Prag, Wien och Budapest 8 dagar ✈

- Centraleuropas drömstäder

Prag, Wien och Budapest är alla stolta huvudstäder i hjärtat av Europa. Gästvänliga och kulturspäckade väntar de på att få visa upp sina bästa sidor i form av storslagen arkitektur, elegant livsglädje och romantiska promenadstråk. Med flyg till Prag och hem från Budapest blir resan både bekväm och innehållsrik. Sällan har russinen plockats bättre ur kakan!

 

Ingår i priset!

  • Flyg Skandinavien–Prag
  • Flyg Budapest–Skandinavien
  • Transfer flygplats–hotell t/r
  • Rundresa i helturistbuss
  • 7 övernattningar i dubbelrum
  • 1 middag
  • 7 frukostar
  • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, TORSDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM – PRAG

Efter ett par timmars flygresa landar vi i Prag och eskorteras smidigt till välrenommerade Hotel Pyramida. På kvällen njuter vi av en välkomstskål och en god middag på hotellet medan vår reseledare berättar om allt spännande som väntar oss! Ca 2 mil

DAG 2, FREDAG: PRAG

Det sägs att Prag inte är en stad utan ett tillstånd. På den ena sidan floden Moldau strävar den mäktiga St Vituskatedralen mot skyn och på den andra inbjuder Gamla stadens slingrande gränder till spännande promenader, allt sammanlänkat av den sägenomspunna Karlsbron. Prag har också sina helt unika sevärdheter, som den judiska begravningsplatsen där stillhet råder och stadspulsen inte har tillträde. Vid Gamla stadens torg ligger rådhuset med det berömda astronomiska uret och Prags moderna centrum breder ut sig kring den livliga Vaclavplatsen. Att vara i Centraleuropa innebär lycka!

DAG 3, LÖRDAG: PRAG – POYSDORF – WIEN

Vi lämnar Prag och sätter kurs mot nya äventyr. Efter att ha passerat den österrikiska gränsen stannar vi till i Poysdorf, huvudorten i vindistriktet Weinviertel, för lunch. Kanske får vi tillfälle att bekanta oss med dryckerna från trakten? Lagom till eftermiddagen anländer vi till Wien och tar in på utmärkta Leonardo Hotel. I valsernas vänliga stad väntar många upplevelser. Här finns spåren av ett storslaget förflutet och en livsglädje och elegans vi inte hittar någon annanstans! Ca 34 mil

DAG 4-5, SÖNDAG TILL MÅNDAG: WIEN

Wien, en gång huvudstad i ett stort kejsardöme, utstrålar pompa och ståt. Fängslas av de storslagna fasaderna längs Ringstrasse, Wiens huvudstråk. Flanera i gränderna kring Stephansdomen eller njut av kafélivet över en bit sachertårta. För oss som vill uppleva mer rekommenderas varmt besöket i det före detta kejserliga sommarresidenset Schönbrunn samt besöket i grannlandet Slovakiens spännande huvudstad Bratislava. Äkta wienergemyt möter vi på Heurigenabend, där maten ackompanjeras av levande musik. Följ med på våra utflykter och gör dagarna i Wien till ett oförglömligt minne!

DAG 6, TISDAG: WIEN – BUDAPEST

Vi inleder dagen med frukost och tillbringar förmiddagen i Wien. Efter lunch lämnar vi staden och tar sikte på ”Donaus drottning”, Budapest. Efter ett par timmars bussfärd når vi den ungerska huvudstaden och checkar in på mycket centralt belägna Hotel Hungaria. Nu ges vi möjlighet att upptäcka de olika karaktärerna hos bergiga Buda och platta Pest som delas av den stolta floden och förenas av många broar. Ca 25 mil

DAG 7, ONSDAG: BUDAPEST

I området kring dagens centrala Budapest grundade redan romarna en bosättning för snart två tusen år sedan. Förutom de romerska lämningarna möter vi nuförtiden även imponerande arkitektur från många olika epoker och storslagna boulevarder. För oss som vill lära känna Budapest närmare rekommenderar vi vår stadsrundtur med många sevärdheter på programmet. Greshampalatset, Kedjebron och parlamentet är bara några exempel på vad vi ser. Budapest är en romantisk och tilltalande stad som bjuder på kultur, shopping, historia och de berömda ungerska baden. Låt äventyrlustan ta oss med överallt!

DAG 8, TORSDAG: BUDAPEST – KÖPENHAMN/STOCKHOLM

Det har blivit dags att ta farväl av både den ungerska huvudstaden och våra medresenärer. Vår bekväma buss tar oss till flygplatsen och vi lämnar Centraleuropa för den här gången med många härliga minnen och en längtan att få återvända! Ca 2 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 3.130:- Ordinarie pris: 3.480:- Du sparar 350:-
 
     

STADSRUNDTUR I PRAG, HALVDAG

Vi promenerar mellan sevärdheterna och ser vad Prag har att erbjuda. Här utforskar vi borgområdet med St Vituskatedralen och kungapalatset. Även Karlsbron, rådhuset med astronomiska uret och husfasader i alla regnbågens färger står på programmet och vår reseledare kan konsten att berätta!

