Skip to main content

Rhen-Mosel 7 dagar

BUSSRESA - Tyskland - Vinresa - Rundresa, Rhen-Mosel 7 dagar

- En resa i vinets tecken till Tysklands druvrika floddalar

Medeltida riddarborgar, branta vinsluttningar och genuina korsvirkesbyar väntar dig som åker till Rhen-Mosel. I Rüdesheim är feststämningen hög och vinstugorna ligger sida vid sida längs välbekanta Drosselgasse. Det goda vinet, de trevliga medresenärerna och det tyska gemytet får du på köpet!

 

3 personer ger medelbetyg 4,3 av 5

★ ★ ★ ★

Se bilderna från resan på vår instagram - Klicka här »
 

Ingår i priset!
  • Resa i helturistbuss
  • 6 övernattningar i dubbelrum
  • 6 alternativt 2 middagar
  • 6 frukostar
  • Besök i Alsfeld och Köln
  • Reseledarservice

Dagsprogram

DAG 1, LÖRDAG: MALMÖ – GÖTTINGEN

På morgonen samlas vi i Malmö för att stiga på den bekväma Ölvemarks Holidaybussen. Vi tar oss över till Danmark via Öresundsbron och vidare till Rödby, varifrån vi tar färjan över till Puttgarden i Tyskland. Väl i land fortsätter färden genom det nordtyska landskapet. Vi stannar till för både lunch och en kaffetår under eftermiddagen. Framåt kvällen anländer vi till Göttingen. Vi tar in på familjära Hotel Astoria i Göttingen och här väntar både middag och sköna sängar. Ca 61 mil

DAG 2, SÖNDAG: GÖTTINGEN – ALSFELD – RÜDESHEIM

Via vackra vägar går färden söderut till idyllen Alsfeld. Denna stad har välbevarade korsvirkeshus och ett klassiskt marknadstorg, som vi tittar närmare på. Efter lunch passerar vi först finansstaden Frankfurt am Main och sedan Wiesbaden innan vi anländer till välbekanta Rüdesheim am Rhein sent på eftermiddagen. Vi installerar oss på trestjärniga Rhein Hotel eller hotellets något enklare Gastehaus "Vis a Vis", som båda kan bokas med antingen halv- eller frukostpension, innan kvällslivet tar vid. Ca 29 mil

DAG 3-5, MÅNDAG TILL ONSDAG: RÜDESHEIM

Rüdesheim är en trevlig vinby som bjuder på oförfalskad livsglädje i vinets tecken. Hit kommer besökare från hela världen för att roa sig på vinstugorna längs den klassiska nöjesgatan Drosselgasse. Inom bekvämt räckhåll har vi områdets stora sevärdheter. I närheten slingrar sig Rhen genom ett av Europas vackraste flodlandskap. Vinodlingarna klättrar uppför branta sluttningar och ovanför de rofyllda små städerna tronar romantiska riddarborgar. Den kortare och smalare systerfloden Mosel flyter stillsamt förbi medeltida korsvirkesbyar och vinklädda berg. Vinerna härifrån tillhör Tysklands främsta, särskilt de vita vinerna av den förnämliga rieslingdruvan. De första vinstockarna planterades av romarna för två tusen år sedan och vinet är sedan dess en omistlig del av områdets kultur. Under våra utflykter stiftar vi givetvis bekantskap med de lokala vinerna. En annan höjdpunkt i utflyktsprogrammet är den avkopplande båtturen längs Rhen. Från fartygsdäcket beundrar vi panoramat över den sägenomspunna klippan Loreley och en mängd storslagna vyer över urgamla byar och mäktiga borgar.

