Paris 7 dagar

– Romantikens och konstens huvudstad

Eiffeltornet, Notre Dame, Sacré Coeur och Louvren. Paris är världens mest besökta stad, fylld av kända landmärken. Och centrum för romantiken, konsten, gastronomin och modeindustrin. Flanera längs trädkantade boulevarder eller se världen passera förbi från ett trottoarkafé. Kom med och upptäck staden som har allt!
 

  Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 6 övernattningar i dubbelrum
  • 2 middagar
  • 6 frukostar
  • Reseledarservice
Pris från:
3 495:-
Dagar:7
Boka resa

Dagsprogram

DAG 1, LÖRDAG: MALMÖ – HAGEN

På morgonen möts vi i Malmö av vår reseledare och sätter kurs söderut genom Danmark. Från Rödby avgår färjan och ombord ges tillfälle att shoppa till bra priser. I norra Tyskland gör vi uppehåll för lunch medan vi senare under eftermiddagen passerar förbi hansestäderna Lübeck och Hamburg. Framåt kvällen anländer vi till trevliga Hotel Mercure i Hagen och tillsammans äter vi middag innan de sköna sängarna lockar med en god natts sömn. Ca 72 mil

DAG 2, SÖNDAG: HAGEN – BRYSSEL – PARIS

Efter en god frukost sätter vi kurs mot Belgien och dess huvudstad. Väl framme i Bryssel tar vår reseledare med oss på en liten stadsvandring. Vi ser den omtalade Manneken Pis och ett av Europas tjusigaste torg, Grand Place. Dessutom passar vi på att prova det belgiska köket under lunchen. Vi fortsätter sedan mot den franska huvudstaden som vi beräknas ankomma till under seneftermiddagen. Nu väntar ett glittrande Paris på oss! Ca 57 mil

DAG 3-5, MÅNDAG TILL ONSDAG: PARIS

Paris har förtrollat besökare i alla tider. Staden inspirerar och överraskar med mångfald och variation. Även om vi befinner oss i en myllrande världsmetropol präglas atmosfären av fransk finess. Staden ståtar med de senaste trenderna men är lika självklart romantikens huvudstad. Här finns storslagna historiska minnesmärken som Eiffeltornet och de breda boulevarderna. Ingen aveny är mer majestätisk än Champs-Elysées, som leder upp mot Triumfbågen och den okände soldatens grav. Vid sidan av praktbyggnader och monument har Paris även en småskalig och intim sida. Den stämningen känns kanske tydligast i Montmartres gamla konstnärskvarter kring Place du Tertre, målarnas torg. En mängd gemytliga bistroer lockar till att slå sig ned vid bord med rödrutiga dukar och avnjuta det franska köket. Konst och kultur finns i överflöd i några av världens främsta museer och de välrenommerade varuhusen erbjuder oslagbara shoppingmöjligheter. Att flanera längs trädkantade boulevarder eller se världen passera förbi från ett trottoarkafé är ett annat sätt att uppleva staden. På kvällarna anordnas trevliga gemensamma middagar på utvalda restauranger. Våra drömmars Paris blir till verklighet!

DAG 6, TORSDAG: PARIS – REIMS – LUXEMBURG – LÜDENSCHEID

Vi tar farväl av Paris för att bege oss till nästa höjdpunkt under resan, vindistriktet Champagne. I Reims besöker vi en champagnetillverkare som berättar för oss om några av den pärlande dryckens innersta hemligheter. Här passar vi förstås på att köpa äkta champagne till specialpris! Vi åker sedan till storhertigdömet Luxemburg och äter lunch i det stolta lilla landets huvudstad med samma namn. Därpå fortsätter vi vår resa norrut genom Tyskland. När kvällen kommer väntar det utmärkta Hotel Mercure i Lüdenscheid med god mat och behagliga sängar. Ca 66 mil

DAG 7, FREDAG: LÜDENSCHEID – MALMÖ

Efter frukosten åker vi i nordostlig riktning genom Tyskland. Vi äter lunch på en restaurang i en liten tysk by, innan vi styr kosan mot Puttgarden varifrån färjan tar oss över till Rödby i Danmark. Framåt kvällen anländer vi till Malmö igen och det är dags att ta farväl av alla reskamraterna. Au revoir... På återseende! Ca 74 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.435:- Ordinarie pris: 1.595:- Du sparar 160:-
 
     

BRYSSEL

Vår reseledare tar oss med på en kortare promenad och vi passar på att bekanta oss med Grand Place, ett av kontinentens vackraste torg, som ramas in av utsirad 1600-talsarkitektur. Lite längre bort stöter vi på Manneken Pis som fortfarande är kissnödig.

Ingår i resans pris!

STADSRUNDTUR I PARIS, HALVDAG

I dag gör vi en stor och innehållsrik stadsrundtur som stillar vår nyfikenhet om historien bakom olika byggnader såsom Invaliddomen, Grand Palais, Operan och Triumfbågen. Detta kulturcentrum bjuder på en mångfald av sevärdheter, museer och shopping. Ett utmärkt sätt att lära känna staden innan vi ger oss ut på egna äventyr!

Pris ca 240:-

UNDER BROARNA I PARIS, KVÄLLSTUR

När skymningen faller över Paris åker vi en stilla båtfärd på Seine. Det är så underbart att se vattnet glittra och byggnadernas silhuetter spegla sig! Kanske ser vi också ett och annat förälskat par sitta någonstans utmed floden. Här möts vi av storslagenhet och intimitet, blandningen som ger staden dess innersta väsen!

