Skip to main content

Prag Weekend 4 dagar

BUSSRUNDRESA - Tjeckien - Storstad, Prag weekend 4 dagar

– En drömhelg i Europas hjärta

Vår bekväma bussresa till Prag är perfekt för dig som vill upptäcka Centraleuropas mest livsbejakande huvudstad. Den vackra och välbevarade stadskärnan, de shoppingvänliga priserna, den spännande historien och den goda rustika maten gör att du kommer att längta tillbaka. Den här resan gör det enkelt för dig att åka hit, om och om igen!


 

17 personer ger medelbetyg 4,6 av 5

★ ★ ★ ★ ★

Ingår i priset!
  • Resa i helturistbuss
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 2 frukostar
  • Reseledarservice

Dagsprogram

DAG 1, TORSDAG: MALMÖ – PRAG

Vi lämnar Malmö på morgonen och efter brofärden över sundet väntar färjan till Rostock. Under överfarten får vi möjlighet att äta lunch och sedan fortsätter vi förbi Berlin söderut mot Dresden. Framåt kvällen görs uppehåll för middag i Tyskland och därefter har vi bara ett par timmars färd kvar. Sent på kvällen beräknas vi anlända till Prag och fyrstjärniga samt mycket uppskattade Hotel Olympik. Ca 79 mil

DAG 2-3, FREDAG TILL LÖRDAG: PRAG

Framför oss ligger nu upplevelser i en av Europas mest älskade städer. Här inbjuder Gamla stadens uteserveringar till att slå sig ned och se världen passera förbi. Kanske lyssnar vi en stund på några av gatumusikanterna, många av dem är riktigt skickliga! Ströva längs med Moldau och följ de vita svanarnas flykt över vattnet. Den över 650 år gamla Karlsbron visar alltid upp ett vimmel av människor. Kvarteren i det gamla ghettot ligger intill Gamla stadens torg, där det astronomiska uret och rådhuset finns att skåda. En liten bit åt andra hållet stöter vi på Václavplatsen, det pulserande navet i Nya staden. Shoppingutbudet håller hög internationell klass och fortfarande är prisnivån behagligt låg. Kompositören Tjajkovskij lär ha sagt: ”Det är en stund av fullkomlig lycka att vara i denna stad”. Låt oss ta reda på om han hade rätt!

DAG 4, SÖNDAG: PRAG – MALMÖ

Förälskade i Prag är det med vemod vi lämnar staden tidigt på morgonen. Vi stannar för frukost och kaffepaus innan färjan seglar från Rostock. Ombord får vi möjlighet att äta gott innan vi framåt kvällen når Malmö och det har blivit dags att säga adjö till alla nya vänner för den här gången. Ca 79 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.230:- Ordinarie pris: 1.370:- Du sparar 140:-
 
     

STADSRUNDTUR I PRAG, HALVDAG

Vi promenerar genom staden och ser vad Prag har att erbjuda. Här utforskar vi borgområdet med St Vituskatedralen och kungapalatset. Även Karlsbron, rådhuset med astronomiska uret och husfasader i alla regnbågens färger står på programmet och vår reseledare kan konsten att berätta!

Pris ca 280:-

BRYGGERIBESÖK, KVÄLLSTUR

Vi besöker ett av Prags hantverksbryggerier, där mat och dryck bjuds vid sidan av den anrika ölproduktionen. Här provar vi tjeckiskt öl, som bryggs på plats. Tillsammans äter vi sedan en specialitet från trakten. Smaklig måltid! 

Pris inkl. middag med dryck ca 430:-

LIDICE OCH ATTENTATET PÅ REINHARD HEYDRICH, HALVDAG

Byn Lidice, belägen ett par mil nordväst om Prag, jämnades med marken och totalförstördes av den nazistiska ockupationsmakten som vedergällning för attentatet på riksprotektorn Reinhard Heydrich senvåren 1942. I dag är byn återuppbyggd en bit härifrån och på den ursprungliga platsen finns en vackert anlagd minneslund som stämmer till eftertanke. Vi besöker även minnesplatsen över attentatsmännen som gick ett grymt öde till mötes när ockupationsmaktens hämnd slog till.

Pris ca 210:-

UNDER PRAGS BROAR, KVÄLLSTUR

I behagligt tempo glider vi fram på floden Moldau medan skymningen sakta sänker sig över Prag. Karlsbron slår sina medeltida valv över oss när vi betraktar den storslagna Nationalteatern. Ovan floden strävar St Vituskatedralens spiror mot skyn. Efterhand tänds ljusen och samtidigt som vi äter en god middag njuter vi av de stämningsfulla vyerna.

Pris inkl. middag med dryck ca 450:-

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

17 personer ger den här resan medelbetyget 4,6 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★

I Prag är det drag för gammal som ung

av

★ ★ ★ ★ ★

Underbar resa på alla sätt och vis. För det första var bussturen dit rena rama underhållningen med en supertrevlig reseledare och man färdades tryggt och säkert med en superduktig chaufför. Framme i Prag fortsatte Ölwemark med att ta hand om oss - precis så mycket eller lite som man önskade. Perfekt!

av

★ ★ ★ ★ ★

Mycket bra

av

★ ★ ★ ★ ★

Fantastisk duktig kunnig och dessutom humoristisk reseledare som bjöd på sig själv samtidigt som han tog hand om oss alla(Gustav). Lagom med stopp på resan, och nya vänner hittade vi också. Supernöjd och har redan börjat titta efter resa 2018.

