Skip to main content

Paris 7 dagar

BUSSRUNDRESA - Frankrike - Storstad, Paris 7 dagar

– Romantikens och konstens huvudstad

Eiffeltornet, Notre Dame, Sacré Coeur och Louvren. Paris är världens mest besökta stad, fylld av kända landmärken. Och centrum för romantiken, konsten, gastronomin och modeindustrin. Flanera längs trädkantade boulevarder eller se världen passera förbi från ett trottoarkafé. Kom med på en härlig bussresa och upptäck staden som har allt!

 

7 personer ger medelbetyg 4,3 av 5

★ ★ ★ ★

Instagram  Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »
 

Snabba fakta
  • En romantisk klassiker!
  • Mycket centralt belägna hotell - två olika hotellalternativ.
  • Utflykterna Champagneprovning i Reims och Bryssel ingår i resans pris.
Ingår i priset!
  • Resa i helturistbuss
  • 6 övernattningar i dubbelrum
  • 2 middagar
  • 6 frukostar
  • Besök i Luxemburg, Champagne och Bryssel
  • Reseledarservice

Dagsprogram

DAG 1, LÖRDAG: MALMÖ – RUHR

På morgonen möts vi i Malmö av vår reseledare och sätter kurs söderut genom Danmark. Från Rödby avgår färjan och ombord ges tillfälle att shoppa till bra priser. I norra Tyskland gör vi uppehåll för lunch medan vi senare under eftermiddagen passerar förbi hansestäderna Lübeck och Hamburg. Framåt kvällen anländer vi till vårt trevliga övernattningshotell i Ruhrområdet och tillsammans äter vi middag innan de sköna sängarna lockar med en god natts sömn. Ca 70 mil

DAG 2, SÖNDAG: RUHR – LUXEMBURG – REIMS – PARIS

Efter en god frukost sätter vi kurs mot storhertigdömet Luxemburg och äter lunch i det stolta lilla landets huvudstad med samma namn. Vårt nästa besök under dagen förlägger vi vindistriktet Champagne. I Reims besöker vi nämligen en champagnetillverkare som berättar för oss om några av den pärlande dryckens innersta hemligheter. Här passar vi förstås på att köpa äkta champagne till specialpris! Vi fortsätter sedan mot den franska huvudstaden som vi beräknas ankomma till under seneftermiddagen. Nu väntar ett glittrande Paris på oss! Ca 66 mil

DAG 3-5, MÅNDAG TILL ONSDAG: PARIS

Paris har förtrollat besökare i alla tider. Staden inspirerar och överraskar med mångfald och variation. Även om vi befinner oss i en myllrande världsmetropol präglas atmosfären av fransk finess. Staden ståtar med de senaste trenderna men är lika självklart romantikens huvudstad. Här finns storslagna historiska minnesmärken som Eiffeltornet och de breda boulevarderna. Ingen aveny är mer majestätisk än Champs-Elysées, som leder upp mot Triumfbågen och den okände soldatens grav. Vid sidan av praktbyggnader och monument har Paris även en småskalig och intim sida. Den stämningen känns kanske tydligast i Montmartres gamla konstnärskvarter kring Place du Tertre, målarnas torg. En mängd gemytliga bistroer lockar till att slå sig ned vid bord med rödrutiga dukar och avnjuta det franska köket. Konst och kultur finns i överflöd i några av världens främsta museer och de välrenommerade varuhusen erbjuder oslagbara shoppingmöjligheter. Att flanera längs trädkantade boulevarder eller se världen passera förbi från ett trottoarkafé är ett annat sätt att uppleva staden. På kvällarna anordnas trevliga gemensamma middagar på utvalda restauranger. Våra drömmars Paris blir till verklighet!

