Skip to main content

Polska Bärnstenskusten Weekend 4 dagar

BUSSRESA - Polen - Weekend, Polska Bärnstenskusten 4 dagar

- En helg på den polska rivieran

På Polska Bärnstenskusten hittar vi den vackra kurbadorten Miedzyzdroje med långa välskötta sandstränder precis på gränsen till nationalparken Wolin. Njut av en rofylld bussresa och vyerna över den mäktiga Östersjön, silhuetten av den kända piren och ett oförstört skoglandskap. Unna dig en avkopplande helg på förträffliga Vienna House Amber Baltic precis vid havet!

 

4 personer ger medelbetyg 4,3 av 5

★ ★ ★ ★

Snabba fakta
  • Boende på ett trevligt fyrstjärnigt hotell nära stranden i kurorten Miedzyzdroje.
  • Underbar strandpromenad mitt på den polska bärnstenskusten.
  • Utflykter till bl.a. gamla svenskstaden Szczecin och Wolin, omtalad för vikingabyn Jomsborg.
Ingår i priset!
  • Resa i helturistbuss
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar
  • Reseledarservice

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

4 personer ger resan medelbetyget 4,3 av 5

★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★

Mycket trevlig bussresa, lagom lång. Trevliga resenärer. Guiden va toppen och chauffören var mycket trevlig och duktig. Hotellet är lyxigt med pool och spaavdelning och man kände sig verkligen uppassad. Frukosten på hotellet hade allt man kan önska sig. Polen är ett billigt land att julhandla i. Kan verkligen rekommendera denna resan. God mat och dryck.

av

★ ★ ★

Trevlig sommarort, fint hotell. En gång räcker.

av

★ ★ ★ ★ ★

Bekväm resväg och ett underbart Spa- hotell precis vid stranden.Trevlig omgivning med restauranger, affärer och promenadstråk precis utanför hotellet.

av

★ ★ ★ ★ ★

En toppen chaufför körde tryggt och säkert tillika den hjälpsammaste och roligaste guiden ever👍😊

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Dagsprogram

DAG 1, TORSDAG: MALMÖ – MIEDZYZDROJE

Vi träffas i Malmö på morgonen där vår reseledare hälsar oss välkomna. Öresundsbron tar oss över till Danmark och resan går vidare mot färjan i Gedser. Ombord äter vi lunch, njuter av vyerna över havet och fyndar i butiken. Väl framme i Rostock åker vi österut och når snart den polska gränsen. Snart är vi framme i Miedzyzdroje på den polska Bärnstenskusten och här checkar vi in på bekväma Vienna House Amber Baltic. Ca 41 mil

DAG 2-3, FREDAG TILL LÖRDAG: POLSKA BÄRNSTENSKUSTEN

Underbara dagar väntar oss i den polska kurbadorten Miedzyzdroje! Här hittar vi mysiga kaféer, trevliga restauranger och inte minst en fantastisk sandstrand! Promenerar vi längs strandpromenaden hittar vi dessutom en polsk variant på ”Walk of Fame”, med handavtryck från polska skådespelare. Vi som känner oss extra hurtiga kan också passa på att gå på strövtåg i den närliggande nationalparken Wolin, som är en av ett fåtal platser i Europa där man kan, om man har tur, skymta visenten, den europeiska släktingen till bisonoxen. Vi får heller inte missa den 275 meter långa piren som kvällstid brukar vara full av folk. Trakterna runt Miedzyzdroje har också mycket att erbjuda såsom möjlighet att shoppa i den gamla svenskstaden Szczecin eller upptäcka Kamien Pomorski med sin vackra katedral. Här på den polska Bärnstenskusten får vi en fantastisk semester!

DAG 4, SÖNDAG: MIEDZYZDROJE – MALMÖ

Vi säger do widzenia, hej då, till Polen för den här gången. Genom delstaten Mecklenburg-Vorpommern i norra Tyskland går färden vidare förbi den gamla svenskstaden Greifswald mot Rostock, det forna DDR:s största hamn- och varvsstad. Färjan tar oss sedan över till Gedser i Danmark. Vi åker genom det danska landskapet och passerar huvudstaden Köpenhamn innan vi på kvällen når Malmö. På återseende! Ca 41 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 895:- Ordinarie pris: 995:- Du sparar: 100:-
 
     

WOLIN RUNT, LÅNG HALVDAG

Vi beger oss till staden med samma namn som ön vi befinner oss på, Wolin. Vikingarna lär ha haft en av sina största bosättningar här, Jomsborg. Även om inget finns kvar av det ursprungliga Jomsborg, finns här en återuppbyggd by i samma stil som vi besöker. Därefter tar vi oss över till fastlandet och staden Kamien Pomorski, som vid 1600-talets mitt var under svensk överhöghet och gick under namnet Kammin. Här finns bland annat en omtalad katedral från 1100-talet som anses vara en av Polens främsta.

Pris inkl. inträde ca 285:-

SWINOUJSCIE, KVÄLLSTUR

Vi åker till en av Polens allra västligaste städer, Swinoujscie, som ligger både på ön Wolin och den delade ön Usedom, vars största del tillhör Tyskland. Vi tar passagerarfärjan över till centrum, som ligger på Usedomsidan. Här går vi en kortare rundtur innan vi slår oss ner för att njuta av en god polsk middag.

Pris inkl. middag med dryck ca 475:-

SZCZECIN, LÅNG HALVDAG

Szczecin växte fram redan på 800-talet, mycket tack vare det strategiska läget vid floden Oder. Under vår stadsrundtur får vi beskåda den gotiska Petrus- och Pauluskyrkan liksom Kungsporten som byggdes under 1700-talet då Szczecin var under svenskt styre. Affärsutbudet är imponerande och priserna fortfarande tilltalande. Skybaren Café 22 kanske lockar med goda drinkar och fantastisk utsikt?

 Pris ca 235:-

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (3 frukostar). I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 695:-

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö torsdagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Polska Zloty (PLN)

Kontakta oss
Adress:
Ölvemarks Holiday
Box 4012
SE-203 11 Malmö