Skip to main content

Paris med Champagne 5 dagar ✈

FLYGRESA - Frankrike - Rundresa med flyg & buss, Paris med Chammpagne 5 dagar

- Ljuvliga dagar i romantikens och ljusets huvudstad

Det glittrar om Paris. Det har det alltid gjort. På konstmuseerna, i butikerna och på kvällarna i Sacré Coeur när ljusen är tända. Vi möts av skönhet och fantasi, av storslagna byggnader och intima bistroer. Utan mellanlandning flyger vi direkt till Ljusets stad. Ett långt och härligt veckoslut hägrar runt hörnet med besök i Champagnedistriktet som kronan på verket

Snabba fakta
  • Vår populära flygresa till Paris inkluderar dessutom ett besök i Champagneregionen!
  • Under resans 5 dagar upplever vi de största sevärdheterna i staden.
  • Vi bor centralt intill Montmartreområdet.
Ingår i priset!
  • Flyg Skandinavien–Paris t/r
  • Transfer flygplats–hotell t/r
  • 4 övernattningar i dubbelrum
  • 4 frukostar
  • Utflykt till Champagne
  • Reseledarservice

Dagsprogram

DAG 1, TORSDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM – PARIS

Vi lämnar Skandinavien bakom oss och tar sikte på den franska huvudstaden. Efter ett par timmar i luften landar vi och vår reseledare möter upp på flygplatsen. Snabbt och bekvämt tar oss transferbussen till välskötta Ibis Montmartre i närheten av Montmartrekvarteren. Vi är i Paris! Ca 2 mil

DAG 2-4, FREDAG TILL SÖNDAG: PARIS

Paris har förtrollat besökare i alla tider. Staden inspirerar och överraskar med mångfald och variation. Även om vi befinner oss i en myllrande världsmetropol präglas atmosfären av allt som är typiskt franskt. Staden ståtar med de senaste trenderna men är lika självklart romantikens huvudstad. Här finns storslagna historiska minnesmärken som Eiffeltornet, Triumfbågen och de breda boulevarderna. Ingen aveny är mer majestätisk än Champs-Elysées, som leder upp mot Triumfbågen och den okände soldatens grav. Vid sidan av praktbyggnader och monument har Paris även en småskalig och intim sida. Den stämningen känns kanske tydligast i Montmartres gamla konstnärskvarter kring Place du Tertre, målarnas torg. En mängd gemytliga bistroer lockar till att slå sig ned vid bord med rödrutiga dukar och avnjuta det franska köket. Konst och kultur finns i överflöd i några av världens främsta museer och de välrenommerade varuhusen erbjuder oslagbara shoppingmöjligheter. Att flanera längs trädkantade boulevarder eller se världen passera förbi från ett trottoarkafé är ett annat sätt att uppleva staden. Vi passar också på att besöka Champagnedistriktet, njuta av de klassiska bubblet och berika våra sinnen!

DAG 5, MÅNDAG: PARIS – KÖPENHAMN/STOCKHOLM

Även om det har blivit dags att lämna Paris har vi gott om tid att njuta av stadens digra utbud även i dag. Framåt förmiddagen checkar vi ut från hotellet och transferbussen kommer och hämtar oss lagom till att flyget lyfter. Tillbaka till Skandinavien tar vi med oss en härlig storstadskänsla, kryddad med fransk finess. Tack för den här gången! Ca 2 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.150:- Ordinarie pris: 1.280:- Du sparar 130:-
 
     

STADSRUNDTUR I PARIS, HALVDAG

Vi gör en stor och innehållsrik stadsrundtur som stillar vår nyfikenhet om historien bakom olika byggnader såsom Invaliddomen, Grand Palais, Operan och Triumfbågen. Detta kulturcentrum bjuder på en mångfald av sevärdheter, museer och shopping. Ett utmärkt sätt att lära känna staden innan vi ger oss ut på egna äventyr!

Pris ca 280:-

PARFYM OCH SHOPPING, HALVDAG

Parfym har tillverkats sedan flera tusen år tillbaka i tiden. I dag har vi möjlighet att besöka ett parfymmuseum för att förstå tillverkningsprocessen och dess historia. Efter vårt besök går vi till det välkända varuhuset Galeries Lafayette, där det finns gott om shoppingmöjligheter för allt och alla.

Pris inkl. inträde ca 195:-

AFTON PÅ MONTMARTRE, KVÄLLSTUR

Uppe på höjden Montmartre strävar Sacré Coeur, en av Paris mest omtalade helgedomar, mot skyn. Strax intill finns en utsiktsplats som skänker en bedårande vy över stadens takåsar. Vi sätter kurs mot Place du Tertre, målarnas torg, där stafflierna trängs med varandra. Flanera runt bland kullerstensgränderna, konstnärerna försöker säkert vinna din gunst och kanske kan ett porträtt bli resultatet. Höjdpunkten för aftonen är en fransk middag som serveras till tonerna av levande musik medan vinet flödar.

Pris inkl. middag med dryck ca 495:-

CHAMPAGNE

Champagne – själva namnet utstrålar glädje och fest! Vi beger oss österut mot detta omtalade vindistrikt och låter oss hänföras av de milsvida odlingarna och de välordnade vingårdarna. Hos en champagnetillverkare bjuds vi in att besöka vinkällaren och provsmaka den ädla drycken. Här får vi också reda på mer om tillverkningsprocessen och begrepp som remuage och dégorgement får sin förklaring. Givetvis får vi möjlighet till intressanta inköp. Vi besöker också områdets ledande stad, Reims, i vars enastående katedral de franska konungarna tidigare kröntes.

Ingår i resans pris!

NOTRE-DAME OCH BÅTTUR PÅ SEINE, HALVDAG

Bland stadens många monument intar Notre-Dame en särställning. Denna gotiska katedral är Paris historiska hjärta och ligger på ön Ile de la Cité, där de första parisarna bodde. Än i dag imponerar denna medeltida helgedom med sina höga valv, stenskulpturer och massiva torn. Vi fortsätter våra upptäcktsfärder av den franska huvudstaden från vattnet. Likt ett blått band letar sig floden Seine genom Paris och ombord på en bekväm utflyktsbåt njuter vi av stadens tjusiga byggnader och broar.

Pris inkl. båtfärd ca 310:-

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
24/9ArlandaIbis Hotel Montmartre, ParisMer än 87 495:-Boka
24/9KastrupIbis Hotel Montmartre, ParisMer än 87 795:-Boka

Information

I priset ingår: Flyg Skandinavien-Paris tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (4 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice. Dessutom ingår en heldagsutflykt till Champagne.

Enkelrumstillägg: Från 2.095:-

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på hemresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Arlanda erbjuder vi övernattning på hotell vid flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Ibis Hotel Montmartre, Paris
Ibis Hotel Montmartre, Paris
Välskött hotell ypperligt beläget alldeles i närheten av Montmartrekvarteren och välkända Moulin Rouge, mycket bra läge för att ta sig till shopping och Paris alla sevärdheter. Läge: Beläget nära den...
Sista minuten
Kontakta oss
Adress:
Ölvemarks Holiday
Box 4012
SE-203 11 Malmö