Reykjavik med Blå Lagunen 5 dagar ✈

nyhet, flygresa, 5 dagar, Reykjavik med blå lagunen, Island

Många har besökt våra nordiska grannar Danmark, Norge och Finland, men få har besökt den fascinerande ön Island, Nordens minsta land. Språket påminner om medeltidssvenska medan det fascinerande landskapet inte har någon motsvarighet i världen! På vår resa till Reykjavik får vi uppleva unika gejsrar, magnifika vattenfall, varma källor uppvärmda från jordens inre och se mytomspunna vulkaner!

Alla Utflykter ingår i resans pris.

Snabba fakta

  • Upplev alla Islands höjdpunkter på några dagar.
  • Vattenfall, gejsrar, Blå Lagunen, Reykjavik och vulkanen Eyafjallajökull.
  • Alla utflykter ingår i priset!

Ingår i priset!

  • Flyg Skandinavien–Island t/r
  • Transfer flygplats–hotell t/r
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar
  • Reseledarservice
  • Alla Utflykter
Pris från:
9 995:-
Dagar:5
Boka resa

Dagsprogram

DAG 1: KÖPENHAMN/STOCKHOLM/GÖTERBORG – REYKJAVIK 

Tidig morgon avgår flyget till Island. Vi möts av vår svensktalande reseledare och inhemska chaufför som tar oss till centrala Reykjavik. Här inleder vi med en innehållsrik stadsrundtur och får se stadens främsta sevärdheter, bland annat den berömda kyrkan Hallgrimskirkja, konserthuset Harpa och det isländska Alltingshuset, Allþingi. Efter rundturen får vi möjlighet att äta lunch innan vi kör till stilfulla Hotel Island för incheckning. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. Kanske lockar en tur till shoppingcentret Kringlan eller en promenad på huvudgatan Bankastræti? Ca 5 mil.

DAG 2: TVÅ KONTINENTER, GEJSRAR OCH VATTENFALL

Den gyllene cirkeln utgör en perfekt introduktion till den isländska naturens underverk. Vid Þingvellir Nationalpark passar vi på att gå till fots mellan Europa och Nordamerika. Vi stannar också för att se de världsberömda isländska gejsrarna. Den mest kända, Geysir, har numera flera år mellan utbrotten. Intill ligger Strokkur som däremot har utbrott ungefär var 6-10 minut. Under Strokkurs utbrott kan vi se varmt vatten spruta 20 meter upp i luften!  Vi fortsätter sedan vidare till Gullfoss, Islands mest kända vattenfall och möts av en imponerande syn när 140 000 liter vatten åker över fallet varje sekund.

DAG 3: ISLÄNDSKA SYDKUSTEN

Under dagen väntar den isländska sydkusten och dess mäktiga vyer på oss. Vi lämnar hotellet i Reykjavik och stannar till för att beskåda på de mäktiga vattenfallen Seljalandsfoss och Skógafoss. Vi besöker även byn Skógar. Byn, som har 25 invånare, ligger precis intill den ökända vulkanen Eyjafjallajökull, vars utbrott år 2010 ledde till att i princip all flygtrafik i Europa fick ställas in under några dagar. Över 10 miljoner människor påverkades, vilket gör det till det största avbrottet i den europeiska flygtrafiken sedan andra världskriget. Vi stannar under dagen också till vid den svarta stranden vid Reynisfjara och tittar ut över de mäktiga klipporna Reynisdrangar.

DAG 4-5: REYKJAVIK – BLÅ LAGUNEN – KÖPENHAMN/STOCKHOLM/GÖTERBORG

Efter en god frukost har det blivit dags att checka ut. Vi låter bagaget vara kvar på hotellet medan vi ägnar dagen åt egna strövtåg. Framåt eftermiddagen beger vi oss till Islands kanske största sevärdhet, den Blå Lagunen. Nu har vi ett par timmar på oss att njuta av det sköna vattnet som värmts upp av jordens inre. Glöm inte att ta med badkläderna! Kanske passar vi också på att njuta av en spabehandling? Efter ett trevligt stopp har det sedan blivit dags att färdas till flygplatsen, där vi sent på kvällen stiger ombord på nattflyget tillbaka till Skandinavien. På morgonen landar och tackar för en trevlig resa! Ca 7 mil

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
18 / 6 Hotel Island, Reykjavik
Arlanda 9 995:- Boka
18 / 6 Hotel Island, Reykjavik
Kastrup 9 995:- Boka
18 / 6 Hotel Island, Reykjavik
Landvetter 9 995:- Boka
17 / 7 Hotel Island, Reykjavik
Arlanda 9 995:- Boka
17 / 7 Hotel Island, Reykjavik
Kastrup 9 995:- Boka
12 / 8 Hotel Island, Reykjavik
Arlanda 9 995:- Boka
12 / 8 Hotel Island, Reykjavik
Kastrup 9 995:- Boka
12 / 8 Hotel Island, Reykjavik
Landvetter 9 995:- Boka

Information

I priset ingår: Flyg Skandinavien-Island tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (3 frukostar). Frukost ingår ej under flygresan dag 5.  I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 2.995:-

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på hemresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Arlanda eller Landvetter erbjuder vi övernattning på hotell vid den aktuella flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Isländska kronor (ISK)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

Hotel Island, Reykjavik
Populärt och stilfullt hotell beläget i centrala Reykjavik, bekvämt promenadavstånd till sevärdheter, shopping och restauranger. Läge: Centralt läge i Reykjavik, re...