Rügen Weekend 4 dagar

Bussresa, Rugen, Tyskland

- Semesterö med badortsliv och kustromantik

Tysklands största ö, den gamla svenskön Rügen, är i dag ett besöksmål av stora mått. Inte undra på det. Rügen bjuder på vackra naturupplevelser, klassiska badorter och majestätiskt vita kalkklippor som stupar ned i det blå havet. Samtidigt befinner vi oss på spännande historisk mark där flera platser har mycket att berätta om tiden som flytt.

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar
  • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, TORSDAG: MALMÖ – SASSNITZ

Vi samlas på morgonen i Malmö, där vår reseledare och bekväma buss möter upp. Via Öresundsbron tar vi oss smidigt över till Danmark och fortsätter mot färjeläget i Gedser. Ombord finns tillfälle till både en bit mat och inköp i butiken. Efter att vi rullat i land i Rostock är det nära till Rügen som vi beräknas nå redan mitt på eftermiddagen. Vi checkar in på på centrala Rügen Hotel i Sassnitz och ser framemot ett veckoslut fyllt av spännande upplevelser. Ca 36 mil

DAG 2-3, FREDAG TILL LÖRDAG: RÜGEN

Välkommen till Rügen, Tysklands största ö! Här möts vi både av städer med en lång historia och mäktiga naturupplevelser. Bland sevärdheterna märks den dramatiska kusten med Stubbenkammers vita kalkklippor som stupar ned i havet. Vi bor bra och bekvämt i Sassnitz, nära till alla intressanta besöksmål som ön har att erbjuda. Under våra utflykter växlar utsikten från urgamla byar till vidsträckta vyer över kust och hav. I öns inre överraskas vi av ett idylliskt landskap med skuggiga alléer, täta bokskogar och vasstäckta hus. Den gamla badortsarkitekturen i Binz skvallrar om glansen från förr medan fyren vid Kap Arkona genom århundraden väglett sjöfarten. Hitlers semesteanläggning Prora blev aldrig färdiguppförd, men är mer aktuell än någonsin. Vi som åker hit får både möjlighet att ta del av det förflutna och samtidigt uppleva nutidens förändringar!

DAG 4, SÖNDAG: SASSNITZ – MALMÖ

Vi lämnar Rügen efter frukost. Färden går västerut mot Rostock och här ges vi möjlighet till både rundvandring och lunch. Därefter väntar färjan till Gedser. Efter den bekväma överfarten når vi Danmark och fortsätter mot Skåne. Det danska slättlandskapet passerar förbi och via Öresundsbron når vi åter Malmö, som vi beräknas anlända till vid 20-tiden. Rika på upplevelser tar vi farväl av våra nyfunna resvänner för den här gången! Ca 36 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 770:- Ordinarie pris: 860:- Du sparar 90:-
 
     

KÖNINGSSTUHL OCH KAP ARKONA, LÅNG HALVDAG

Vi börjar dagen med ett besök i nationalparken Jasmund och de mäktiga kritklipporna Königsstuhl som bland annat gjorts odödliga genom Caspar David Friedrichs romantiska målningar. Näst på tur står halvön Wittow vars nordspets Kap Arkona är omtalad både för sina fyrtorn och för ruinerna från det medeltida slaviska tempel som under 1100-talet förstördes av den danske biskopen Absalons styrkor. Härifrån tar vi sedan den lilla bilfärjan tillbaka till Rügen och fortsätter att njuta av hisnande upplevelser i natursköna omgivningar!

Pris inkl. inträden ca 270:-

PRORA, PUTBUS OCH BERGEN, LÅNG HALVDAG

Utmed Rügens östra strand finner vi resterna av nazisternas enorma semesteranläggning Prora som nu för tiden visar upp intressanta utställningar om ett mörkt förflutet. Vi besöker därefter den excentriske 1800-talsfursten Vilhelm Malte zu Putbus egen lilla stad, Putbus, vars unika stadsplan och lummiga engelska park lockar till intressanta strövtåg. Färden tar oss sedan till Rügens centralort Bergen som ståtar med öns äldsta kvarvarande byggnad, Mariakyrkan.

Pris inkl. inträden ca 250:-

BINZ, KVÄLLSTUR

Bad- och kurorten Binz bjuder på en slät och vit sandstrand. Ut i havet skjuter den nästan 400 meter långa bryggan och välskötta trähus och villor uppförda i början av 1900-talet pryds av äkta snickarglädje. Framåt kvällen drar sig badgästerna tillbaka och lugnet sänker sig medan vi tar oss en tur utmed strandpromenaden. Vi slår oss ner på en hemtrevlig servering och tillsammans njuter vi av en god måltid.

Pris inkl. middag med dryck ca 340:-

ROSTOCK

I dag får vi möjlighet att stifta bekantskap med en av Östersjöns viktigaste hamnstäder. Staden ståtar med Nordeuropas äldsta universitet från 1419 och trots att staden förstördes under de allierades bombräder 1942 möter vi en återuppbyggd och inbjudande stadskärna.

Ingår i resans pris!

 

Avgångar & priser

Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (3 frukostar). I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice. Dessutom ingår besök i Rostock.

Enkelrumstillägg: 495:-.

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö torsdagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

Rügen Hotel, Sassnitz
Trevligt hotell vackert beläget nära havet med flertalet restauranger på promenadavstånd. Läge: Central beläget i Sassnitz nära hamnen. Adress: Seestrasse 1, DE-18...