Skip to main content

Prag weekend special 4 dagar med gratis direktanslutning

BUSSRESA - Tjeckien - Weekendresa, Prag weekend special 4 dagar

Prag weekend special

I november 2019 var vi närmare 800 personer som närmast invaderade den tjeckiska huvudstaden. I mars 2020 bär det iväg på två repriser i ett kärt möte med våren. Dessutom kommer vi naturligtvis att reprisera resan även i november 2020. Vår otroligt prisvärda weekendresa till Prag är perfekt för dig som vill upptäcka Centraleuropas mest livsbejakande huvudstad till ett oemotståndligt pris. Den vackra och välbevarade stadskärnan, de shoppingvänliga priserna, den spännande historien och den goda rustika maten gör att du kommer att längta tillbaka. Vänligen notera att avresan den 5 mars endast gäller från Malmö Öresundsterminalen medan du kan åka kostnadsfri anslutningsresa till/från Malmö den 19 mars från flera orter.
 

Se reseledare Eddie berätta om sin favoritstad, Prag »
Allt det här ingår i priset!
  • Resa i helturistbuss
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 2 frukostar
  • Reseledarservice

Dagsprogram

DAG 1, TORSDAG: MALMÖ - PRAG

Vi lämnar Malmö på morgonen och efter brofärden över sundet väntar färjan till Rostock. Under överfarten får vi möjlighet att äta lunch och sedan fortsätter vi förbi Berlin söderut mot Dresden. Framåt kvällen görs uppehåll för middag i Tyskland och därefter har vi bara ett par timmars färd kvar. Sent på kvällen anländer vi till Prag och tar in på välrenommerade och populära Hotel Olympik. Ca 79 mil

DAG 2-3, FREDAG TILL LÖRDAG: PRAG

Framför oss ligger nu upplevelser i en av Europas mest älskade städer. Här inbjuder Gamla stadens uteserveringar till att slå sig ned och se världen passera förbi. Kanske lyssnar vi en stund på några av gatumusikanterna, många av dem är riktigt skickliga! Ströva längs med Moldau och följ de vita svanarnas flykt över vattnet. Den över 650 år gamla Karlsbron visar alltid upp ett vimmel av människor. Kvarteren i det gamla ghettot ligger intill Gamla stadens torg, där det astronomiska uret och rådhuset finns att skåda. En liten bit åt andra hållet stöter vi på Václavplatsen, det pulserande navet i Nya staden. Shoppingutbudet håller hög internationell klass och fortfarande är prisnivån behagligt låg. Kompositören Tjajkovskij lär ha sagt: ”Det är en stund av fullkomlig lycka att vara i denna stad”. Låt oss ta reda på om han hade rätt!

DAG 4, SÖNDAG: PRAG - MALMÖ

Förälskade i Prag är det med vemod vi lämnar staden tidigt på morgonen. Vi stannar för frukost och lunch. Under kvällen når vi Skåne igen och det är dags att säga adjö till alla nya vänner för den här gången. Ca 79 mil

Utflykter

STADSRUNDTUR I PRAG, HALVDAG

Vi promenerar genom staden och ser vad Prag har att erbjuda. Här utforskar vi borgområdet med St Vituskatedralen och kungapalatset. Även Karlsbron, rådhuset med astronomiska uret och husfasader i alla regnbågens färger står på programmet och vår reseledare kan konsten att berätta!

Pris ca 195:-

TJECKISK AFTON, KVÄLLSTUR

Vi besöker en av Prags omtalade ölstugor där mat och dryck bjuds. Här provar vi mörkt tjeckiskt öl, som bryggs av restaurangen. Tillsammans äter vi en specialitet från trakten. Smaklig måltid!

Pris inkl. middag med dryck ca 395:-

BÅTTUR PÅ MOLDAU MED MIDDAG, KVÄLLSTUR

I behagligt tempo glider vi fram på floden Moldau medan skymningen sakta sänker sig över Prag. Karlsbron slår sina medeltida valv över oss när vi betraktar den storslagna Nationalteatern. Ovan floden strävar St Vituskatedralens spiror mot skyn. Efterhand tänds ljusen och samtidigt som vi äter en god middag njuter vi av de stämningsfulla vyerna.

Pris ca 395:-

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
12/11BussHotel Olympik, PragMer än 82 495:-Boka
19/11BussHotel Olympik, PragMer än 82 495:-Boka

Information

Samtliga priser gäller per vuxen i dubbelrum med alla eventuella rabatter avdragna.

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. 3 övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension under resan (2 frukostar). Frukost ingår ej hemresedagen. I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 695:-

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Avresa kl 08.10 från Öresundsterminalen i Arlöv/Malmö. Kostnadsfri direktanslutning till Malmö/Arlöv från Göteborg, Jönköping, Växjö, Kalmar och orter söder om dessa. Exakt information om orter och tider erhåller du när du väljer påstigningsplats vid bokningstillfället.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Tjeckiska Koruna (CZK) och Euro (EUR)

 

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Hotel Olympik, Prag
Hotel Olympik, Prag
Omtyckt och välskött fyrstjärnigt hotell med mycket bra förbindelser till centrum. Läge: Beläget i östra Prag ett par minuters promenad från tunnelbana, tre stationer från Prags historiska centrum Ad...
Sista minuten
Kontakta oss
Adress:
Ölvemarks Holiday
Box 4012
SE-203 11 Malmö