Skip to main content

Prag Weekend med Ticket Väla & Ticket Helsingborg

 

Förgyll hösten med en härlig weekendresa till en av centraleuropas härliga huvudstäder. Prag står på menyn och lämnar ingen vare sig besviken eller oberörd. Den vackra och välbevarade stadskärnan, de shoppingvänliga priserna, den spännande historien och den goda rustika maten gör att du kommer att längta tillbaka. Ett smakfullt och välbalanserat utbud av utflykter kan bokas antingen samtidigt som du bokar resan eller genom reseledaren under resans gång.

Allt det här ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • Påstigning och avstigning i Helsingborg vid Väla Centrum samt vid Knutpunkten
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 2 frukostar
  • Reseledarservice

Dagsprogram

DAG 1, TORSDAG: HELSINGBORG - PRAG

Bussen startar med påstigning i Helsingborg på Knutpunkten samt Väla. Vi lämnar Sverige via Öresundsbron tidigt på morgonen och tar oss genom till Danmark till färjeläget i Gedser. Här väntar färjan från Gedser till Rostock kl 11.00, en utmärkt tid att äta frukost. Väl i land sätter vi kurs förbi Berlin söderut mot Dresden. Framåt kvällen gör vi uppehåll för middag i Tyskland och därefter har vi bara ett par timmars färd kvar. På kvällen anländer vi till Prag.

DAG 2-3, FREDAG TILL LÖRDAG: PRAG

Framför oss ligger nu upplevelser i en av Europas mest älskade städer. Här inbjuder Gamla stadens uteserveringar till att slå sig ned och se världen passera förbi. Kanske lyssnar vi en stund på några av gatumusikanterna, många av dem är riktigt skickliga! Ströva längs med Moldau och följ de vita svanarnas flykt över vattnet. Den över 650 år gamla Karlsbron visar alltid upp ett vimmel av människor. Kvarteren i det gamla ghettot ligger intill Gamla stadens torg, där det astronomiska uret och rådhuset finns att skåda. En liten bit åt andra hållet stöter vi på Václavplatsen, det pulserande navet i Nya staden. Shoppingutbudet håller hög internationell klass och fortfarande är prisnivån behagligt låg. Kompositören Tjajkovskij lär ha sagt: ”Det är en stund av fullkomlig lycka att vara i denna stad”. Låt oss ta reda på om han hade rätt!

DAG 4, SÖNDAG: PRAG - HELSINGBORG

Förälskade i Prag är det med vemod vi lämnar staden på morgonen. Vi stannar för frukost och lunch under hemfärden genom Tyskland och tillåter trafiken blir det även tillfälle för gränshandel på den tyska sidan innan färjan lämnar Tyskland kl 15.00. Efter några timmar i Danmark och en kortare färd genom Skåne är vi åter i Helsingborg lite innan klockan nio!

Utflykter

STADSRUNDTUR I PRAG, HALVDAG

Vi promenerar genom staden och ser vad Prag har att erbjuda. Här utforskar vi borgområdet med St Vituskatedralen och kungapalatset. Även Karlsbron, rådhuset med astronomiska uret och husfasader i alla regnbågens färger står på programmet och vår reseledare kan konsten att berätta!

Pris 195:-

TJECKISK AFTON, KVÄLLSTUR

Vi besöker en av Prags omtalade ölstugor där mat och dryck bjuds. Här provar vi mörkt tjeckiskt öl, som bryggs av restaurangen. Tillsammans äter vi en specialitet från trakten. Smaklig måltid!

Pris inkl. middag med dryck 395:-

BÅTTUR PÅ MOLDAU MED MIDDAG, KVÄLLSTUR

I behagligt tempo glider vi fram på floden Moldau medan skymningen sakta sänker sig över Prag. Karlsbron slår sina medeltida valv över oss när vi betraktar den storslagna Nationalteatern. Ovan floden strävar St Vituskatedralens spiror mot skyn. Efterhand tänds ljusen och samtidigt som vi äter en god middag njuter vi av de stämningsfulla vyerna.

Pris inkl. middag med dryck 395:-

Information

Samtliga priser gäller per vuxen i dubbelrum med alla eventuella rabatter avdragna.

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. 3 övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension under resan (2 frukostar). Frukost ingår ej hemresedagen. I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg:  695:-

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Enligt angiven tid för din valda påstigningsort.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Tjeckiska Koruna (CZK)

 

Kontakta oss
Adress:
Ölvemarks Holiday
Box 4012
SE-203 11 Malmö