Paris 7 dagar

BUSSRUNDRESA - Frankrike - Storstad, Paris 7 dagar

– Romantikens och konstens huvudstad

Eiffeltornet, Notre Dame, Sacré Coeur och Louvren. Paris är världens mest besökta stad, fylld av kända landmärken. Och centrum för romantiken, konsten, gastronomin och modeindustrin. Flanera längs trädkantade boulevarder eller se världen passera förbi från ett trottoarkafé. Kom med på en härlig bussresa och upptäck staden som har allt!

 

3 personer ger medelbetyg 4,3 av 5

★ ★ ★ ★

Instagram  Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »
 

Snabba fakta
  • En romantisk klassiker!
  • Mycket centralt belägna hotell - två olika hotellalternativ.
  • Utflykterna Champagneprovning i Reims och Bryssel ingår i resans pris.
Ingår i priset!
  • Resa i helturistbuss
  • 6 övernattningar i dubbelrum
  • 2 middagar
  • 6 frukostar
  • Besök i Luxemburg, Champagne och Bryssel
  • Reseledarservice

Dagsprogram

DAG 1, LÖRDAG: MALMÖ – RUHR

På morgonen möts vi i Malmö av vår reseledare och sätter kurs söderut genom Danmark. Från Rödby avgår färjan och ombord ges tillfälle att shoppa till bra priser. I norra Tyskland gör vi uppehåll för lunch medan vi senare under eftermiddagen passerar förbi hansestäderna Lübeck och Hamburg. Framåt kvällen anländer vi till vårt trevliga övernattningshotell i Ruhrområdet och tillsammans äter vi middag innan de sköna sängarna lockar med en god natts sömn. Ca 70 mil

DAG 2, SÖNDAG: RUHR – LUXEMBURG – REIMS – PARIS

Efter en god frukost sätter vi kurs mot storhertigdömet Luxemburg och äter lunch i det stolta lilla landets huvudstad med samma namn. Vårt nästa besök under dagen förlägger vi vindistriktet Champagne. I Reims besöker vi nämligen en champagnetillverkare som berättar för oss om några av den pärlande dryckens innersta hemligheter. Här passar vi förstås på att köpa äkta champagne till specialpris! Vi fortsätter sedan mot den franska huvudstaden som vi beräknas ankomma till under seneftermiddagen. Nu väntar ett glittrande Paris på oss! Ca 66 mil

DAG 3-5, MÅNDAG TILL ONSDAG: PARIS

Paris har förtrollat besökare i alla tider. Staden inspirerar och överraskar med mångfald och variation. Även om vi befinner oss i en myllrande världsmetropol präglas atmosfären av fransk finess. Staden ståtar med de senaste trenderna men är lika självklart romantikens huvudstad. Här finns storslagna historiska minnesmärken som Eiffeltornet och de breda boulevarderna. Ingen aveny är mer majestätisk än Champs-Elysées, som leder upp mot Triumfbågen och den okände soldatens grav. Vid sidan av praktbyggnader och monument har Paris även en småskalig och intim sida. Den stämningen känns kanske tydligast i Montmartres gamla konstnärskvarter kring Place du Tertre, målarnas torg. En mängd gemytliga bistroer lockar till att slå sig ned vid bord med rödrutiga dukar och avnjuta det franska köket. Konst och kultur finns i överflöd i några av världens främsta museer och de välrenommerade varuhusen erbjuder oslagbara shoppingmöjligheter. Att flanera längs trädkantade boulevarder eller se världen passera förbi från ett trottoarkafé är ett annat sätt att uppleva staden. På kvällarna anordnas trevliga gemensamma middagar på utvalda restauranger. Våra drömmars Paris blir till verklighet!

