Skip to main content

Polsk vin- och ölresa 5 dagar

BUSSRESA - Polen - Rundresa, Polsk vin- och ölresa 5 dagar

Polsk vin- och ölresa 5 dagar - Nyhet!

Vin är kanske inte det första vi förknippar Polen med, men tiderna förändras. Under kommunisttiden fanns det ingen vinproduktion värd namnet, men för tio år sedan blev det åter tillåtet med kommersiella vingårdar och i dag finns det lite fler än 200 små privata ambitiösa och nytänkande vinbönder. Ett par av dem hälsar vi på under den här resan. Ölet är inte att förglömma och även här tänks det i nya banor. Vi kryddar med städerna Poznan och Szczecin och låter oss väl smaka!

Snabba fakta
  • Upptäck Polens underbara viner och skummande öl!
  • Vi bor i den vackra och välbevarade gamla staden Poznan.
  • En unik och mycket prisvärd resa!
Ingår i priset
  • Resa i helturistbuss
  • 4 övernattningar i dubbelrum
  • 1 middag
  • 4 frukostar
  • Vingårdsbesök
  • Reseledarservice

Dagsprogram

DAG 1, SÖNDAG: MALMÖ – POZNAN

I Malmö hälsas vi välkomna av vår reseledare och via Öresundsbron tar vi färjan från danska Gedser över till Tyskland. Under eftermiddagen fortsätter vi mot den polska gränsen och lagom till kvällen kommer vi till Poznan som blir vårt hem de kommande nätterna. Vi checkar in på centralt belägna Hotel Park Inn by Radisson där en god middag väntar. Ca 70 mil

DAG 2-3, MÅNDAG TILL TISDAG: POZNAN

Poznan är en av Polens både äldsta och största städer med i dagsläget mer än en halv miljon invånare. Den medeltida stadsbildningen vid floden Warta fungerade som Polens första huvudstad och Poznan har en lång och spännande tradition som både utbildningscentrum och framgångsrik handelsstad, strategiskt belägen mittemellan Berlin och Warszawa. I likhet med många andra städer i Centraleuropa kan Poznan visa upp ett brokigt förflutet och fram till första världskrigets slut bar staden namnet Posen och tillhörde det dåvarande Tyska kejsardömet. I dag möts vi av en välputsad och trivsam modern stad med stolt historia som andas optimism och framtidstro. Restauranger, barer och serveringar finns i varje gatuhörn och shoppingutbudet är både brett och samtidigt annorlunda med specialbutiker och unika Stary Browar, ett shoppingcentrum inrymt i en gammal bryggerilokal. Annars har både öl och vin framträdande platser i och omkring Poznan och det kommer vi att ta fasta på. Trevliga bryggerier och spännande vingårdar som stolt utvecklar och för vinodlingstraditionen vidare in i framtiden. Upptäckter utöver det vanliga och nya intressanta bekantskaper väntar oss!

DAG 4, ONSDAG: POZNAN – BANIE – SZCZECIN

Efter en god frukost tar vi åter plats i bussen och nu väntar ännu fler upplevelser i vinets och ölets tecken. Vid lunchtid gästar vi en intressant vingård, provar de lokala vinerna och får inblick i tillverkningsprocessen. Senare under eftermiddagen kommer vi fram till Szczecin och tar in på fyrstjärniga och centrala Hotel Radisson Blu. Vi som önskar kan följa med vår reseledare på en rundtur genom den gamla svenskstaden och givetvis får vi möjlighet att bekanta oss med något lokalt öl! Ca 29 mil

DAG 5, TORSDAG: SZCZECIN – MALMÖ

Nu är det dags att ta farväl av Polen och vi sätter kurs västerut mot Rostock. Under tiden färjan seglar mot Gedser får vi möjlighet att äta lunch ombord och sedan bär det av genom det danska öriket. Lagom till kvällen anländer vi till Öresundsterminalen. Tack för den här gången! Ca 46 mil

 

 

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.310:- Ordinarie pris: 1.460:- Du sparar 150:-
 
     

STADSRUNDTUR I POZNAN, HALVDAG

I dag ska vi bekanta oss med Poznan. Bland stadens många sevärdheter finner vi Polens äldsta domkyrka, det högt ansedda Adam Mickiewicz universitet och massor av välbevarade byggnader från olika epoker. Det gamla marknadstorget flankeras av ett fantasifullt rådhus och prydliga borgarhus i glada färger. Lite längre österut, ute på ön Ostrów Tumski, la Polens första kungaätt grundstenen till den polska staten. Stary Browar, ursprungligen ett bryggeri men numera omgjort till en ovanligt lyckad shoppinggalleria, får vi inte heller missa. När stadens invånare själva vill koppla av beger de sig gärna till Malta och dit tar även vi oss, hur tokigt det än låter!

Pris ca 265:-

VINGÅRDSBESÖK, HALVDAG

Till en liten familjeägd vingård strax utanför Poznan beger vi oss för nya upplevelser. Här odlas både gröna och blå druvor och såväl vitt vin som rött framställs. Vi får inblick i hur odlingen går till, möjlighet att besöka fälten samt givetvis provsmaka de färdiga produkterna.

Pris inkl. vinprovning ca 295:-

BRYGGERIRESTAURANG, KVÄLLSTUR

I elegant och sober miljö välkomnas vi till en av stadens bryggerirestauranger. Här experimenterar bryggmästaren med nya infallsvinklar och ingredienser utan att glömma bort tradition och arv. Poznans längsta bardisk och spännande menykompositioner kan vi också se framemot i kväll.

Pris inkl. provsmakning och middag med dryck ca 435:-

VINGÅRDEN WINNICA TURNAU

För en handfull år sedan bestämde sig fyra vänner för att starta en vinodling. I en renoverad 1800-tals bondgård och med hjälp av en tysk vinmakares yrkeskunskaper ser vi nu resultatet; en av Polens främsta och mest välkända vinproducenter. Vi tar en tur ut på vinfälten och fortsätter till vinkällaren innan vi provar några av de välsmakande dropparna.

Ingår i resans pris!

STADSRUNDTUR I SZCZECIN, KVÄLLSTUR

Szczecin växte fram redan under 800-talet, mycket tack vare det strategiska läget vid floden Oder. Under rundturen beskådar vi bland annat den gotiska Petrus- och Pauluskyrkan, Kungsporten som uppfördes under 1700-talet som en markering av den preussiska tidens början och de pommerska hertigarnas residensslott. Vi rundar av kvällen med besök på ett lokalt mikrobryggeri och låter oss väl smaka av både mat och dryck.

Pris inkl. middag med dryck ca 465:-

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension samt en middag i Poznan (1 middag och 4 frukostar). I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice. Dessutom ingår besök på en vingård.

Enkelrumstillägg: 995:-

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö söndagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Polska Zloty (PLN)
Euro (EUR)

På avresa 17/5 bor vi på Novotel Szczecin Centrum i Szczecin dag 4-5.

Kontakta oss
Adress:
Ölvemarks Holiday
Box 4012
SE-203 11 Malmö