Skip to main content

Prag weekend med Premium Club

Avresa: 19-22/3 med buss

 

Följ med Premium Club till Tjeckiens livsbejakande huvudstad  Prag på en oemotståndlig weekendresa till ett unikt sensationellt pris i mars. I Prag finns något för alla smaker vare sig det är kultur, historia, shopping eller mat & dryck som lockar. Samla vänner och bekanta och res iväg tillsammans. Under lättsamma former åker vi buss söderut i bekväma helturistbussar. Väl i Prag väljer du om du vill delta i våra guidade utflykter eller om du vill tillbringa dagarna på egen hand. Utflykterna kan du med fördel boka göra samtidigt som du bokar resan.

Allt det här ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss inkl. bro-, väg-, färje- och serviceavgifter
  • Påstigning på valfri ort från Göteborg, Jönköping, Växjö, Kalmar och orter söder om dessa.
  • 3 övernattningar i dubbelrum på Hotel OIympik
  • 2 frukostar
  • Reseledare från Ölvemarks Holiday

Dagsprogram

Dag 1, torsdag: Mot Prag

Resan inleds i Sverige tidig morgon med att våra bussar startar i en bit upp i västra Götaland, Småland resp. Blekinge (se vår hemsida för påstigningsorter utmed vägen söderut). I Malmö stannar vi till för individuell frukost på Öresundsterminalen innan brofärden över sundet till Danmark. I Gedser väntar färjan till Rostock. Under överfarten får vi möjlighet att äta lunch och sedan fortsätter vi förbi Berlin söderut mot Dresden. Framåt kvällen görs uppehåll för middag i Tyskland och därefter har vi bara ett par timmars färd kvar. Sent på kvällen anländer vi till Prag och tar in på välrenommerade och populära Hotel Olympik.

Dag 2-3, fredag-lördag: Prag

Framför oss ligger nu upplevelser i en av Europas mest älskade städer. Här inbjuder gamla stadens uteserveringar till att slå sig ned och se världen passera förbi. Kanske lyssnar du en stund på några av gatumusikanterna, många av dem är riktigt skickliga! Ströva längs med Moldau och följ de vita svanarnas flykt över vattnet. Den över 650 år gamla Karlsbron visar alltid upp ett vimmel av människor. Kvarteren i det gamla ghettot ligger intill Gamla stadens torg, där det astronomiska uret och rådhuset finns att titta på. En lite bit åt andra hållet ligger Václavplatsen, det pulserande navet i den Nya staden. Shoppingutbudet håller hög internationell klass och fortfarande är prisnivån tillfredsställande låg. Kompositören Tjajkovskij lär ha sagt ”Det är en stund av fullkomlig lycka att vara i denna stad”. Låt oss ta reda på om han hade rätt!

Under våra dagar i Prag genomför vi ett antal olika utflykter. Följ med vår reseledare från Ölvemarks Holiday på en härlig stadsrundtur med både i buss och till fots i den gamla kärnan. Vi utforskar naturligtvis borgområdet med St Vituskatedralen och kungapalatsen, Karlsbron, Rådhuset med det astronomiska uret och alla fantastiska husfasader under vår rundtur. En dag blir det intressant utflykt till Pilsen och ölbryggeriet Urquell. På kvällarna blir det dels en tjeckisk afton med besök på en av många omtalade ölstugor där mat och dryck bjuds, dels också en båttur på Moldau med middag när skymningen sänker sig över Prag.

Dag 4, söndag: Prag - hemåt igen

Förälskade i Prag är det med vemod vi lämnar staden tidigt på morgonen. Vi stannar för frukost och lunch. Under kvällen når vi Skåne igen och efter ett stopp vid Öresundsterminalen återstår bara den sista biten till hemorten innan det är dags att säga adjö till alla nya vänner för den här gången.

Utflykter

STADSRUNDTUR I PRAG, HALVDAG (fredag)

Vi promenerar genom staden och ser vad Prag har att erbjuda. Här utforskar vi borgområdet med St Vituskatedralen och kungapalatset. Även Karlsbron, rådhuset med astronomiska uret och husfasader i alla regnbågens färger står på programmet och vår reseledare kan konsten att berätta!

Pris 195:-

TJECKISK AFTON, KVÄLLSTUR (fredag eller lördag kväll)

Vi besöker en av Prags omtalade ölstugor där mat och dryck bjuds. Här provar vi mörkt tjeckiskt öl, som bryggs av restaurangen. Tillsammans äter vi en specialitet från trakten. Smaklig måltid!

Pris inkl. middag med dryck 395:-

BÅTTUR PÅ MOLDAU MED MIDDAG, KVÄLLSTUR (fredag eller lördag kväll)

I behagligt tempo glider vi fram på floden Moldau medan skymningen sakta sänker sig över Prag. Karlsbron slår sina medeltida valv över oss när vi betraktar den storslagna Nationalteatern. Ovan floden strävar St Vituskatedralens spiror mot skyn. Efterhand tänds ljusen och samtidigt som vi äter en god middag njuter vi av de stämningsfulla vyerna.

Pris inkl. middag med dryck 395:-

MARKNADSTUR & SHOPPING, HALVDAG (lördag)

Under lördagsförmiddagen åker vi till en marknadsplats i Prags utkanter för den shoppinglystne. Här finns det mesta; kläder, skor, väskor, klockor och en stor mängd prylar som man inte trodde fanns. Det är dessutom ingen loppmarknad utan allt är nytt. Glöm inte att pruta! Efter marknadsbesöket fortsätter vi till ett av Prags moderna varuhus med ett enormt utbud och en tilltalande prisnivå. Denna utflykt genomförs samtidigt som "Pilsen med bryggeribesök på Urquell".

Pris ca 100:-

Information

Möjliga påstigningsorter: Bromölla, Bräkne Hoby, Båstad, Eslöv, Falkenberg, Göteborg, Halmstad, Hammenhög, Helsingborg, Hässleholm, Hörby, Höör, Jönköping, Kalmar, Karlshamn, Karlskrona, Kristianstad, Kungsbacka, Laholm, Landskrona, Ljungby, Lomma, Lund, Löddeköpinge, Malmö, Markaryd, Mölndal, Mörrum, Nättraby, Osby, Ronneby, Simrishamn, Skillingaryd, Skurup, Strömsnäsbruk, Svedala, Sölvesborg, Tollarp, Traryd, Trelleborg, Vaggeryd, Varberg, Vellinge, Värnamo, Växjö, Ystad, Åstorp, Älmhult, Ängelholm, Örkelljunga

Pris för del i dubbelrum: 1 395:-

Enkelrumstillägg: 695:-

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Enligt angiven tid på bokningsbekräftelsen för din valda påstigningsort.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Tjeckiska Koruna (CZK)

 

Sista minuten
27/9Stora Italienresan 13 dagarfrån 14 995:-
Kontakta oss
Adress:
Ölvemarks Holiday
Box 4012
SE-203 11 Malmö