Opatija Långsemester 16 dagar

- Adriatiska havets Saint Tropez

Få badorter vid Medelhavet är så välrenommerade som Opatija. Redan under 1800-talet älskade Europas välbeställda aristokrati att visa upp sig här. Många av regionens första hotell uppfördes så och de flesta har överlevt till nutid. Under våra tolv dagar på plats har vi möjlighet att njuta av det klara vattnet, den goda maten och spännande utflyktsmål. Välkommen till det Adriatiska havets pärla!

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 15 övernattningar i dubbelrum
  • 13 middagar
  • 15 frukostar
  • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, LÖRDAG: MALMÖ – SCHWEINFURT

På morgonen samlas vi i Malmö för att stiga ombord på vår bekväma Ölvemarks Holidaybuss. Vi sätter kurs mot kontinenten och i danska Rödby åker vi ombord på färjan till Puttgarden. Efter lunchpaus i norra Tyskland bjuder eftermiddagen på omväxlande landskap. Naturligtvis gör vi uppehåll både för en kaffetår och middag innan vi framåt kvällen anländer till vårt trevliga övernattningshotell i trakterna av Schweinfurt. Här checkar vi in och kan sträcka ut oss i de sköna sängarna. Ca 83 mil

DAG 2, SÖNDAG: SCHWEINFURT – OPATIJA

Efter frukosten fortsätter vi söderut genom Tyskland och Österrike. Från bussfönstret skådar vi ut över Alperna. Under eftermiddagen kör vi genom Slovenien, innan vi under kvällen passerar gränsen till Kroatien. Väl framme på mycket uppskattade Hotel Kristal blir vi serverade middag och blickar ut över Opatija, vårt semesterparadis! Ca 80 mil                                                                        

DAG 3-14, MÅNDAG TILL FREDAG: OPATIJA

En underbar vistelse väntar oss i en semesterort där alla smakriktningar kan tillgodoses. Till Opatija åker man främst för att sola, bada och koppla av. Stämningen är avslappnad i denna klassiska badort vid Adriatiska havets glittrande och inbjudande vatten. Som omväxling till strandlivet finns det över sju kilometer promenadvägar att flanera på utmed havet. Inte minst i skymningen lockar en promenad när svalkan kommer och pinjeträdens kronor sprider sin friska doft. Staden Opatija har anor sedan 1100-talet, då några benediktinermunkar anlade ett kloster, ”opatija”, i närheten av en liten fiskeby. På 1800-talet blev Opatija badorten på modet för aristokratin i det gamla kejsardömet Österrike-Ungern som staden då tillhörde. Här kunde man möta självaste kejsaren Franz Josef med sitt strålande följe på de romantiska strandpromenaderna. Än i dag vilar en gammaldags charm över Opatija. Längs huvudgatan hittar vi resturanger och barer av alla slag. Shoppingmöjligheterna är många och förmånliga. På uteserveringarna njuter man gärna av den delikata italienskinspirerade glassen eller kanske ett glas av det lokala vinet. Restaurangutbudet erbjuder välsmakande lokala specialiteter och givetvis fisk och skaldjur i många lockande variationer. Semestern ges ytterligare guldkant genom vårt innehållsrika utflyktsprogram.

DAG 15, LÖRDAG: OPATIJA – BAD KISSINGEN

Det har blivit dags att ta farväl av Kroatien för den här gången. Vackra slovenska vyer och en välgörande kaffetår kan vi njuta av under förmiddagen och dagens lunch kommer vi att kunna avnjuta på ett trevligt värdshus. Under eftermiddagen passarer vi genom sydtyska Bayern och lagom till kvällen checkar vi in på Hotel Sonnenhügel i Bad Kissingen. Här väntar en god natts sömn på oss. Ca 83 mil

DAG 16, SÖNDAG: SCHWEINFURT – MALMÖ

Efter frukost färdas vi norrut mot Hannover och Lübeck. Vi stannar till för lunch i Tyskland innan vi tar färjan över till Rödby i Danmark. Snart når vi Öresundsbron och vid 20-tiden är vi åter i Malmö med fina minnen i bagaget! Ca 83 mil

 

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och spara pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.995:- Ordinarie pris: 2.220:- Du sparar: 225:-
 
     

ISTRIEN, HELDAG

Vi utforskar några av de mest intressanta städerna längs halvön Istriens kust. Vi besöker Pula med dess gamla stadskärna och romerska amfiteater. En annan medeltida kuststad är Rovinj på en klippa ovanför havet och med spännande gränder och prång. Under dagen bjuds vi på fantastiska naturscenerier och vackra vyer över land och hav.

