Polsk slottsweekend 4 dagar

BUSSRESA - Polen - Weekend, Polsk slottsweekend 4 dagar

– Potatisbaronens riddarborg

En lisa för både kropp och själ är en avkopplande helg på vårt underbara bärnstenspalats. Härliga stunder med jacuzzi, spa och natursköna promenader väntar. På kvällarna njuter vi av god mat i slottsrestaurangen på denna populära bussresa. Här är det lätt att koppla av.

 

12 personer ger medelbetyg 4,4 av 5

★ ★ ★ ★

Snabba fakta
  • Mycket omtyckt resa!
  • Lugn och avkopplande vistelse på naturskönt beläget slottshotell.
  • Spa med inomhuspool, jacuzzi och möjlighet till behandlingar.
Ingår i priset!
  • Resa i helturistbuss
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 middagar
  • 3 frukostar
  • Reseledarservice

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

12 personer ger resan medelbetyget 4,4 av 5

★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★

Våra första bussresor, jobbigare än vi trodde med långa dagsetapper. Lite stressigt när pauser blev korta för chaufförens körtider. Men jätte trevliga reseledare och chaufförer. Vi kan tänka oss göra om det :)

av

★ ★ ★ ★ ★

En härlig weekend på slottet i Polen. God mat o trevliga utfärder. Vi återkommer gärna en annan gång o årstid.

av

★ ★ ★ ★ ★

Vi var ute efter lugn och ro och vila. Det var också precis det vi fick samt härliga promenader i slottets omgivningar.

av

★ ★ ★ ★

Vi åkte under Krisi himmiels färds helgen på Polsk slottsweekend. Resan var fantastisk, fint väder, trevliga medresenärer, god mat och helt underbar vacker miljö. Man kände sig lyxig i de vackra rummen och sov gott i de sköna sängarna. Utflykterna var intressanta. Kvällarna var trevliga tillsammans med de andra. Vi kom hem helnöjda.

av

★ ★ ★ ★

Leva som en slottsherre under ett par dagar i en vacker miljö med god mat och trevligt sällskap.

av

★ ★ ★ ★ ★

Proffsig reseledare och busschaufför som höll oss och sig själva vid gott mod trots kraftiga förseningar i Polen pga flera olyckor. Reseledaren hade mycket god kunskap i den polska historien då hon var själv polska. Fantastiskt avkopplande vistelse på slottet. Så nöjda, blir fler resor med er. Bitte och Tom med ressällskap

av

★ ★ ★ ★ ★

En helt underbar resa med bra reseledare o bussförare Tänker åka igen på en ny resa

av

★ ★ ★ ★

Allt var mycket bra, trevlig reseledare . De som var dåligt så det inte blev 5 -a var maten och restaurangen på ner resan ,men ni svarade på vårt klagomål långt om länge och vi fick en liten ersättning

av

★ ★ ★ ★ ★

Mycket trevlig och kunnande reseledare samt trevlig och säker chaufför. Min första bussresa med Ölvemarks, en bra och givande resa. Återkommer gärna .

av

★ ★

Åkte för att bara vara och ta det lungt. Jacuzzi älskar jag och såg fram mot det. Den var avstängd pga reperation.😡 Servicen på hotellet var under all kritik. En kvinna i personalen var direkt otrevlig vilket kag påpeka för en kollega till henne och fick till svar: Jag hjälper dig istället. Äggröran till frukost var tillverkad dagen innan och iskall då den förvarats i kylen. Brödet till frukost var gårdagens bröd ibland. Torrt och trist. Sängarna måste Ingvar Kamprad sålt till dem i slutet på -60 talet. Under all kritik! Omgivningarna fina, bra reseledare. Men hotellet måste komma in i vöstvärlden och jacka upp sig från en svag 3:a på en 10 gradig skala. Nä, jag är lite missnöjd med hotellet som helhet.

