Röros marknad 5 dagar ✈

Röros marknad är en av Nordens främsta handels- och kulturyttringarna under vinterhalvåret. Under några dagar i slutet av februari färdas handelsmän långväga för att erbjuda sina varor enligt det kungliga påbudet från 1850-talet. Besökare från när och fjärran gör som vi, njuter av den uppsluppna stämningen, av mat och dryck, av underhållning och spektakel i en härlig historisk miljö. På köpet får vi Norges gamla huvudstad, Trondheim!

Allt det här ingår i priset!

  • Flyg Köpenhamn/Stockholm-Trondheim
  • Flyg Röros-Oslo-Stockholm/Köpenhamn
  • Transfer flygplats–hotell t/r
  • Rundresa i helturistbuss
  • 4 övernattningar i dubbelrum
  • 4 frukostar
  • 1 middag
  • Rundtur i Trondheim
  • Besök på Röros marknad
  • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, ONSDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM – TRONDHEIM

Efter en kort och bekväm flygning landar vi på Vaernes, Trondheims egen flygplats. Vår reseledare tar emot oss och med transferbussen sätter vi kurs mot stilfulla och välkomnande Clarion Hotel som väntar med god middag och sköna sängar. Ca 3 mil

DAG 2, TORSDAG: TRONDHEIM

En hel dag i Norges gamla huvudstad ligger nu framför oss och vi inleder med en orienterande rundtur. Ett av Nordens absolut främsta byggnadsverk, Nidarosdomen, utgör självklart Trondheims mest omtalade sevärdhet och denna medeltida katedral imponerar fortfarande på sina besökare. På andra sidan Nidelva, vattendraget som snirklar sig genom staden, finner vi Bakklandet vars prydliga träbyggnader från 1600- och 1700-talen bjuder in till trevliga promenader. Här finner vi mysiga butiker och allehanda serveringar. Under eftermiddagen får vi på egen hand möjlighet att undersöka utbudet i en av Norges största städer. Bland Trondheims modernare attraktioner sticker Rockheim ut, en spektakulär byggnad som framförallt vintertid lyses upp med spännande mönster och färger. Insidan ägnas åt populärmusikens historia, som kanske namnet också avslöjar. Shopping-och nöjesutbudet är rikligt och restauranger av alla olika slag finns att välja bland. En innehållsrik upplevelse väntar oss!

DAG 3, FREDAG: TRONDHEIM – RÖROS

Vi tar farväl av Trondheim och ombord på vår bekväma helturistbuss tar vi sikte på resans huvudmål, Röros marknad. Genom det vinterfagra landskapet färdas vi söderut genom Tröndelag och framåt lunchtid anländer vi till den omtalade gamla bergsstaden Röros. Under eftermiddagen checkar vi in på trevliga och omtyckta Hotel Röros och kan genast börja utforska vad marknaden har att erbjuda! Ca 16 mil

DAG 4, LÖRDAG: RÖROS MARKNAD

På 1670-talet påträffades malmfyndigheter i trakterna där det nuvarande samhället Röros så småningom växte fram. En extra skjuts fick området i mitten av 1850-talet då ett kungligt diktat fastslog att det skulle hållas marknad varje vårvinter med start den näst sista tisdagen i februari. Traditionen håller alltjämt i sig och massvis med knallar och handelsmän färdas över vidderna till Röros och med den välbevarade träbebyggelsen som kuliss ges vi möjlighet att ta del av dess rika utbud. Välgjorda hantverksprodukter, mat och dryck, folkvimmel och uppsluppen stämning, dans, musik och allsköns underhållning är något av det som väntar oss under marknadsdagarna. Inte undra på att den här sedvänjan växer sig starkare för varje år!

DAG 5, SÖNDAG: RÖROS – OSLO – KÖPENHAMN/STOCKHOLM

I lugn och ro börjar vi dagen med en välsmakande frukost och får möjlighet att titta runt i Röros ytterligare ett tag innan transferbussen hämtar upp oss vid hotellet för färd mot den lokala flygplatsen. Efter mellanlandning i Oslo återvänder vi och med unika minnen i bagaget är det dags att ta farväl för den här gången. Ca 1 mil

Utflykter

 

     
  Utflykterna ingår i resans grundpris!
 
 
     

 

STADSRUNDTUR I TRONDHEIM

Norges gamla medeltida huvudstad Trondheim har mycket att erbjuda besökaren, både av gammalt slag och av nyare datum. Den storslagna Nidarosdomen och Kristianstens fästning tillhör de historiska sevärdheterna, medan Lerkendal Stadion, hemvist för Norges framgångsrikaste fotbollsklubb, och Rockheim står för modernare inriktning. Efter denna orienterande rundtur känner vi oss hemtama och redo för egna upptäcktsfärder.

Ingår i resans pris!

RÖROS MARKNAD

Vi besöker den historiskt omtalade marknaden i Röros. Bland stadens välbevarade trähusbebyggelse möter vi handelsmän och knallar vars rika utbud lockar till inköp. Sång och musik, upptåg och folkvimmel, mat och dryck och inte minst en härlig stämning sätter färg på denna enastående handels- och kulturyttring!

Ingår i resans pris!

 

Avgångar & priser

Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Flyg Köpenhamn/Stockholm-Trondheim samt Röros-Oslo-Stockholm/Köpenhamn. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension samt en middag i Trondheim (4 frukostar och 1 middag). Rundtur i Trondheim och besök på Röros marknad. I priset ingår även serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 1.795:-

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Arlanda erbjuder vi övernattning på hotell vid flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Valuta: Norska kronor (NOK)