Pris ca 240:-

NOTRE-DAME OCH MARAISKVARTEREN, HALVDAG

Bland stadens många monument intar Notre-Dame en särställning. Denna gotiska katedral är Paris historiska hjärta och ligger på ön Ile de la Cité, där de första parisarna bodde. Än i dag imponerar denna medeltida helgedom med sina höga valv, stenskulpturer och massiva torn. Vi besöker dessutom Maraiskvarteren, en stadsdel från 1600-talet som numera är kulturminne. Det perfekt symmetriska torget Place des Vosges anses vara ett av Paris vackraste. Här möter vi ett stort utbud av gallerier, restauranger och spännande små hantverksbutiker.

Pris ca 180:-

LA DÉFENSE, KVÄLLSTUR

Vi ägnar kvällen åt ett av de områden som skiljer sig mest från alla andra i Paris, La Défense. I detta affärsdistrikt, som är det största i Europa, jobbar 180 000 personer. Under kvällen däremot, är området lugnare, och detta är bästa tillfälle att upptäcka stadsdelen.  Vi stannar till för att titta på Grande Arche och dricker ett glas mousserande vin medan vi hänförs av alla höga byggnader som omringar oss.

Pris inkl. mousserande vin ca 180:-

VERSAILLES, HALVDAG

Denna utflykt tar oss till Solkungens slott i Versailles ett par mil utanför Paris. Med hjälp av dåtidens främsta arkitekter och trädgårdsanläggare anlade Ludvig XIV, där hans fader tidigare hade haft en enklare jaktstuga, ett palats som saknar motstycke. Under vår vandring genom slottet möts vi av lyx, flärd och överdåd. Den allra mest praktfulla salongen är spegelsalen. Här undertecknades fredsfördragen efter både det fransk-tyska kriget 1871 och första världskriget. Följ med och känn historiens vingslag!

Pris inkl. inträde ca 295:-

AFTON PÅ MONTMARTRE, KVÄLLSTUR

Uppe på höjden Montmartre strävar Sacré Coeur, en av Paris mest omtalade helgedomar, mot skyn. Strax intill finns en utsiktsplats som skänker en bedårande vy över stadens takåsar. Vi sätter kurs mot Place du Tertre, målarnas torg, där stafflierna trängs med varandra. Flanera runt bland kullerstensgränderna, konstnärerna försöker säkert vinna din gunst och kanske kan ett porträtt bli resultatet. Höjdpunkten för aftonen är en fransk middag som serveras till tonerna av levande musik medan vinet flödar.

Pris inkl. middag med dryck ca 460:-

CHAMPAGNEPROVNING

På väg från Paris stannar vi till i Reims, champagnens huvudstad. Vi provsmakar de lyxiga bubblorna och får veta mer om den komplicerade tillverkningen som resulterar i äkta champagne. Givetvis ges vi tillfälle att köpa med oss något gott!

Ingår i resans pris!

Reseberättelse

Resefunderingar: Jag och dottern hade en fantastisk Parisresa tillsammans med Ölvemarks, en upplevelse som innehöll det vi önskade. Fin bussresa med kunnig och trevlig reseledare Elsie och trygga och säkra busschauffören Björn! Ett Paris som bjöd på vad det utlovade och lite till och fina upplevelser på vägen dit och hem. Var tveksam till hur det skulle fungera att åka buss så långt och i grupp men onödig tveksamhet, kommer definitivt ta bussen med Ölvemarks igen. Tveksamheten nu är enbart om det blir Skottland eller Italien nästa gång!

Petra Staf

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
28 / 10 Ibis Hotel Montmartre, Paris
Obs 4 platser kvar!
4 495:- Boka
28 / 10 The Modern Hotel, Paris
Obs 4 platser kvar!
3 495:- Boka

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension under resan samt middagar på övernattningshotellen i Tyskland (2 middagar och 6 frukostar). I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice. Dessutom ingår besök i Bryssel och Luxemburg samt champagneprovning.

Enkelrumstillägg: The Modern Hotel 1.595:-, Ibis Montmartre fr. 1.895:-

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö lördagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Övernattning Dag 2 - 6

Ibis Hotel Montmartre, Paris
Välskött hotell ypperligt beläget alldeles i närheten av Montmartrekvarteren och välkända Moulin Rouge, mycket bra läge för att ta sig till shopping och Paris a...

Övernattning Dag 2 - 6

The Modern Hotel, Paris
Populärt hotell fantastiskt beläget med närhet till de charmiga Montmartrekvarteren. Flertalet restauranger och shoppingmöjligheter på promenadavstånd. Läge: Bel&a...

Övernattningshotell

Övernattning Dag 1 - 2

Hotel Mercure, Hagen
Komfortabelt och välskött fyrstjärnigt hotell med bekväma rum Läge: Lugnt beläget i utkanten av Hagen Adress: Wasserloses Tal 4, DE-58093 HAGEN Telefon: 0049-2331-3910 Off ....

Övernattning Dag 6 - 7

Hotel Mercure, Lüdenscheid
Fyrstjärnigt välskött hotell med utmärkt service och trevlig personal Läge: Lugnt beläget i Lüdenscheid Adress: Parkstrasse 66, DE-58509 LÜDENSCHEID Telefon: 004 ....