DAG 6, TORSDAG: PARIS – BRYSSEL – RUHR

Vi tar farväl av Paris för att bege oss till nästa höjdpunkt under resan; Belgien och dess huvudstad. Väl framme i Bryssel tar vår reseledare med oss på en liten stadsvandring. Vi ser den omtalade Manneken Pis och ett av Europas tjusigaste torg, Grand Place. Dessutom passar vi på att prova det belgiska köket under lunchen. Framåt eftermiddagen korsar vi sedan gränsen till Tyskland och när kvällen kommer väntar vårt utmärkta övernattningshotell i Ruhrområdet med god mat och behagliga sängar. Ca 59 mil

DAG 7, FREDAG: RUHR – MALMÖ

Efter frukosten åker vi i nordostlig riktning genom Tyskland. Vi äter lunch på en restaurang i en liten tysk by, innan vi styr kosan mot Puttgarden varifrån färjan tar oss över till Rödby i Danmark. Framåt kvällen anländer vi till Malmö igen och det är dags att ta farväl av alla reskamraterna. Au revoir... På återseende! Ca 70 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.665:- Ordinarie pris: 1.850:- Du sparar 185:-
 
     

CHAMPAGNEPROVNING

På väg från Paris stannar vi till i Reims, champagnens huvudstad. Vi provsmakar de lyxiga bubblorna och får veta mer om den komplicerade tillverkningen som resulterar i äkta champagne. Givetvis ges vi tillfälle att köpa med oss något gott!

Ingår i resans pris!

STADSRUNDTUR I PARIS, HALVDAG

I dag gör vi en stor och innehållsrik stadsrundtur som stillar vår nyfikenhet om historien bakom olika byggnader såsom Invaliddomen, Grand Palais, Operan och Triumfbågen. Detta kulturcentrum bjuder på en mångfald av sevärdheter, museer och shopping. Ett utmärkt sätt att lära känna staden innan vi ger oss ut på egna äventyr!

Pris ca 280:-

UNDER BROARNA I PARIS, KVÄLLSTUR

När skymningen faller över Paris åker vi en stilla båtfärd på Seine. Det är så underbart att se vattnet glittra och byggnadernas silhuetter spegla sig! Kanske ser vi också ett och annat förälskat par sitta någonstans utmed floden. Här möts vi av storslagenhet och intimitet, blandningen som ger staden dess innersta väsen!

Pris inkl. båttur ca 280:-

NOTRE-DAME OCH MARAISKVARTEREN, HALVDAG

Bland stadens många monument intar Notre-Dame en särställning. Denna gotiska katedral är Paris historiska hjärta och ligger på ön Ile de la Cité, där de första parisarna bodde. Än i dag imponerar denna medeltida helgedom med sina höga valv, stenskulpturer och massiva torn. Vi besöker dessutom Maraiskvarteren, en stadsdel från 1600-talet som numera är kulturminne. Det perfekt symmetriska torget Place des Vosges anses vara ett av Paris vackraste. Här möter vi ett stort utbud av gallerier, restauranger och spännande små hantverksbutiker.

Pris ca 220:-

LA DÉFENSE, KVÄLLSTUR

Vi ägnar kvällen åt ett av de områden som skiljer sig mest från alla andra i Paris, La Défense. I detta affärsdistrikt, som är det största i Europa, jobbar 180 000 personer. Under kvällen däremot, är området lugnare, och detta är bästa tillfälle att upptäcka stadsdelen. Vi stannar till för att titta på Grande Arche och dricker ett glas mousserande vin medan vi hänförs av alla höga byggnader som omringar oss.

Pris inkl. mousserande vin ca 220:-

VERSAILLES, HALVDAG

Denna utflykt tar oss till Solkungens slott i Versailles ett par mil utanför Paris. Med hjälp av dåtidens främsta arkitekter och trädgårdsanläggare anlade Ludvig XIV, där hans fader tidigare hade haft en enklare jaktstuga, ett palats som saknar motstycke. Under vår vandring genom slottet möts vi av lyx, flärd och överdåd. Den allra mest praktfulla salongen är spegelsalen. Här undertecknades fredsfördragen efter både det fransk-tyska kriget 1871 och första världskriget. Följ med och känn historiens vingslag!

Pris inkl. inträde ca 355:-

AFTON PÅ MONTMARTRE, KVÄLLSTUR

Uppe på höjden Montmartre strävar Sacré Coeur, en av Paris mest omtalade helgedomar, mot skyn. Strax intill finns en utsiktsplats som skänker en bedårande vy över stadens takåsar. Vi sätter kurs mot Place du Tertre, målarnas torg, där stafflierna trängs med varandra. Flanera runt bland kullerstensgränderna, konstnärerna försöker säkert vinna din gunst och kanske kan ett porträtt bli resultatet. Höjdpunkten för aftonen är en fransk middag som serveras till tonerna av levande musik medan vinet flödar.