DAG 6, TORSDAG: PARIS – BRYSSEL – RUHR

Vi tar farväl av Paris för att bege oss till nästa höjdpunkt under resan; Belgien och dess huvudstad. Väl framme i Bryssel tar vår reseledare med oss på en liten stadsvandring. Vi ser den omtalade Manneken Pis och ett av Europas tjusigaste torg, Grand Place. Dessutom passar vi på att prova det belgiska köket under lunchen. Framåt eftermiddagen korsar vi sedan gränsen till Tyskland och när kvällen kommer väntar vårt utmärkta övernattningshotell i Ruhrområdet med god mat och behagliga sängar. Ca 59 mil

DAG 7, FREDAG: RUHR – MALMÖ

Efter frukosten åker vi i nordostlig riktning genom Tyskland. Vi äter lunch på en restaurang i en liten tysk by, innan vi styr kosan mot Puttgarden varifrån färjan tar oss över till Rödby i Danmark. Framåt kvällen anländer vi till Malmö igen och det är dags att ta farväl av alla reskamraterna. Au revoir... På återseende! Ca 70 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.665:- Ordinarie pris: 1.850:- Du sparar 185:-
 
     

CHAMPAGNEPROVNING

På väg från Paris stannar vi till i Reims, champagnens huvudstad. Vi provsmakar de lyxiga bubblorna och får veta mer om den komplicerade tillverkningen som resulterar i äkta champagne. Givetvis ges vi tillfälle att köpa med oss något gott!

Ingår i resans pris!

STADSRUNDTUR I PARIS, HALVDAG

I dag gör vi en stor och innehållsrik stadsrundtur som stillar vår nyfikenhet om historien bakom olika byggnader såsom Invaliddomen, Grand Palais, Operan och Triumfbågen. Detta kulturcentrum bjuder på en mångfald av sevärdheter, museer och shopping. Ett utmärkt sätt att lära känna staden innan vi ger oss ut på egna äventyr!

Pris ca 280:-

UNDER BROARNA I PARIS, KVÄLLSTUR

När skymningen faller över Paris åker vi en stilla båtfärd på Seine. Det är så underbart att se vattnet glittra och byggnadernas silhuetter spegla sig! Kanske ser vi också ett och annat förälskat par sitta någonstans utmed floden. Här möts vi av storslagenhet och intimitet, blandningen som ger staden dess innersta väsen!

Pris inkl. båttur ca 280:-

NOTRE-DAME OCH MARAISKVARTEREN, HALVDAG

Bland stadens många monument intar Notre-Dame en särställning. Denna gotiska katedral är Paris historiska hjärta och ligger på ön Ile de la Cité, där de första parisarna bodde. Än i dag imponerar denna medeltida helgedom med sina höga valv, stenskulpturer och massiva torn. Vi besöker dessutom Maraiskvarteren, en stadsdel från 1600-talet som numera är kulturminne. Det perfekt symmetriska torget Place des Vosges anses vara ett av Paris vackraste. Här möter vi ett stort utbud av gallerier, restauranger och spännande små hantverksbutiker.

Pris ca 220:-

LA DÉFENSE, KVÄLLSTUR

Vi ägnar kvällen åt ett av de områden som skiljer sig mest från alla andra i Paris, La Défense. I detta affärsdistrikt, som är det största i Europa, jobbar 180 000 personer. Under kvällen däremot, är området lugnare, och detta är bästa tillfälle att upptäcka stadsdelen. Vi stannar till för att titta på Grande Arche och dricker ett glas mousserande vin medan vi hänförs av alla höga byggnader som omringar oss.

Pris inkl. mousserande vin ca 220:-

VERSAILLES, HALVDAG

Denna utflykt tar oss till Solkungens slott i Versailles ett par mil utanför Paris. Med hjälp av dåtidens främsta arkitekter och trädgårdsanläggare anlade Ludvig XIV, där hans fader tidigare hade haft en enklare jaktstuga, ett palats som saknar motstycke. Under vår vandring genom slottet möts vi av lyx, flärd och överdåd. Den allra mest praktfulla salongen är spegelsalen. Här undertecknades fredsfördragen efter både det fransk-tyska kriget 1871 och första världskriget. Följ med och känn historiens vingslag!

