiday
Box 4012
SE-203 11 Malmö