Piemonte 5 dagar ✈

nyhet, flygresa, 5 dagar, piemonte, italien

Om det är något som Piemonte förknippas med, så är det gott vin. Och ett bedårande vackert kuperat landskap! Vill du kanske prova äkta tryffel, smutta på en len grappa eller njuta av kungliga baroloviner? Då har vi resan för dig. Vi bor i Italiens gamla huvudstad Torino, där pampiga barockpalats och eleganta shoppingarkader avlöser varandra. Storstadens energi och puls varvas med landbygdens växlande vyer. På den här resan behöver du inte välja, du får allt!

Snabba fakta

  • En resa full av norditalienska njutningar – från mat till shopping.
  • Underbara viner, tryffel och andra italienska delikatesser.
  • Vi bor i Torino på centralt belägna Hotel Crimea. En perfekt utgångspunkt för att utforska staden.

Ingår i priset!

  • Flyg Skandinavien–Milano t/r
  • Transfer flygplats–hotell t/r
  • 4 övernattningar i dubbelrum
  • 4 frukostar
  • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, TORSDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM – MILANO – TORINO

Vi lämnar Skandinavien bakom oss och tar sikte på nora Italien. På Milanos flygplats Malpensa möter vår reseledare upp med den moderna turistbussen och vi fortsätter mot Piemontes välmående huvudstad Torino. Vi checkar in på trivsamma Hotel Crimea för en innehållsrik långweekend! Ca 14 mil

DAG 2-4, FREDAG TILL SÖNDAG: PIEMONTE

Nu väntar några underbara dagar på oss i den norditalienska regionen Piemonte och dess huvudstad Torino, eller Turin som vi oftast kallar staden i Sverige. Namnet Piemonte betyder ”vid bergets fot” och syftar på de närbelägna Alperna som i norr bildar en imponerande fond med snötäckta bergstoppar. Torino är Italiens fjärde största stad och en av de mest eleganta och välmående. När nationalstaten Italien skapades i mitten av 1800-talet utsågs Torino till det enade landets första huvudstad innan Florens och så småningom Rom tog över uppgiften. Floden Po flyter genom staden och det rutformade gatunätet vittnar om den ordning och reda som alltid har rått i Torino. Välputsade stadspalats i barockstil försedda med slanka arkader fyllda med eleganta butiker och inbjudande serveringar är kännetecknande för staden. Shoppingen längs Via Roma och dess sidogator gör ingen besviken. Stadens kanske mest kända landmärke, tillsammans med den omtvistade Kristi svepduk, det över 160 meter höga tornet Mole Antonelliana blev extra omtalad som symbol under de Olympiska vinterspelen som Torino stod värd för 2006. Italiens främsta fotbollslag, Juventus, är en annan ambassadör för staden, liksom fordonstillverkaren Fiat. Bilmuseet är förresten väl värt ett besök och bjuder på förnäm italiensk bilhistoria.

Piemonte är också välkänt för sina förstklassiga viner och söder om Torino möter oss ett vackert kuperat landskap som vi får möjlighet att utforska lite närmare. Här ringlar floden Tanaro fram i makligt tempo och delar området i två halvor. Norr om floden finner vi Roero. I lummiga skogar med ek och hassel trivs den exklusiva tryffeln, både den vita och den svarta, och det är i skogarna häromkring som tryffeljägarna och deras hundar söker efter denna eftertraktade lyxvara. Söder om Tanaro breder Langhe ut sig. Vi färdas mellan minutiöst skötta vingårdar, medeltida borgar och välordnade små städer. Här tillverkas några av de allra bästa vinerna i Italien, där framförallt barolo och barbaresco utmärker sig. Njutningsfyllda dagar som vi sent ska glömma är just precis det som väntar oss i Piemonte!

DAG 5, MÅNDAG: TORINO – MILANO – KÖPENHAMN/STOCKHOLM

Mätta och belåtna efter den goda hotellfrukosten blir vi hämtade av transferbussen. På Milanos flygplats tar vi farväl av Italien för den här gången efter ett par luftburna timmar är vi åter på hemmaplan. Tack för en trevlig resa och på återseende. Ca 14 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och spara pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.350:- Ordinarie pris: 1.500:- Du sparar: 150:-
 
     

STADSRUNDTUR I TORINO, HALVDAG

Under några år på 1800-talet var Torino, eller Turin, Italiens huvudstad. I denna typiskt italienska stad finns inte bara billtillverkaren Fiat och fotbollslaget Juventus utan även kulturella minnesmärken och överdådiga barockbyggnader från olika århundraden. Låt oss hänföras av Palazzo Carignanos böljande fasad och den uttryckfulla ryttarstatyn över Emmauel Philibert, hertig av Savojen. Vår reseledare tar oss med på upptäcktsfärd genom Torinos pampiga boulevarder, inbjudande torg med kaféer, serveringar och eleganta arkader innan vi kan ge ut oss ut på egna strövtåg.

Pris ca 215:-

AFTON I PIEMONTE, KVÄLLSTUR

För snart 30 år sedan skapades Slow food-rörelsen i Piemonte. De lokalt producerade födoämnena ska vara basen i det vi äter och dessa ska tillagas med kärlek efter gamla välbeprövade metoder och recept. Gott, nyttigt och unikt där regionens egna smaker sätts i högsätet. I kväll ger vi oss ut på landsbygden för att njuta av en god måltid tillsammans.

Pris inkl. middag med dryck ca 465:-

BAROLO, LA MORRA OCH BRA, LÅNG HALVDAG

Det är endast på de kalkrika jordarna runt elva små samhällen söder om floden Tanaro som det kraftfulla vinet barolo får tillverkas. Vi hälsar på hos en vingård och får reda på både hur framställningen går till och hur vinet smakar. Den lilla staden La Morra bjuder på bedårande utsikt över de branta vinodlingarna och gamla borgarna. Vi passar även på att besöka Bra, välkänd för den omtalade slow food-rörelsen.

Pris inkl. vinprovning ca 385:-

ALBA, TRYFFEL OCH GRINZANE CAVOUR, LÅNG HALVDAG

I staden Alba samsas uteserveringarna med de små innehållsrika butikerna samtidigt som marknadstorget sprudlar av liv och kommers. Här kretsar det mesta kring livets goda. I skogarna utanför Alba får vi följa med på tryffeljakt med förare och hund och dessutom prova på olika delikatesser där tryffel används på ett fantasifullt sätt. Denna säregna underjordiska svamp är ett exklusivt inslag i den lokala matlagningen. 1200-talsborgen Grinzane Cavour ruvar på historiska hemligheter. Under mitten på 1800-talet utgjorde den hemvist för Camillo Cavour, det enade Italiens första premiärminister. Numera finns här Piemontes äldsta entoteca med ett rikligt utbud av högklassiga barolo- och barbarescoviner såväl som grappa och lokalt producerade delikatesser.

Pris inkl. tryffeljakt och provsmakningar ca 435:-

 

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
4 / 10 Hotel Crimea, Torino
Kastrup 300:- Inga tillgängliga platser
4 / 10 Hotel Crimea, Torino
Landvetter 300:- Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Flyg Skandinavien-Milano tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (4 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 895:-.

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på hemresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Arlanda erbjuder vi övernattning på hotell vid den aktuella flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

Hotel Crimea, Torino
Trevligt och välskött hotell i internationell stil, centralt beläget i eleganta Torino. Läge: Centralt beläget i närheten av floden Po och på bekvämt promenad...