Pris inkl. middag med dryck ca 495:-

BRYSSEL

Vår reseledare tar oss med på en kortare promenad och vi passar på att bekanta oss med Grand Place, ett av kontinentens vackraste torg, som ramas in av utsirad 1600-talsarkitektur. Lite längre bort stöter vi på Manneken Pis som fortfarande är kissnödig.

Ingår i resans pris!

 

Resenären berättar

Betyg och recensioner

3 personer ger den här resan medelbetyget 4,3 av 5

★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Alltid lika trevligt, chaufför, guide och medresenärer, inga sura miner på ÖLVEMARKS HOLIDAY

av

★ ★ ★ ★

Bra upplagd resa. Fick uppleva det väsentligaste . Hotellet ,centralt, men enkelt. Kunnig guide.

av

★ ★ ★ ★

Trevlig resa mycket tack vare vår duktiga guide Joakim och chaufför Björn :-)

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Reseberättelser

"Jag har förälskat mig i Paris! 
Det började sommaren 2013 då jag och min då 17-årige son åkte med Ölvemarks Holidays bussresa Paris 7 dagar. Denna resa blev ett oförglömligt minne för oss båda, den hade allt! I somras var det så dags för son nummer två, också 17 år, att få resa till Paris. En liten oro fanns dock, inte kunde väl denna resa bli lika perfekt som förra?

Det började bra på Öresundsterminalen. Det var samma reseledare, Elsie, som förra gången! En trygg, glad, varmhjärtad och proffsig reseledare som gör att man bara kan slappna av och njuta. En bussresa tar ju lite tid men vi hade laddat ner ljudböcker och bra musik. Eluttag i bussen gav möjlighet att ladda mobilen. Dessutom fick vi intressant information av Elsie i högtalaren och pauser gjordes för mat, fika och toalettbesök med lagom mellanrum. På vägen till och från Paris övernattade vi på bekväma fyrstjärniga hotell i Tyskland.

Första utflykten blev till Belgiens huvudstad Bryssel. Vi såg EU-kvarteren, Grand Place och naturligtvis Manneken Pis. Här strosade vi runt och tittade på belgisk spets, choklad, Tintin och smurfar i pittoreska små butiker. 
På eftermiddagen kom vi fram till Paris! Hotellet låg bekvämt nära Montmartre, Moulin Rougekvarteren, Metron och Sacré Coeur. 
I Paris hade vi valet att antingen följa med på Elsies och Ölvemarks väl valda utflyktsprogram eller att göra Paris på egen hand. Vi skapade en kombination som kändes bra för oss. Vi följde med på en del guidade turer men gjorde också utflykter själv. Det logiska tunnelbanesystemet är ett både prisvärt, snabbt och smidigt sätt att åka kors och tvärs i Paris. 

Vi hann med massor, min son och jag! Första dagen överblickade vi Paris från Eiffeltornet och Triumfbågens tak. Vi flanerade på lyxshoppinggatan Champs Elyssée och kände historiens vingslag där giljotinen en gång stod, på Place de la Concord.

Andra dagen upplevde vi Katakomberna. Miljontals skelettdelar uppradade i ett tunnelsystem under Paris. Kusligt! Efter detta besökte vi vackra Notre Dame och promenerade i Maraiskvarteren med all konst.

Tredje dagen besökte vi Versailles med den fantastiska spegelsalen och symmetriska trädgården. Här syns den överdåd i lyx som ledde fram till franska revolutionen och kungadömets fall. Ett besök på Louvren blev nästa stopp, självklart med Mona- Lisa i fokus. På kvällen åkte vi guidad båttur på floden Seine och njöt av Paris från en annan vy. Alla vackra broar, all utsmyckning och välbevarade skulpturer och armaturer, Paris är verkligen en vacker stad!

Sista dagen besökte vi Lafayette, en magnifikt vacker byggnad tillika shoppinggalleria. Efteråt strosade vi i Jardin de Tuilleries, nu såg vi fram emot hemresans utflykt till champagnedistriktet. 