av

★ ★ ★ ★ ★

Fantastisk guide med mycket erfarenhet, ett lugn och massor av humor hon lärde oss massor om semesterorten och landet

av

★ ★ ★ ★ ★

Mycket trevlig reseledare, god mat. Ett mycket fint och lagom romantiskt slott. Härlig miljö för avkoppling. Vi firade 30 år som förlovade.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Dagsprogram

DAG 1, TORSDAG: MALMÖ – SWIESZYNO

Vi börjar vår weekend på morgonen i Malmö. Resan går sedan genom danska Själland och vidare med färja till Rostock. Vår färd fortsätter med utsikt över bördiga landskap och framåt kvällen når vi vårt vackra slott Bursztynowy Palac, strax utanför Koszalin i nordvästra Polen. På kvällen lär vi känna varandra lite mer under en gemytlig middag i restaurangen. Ca 62 mil

DAG 2-3, FREDAG TILL LÖRDAG: SWIESZYNO

Framför oss ligger två underbara dagar då vi både ska njuta av slottet och utforska de grönskande omgivningarna. Bursztynowy Palac betyder bärnstenspalatset och byggdes på 1890-talet av en förmögen affärsman som blivit rik på att handla med potatis. Här skapade han sitt paradis och drog sig inte för att glänsa med sin rikedom. Slottsträdgården fick en egen damm och gårdsplanen utsmyckades med vackra förråd och ladugårdar. Bärnstenspalatset är i dag en härlig plats att vistas på och här finns inomhuspool samt en avkopplande jacuzzi. Den vackra parken är som gjord för sköna promenader. Vi bör även ta oss tid att koppla av inomhus. Varför inte njuta av en god bok framför den öppna spisen eller kanske ta en kopp kaffe i vinterträdgården? Vi har också möjlighet att följa med på en uppskattad tur till en av Polens verkliga pärlor, kuststaden Kolobrzeg, där vi kan ta del av intressant historia och promenera längs strandpromenaden.

DAG 4, SÖNDAG: SWIESZYNO – MALMÖ

Nu är det dags att säga farväl till vårt palats och åter samlas i bussen. En trevlig hemresa väntar då vi får veta mer om platser vi passerar. Vi tar färjan från Rostock till Gedser och beräknas att åter vara i Malmö vid 20-tiden. Ca 62 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 640:- Ordinarie pris: 715:- Du sparar 75:-
 
     

KOSZALIN OCH BOTANISK TRÄDGÅRD, LÅNG HALVDAG

Vi börjar dagen med ett besök i Koszalin, en stad med medeltida anor och intressant historia. Först efter andra världskriget blev staden polsk, tidigare var den tysk. Därefter beger vi oss till Dobrzyca och här får vi njuta av trädgårdar som hämtat inspiration från världens alla hörn. På det fyra hektar stora området ryms både japanska, franska, italienska och engelska trädgårdar. Plantskolans omfattande butik är också ett nöje att strosa i.

Pris inkl. inträde ca 315:-

VODKAPROVNING PÅ BURSZTYNOWY PALAC, KVÄLLSTUR

Kvällen tillbringar vi tillsammans på vårt hotell. Här provar vi olika sorter av den polska vodkan och får också lära oss mer om vodkans fascinerande historia.

Pris ca 130:-

KURORTEN KOLOBRZEG, LÅNG HALVDAG

Kolobrzeg, eller Kolberg på tyska, är en gemytlig hamnstad vid Polens Östersjökust. Här ligger sandstranden vit och detta sägs vara platsen i Polen med flest soltimmar! Sedan början av 1800-talet är Kolobrzeg en mycket populär kur- och semesterort. Vi börjar vårt besök i staden med en promenad genom kurkvarteret och den historiska stadskärnan. Därefter har vi tid att upptäcka staden på egen hand.

Pris ca 270:-

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Halvpension (3 middagar och 3 frukostar). I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 495:-

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö torsdagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Polska Zloty (PLN)