Riga-Tallinn 5 dagar ✈

Flygresa & bussresa

- Spännande baltiska grannar på andra sidan havet

På andra sidan Östersjön, så nära men ändå så långt borta, visar två välbevarade städer upp sina allra bästa sidor. Omgivningarna är vackra och avstånden korta, historien fascinerar och prisnivån inbjuder till spännande inköp. Vi reser smidigt med flyg och buss medan vi upptäcker pärlorna i Baltikums gamla svensktrakter!

Ingår i priset!

  • Flyg Skandinavien–Riga
  • Flyg Tallinn–Skandinavien
  • Transfer flygplats–hotell t/r
  • Rundresa i helturistbuss
  • 4 övernattningar i dubbelrum
  • 4 frukostar
  • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, TORSDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM – RIGA

Förväntansfulla inleder vi vår resa med att stiga på flyget till Lettlands huvudstad, Riga. Väl på plats möts vi upp av vår reseledare och färdas gemensamt till utmärkta PK Riga Hotel. När vi gjort oss hemmastadda på hotellet kan vi börja bekanta oss med den intressanta lettiska huvudstaden. Ca 1 mil

DAG 2, FREDAG: RIGA

Riga imponerar och överraskar. Utnämnd till kulturhuvudstad 2014 och med över 700 000 invånare känns staden, som är den största i Baltikum, kosmopolitisk men samtidigt familjär och välkomnande. Historien är hela tiden lika närvarande som nutiden. Under tiden som Riga lydde under svensk överhöghet räknades staden som den största i det svenska stormaktsväldet. Kanske lockar trendigt nattliv eller prisvärd shopping på en av Europas största marknader? På bekvämt avstånd finns allt som vi som besökare kan önska. Rigas unikt småskaliga stadsbild är nästan berusande.

DAG 3, LÖRDAG: RIGA – PÄRNU – TALLINN

Det har nu blivit dags att lämna Riga och Lettland. Efter att ha korsat gränsen till Estland stannar vi till i charmerande Pärnu för ett besök. Pärnu är en av Estlands äldsta städer och en av de vackraste badorterna längs kusten. Det visar sig vid vårt besök att vi inte är de första svenskarna här – i Pärnu finns mängder av minnen från den tid då delar av Baltikum tillhörde Sverige. Framåt eftermiddagen når vi Estlands huvudstad Tallinn och trevliga Go Hotel Shnelli. Ca 32 mil

DAG 4, SÖNDAG: TALLINN

Tallinn har kallats en av Europas vackraste och mest romantiska städer. Detta är en stad med många ansikten - och med många namn! Under medeltiden användes det tysk-svenska namnet Reval, men sedan självständigheten 1918 känner vi staden som Tallinn. Stadens rika historia skapar en fascinerande kuliss till dagens moderna liv. Det är en spännande stad vi möter, en knutpunkt mellan öst och väst. Den välbevarade medeltida stadskärnan är på många sätt unik och det är inte för inte Tallinn finns med på Unescos världsarvslista sedan 1997. Tallinn är en stad att förälska sig i. Kanske lockar shopping eller en fridfull promenad bland de ståtliga palatsen i Kadriorgparken?

DAG 5, MÅNDAG: TALLINN – KÖPENHAMN/STOCKHOLM

Efter en stärkande frukost närmar resan sig sitt slut. Med bagaget fullt av upplevelser checkar vi ut från hotellet och beger oss under dagen till flygplatsen. Även om vår resa är slut, kommer minnena att leva för evigt. Ca 1 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.270:- Ordinarie pris: 1.415:- Du sparar 145:-
 
     

STADSRUNDTUR I RIGA, HALVDAG

En stadsrundtur i Riga blir en resa i tid och rum. Vi möter svenskar, tyskar och ryssar som alla velat styra över denna vackra stad i olika perioder. Monument, kyrkor och byggnader griper tag och berör och alla berättar sin historia. På vår väg genom den medeltida stadskärnan passerar vi Peterskyrkan, rådhuset, Svenskporten och Domtorget. Vi beundrar också den mångfald av praktfulla sekelskifteshus i jugendstil som gjort Riga så berömt.