Nästa dag, i en liten pittoresk by, blev det champagneprovning och möjlighet till inköp av äkta champagne till fördelaktiga gårdspriser. Sonen valde champagne till sin stundande studentfest. Ett stopp i Luxembourg gjorde att vi nu besökt fem länder. Vår önskan om en lika bra resa som 2013 infriades med råge. 2023 vill jag göra om samma resa med dottern, då 17 år."

Camilla Nejdesjö

 

"Resefunderingar: Jag och dottern hade en fantastisk Parisresa tillsammans med Ölvemarks, en upplevelse som innehöll det vi önskade. Fin bussresa med kunnig och trevlig reseledare Elsie och trygga och säkra busschauffören Björn! Ett Paris som bjöd på vad det utlovade och lite till och fina upplevelser på vägen dit och hem. Var tveksam till hur det skulle fungera att åka buss så långt och i grupp men onödig tveksamhet, kommer definitivt ta bussen med Ölvemarks igen. Tveksamheten nu är enbart om det blir Skottland eller Italien nästa gång!"

Petra Staf

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
11/4BussresorIbis Hotel Montmartre, ParisMer än 85 895:-Boka
11/4BussresorThe Modern Hotel, ParisMer än 85 495:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
25/4BussresorIbis Hotel Montmartre, ParisMer än 85 895:-Boka
25/4BussresorThe Modern Hotel, ParisMer än 85 495:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
2/5BussresorIbis Hotel Montmartre, ParisMer än 85 895:-Boka
2/5BussresorThe Modern Hotel, ParisMer än 85 495:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
9/5BussresorIbis Hotel Montmartre, ParisMer än 85 895:-Boka
9/5BussresorThe Modern Hotel, ParisMer än 85 495:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
16/5BussresorIbis Hotel Montmartre, ParisMer än 85 895:-Boka
16/5BussresorThe Modern Hotel, ParisMer än 85 495:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
27/6BussresorIbis Hotel Montmartre, ParisMer än 85 895:-Boka
27/6BussresorThe Modern Hotel, ParisMer än 85 495:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
11/7BussresorIbis Hotel Montmartre, ParisMer än 85 895:-Boka
11/7BussresorThe Modern Hotel, ParisMer än 85 495:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
15/8BussresorIbis Hotel Montmartre, ParisMer än 85 695:-Boka
15/8BussresorThe Modern Hotel, ParisMer än 85 295:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
22/8BussresorIbis Hotel Montmartre, ParisMer än 85 695:-Boka
22/8BussresorThe Modern Hotel, ParisMer än 85 295:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
5/9BussresorIbis Hotel Montmartre, ParisMer än 86 695:-Boka
5/9BussresorThe Modern Hotel, ParisMer än 85 495:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
19/9BussresorIbis Hotel Montmartre, ParisMer än 86 695:-Boka
19/9BussresorThe Modern Hotel, ParisMer än 85 495:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
3/10BussresorIbis Hotel Montmartre, ParisMer än 86 695:-Boka
3/10BussresorThe Modern Hotel, ParisMer än 85 495:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
24/10BussresorIbis Hotel Montmartre, ParisMer än 86 195:-Boka
24/10BussresorThe Modern Hotel, ParisMer än 85 595:-Boka

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension under resan samt middagar på övernattningshotellen i Tyskland (2 middagar och 6 frukostar). I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice. Dessutom ingår champagneprovning samt besök i Luxemburg och Bryssel.

Enkelrumstillägg: The Modern Hotel 2.095:-, Ibis Montmartre 2.895:-

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö lördagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 6

Ibis Hotel Montmartre, Paris
Ibis Hotel Montmartre, Paris
Välskött hotell ypperligt beläget alldeles i närheten av Montmartrekvarteren och välkända Moulin Rouge, mycket bra läge för att ta sig till shopping och Paris alla sevärdheter. Läge: Beläget nära den...

Övernattning Dag 2 - 6

The Modern Hotel, Paris
The Modern Hotel, Paris
Populärt hotell fantastiskt beläget med närhet till de charmiga Montmartrekvarteren. Flertalet restauranger och shoppingmöjligheter på promenadavstånd. Läge: Beläget i ett område med stort utbud av re...

Övernattningshotell