Pris ca 275:-

KRK, HELDAG

I dag åker vi till ön Krk i den kroatiska skärgården. Ön är oerhört vacker med välbevarade små byar, vinodlingar och olivlundar. Den största staden på ön Krk heter Krk och här finns många minnen från antiken. Genom ett exotiskt landskap åker vi vidare till den lilla staden Vrbnik, omtalad för sitt goda vin, och provsmakar ett glas av de ädla dropparna. Dagen avslutas i Baska, känd för sin vackra strand och klara vatten. Glöm inte badkläderna!

Pris inkl. vinprovning ca 295:-

POSTOJNAGROTTAN, LÅNG HALVDAG

Vi lämnar Kroatien och besöker Sloveniens överlägset mest populära besöksmål som är ett naturligt konstverk utan dess like. Postojnagrottan är ett underverk skapat av naturen själv, och en oförglömlig upplevelse. Vi färdas med elektriskt tåg och hänförs av de magiska grottlandskapen. Ta med en varm tröja, det är ganska svalt i underjorden.

Pris inkl. inträde ca 395:-

KROATISKA VINER, HALVDAG

Det kroatiska vinet har länge varit uppskattat inom det forna Jugoslavien, men börjar också upptäckas av andra. Vi gör ett besök på en vingård och besöker både fälten och vinkällaren. En vinbonde visar oss hur tillverkningen går till innan vi sätter oss till bords och får provsmaka. Självklart ges det också möjlighet till inköp.

Pris inkl. vinprovning ca 225:-

ZAGREB, HELDAG

Kroatiens huvudstad är grön och inbjudande. Pampiga byggnader samsas med småskaliga kvarter, butiker och promenadstråk. Vår reseledare tar oss med på en inledande tur genom staden, innan vi får möjlighet till egna strövtåg. Shoppingmöjligheterna är goda och varför inte passa på att njuta av en kopp kaffe på någon av uteserveringarna vid Jelacictorget?

Pris ca 240:-

PLITVICE, HELDAG

Få platser i Europa är lika natursköna som Plitvice, Kroatiens mest kända nationalpark. Nationalparken var en av de första i världen att bli Unesco-världsarvsförklarad. Kristallklara sjöar och dånande vattenfall dominerar området och vi tar en tur på stigarna för att uppleva allt det vackra!

Pris ca 365:-

TRIESTE OCH MIRAMARE, HELDAG

Vi beger oss den italienska staden Trieste, huvudort i regionen Friulien. Staden ramas in av klarblått vatten och höga vita klippor. Vi börjar med ett besök i slottsparken vid slottet Miramare, som var hem för Maximilian av Habsburg och Charlotte av Belgien. Därefter gör vi en rundtur i Triestes historiska centrum och får även tid för att upptäcka staden på egen hand. Kanske kan shopping eller en italiensk glass locka?

Pris ca 280:-

RIJEKA, HALVDAG

Rijeka grundades redan före vår tideräknings början och har utvecklats till Kroatiens viktigaste hamnstad. Under det habsburgska styret på 1700-talet erhöll Rijeka särskilda privilegier för att främja handeln och detta har satt sin prägel på staden. Affärsutbudet håller internationell klass och utmed stadens stora pulsåder, Korzo, varvas innehållsrika butiker med ståtliga byggnader från svunna sekler.

Pris ca 145:-

Avgångar & priser

Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc.Halvpension under vistelsen i Opatija, frukostpension under resdagarna (15 frukostar och 13 middagar). I priset ingår även bro-, väg-, färje och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg:  2.195:-

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö lördagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Kroatiska Kuna (HRK)