av

★ ★ ★ ★ ★

En trevlig guide är halva nöjet med en resa och vår guide var helt perfekt. Prag är en underbar stad med mycket att se.

av

★ ★ ★ ★

Kunnig reseledare bra busschaufför

av

★ ★ ★ ★ ★

Resan gick smidigt. Uppfattades inte alls långt. Hotellet superbra. Fantastiskt god mat och sköna sängar. Prag mycket fint. Trevlig och verkligen avkopplande tripp. Dessutom var både reseledare o chaufför rutinerade o underhållande.

av

★ ★ ★ ★ ★

Tänkte att det skulle vara så här, att jag skulle i denna resa bli så kär. Mitt hjärta bara gråter, hoppas ni mig förlåter. Med gamla stadens härliga charm,jag gärna kommer igen. Med Ölvemarks vet man aldrig vad som händer, när ni korsar alla länder. Men en trevlig liten tur, tycker vi alla resenärer eller hur?

av

★ ★ ★ ★

Fantastiska, guider, guidade turer, upplevelser och chaufförer!

av

★ ★ ★ ★ ★

Lugn och säker chaufför, underhållande och kunnig guide! Trevliga dagar kanske gör om turen😊👍

av

★ ★ ★ ★

Resan var helt okej, men på hemresans tävlingar vann vi två gånger, men priset uteblev.

av

★ ★ ★ ★ ★

Superduktig reseledare som kunde mycket och såg till att alla trivdes.T revligt resesällskap!

av

★ ★ ★ ★ ★

Bekväm resa dit och hem med bensträckarmöjligheter. God service och mycket sevärt. En perfekt långweekend om man inte vill sitta hemma.

av

★ ★ ★ ★ ★

Prag en härlig stad,att upptäcka livets givande stunder. Med Ölwemarks guide Martin, kändes som blixt och dunder. Många goda härliga inlägg, i all ära. Vi alla tillbaka till er gärna kommer åter, med nära och kära.

av

★ ★ ★ ★ ★

Mycket trevlig och prisvärd resa till Prag och Martin vår rese ledare var, så duktig och kunnig och charmig han är så nästa resa med er det bär.

av

★ ★ ★ ★

Då resan till Prag är lång, uppskattas dels en bra busstur med en lugn chaufför. Dessutom blir resan mycket intressantare och tiden går fortare med en reseledare som berättar viktiga händelser och beskriver vad vi åker igenom.

av

★ ★ ★ ★

Har tidigare skickat in omdöme på bussresa. Glömde totalt att nämna PRAG som stad. En fantastiskt vacker stad och till detta ett antal trevliga och uppskattade utflykter. Heder åt reseledarna.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Reseberättelser

"Bästa resan någonsin. Första resan dessutom med Ölvemarks Holiday och så blir det den bästa. Bra busschaufför som hade full koll på körningen. Reseledaren guidade trots att regnet stod som spö i backen och han gjorde det med bravur, all heder och beröm till honom. Full uppmärksamhet fick samtliga av oss av både reseledare och chaufför. Vi träffade dessutom ett mycket trevligt ressällskap som vi har kontakt med fortfarande. Jag/vi rekommenderar Ölvemarks Holiday varmt."

Nina Nilsson

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
9/4BussHotel Olympik, PragMer än 83 295:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
16/4BussHotel Olympik, PragMer än 82 795:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
23/4BussHotel Olympik, PragMer än 82 795:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
30/4BussHotel Olympik, PragMer än 83 295:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
7/5BussHotel Olympik, PragMer än 82 895:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
14/5BussHotel Olympik, PragMer än 82 895:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
21/5BussHotel Olympik, PragMer än 83 295:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
4/6BussHotel Olympik, PragMer än 82 895:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
25/6BussHotel Olympik, PragMer än 82 895:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
2/7BussHotel Olympik, PragMer än 82 795:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
9/7BussHotel Olympik, PragMer än 82 795:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
16/7BussHotel Olympik, PragMer än 82 795:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
23/7BussHotel Olympik, PragMer än 82 895:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
6/8BussHotel Olympik, PragMer än 82 695:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
3/9BussHotel Olympik, PragMer än 82 795:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
17/9BussHotel Olympik, PragMer än 82 895:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
24/9BussHotel Olympik, PragMer än 82 895:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
8/10BussHotel Olympik, PragMer än 82 795:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
29/10BussHotel Olympik, PragMer än 82 995:-Boka

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. 3 övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension under resan (2 frukostar). Frukost ingår ej hemresedagen. I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: Från 895:-

Barnrabatter: 30% för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en eller två extrabäddar kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö torsdagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Tjeckiska Koruna (CZK)
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Hotel Olympik, Prag
Hotel Olympik, Prag
Omtyckt och välskött fyrstjärnigt hotell med mycket bra förbindelser till centrum. Läge: Beläget i östra Prag ett par minuters promenad från tunnelbana, tre stationer från Prags historiska centrum Ad...
Sista minuten
28/11Julmarknad i Berlin 4 dagarfrån 2 695:-
28/11Hemlig julmarknadsresa 4 dagarfrån 2 395:-
28/11Julshopping i Szczecin 4 dagarfrån 1 995:-
29/11Julmarknad i Berlin 3 dagarfrån 1 995:-
29/11Julmarknad i Hamburg 3 dagarfrån 2 295:-
Kontakta oss
Adress:
Ölvemarks Holiday
Box 4012
SE-203 11 Malmö