DAG 6, TORSDAG: RÜDESHEIM – KÖLN – BREMEN

I dag säger vi farväl till gemytliga Rüdesheim och bussen styr norrut. Under dagen gästar vi Köln och bedåras av stadens enorma, gotiska domkyrka. Efter besöket vid domen är det dags för lunch i hjärtat av Köln. Vårt äventyr fortsätter mot Bremen, dit vi anländer tidigt på kvällen. Vi tar in på utmärkta Best Western Hotel Bremen East och blir serverade en god middag. När skymningen faller får vi möjlighet att följa med på en tur till Bremens stadskärna, där Böttcherstrasse, rådhuset och Schnoorkvarteret kan beskådas. Ca 50 mil

DAG 7, FREDAG: BREMEN – MALMÖ

På morgonen äter vi frukost innan det är dags att börja färden hemåt. Vi stannar till för att äta lunch i en trevlig tysk by. Snart är vi framme i Puttgarden och färjan som tar oss över till Danmark. Vid åttatiden på kvällen anländer vi till Malmö igen och tackar alla för denna gång. Ca 46 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 2.110:- Ordinarie pris: 2.345:- Du sparar 235:-
 
     

ALSFELD

Mitt i delstaten Hessen ligger den välbevarade korsvirkesidyllen Alsfeld. Följ med vår reseledare på en liten promenad innanför den gamla stadsmuren. Bland de sevärda byggnaderna runt stadens torg lägger vi framförallt märke till rådhuset från tidigt 1500-tal och stenhuset Weinhaus med en karaktäristisk trappstensgavel.

Ingår i resans pris!

DROSSELGASSE, KVÄLLSTUR

Denna världsberömda gränd bjuder på sång och dans hela kvällen. Vi beger oss ut i vimlet för att besöka en traditionell vinstuga och njuta av husets eget vin. Aftonen bjuder också på traktens specialitet, Rüdesheimer Kaffee. Kvällen ramas in av dans, hög stämning och glada skratt.

Pris inkl. dryck ca 295:-

RHENDALEN MED BÅTTUR, HALVDAG

Sägnerna berättar om den vackra flickan Loreley, som satt på en hög klippa ovan floden. Hon lär ha orsakat många sjöfarares undergång med sin vackra sång. Vi tar båten från Rüdesheim och glider fram på Rhen, som kantas av medeltida borgar, för att närma oss Loreleyklippan. I St Goarshausen väntar bussen, som tar oss vidare utmed floden till Koblenz. I denna stad flyter floderna Mosel och Rhen samman vid Deutsches Eck, där ett grandiost monument av Kejsar Wilhelm I finns att skåda.

Pris ca 395:-

VINPROVNING, KVÄLLSTUR

”In vino veritas” - I vinet finns sanningen. Visst blir det roligare ju mer man känner till om vinet och dess ursprung. Vi gör ett besök i en vinkällare där vi botaniserar bland flaskorna och provar Rheingaus viner. Zum Wohl!

Pris ca 280:-

MOSELDALEN, HELDAG

Turen påbörjas med färja från Rüdesheim till Bingen. Under förmiddagen letar vi oss fram på småvägar för att nå Moseldalen. Vi gör ett besök i den charmiga staden Cochem, där vi får tid till egna strövtåg i de smala gränderna. Vinerna är inte att förglömma under vår vistelse i Moseldalen. Naturligtvis besöker vi en vinbonde för att smaka av de kända eleganta vinerna som bara står att finna i denna region. Vi besöker också idylliska Bernkastel-Kues med sina korsvirkeshus och kullerstensgator som kantas av vinstugor och kaféer.

Pris inkl. vinprovning ca 475:-

VINODLINGSPROMENAD MED RHENVY, HALVDAG

Ovanför Rüdesheim finns det imponerande monumentet Germania, rest till minne av Tysklands enande 1871. Uppifrån terrassen har vi en fenomenal utsikt över Rüdesheim och Rhendalen. Härifrån ger vi oss ut på en lugn promenad nerför vinberget, längs de vinkantade stigarna. Under tiden får vi höra hur man bär sig åt för att odla och skörda de fina rieslingdruvorna. På en vacker utsiktsplats slår vi oss ner för att njuta av en mustig soppa. Mat och vin smakar sällan så bra som utomhus efter lite lätt motion!

Pris inkl. lunch med dryck ca 375:-

RHENVINER, KVÄLLSTUR

Utmed Rhens dalgångar tillverkas det enastående viner i många olika distrikt, det har vi fått uppleva under resan. På en av Rüdesheims trevligaste vinbarer har vi dessutom möjlighet att bekanta oss med ytterligare fler rhenviner från andra platser längs floden som vi inte har besökt men som kanske kan ge mersmak för framtiden.

