Prag weekend 4 dagar med Hemmets Journal

Följ med till Tjeckiens livsbejakande huvudstad  Prag på en oemotståndlig weekendresa till ett sensationellt pris i november. I Prag finns något för alla smaker vare sig det är kultur, historia, shopping eller mat & dryck som lockar. Samla vänner och bekanta och res iväg tillsammans. Under lättsamma former åker vi buss söderut i bekväma helturistbussar. Väl i Prag väljer du om du vill delta i våra guidade utflykter eller om du vill tillbringa dagarna på egen hand. En marknadstur ingår i resans pris medan övriga utflykter tilläggsbokas vilket görs senast 1 månad innan avresa.

Allt det här ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss inkl. bro-, väg-, färje- och serviceavgifter
  • Påstigning på valfri ort från Göteborg, Jönköping, Växjö, Kalmar och orter söder om dessa.
  • 3 övernattningar i dubbelrum på Hotel OIympik
  • 2 frukostar
  • Utflykt: Marknadstur
  • Reseledare från Ölvemarks Holiday
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

Dag 1, torsdag: Mot Prag

Resan inleds i Sverige tidig morgon med att våra bussar startar i en bit upp i västra Götaland, Småland resp. Blekinge (se vår hemsida för påstigningsorter utmed vägen söderut). I Malmö stannar vi till för individuell frukost på Öresundsterminalen innan brofärden över sundet till Danmark. I Gedser väntar färjan till Rostock. Under överfarten får vi möjlighet att äta lunch och sedan fortsätter vi förbi Berlin söderut mot Dresden. Framåt kvällen görs uppehåll för middag i Tyskland och därefter har vi bara ett par timmars färd kvar. Sent på kvällen anländer vi till Prag och tar in på välrenommerade och populära Hotel Olympik.

Dag 2-3, fredag-lördag: Prag

Framför oss ligger nu upplevelser i en av Europas mest älskade städer. Här inbjuder gamla stadens uteserveringar till att slå sig ned och se världen passera förbi. Kanske lyssnar du en stund på några av gatumusikanterna, många av dem är riktigt skickliga! Ströva längs med Moldau och följ de vita svanarnas flykt över vattnet. Den över 650 år gamla Karlsbron visar alltid upp ett vimmel av människor. Kvarteren i det gamla ghettot ligger intill Gamla stadens torg, där det astronomiska uret och rådhuset finns att titta på. En lite bit åt andra hållet ligger Václavplatsen, det pulserande navet i den Nya staden. Shoppingutbudet håller hög internationell klass och fortfarande är prisnivån tillfredsställande låg. Kompositören Tjajkovskij lär ha sagt ”Det är en stund av fullkomlig lycka att vara i denna stad”. Låt oss ta reda på om han hade rätt!

Under våra dagar i Prag genomför vi ett antal olika utflykter. Följ med vår reseledare från Ölvemarks Holiday på en härlig stadsrundtur med både i buss och till fots i den gamla kärnan . Vi utforskar naturligtvis borgområdet med St Vituskatedralen och kungapalatsen, Karlsbron, Rådhuset med det astronomiska uret och alla fantastiska husfasader under vår rundtur. En dag blir det marknadstur för de shoppingsugna. På kvällarna blir det dels en tjeckisk afton med besök på en av många omtalade ölstugor där mat och dryck bjuds, dels också en båttur på Moldau med middag när skymningen sänker sig över Prag. Notera att utflykterna inte ingår i grundpriset utan tillkommer och anmälan sker samtidigt som bokning av resan, dock senast en månad innan avresa.

Dag 4, söndag: Prag - hemåt igen

Förälskade i Prag är det med vemod vi lämnar staden tidigt på morgonen. Vi stannar för frukost och lunch. Under kvällen når vi Skåne igen och efter ett stopp vid Öresundsterminalen återstår bara den sista biten till hemorten innan det är dags att säga adjö till alla nya vänner för den här gången.

Utflykter

STADSRUNDTUR I PRAG, HALVDAG

Vi promenerar genom staden och ser vad Prag har att erbjuda. Här utforskar vi borgområdet med St Vituskatedralen och kungapalatset. Även Karlsbron, rådhuset med astronomiska uret och husfasader i alla regnbågens färger står på programmet och vår reseledare kan konsten att berätta!

Pris ca 150:-

TJECKISK AFTON, KVÄLLSTUR

Vi besöker en av Prags omtalade ölstugor där mat och dryck bjuds. Här provar vi mörkt tjeckiskt öl, som bryggs av restaurangen. Tillsammans äter vi en specialitet från trakten. Smaklig måltid!

Pris inkl. middag med dryck ca 350:-

BÅTTUR PÅ MOLDAU MED MIDDAG, KVÄLLSTUR

I behagligt tempo glider vi fram på floden Moldau medan skymningen sakta sänker sig över Prag. Karlsbron slår sina medeltida valv över oss när vi betraktar den storslagna Nationalteatern. Ovan floden strävar St Vituskatedralens spiror mot skyn. Efterhand tänds ljusen och samtidigt som vi äter en god middag njuter vi av de stämningsfulla vyerna.

Pris inkl. middag med dryck ca 350:-

PILSEN MED BRYGGERIBESÖK PÅ URQUELL, HALVDAG

År 1842 skedde en revolution inom ölbryggandet genom att man i Plzen för första gången tillverkade ett ljus lagrat öl. Detta öl kallades helt enkelt ”pilsner” efter stadens tyska namn Pilsen och resten är ölhistoria. Denna historia får vi veta mer om vid ett besök på bryggeriet som givetvis avslutas med provsmakning.

Pris ca 250:-

MARKNADSTUR OCH SHOPPING, HALVDAG

Detta är utflykten för oss som vill göra riktiga fynd! På denna marknadsplats i Prags utkant finns det mesta: kläder, skor, väskor, klockor och en stor mängd prylar som vi inte trodde fanns! Det är dessutom ingen loppmarknad utan allt är nytt. Här har vi chansen under halvannan timme att hitta spännande ting som inte finns hemma. Glöm inte att pruta!

Ingår i resans pris

Avgångar & priser

Inga tillgängliga platser

Information

Möjliga påstigningsorter: Bromölla, Bräkne Hoby, Båstad, Eslöv, Falkenberg, Göteborg, Halmstad, Helsingborg, Hässleholm, Hörby, Höör, Jönköping, Kalmar, Karlshamn, Karlskrona, Kristianstad, Kungsbacka, Laholm, Landskrona, Ljungby, Lomma, Lund, Löddeköpinge, Malmö, Markaryd, Mölndal, Mörrum, Nättraby, Osby, Ronneby, Skillingaryd, Strömsnäsbruk, Sölvesborg, Tollarp, Traryd, Trelleborg, Vaggeryd, Varberg, Vellinge, Värnamo, Växjö, Ystad, Åstorp, Älmhult, Ängelholm, Örkelljunga

Enkelrumstillägg: 595:-

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Enligt angiven tid på bokningsbekräftelsen för din valda påstigningsort.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Tjeckiska Koruna (CZK)