Palma de Mallorca 5 dagar ✈

Mallorca erbjuder många upplevelser. Omväxlande natur med enastående utsikt över Medelhavet. Palmas pulserande storstadskänsla står i kontrast mot landsbygdens lugna takt. De milda vindarna och den välkomnande solen längs de vidsträckta stränderna fungerar som balsam på en frusen vintersjäl. Fånga ljuset och njut av glädjen!

Ingår i priset!

  • Flyg Skandinavien–Palma t/r
  • Transfer flygplats–hotell t/r
  • 4 övernattningar i dubbelrum
  • 4 frukostar
  • Reseledarservice
Pris från:
6 995:-
Dagar:5
Boka resa

Dagsprogram

DAG 1, SÖNDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM/GÖTEBORG – PALMA

Vi lämnar Skandinavien via direktflyg och några timmar senare landar vi i Palma. Här hälsas vi välkomna av vår reseledare och väl på plats i den bekväma transferbussen bär det av mot det mycket omtyckta och väl belägna Tryp Bellver. Nu väntar Balearenas största ö på att utforskas! Ca 1 mil

DAG 2-4, MÅNDAG TILL ONSDAG: MALLORCA

Mallorca tillhör ju verkligen Medelhavets klassiska semesterdestinationer. Även om storleken på ön kanske överraskar, det är inte mer än tio mil från väst till öst, innehåller Mallorca förvånansvärt mycket av intresse. Inbjudande badvikar är kanske det första vi kommer att tänka på, men ett omväxlande landskap med fascinerande natur möter oss också. Den dramatiska och kuperade västra kuststräckan bjuder på storslagen utsikt, vindlande vägar och små trevliga byar. De centrala delarna består mest av uppodlat slättland medan vi utmed den östra kusten finner spännande underjordiska kalkstensformationer och grottor. Huvudorten Palma, där vi bor, har ju de senaste åren seglat upp som en av Europas hetaste storstäder. Med ca 375 000 invånare möts vi av en livsbejakande och modern metropol som samtidigt vårdar sitt historiska arv. Palma har sina egna gotiska kvarter som kännetecknas av trånga gränder och urgamla stenhus där på sina håll gallerier, butiker och serveringar har flyttat in. Runt marinan ligger glamorösa yachter förtöjda sida vid sida om färgglada fiskebåtar och i bakgrunden breder katedralen La Seu ut sig, imponerande i både höjd och storlek. Mallorca bjuder på allt som en bra semester ska innehålla!

DAG 5, TORSDAG: PALMA – KÖPENHAMN/STOCKHOLM/GÖTEBORG

Vi inleder dagen med hotellets frukost innan det blir dags att lämna Palma. Transferbussen kör oss till flygplatsen och några timmar senare landar vi på hemtam mark. Tack för en underbar resa och på återseende! Ca 1 mil

 

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 830:- Ordinarie pris: 925:- Du sparar 95:-
 
     

STADSRUNDTUR I PALMA, HALVDAG

Vi börjar med att bekanta oss med Mallorcas eleganta huvudstad. De gotiska kvarterens vindlande gränder överraskar oss med anrika palats som samsas med mysiga små butiker. Katedralen La Seu är ett arkitektoniskt mästerverk där de bastanta strävpelarna håller upp kyrkans enorma murar. Den abstrakta konsten i Parc de la Mar fungerar som en modern kontrast men ska samtidigt fånga upp Palmas förflutna. En bit härifrån imponerar slottet Castell de Bellver, omgärdat av pinjedoftande skogar och med en makalös utsikt över staden. Vi passar också på att njuta av folkvimlet bland palmer och barer längs strandpromenaden.

Pris ca 195:-

LANTEGENDOMEN LA GRANJA OCH VINGÅRDSBESÖK, LÅNG HALVDAG

Vi beger oss till en lantegendom med anor från 1600-talet. Vi imponeras av både trädgårdsanläggningen och samlingarna som inspirerats av de hantverkstraditionerna från trakterna. Efter vårt besök här fortsätter vi till en vingård, där vi får prova de lokala vinerna ackompanjerat av lokalt tilltugg.

Pris inkl. vinprovning ca 365:-

VALLDEMOSSA, DEIA OCH PORT DE SÓLLER, HELDAG

Vi beger oss till Valldemossa, en av öns mest natursköna och omtalade orter tack vare klostret Sa Cartuja som i slutet av 1830-talet tjänstgjorde som bostad åt Frédérick Chopin och hans älskarinna George Sand. Färden fortsätter mot Deià, poetiskt vacker med robusta stenhus inbäddade bland olivodlingar och citruslundar. Inte konstigt att konstnärer och diktare gärna skaffar sig inspiration från dessa nejder! Ute vid kusten finner vi Port de Sóller, en klassisk badort vars atmosfär brukar beskrivas som återhållen elegant. Vi tar det klassiska tåget genom apelsinodlingarna och njuter av färden. Kanske passar vi på att ta en promenad utmed den inbjudande sandstranden?

Pris inkl. inträde och tåg ca 365:-

 

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
11 / 3 Hotel Tryp Bellver, Palma de Mallorca
Arlanda 6 995:- Boka
11 / 3 Hotel Tryp Bellver, Palma de Mallorca
Kastrup 7 195:- Boka
11 / 3 Hotel Tryp Bellver, Palma de Mallorca
Landvetter 6 995:- Boka

Information

I priset ingår: Flygresa Skandinavien-Palma tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (4 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 1 895:-.

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet hemresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Arlanda eller landvetter erbjuder vi övernattning på hotell vid den aktuella flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

Hotel Tryp Bellver, Palma de Mallorca
Fyrstjärniga Tryp Bellver ligger på Palmas kända strandväg med sina kaféer och restauranger. Promenadavstånd till sevärdheter så som katedralen, slottet Be...