Reykjavik med Blå Lagunen 5 dagar ✈

nyhet, flygresa, 5 dagar, Reykjavik med blå lagunen, Island

Många har besökt våra nordiska grannar Danmark, Norge och Finland, men få har besökt den fascinerande ön Island, Nordens minsta land. Språket påminner om medeltidssvenska medan det fascinerande landskapet inte har någon motsvarighet i världen! På vår resa till Reykjavik får vi uppleva unika gejsrar, magnifika vattenfall, varma källor uppvärmda från jordens inre och se mytomspunna vulkaner!

Alla Utflykter ingår i resans pris.

Snabba fakta

  • Upplev alla Islands höjdpunkter på några dagar.
  • Vattenfall, gejsrar, Blå Lagunen, Reykjavik och vulkanen Eyafjallajökull.
  • Alla utflykter ingår i priset!

Ingår i priset!

  • Flyg Skandinavien–Island t/r
  • Transfer flygplats–hotell t/r
  • 4 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar (ej avresedagen)
  • Reseledarservice
  • Alla Utflykter
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1: KÖPENHAMN/STOCKHOLM/GÖTERBORG – BLÅ LAGUNEN -  REYKJAVIK 

Vid lunchtid avgår flyget till Island. Här möts vi av vår svensktalande reseledare och inhemska chaufför som tar oss till den närliggande Blå Lagunen, Islands kanske största sevärdhet. Vi inleder vår vistelse med att under ett par timmar njuta av det sköna vattnet som värmts upp av jordens inre. Glöm inte att ta med badkläderna! Kanske passar vi också på att njuta av en spabehandling? Efter besöket fortsätter vi till centrala Reykjavik och stilfulla Hotel Island för incheckning. Ca 7 mil

DAG 2: VI UPPTÄCKER REYKJAVIK

Idag ska vi upptäcka Reykjavik! Under en innehållsrik stadsrundtur får vi se stadens främsta sevärdheter, bland annat den berömda kyrkan Hallgrimskirkja, konserthuset Harpa och det isländska Alltingshuset, Allþingi. Efter rundturen har vi möjlighet att botanisera i affärernas utbud. Kanske lockar en tur till shoppingcentret Kringlan eller en promenad på huvudgatan Bankastræti?

DAG 3: TVÅ KONTINENTER, GEJSRAR OCH VATTENFALL

Den gyllene cirkeln utgör en perfekt introduktion till den isländska naturens underverk. Vid Þingvellir Nationalpark passar vi på att gå till fots mellan Europa och Nordamerika. Vi stannar också för att se de världsberömda isländska gejsrarna. Den mest kända, Geysir, har numera flera år mellan utbrotten. Intill ligger Strokkur som däremot har utbrott ungefär var 6-10 minut. Under Strokkurs utbrott kan vi se varmt vatten spruta 20 meter upp i luften!  Vi fortsätter sedan vidare till Gullfoss, Islands mest kända vattenfall och möts av en imponerande syn när 140 000 liter vatten åker över fallet varje sekund.

DAG 4: ISLÄNDSKA SYDKUSTEN

Under dagen väntar den isländska sydkusten och dess mäktiga vyer på oss. Vi lämnar hotellet i Reykjavik och stannar till för att beskåda på de mäktiga vattenfallen Seljalandsfoss och Skógafoss. Vi besöker även byn Skógar. Byn, som har 25 invånare, ligger precis intill den ökända vulkanen Eyjafjallajökull, vars utbrott år 2010 ledde till att i princip all flygtrafik i Europa fick ställas in under några dagar. Över 10 miljoner människor påverkades, vilket gör det till det största avbrottet i den europeiska flygtrafiken sedan andra världskriget. Vi stannar under dagen också till vid den svarta stranden vid Reynisfjara och tittar ut över de mäktiga klipporna Reynisdrangar.

DAG 5: REYKJAVIK – KÖPENHAMN/STOCKHOLM

Tidig morgon checkar vi ut från hotellet för att åka med vår transferbuss till flygplatsen. Här tar vi farväl till vår reseledare och våra medresenärer och går ombord vårt plan till respektive flygplats. Takk fyrir góða ferð! Ca 7 mil

Avgångar & priser

Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Flyg Skandinavien-Island tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (3 frukostar). Frukost ingår ej under flygresan dag 5.  I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 3.995:-

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på hemresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Arlanda eller Landvetter erbjuder vi övernattning på hotell vid den aktuella flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Isländska kronor (ISK)