Prag weekend 4 dagar med Nytta & Nöje

Under två novemberhelger upprepar vi den populära resan från i våras och formligen invaderar Prag från västkusten. Vår otroligt prisvärda weekendresa till Prag är perfekt för dig som vill upptäcka Centraleuropas mest livsbejakande huvudstad till ett oemotståndligt pris. Den vackra och välbevarade stadskärnan, de shoppingvänliga priserna, den spännande historien och den goda rustika maten gör att du kommer att längta tillbaka. En utflykt ingår i resans pris medan övriga utflykter kan bokas antingen samtidigt som du bokar resan eller genom reseledaren under resans gång.

Allt det här ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • Påstigning och avstigning från Trollhättan resp. Uddevalla och söderut längs E 6:an på utvalda platser
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 2 frukostar
  • Utflykt: Marknadstur med shopping
  • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, TORSDAG: VÄSTKUSTEN - PRAG

Bussarna startar med upphämtning i Trollhättan och Uddevalla för vidare färd mot Göteborg och vi lämnar Sveriges framsida på morgonen för att fortsätta söderut med ytterligare påstigningsmöjligheter i Kungsbacka, Varberg, Falkenberg och Halmstad. Väl i Malmö blir det möjlighet till individuell frukost vid Öresundsterminalen innan bron tar oss över till Danmark och färjan från Gedser till Rostock. Under överfarten får vi möjlighet att äta lunch och sedan sätter vi kurs förbi Berlin söderut mot Dresden. Framåt kvällen gör vi uppehåll för middag i Tyskland och därefter har vi bara ett par timmars färd kvar. Sent på kvällen anländer vi till Prag och våra respektive hotell.

DAG 2-3, FREDAG TILL LÖRDAG: PRAG

Framför oss ligger nu upplevelser i en av Europas mest älskade städer. Här inbjuder Gamla stadens uteserveringar till att slå sig ned och se världen passera förbi. Kanske lyssnar vi en stund på några av gatumusikanterna, många av dem är riktigt skickliga! Ströva längs med Moldau och följ de vita svanarnas flykt över vattnet. Den över 650 år gamla Karlsbron visar alltid upp ett vimmel av människor. Kvarteren i det gamla ghettot ligger intill Gamla stadens torg, där det astronomiska uret och rådhuset finns att skåda. En liten bit åt andra hållet stöter vi på Václavplatsen, det pulserande navet i Nya staden. Shoppingutbudet håller hög internationell klass och fortfarande är prisnivån behagligt låg. Kompositören Tjajkovskij lär ha sagt: ”Det är en stund av fullkomlig lycka att vara i denna stad”. Låt oss ta reda på om han hade rätt!

DAG 4, SÖNDAG: PRAG - VÄSTKUSTEN

Förälskade i Prag är det med vemod vi lämnar staden tidigt på morgonen. Vi stannar för frukost och lunch. Under kvällen når vi Skåne igen och efter ett stopp vid Öresundsterminalen återstår bara den sista biten upp längs E6:an innan det är dags att säga adjö till alla nya vänner för den här gången.

Utflykter

STADSRUNDTUR I PRAG, HALVDAG

Vi promenerar på fredagsförmiddagen genom staden och ser vad Prag har att erbjuda. Här utforskar vi borgområdet med St Vituskatedralen och kungapalatset. Även Karlsbron, rådhuset med astronomiska uret och husfasader i alla regnbågens färger står på programmet och vår reseledare kan konsten att berätta!

Pris ca 150:-

TJECKISK AFTON, KVÄLLSTUR

Vi besöker en av Prags omtalade ölstugor där mat och dryck bjuds. Här provar vi mörkt tjeckiskt öl, som bryggs av restaurangen. Tillsammans äter vi en specialitet från trakten. Smaklig måltid!

Pris inkl. middag med dryck ca 350:-

BÅTTUR PÅ MOLDAU MED MIDDAG, KVÄLLSTUR

I behagligt tempo glider vi fram på floden Moldau medan skymningen sakta sänker sig över Prag. Karlsbron slår sina medeltida valv över oss när vi betraktar den storslagna Nationalteatern. Ovan floden strävar St Vituskatedralens spiror mot skyn. Efterhand tänds ljusen och samtidigt som vi äter en god middag njuter vi av de stämningsfulla vyerna.

Pris ca 350:-

PILSEN MED BRYGGERIBESÖK PÅ URQUELL, EFTERMIDDAG

År 1842 skedde en revolution inom ölbryggandet genom att man i Plzen för första gången tillverkade ett ljus lagrat öl. Detta öl kallades helt enkelt ”pilsner” efter stadens tyska namn Pilsen och resten är ölhistoria. Denna historia får vi veta mer om vid ett besök på bryggeriet som givetvis avslutas med provsmakning.

Pris ca 250:-

MARKNADSTUR & SHOPPING, HALVDAG

Under lördagsförmiddagen åker vi till en marknadsplats i Prags utkanter för den shoppinglystne. Här finns det mesta; kläder, skor, väskor, klockor och en stor mängd prylar som man inte trodde fanns. Det är dessutom ingen loppmarknad utan allt är nytt. Glöm inte att pruta! I anslutning till marknadsbesöket besöker vi även ett av Prags moderna varuhus med ett enormt utbud och en tilltalande prisnivå.

Ingår i resans pris

Avgångar & priser

Inga tillgängliga platser

Information

Samtliga priser gäller per vuxen i dubbelrum med alla eventuella rabatter avdragna.

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. 3 övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension under resan (2 frukostar). Frukost ingår ej hemresedagen. I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice.

Hotell på resan den 15/11: Vi kommer att bo på 4 olika närbelägna hotell vid detta datum. Gäster från Uddevalla kommer att kunna välja mellan Hotel Beranek och Hotel Ambience. Gäster från Trollhättan kommer att kunna välja mellan Hotel Amigo och Hotel Ambience. För övriga påstigningsorter gäller valfritt hotellval.

Hotell på resan den 22/11: Samtliga gäster bor på samma hotell den 22-25/11.

Enkelrumstillägg: Vid avresa 15/11 695:-, avresa 22/11 595:-

Barnrabatter: 15% för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas på några av hotellen.

Resan avgår: Enligt angiven tid för din valda påstigningsort.

 

 

 

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Tjeckiska Koruna (CZK)