Prag Weekend 4 dagar

– En drömhelg i Europas hjärta

Vår bekväma weekendresa till Prag är perfekt för dig som vill upptäcka Centraleuropas mest livsbejakande huvudstad. Den vackra och välbevarade stadskärnan, de shoppingvänliga priserna, den spännande historien och den goda rustika maten gör att du kommer att längta tillbaka. Den här resan gör det enkelt för dig att åka hit, om och om igen!

Snabba fakta

  • En av våra storsäljare! Mycket prisvärd resa.
  • Underbar stad med många återkommande besökare.
  • Rik kultur och god öl.
  • Ny utflykt – Prags höjdpunkter!

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 2 frukostar
  • Reseledarservice
Pris från:
1 995:-
Dagar:4
Boka resa

Dagsprogram

DAG 1, TORSDAG: MALMÖ – PRAG

Vi lämnar Malmö på morgonen och efter brofärden över sundet väntar färjan till Rostock. Under överfarten får vi möjlighet att äta lunch och sedan fortsätter vi förbi Berlin söderut mot Dresden. Framåt kvällen görs uppehåll för middag i Tyskland och därefter har vi bara ett par timmars färd kvar. Sent på kvällen beräknas vi anlända till Prag och fyrstjärniga samt mycket uppskattade Hotel Olympik. Ca 79 mil

DAG 2-3, FREDAG TILL LÖRDAG: PRAG

Framför oss ligger nu upplevelser i en av Europas mest älskade städer. Här inbjuder Gamla stadens uteserveringar till att slå sig ned och se världen passera förbi. Kanske lyssnar vi en stund på några av gatumusikanterna, många av dem är riktigt skickliga! Ströva längs med Moldau och följ de vita svanarnas flykt över vattnet. Den över 650 år gamla Karlsbron visar alltid upp ett vimmel av människor. Kvarteren i det gamla ghettot ligger intill Gamla stadens torg, där det astronomiska uret och rådhuset finns att skåda. En liten bit åt andra hållet stöter vi på Václavplatsen, det pulserande navet i Nya staden. Shoppingutbudet håller hög internationell klass och fortfarande är prisnivån behagligt låg. Kompositören Tjajkovskij lär ha sagt: ”Det är en stund av fullkomlig lycka att vara i denna stad”. Låt oss ta reda på om han hade rätt!

DAG 4, SÖNDAG: PRAG – MALMÖ

Förälskade i Prag är det med vemod vi lämnar staden tidigt på morgonen. Vi stannar för frukost och kaffepaus innan färjan seglar från Rostock. Ombord får vi möjlighet att äta gott innan vi framåt kvällen når Malmö och det har blivit dags att säga adjö till alla nya vänner för den här gången. Ca 79 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.055:- Ordinarie pris: 1.175:- Du sparar 120:-
 
     

STADSRUNDTUR I PRAG, HALVDAG

Vi promenerar genom staden och ser vad Prag har att erbjuda. Här utforskar vi borgområdet med St Vituskatedralen och kungapalatset. Även Karlsbron, rådhuset med astronomiska uret och husfasader i alla regnbågens färger står på programmet och vår reseledare kan konsten att berätta!

Pris ca 240:-

BRYGGERIBESÖK, KVÄLLSTUR

Vi besöker ett av Prags hantverksbryggerier, där mat och dryck bjuds vid sidan av den anrika ölproduktionen. Här provar vi tjeckiskt öl, som bryggs på plats. Tillsammans äter vi sedan en specialitet från trakten. Smaklig måltid! 

Pris inkl. middag med dryck ca 350:-

PRAGS HÖJDPUNKTER, HALVDAG

Prag, en av Europas vackraste städer, ses bäst från ovan. Från stadens tv-torn, vilket byggdes under kommunisttiden, blickar vi ut över staden. Tornet, som sedan år 2000 pyntas av skulpturer föreställande gigantiska krypande bebisar, är också en sevärdhet i sig och har utnämnts till världens näst fulaste byggnad. Vi tar en närmare titt från både utsidan och insidan. Vi fortsätter sedan vidare till andra sidan staden där vi stiger ombord på bergbanan som tar oss uppför Petrinkullen. Den första bergbanan på denna plats öppnade redan år 1891, men har sedan dess renoverats till en modernare standard. Vi promenerar genom Petrinparken och njuter av den enstående utsikten!

Pris inkl. hiss- och bergbaneavgift ca 220:-

UNDER PRAGS BROAR, KVÄLLSTUR

I behagligt tempo glider vi fram på floden Moldau medan skymningen sakta sänker sig över Prag. Karlsbron slår sina medeltida valv över oss när vi betraktar den storslagna Nationalteatern. Ovan floden strävar St Vituskatedralens spiror mot skyn. Efterhand tänds ljusen och samtidigt som vi äter en god middag njuter vi av de stämningsfulla vyerna.

Pris inkl. middag med dryck ca 365:-

Resenären berättar

"Bästa resan någonsin. Första resan dessutom med Ölvemarks Holiday och så blir det den bästa. Bra busschaufför som hade full koll på körningen. Reseledaren guidade trots att regnet stod som spö i backen och han gjorde det med bravur, all heder och beröm till honom. Full uppmärksamhet fick samtliga av oss av både reseledare och chaufför. Vi träffade dessutom ett mycket trevligt ressällskap som vi har kontakt med fortfarande. Jag/vi rekommenderar Ölvemarks Holiday varmt."

Nina Nilsson

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
29 / 3 Hotel Olympik, Prag
2 595:- Boka
5 / 4 Hotel Olympik, Prag
2 395:- Boka
12 / 4 Hotel Olympik, Prag
2 595:- Boka
19 / 4 Hotel Olympik, Prag
2 395:- Boka
26 / 4 Hotel Olympik, Prag
2 395:- Boka
3 / 5 Hotel Olympik, Prag
2 495:- Boka
10 / 5 Hotel Olympik, Prag
3 295:- Boka
24 / 5 Hotel Olympik, Prag
2 495:- Boka
14 / 6 Hotel Olympik, Prag
2 295:- Boka
19 / 7 Hotel Olympik, Prag
2 495:- Boka
9 / 8 Hotel Olympik, Prag
2 295:- Boka
6 / 9 Hotel Olympik, Prag
2 495:- Boka
20 / 9 Hotel Olympik, Prag
2 495:- Boka
27 / 9 Hotel Olympik, Prag
2 495:- Boka
11 / 10 Hotel Olympik, Prag
2 495:- Boka
25 / 10 Hotel Olympik, Prag
2 495:- Boka
1 / 11 Hotel Olympik, Prag
1 995:- Boka

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. 3 övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension under resan (2 frukostar). Frukost ingår ej hemresedagen. I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 895:-

Barnrabatter: 30% för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en eller två extrabäddar kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö torsdagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Tjeckiska Koruna (CZK)
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

Hotel Duo, Prag
Stort, prisvärt och mycket omtyckt hotell, snabb tunnelbaneförbindelse till centrum. Läge: Beläget i nordöstra Prag vid en tunnelbanestation, ca 10 minuters resa till centrum ...

Destinationshotell

Hotel Olympik, Prag
Omtyckt och välskött fyrstjärnigt hotell med mycket bra förbindelser till centrum. Läge: Beläget i östra Prag ett par minuters promenad från tunnelbana, tre st...