Pris ca 220:-

LETTISK MIDDAG, KVÄLLSTUR

Lettland har under historien invaderats och influerats av många kulturer och det har också satt sina spår i det lokala köket. Maten i Lettland är traditionellt rustik och kryddas gärna med exempelvis dill och kummin. Till lettisk mat dricks gärna öl – bryggeritraditionen dateras tillbaks till 1590, då Nordeuropas äldsta bryggeri invigdes. Tillsammans går vi till bords på en av Rigas trevliga restauranger och låter oss väl smaka av det lokala köket!

Pris inkl. middag med dryck ca 360:-

PÄRNU

På vägen mellan Riga och Tallinn passar vi på att besöka gamla svensktrakter! Den lilla pärlan Pärnu vid den estniska Östersjökusten har många historier att berätta. Redan 1241 grundades staden, som så småningom kom att tillhöra Sverige under 1600-talet. På 1800-talet blev Pärnu mycket populär som badort, och på 1930-talet fanns här hotell med svenskspråkig personal. Pärnu bjuder på en levande kurortstradition och vacker bebyggelse som vi får uppleva under vårt besök.

Ingår i resans pris!

DOMBERGET, KVÄLLSTUR

Domberget i Tallinn bjuder på en magnifik utsikt. I kväll tar vi oss hit för att njuta av staden i kvällsljus! Här finns också flera av Tallinns allra vackraste byggnader. Tillsammans promenerar vi längs gatorna och gränderna. Sida vid sida ligger stadens fästning från 1200-talet, parlamentet och domkyrkan. Den mäktiga Aleksandr Nevskij-katedralens kupoler tornar upp sig just intill. Planerna på att riva katedralen verkställdes aldrig, trots att många fortfarande ser katedralen som en symbol för den forna ryska överhögheten. Vi rundar av kvällen med en gemensam middag på en utvald mysig restaurang.

Pris inkl. middag med dryck ca 385:-

STADSRUNDTUR I TALLINN, HALVDAG

I dag ger vi oss ut på en intressant stadsrundtur, både med buss och till fots. Det bästa sättet att bekanta sig med Tallinns gamla stad är att promenera och vår reseledare tar oss med på upptäcktsfärd i den betagande centrumkärnan uppförd under hansetiden. Här finns välbevarade ringmurar, vindlande kullerstensgator, tidstypiska byggnader från 1000-talet till 1400-talet och ett oemotståndligt folkliv. Under vår rundtur fascineras vi av bland annat Rådhustorget, Helgeandskyrkan, Gilleshusen och KGB:s högkvarter. Kanske lockar också ett besök vid den så kallade Yllemuren, en omtalad marknad där försäljarna bland annat erbjuder stickade tröjor?

Pris ca 220:-

KADRIORG OCH TV-TORNET, HALVDAG

Kadriorg betyder Katarinas dal vilket minner om att barockslottet en gång byggdes åt den ryska tsarinnan Katarina I. Kadriorg är i dag en praktfull del av Tallinn där vi förutom slottet finner en stor och vacker barockträdgård med fontäner och dammar. Under vår promenad stannar vi bland annat till för att beundra det estniska presidentpalatset. Vi beger oss sedan till det imponerande TV-tornet för att beundra utsikten över staden.

Pris inkl. inträde ca 230:-

Avgångar & priser

Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Flyg Skandinavien-Riga samt Tallinn-Skandinavien. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Rundresa i inhemsk turistbuss. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension  (4 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice. Dessutom ingår besök i Pärnu.

Enkelrumstillägg: 1.095:-.

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på avresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Arlanda erbjuder vi övernattning på hotell vid flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)