Pris ca 220:-

TJECKISK AFTON, KVÄLLSTUR

Vi besöker en av Prags välkända ölstugor med gamla anor. Här prövar vi mörkt tjeckiskt öl som bryggs på platsen. Tillsammans äter vi en specialitet från trakten. Smaklig måltid!

Pris inkl. middag med dryck ca 390:-

HEURIGENABEND, KVÄLLSTUR

Ursprungligen var ordet Heuriger benämningen på den yngsta årgången av det lokala vinet. Numera syftar det lika mycket på de inbjudande vinstugorna som är så typiska för trakterna kring Wien. I kväll besöker vi en traditionell vinstuga för att njuta av den vällagade maten och det friska vinet. Musiken håller takten till de glada skratten medan vi roar oss och umgås. En kväll som ingen bör missa!

Pris inkl. middag med dryck ca 395:-

STADSRUNDTUR I WIEN, HALVDAG

På denna innehållsrika stadsrundtur låter vi Wien visa upp sina stolta byggnader. Staatsoper, Hofburg med Spanska ridskolan och konsthistoriska museet ligger alla utmed Ringstrasse som omger stadens äldsta delar. De gamla kvarteren kring shoppinggatan Kärntner Strasse domineras av Stephansdomens mäktiga torn. Denna kulturstad bjuder på en mångfald av konst, museer och vacker arkitektur!

Pris ca 220:-

KONSERTAFTON, KVÄLLSTUR

Ingen annanstans är valsmelodierna mer smekande och svepande än i Wien! Under denna kväll får vi uppleva klassisk musik från Wien i elegant inramning. Det blir en oförglömlig afton!

Pris ca 570:-

BRATISLAVA, HELDAG

I dag går vår färd till grannlandet Slovakien och dess spännande huvudstad Bratislava, en av Europas yngsta huvudstäder. Vi gör en rundtur i staden, delvis till fots, och beundrar slottet och de kringliggande kvarteren. Vi bedåras av de färgglada husen i Gamla stan, njuter av atmosfären och lyssnar till vår reseledares berättelser om stadens intressanta historia men även om dess omvälvande nutid. Bratislava är en stad på frammarsch som bara väntar på att upptäckas! Givetvis ges det tid till egna strövtåg och både shoppingmöjligheterna och kulturutbudet är gediget.

Pris ca 385:-

 

SLOTTET SCHÖNBRUNN, HALVDAG

Slottet Schönbrunn är inte bara en symbol över den habsburgska eran. Det är också ett mästerverk i sig. Vi låter oss föras tillbaka i tiden när vi visas runt i slottets andäktiga salar. Prakt och rikedom möter oss överallt. Rokokomöbler som drottningen Maria Theresia lät tillverka i mitten av 1700-talet, salar med guld, rosenträ och vackra föremål. Passa också på att njuta av den gröna blomsterprakten i slottsparken, som blir till kronan på verket.

Pris inkl. inträde och lokalguide ca 340:-

UNGERSK AFTON, KVÄLLSTUR

Maten i Ungern är färgstark och ungrarna har ingenting emot kryddor. På ett värdshus med lantlig atmosfär avnjuter vi en trerätters måltid där dofterna får smaklökarna att ta riktiga glädjeskutt. Till maten lyssnar vi på smäktande violiner med hetsiga och medryckande toner.

Pris inkl. middag med dryck ca 425:-

STADSRUNDTUR I BUDAPEST, HALVDAG

Uppe på Gellérthöjden, belägen väster om Donau, har vi en vidunderlig utsikt över hela staden. Storslagna Pest, med breda gator och vackra sekelskiftesbyggnader, ligger på floden Donaus östra strand. I denna stadsdel finner vi bland annat Statsoperan, parlamentet och Hjältarnas torg. Vi lär känna en av Europas vackraste och mest spännande huvudstäder!

Pris ca 220:-

BÅTTUR PÅ DONAU, KVÄLLSTUR

Donaus Drottning Budapest presenterar sig festklädd i kvällsbelysning när vi glider fram på den mäktiga floden. En förföriskt underbar och romantisk afton som avslutas på en av stadens vackraste utsiktsplatser.

Pris inkl. dryck ca 315:-

Avgångar & priser

Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Flyg Skandinavien-Prag samt Budapest-Skandinavien. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Rundresa i inhemsk turistbuss. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension under resan samt en middag i Prag (1 middag och 7 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 2.095:-.

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på avresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Arlanda erbjuder vi övernattning på hotell vid flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Tjeckiska Koruna (CZK)
Euro (EUR)
Ungerska Forint (HUF)

Hotell

Destinationshotell

Övernattning Dag 3 - 6

Leonardo Hotel, Wien
Modernt storstadshotell med centralt läge alldeles intill den stora shoppinggatan Mariahilfer Strasse. Läge: Centralt beläget precis intill den stora shoppinggatan Mariahilfer Strasse. ...

Övernattningshotell

Övernattning Dag 1 - 3

Hotel Pyramida, Prag
Välskött hotell med internationell prägel och många bekvämligheter, beläget på promenadavstånd till borgstaden med alla dess sevärdheter. Läge: Belä ....

Övernattning Dag 6 - 8

Hotel Hungaria, Budapest
Trevligt fyrstjärnigt hotell med smakfull inredning och mycket centralt läge. Läge: Centralt beläget i stadsdelen Pest, nära till både spårvagn och tunnelbana. Genomfart ....