Pris inkl. inträde ca 355:-

AFTON PÅ MONTMARTRE, KVÄLLSTUR

Uppe på höjden Montmartre strävar Sacré Coeur, en av Paris mest omtalade helgedomar, mot skyn. Strax intill finns en utsiktsplats som skänker en bedårande vy över stadens takåsar. Vi sätter kurs mot Place du Tertre, målarnas torg, där stafflierna trängs med varandra. Flanera runt bland kullerstensgränderna, konstnärerna försöker säkert vinna din gunst och kanske kan ett porträtt bli resultatet. Höjdpunkten för aftonen är en fransk middag som serveras till tonerna av levande musik medan vinet flödar.

Pris inkl. middag med dryck ca 495:-

BRYSSEL

Vår reseledare tar oss med på en kortare promenad och vi passar på att bekanta oss med Grand Place, ett av kontinentens vackraste torg, som ramas in av utsirad 1600-talsarkitektur. Lite längre bort stöter vi på Manneken Pis som fortfarande är kissnödig.

Ingår i resans pris!

 

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

7 personer ger resan medelbetyget 4,3 av 5

★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Alltid lika trevligt, chaufför, guide och medresenärer, inga sura miner på ÖLVEMARKS HOLIDAY

av

★ ★ ★ ★

Bra upplagd resa. Fick uppleva det väsentligaste . Hotellet ,centralt, men enkelt. Kunnig guide.

av

★ ★ ★ ★

Trevlig resa mycket tack vare vår duktiga guide Joakim och chaufför Björn :-)

av

★ ★ ★ ★ ★

Vårt drömresmål blev verklighet med Ölvemarks. Lyxigt att alla utflykter redan är ordnade. Man kan bara njuta av resan och koppla av.

av

★ ★ ★

Utflykter var bra och sevärda men reseledare var tråkigt, pratade mycket onödiga saker som inte gällde utflyktsmål

av

★ ★ ★ ★ ★

Utmärkt upplägg med en duktig guide och skicklig chaufför som visade oss mycket intressanta platser i staden. Bl a Paris La Defense som var en riktig höjdare.

av

★ ★ ★ ★

Första gången jag var i Paris, slottet Versaille var fantastiskt, och vår guide Teddy ordnade en god picnic. Sedan var vi på eget initiativ och såg en show på Moulin Rouge, mycket fint. Vi bodde bra, och på promenadavstånd till Sacre Coer och konstnärskvarteren.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension under resan samt middagar på övernattningshotellen i Tyskland (2 middagar och 6 frukostar). I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice. Dessutom ingår champagneprovning samt besök i Luxemburg och Bryssel.

Enkelrumstillägg: The Modern Hotel 2.095:-, Ibis Montmartre 2.895:-

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö lördagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

På avresa 9/5 bor vi på Essential by Dorint Hotel i Remscheid dag 1-2.

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 6

Ibis Hotel Montmartre, Paris
Ibis Hotel Montmartre, Paris
Välskött hotell ypperligt beläget alldeles i närheten av Montmartrekvarteren och välkända Moulin Rouge, mycket bra läge för att ta sig till shopping och Paris alla sevärdheter. Läge: Beläget nära den...

Övernattning Dag 2 - 6

The Modern Hotel, Paris
The Modern Hotel, Paris
Populärt hotell fantastiskt beläget med närhet till de charmiga Montmartrekvarteren. Flertalet restauranger och shoppingmöjligheter på promenadavstånd. Läge: Beläget i ett område med stort utbud av re...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Hotel Mercure, Ratingen
Hotel Mercure, Ratingen
Ett välskött fyrstjärnigt hotell med trevlig personal och bekväma rum. Läge: Beläget i utkanten av Ratingen Adress: An der Pönt 50, DE- 40885 RATINGEN Telefon: 0049-2102-9185 Officiell klass: **** Vår...

Övernattning Dag 6 - 7

Hotel Mercure, Lüdenscheid
Hotel Mercure, Lüdenscheid
Fyrstjärnigt välskött hotell med utmärkt service och trevlig personal Läge: Lugnt beläget i Lüdenscheid Adress: Parkstrasse 66, DE-58509 LÜDENSCHEID Telefon: 0049-2351-1560 Officiell klass: **** Vår b...
Kontakta oss
Adress:
Ölvemarks Holiday
Box 4012
SE-203 11 Malmö