Skip to main content

Rom 5 dagar ✈

FLYGRESA - Italien - Rundresa med flyg & buss , Rom 5 dagar

- Fem dagar i den eviga staden

Rom är allt! Det antika arvet, fantastisk mat, sevärdheter som på ett pärlband, vacker musik och snyggt designade kläder. Men framförallt temperament och livsglädje. Alla vägar har ju alltid burit hit och med vårt bekväma direktflyg är vi snabbt på plats. Följ med du också!

 

4 personer ger medelbetyg 4,8 av 5

★ ★ ★ ★ ★

Snabba fakta
  • Den eviga staden som har allt!
  • Upplev höjdpunkter som Colosseum, Forum Romanum och Peterskyrkan.
  • Vi bor centralt i Terminiområdet i Rom.
Ingår i priset!
  • Flyg Skandinavien–Rom t/r
  • Transfer flygplats–hotell t/r
  • 4 övernattningar i dubbelrum
  • 4 frukostar
  • Reseledarservice

Dagsprogram

DAG 1, TORSDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM – ROM

Vi lämnar Skandinavien med direktflyg under dagen. Efter ett par timmar i luften landar vi i Rom. Här möter vår svenska reseledare upp och den bekväma transferbussen tar oss till komfortabla Hotel Regio, mycket väl beläget nära Piazza della Repubblica. Välkommen till Italien! Ca 3 mil

DAG 2-4, FREDAG TILL SÖNDAG: ROM

Mode, mat, livsglädje och sevärdheter i världsklass möter oss i Rom. Inte att undra på att Rom lockat besökare i alla tider. Redan för två tusen år sedan var staden en mäktig metropol och antikens minnesmärken är lika imponerande nu som då. Att med egna ögon uppleva maktbyggnaderna på Forum Romanum och gladiatorspelens Colosseum är en oförglömlig upplevelse. Sevärdheter som Spanska trappan och Pantheon bidrar till Roms mytomspunna skönhet. Barockfasaderna utmed Piazza Navona vibrerar av energi. Samtidigt som Rom är en överdådig skattkista av konst och kultur är den också en modern och dynamisk mångmiljonstad. Shoppingmöjligheterna är oändliga och omfattar allt från trendiga modegator till livliga marknadstorg. Under utflykterna visar vår kunniga reseledare oanade sidor av ”den eviga staden”. De krokiga gränderna i stadsdelen Trastevere, ”på andra sidan Tibern”, är spännande att utforska. Kontrasten mot Vatikanen och den storslagna Peterskyrkan är effektfull. Rom gör ingen besviken!

DAG 5, MÅNDAG: ROM – KÖPENHAMN/STOCKHOLM

Även om Rom anses vara evig är dessvärre inte vårt besök i staden det. I lugn och ro njuter vi av hotellfrukosten innan transferbussen rullar fram. På flygplatsen tar vi adjö av vår reseledare och våra medresenärer. Den bekväma flygningen tar oss tillbaka till Skandinavien och med färska upplevelser och nya minnen är vi åter hemma igen! Ca 3 mil

Resefilm

Film från resan Rom 5 dagar som vår resenär Claes Molter filmat och redigerat.

Klicka här för att se fler bilder från Claes resa till Rom 22 - 26 juni 2014

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 2.250:- Ordinarie pris: 2.505:- Du sparar 255:-
 
     

STADSRUNDTUR I ROM MED VATIKANSTATEN, HELDAG

Under förmiddagen gör vi en innehållsrik och omfattande stadsrundtur, mestadels till fots, och beser de klassiska platserna och sevärdheterna såsom Fontana di Trevi och Pantheon. Vi fascineras också av det moderna Rom, staden som är en föregångare när det gäller mode och mat, kafé- och restaurangliv. Efter lunch fortsätter upptäckterna i Vatikanstaten. Världens minsta stat kan ståta med världens största kyrkobyggnad, Peterskyrkan, som är en pampig och påkostad helgedom med en mäktig historia. Vi får möjlighet att på egen hand utforska kyrkan innan det blir dags att återvända till hotellet.

Pris ca 420:-

ITALIENSK MUSIKAFTON, KVÄLLSTUR

Vid floden Tibern finns restaurangen där vi tillbringar en festlig kväll i den italienska musikens och sångens tecken. Vi serveras en fyrarätters middag medan vi njuter av skönsjungande artister. En afton för musikälskare!

Pris inkl. middag med dryck ca 560:-

COLOSSEUM OCH FORUM ROMANUM, HALVDAG

I dag ägnar vi en del av uppmärksamheten åt två av Roms mest omtalade sevärdheter. Vi börjar med Colosseum, stadens främsta antika arena där dåtidens invånare underhölls av gladiatorer och vilda djur. Forum Romanum var den politiska såväl som kommersiella mittpunkten i antikens Rom och dess spännande historia levandegörs för oss under vandringen genom suggestiva ruiner.

Pris inkl. inträden ca 450:-

CASTELLI ROMANI, LÅNG HALVDAG

Det mjukt kuperade området sydost om Rom har länge varit ett populärt utflyktsmål för invånarna i huvudstaden. Namnet Castelli Romani härrör från medeltiden då flera kastell uppfördes i omgivningarna och i dag domineras landskapsbilden av framförallt praktfulla lantställen, varvade med små sömniga byar. Vi börjar med att besöka Castel Gandolfo, där påven har sitt sommarpalats. På en närliggande vingård bjuds det sedan på rundvandring innan det blir dags för provsmakning av både viner och lokala delikatesser.

Pris inkl. vinprovning och lättare lunch ca 495:-

AFTON I TRASTEVERE, KVÄLLSTUR

Vi beger oss till stadsdelen Trastevere, på andra sidan Tibern, för att besöka en trevlig restaurang i genuin miljö. Här avnjuter vi en god middag medan musikens sköna toner sätter guldkant på kvällen.

Pris inkl. middag med dryck ca 580:-

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

4 personer ger resan medelbetyget 4,8 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Härligt att flyga till Rom och sedan ha tillgång till buss och kunnig guide på plats. Vi är mycket nöjda med resan då vi fick uppleva alla de platser vi drömt om. Att vi hade hotellet så centralt var bra då kunde vi lätt utforska staden själva också.

av

★ ★ ★ ★ ★

Väldigt fint upplägg. Reseledaren, var ett proffs. Vi är mycket nöjda med hela resan, och vad vi fick för pengarna.

av

★ ★ ★ ★ ★

Med historiskt intressant resmål samt bra upplagd resa och fantastiskt kunnig reseledare blev det upplevelserika dagar i Rom

av

★ ★ ★ ★

Fint väder, dålig logistik

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Information

I priset ingår: Flyg Skandinavien-Rom tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (4 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 1.495:-.

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på hemresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Arlanda erbjuder vi övernattning på hotell vid flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Kontakta oss
Adress:
Ölvemarks Holiday
Box 4012
SE-203 11 Malmö