Pris inkl. vinprovning ca 245:-

KÖLN

Grundat redan av romarna under namnet Colonia Agrippina utgör Köln en av Tysklands äldsta städer och förvånansvärt mycket har bevarats från flydda tider. Den mäktiga Kölnerdomen skänker besökaren minnen för livet!

Ingår i resans pris!

BREMEN BEI NACHT, KVÄLLSTUR

Det vackra renässanstorget i Bremen är som taget ur en saga och ramas in av rådhuset och de vackra borgarhusen. Här påminns vi om de fyra stadsmusikanterna åsnan, hunden, katten och tuppen. Vi besöker också Schnoorkvarteret där konstnärernas och guldsmedernas verk finns att beskåda i de upplysta skyltfönstren. Kvällen rundas av med ett glas vin på en anrik servering.

Pris inkl. dryck ca 280:-

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

3 personer ger den här resan medelbetyget 4,3 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★

Trevligt resmål, bra guidning, fina utflykter, härliga medpassagerare, duktig chaufför

av

★ ★ ★ ★

Allt var toppen utan vädret kunde varit lite mer solsken

av

★ ★ ★ ★ ★

Detta var en resa som jag gav till mina föräldrar i 70-årspresent. Jag och min man följde med och det var en fantastisk resa full av god mat, underbart vin och både mysig och storslagen miljö. Det kändes tryggt och välordnat. Guiden var mycket kunnig och jag vet att mina föräldrar uppskattade allt som resan innebar.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
18/7BussGastehaus "Vis a Vis", Rüdesheim am RheinMer än 85 195:-Boka
18/7BussRhein Hotel, Rüdesheim am RheinMer än 85 995:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
15/8BussGastehaus "Vis a Vis", Rüdesheim am RheinMer än 85 695:-Boka
15/8BussRhein Hotel, Rüdesheim am RheinMer än 86 495:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
5/9BussGastehaus "Vis a Vis", Rüdesheim am RheinMer än 85 195:-Boka
5/9BussRhein Hotel, Rüdesheim am RheinMer än 85 995:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
19/9BussGastehaus "Vis a Vis", Rüdesheim am RheinMer än 85 195:-Boka
19/9BussRhein Hotel, Rüdesheim am RheinMer än 85 995:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
3/10BussGastehaus "Vis a Vis", Rüdesheim am RheinMer än 85 195:-Boka
3/10BussRhein Hotel, Rüdesheim am RheinMer än 85 995:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
24/10BussGastehaus "Vis a Vis", Rüdesheim am RheinMer än 85 195:-Boka
24/10BussRhein Hotel, Rüdesheim am RheinMer än 85 995:-Boka

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Pension enligt valt alternativ under vistelsen i Rüdesheim (både Gastehaus Vis a Vis och Rhein Hotel kan bokas med middag och frukost eller enbart frukost) samt middagar på övernattningshotellen i Tyskland (6 middagar och 6 frukostar alternativt 2 middagar och 6 frukostar). I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice. Dessutom ingår besök i Alsfeld och Köln.

Enkelrumstillägg: Gastehaus "Vis a Vis" 1.195:-, Rhein Hotel 1.395:-

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Både Rhein Hotel och Gastehaus "Vis a Vis" kan bokas med frukostpension respektive halvpension. Vid bokad halvpension på Gastehaus "Vis a Vis" serveras middagarna på Rhein Hotel.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö lördagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

 

 

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 6

Gastehaus
Gastehaus "Vis a Vis", Rüdesheim am Rhein
Prisvärt boende med bekväma och trevliga rum beläget alldeles intill huvudbyggnaden Rhein Hotel. Hotellet kan bokas med antingen middag och frukost eller enbart frukost. Läge: Centralt, ca 500 m från...

Övernattning Dag 2 - 6

Rhein Hotel, Rüdesheim am Rhein
Rhein Hotel, Rüdesheim am Rhein
Mycket trivsamt, familjeägt hotell med utmärkt mat och personlig service. Hotellet kan bokas med antingen middag och frukost eller enbart frukost. Läge: Centralt, ca 500 m från Drosselgasse. Livlig ge...

Övernattningshotell


Sista minuten
Kontakta oss
Adress:
Ölvemarks Holiday
Box 4012
SE-203 11 Malmö