Opatija Långsemester 16 dagar

- Adriatiska havets Saint Tropez

Få semesterorter i Sydeuropa är så välrenommerade som Opatija. Redan under 1800-talet var Europas välbeställda aristokrati förtjusta i att visa upp sig här. Många av regionens första hotell uppfördes då och de flesta har överlevt till nutid. Vi njuter av det klara vattnet, den goda maten och spännande utflyktsmål samtidigt som vi får se och uppleva intressanta saker utmed den behagliga resvägen. Välkommen till det Adriatiska havets pärla!

Snabba fakta

  • Kroatiens mest kända badort!
  • Elegant och familjärt.
  • Utflykt till fantastiska Plitvicesjöarna. En oförglömlig upplevelse!

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 15 övernattningar i dubbelrum
  • 12 middagar
  • 15 frukostar
  • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, LÖRDAG: MALMÖ – ÚSTÍ NAD LABEM

Mot Kroatien går vår färd via Öresundsbron och den väntande färjan i danska Gedser. Ombord får vi tillfälle att äta lunch och under eftermiddagen passerar vi Berlin på vår väg söderut. Strax innan den tjeckiska gränsen stannar vi till för middag och sedan är det inte långt kvar till Ústí nad Labem och inbjudande Clarion Congress Hotel där vi tar in för natten. Ca 70 mil

DAG 2, SÖNDAG: ÚSTÍ NAD LABEM – BRNO – BRATISLAVA

Efter en stärkande frukost bär det av vidare genom det böljande böhmiska landskapet. Lagom till lunch besöker vi Brno, Tjeckiens näst största stad och huvudort i landsdelen Mähren. Under eftermiddagen korsar vi den slovakiska gränsen och rullar in i dess huvudstad, Bratislava. Efter att vi har checkat in på bekväma Austria Trend Hotel får vi som önskar möjlighet att följa med vår reseledare på en rundtur innan vi bekantar oss med det lokala köket. Ca 43 mil

DAG 3, MÅNDAG: BRATISLAVA – OPATIJA

Vi tar farväl av Slovakien och fortsätter vår färd söderut. Våra blickar följer det ungerska slättlandet och framåt eftermiddagen välkomnas vi till Kroatien och så småningom till vårt semesterparadis Opatija. Vi checkar in på fyrstjärniga Remisens Hotel Admiral och blir vi serverade en välsmakande middag och sedan kan vi börja njuta av Adriatiska havets salta svalka! Ca 56 mil

DAG 4-13, TISDAG TILL TORSDAG: OPATIJA

En underbar vistelse väntar oss i en semesterort där alla smakriktningar kan tillgodoses. Till Opatija åker man främst för att sola, bada och koppla av. Stämningen är avslappnad i denna klassiska badort vid Adriatiska havets glittrande och inbjudande vatten. Som omväxling till strandlivet finns det över sju kilometer promenadvägar att flanera på utmed havet. Inte minst i skymningen lockar en promenad när svalkan kommer och pinjeträdens kronor sprider sin friska doft. Staden Opatija har anor sedan 1100-talet, då några benediktinermunkar anlade ett kloster, ”opatija”, i närheten av en liten fiskeby. På 1800-talet blev Opatija badorten på modet för aristokratin i det gamla kejsardömet Österrike-Ungern som staden då tillhörde. Här kunde man möta självaste kejsaren Franz Josef med sitt strålande följe på de romantiska strandpromenaderna. Än i dag vilar en gammaldags charm över Opatija. Längs huvudgatan hittar vi resturanger och barer av alla slag. Shoppingmöjligheterna är många och förmånliga. På uteserveringarna njuter man gärna av den delikata italienskinspirerade glassen eller kanske ett glas av det lokala vinet. Restaurangutbudet erbjuder välsmakande lokala specialiteter och givetvis fisk och skaldjur i många lockande variationer. Semestern ges ytterligare guldkant genom vårt innehållsrika utflyktsprogram!

DAG 14, FREDAG: OPATIJA – KÖNIGSBRUNN

Det har blivit dags att ta farväl av Kroatien för den här gången. Vackra slovenska vyer och en välgörande kaffetår kan vi se framemot under förmiddagen och dagens lunch kommer vi att kunna avnjuta på ett trevligt värdshus. Under eftermiddagen passerar vi genom sydtyska Bayern och anländer till gästvänliga Best Hotel Zeller i Köningsbrunn. Vi som vill kan på kvällen följa med vår reseledare på upptäcktsfärd till grannstaden Augsburg. Ca 59 mil

DAG 15, LÖRDAG: KÖNIGSBRUNN – GÖTTINGEN

Den goda frukosten blir en bra inledningen på dagen. Under förmiddagen njuter vi av det omväxlande bayerska landskapet med både humleodlingar och branta vinfält innan vi stannar till för lunch. I trakterna av Göttingen tar vårt trevliga övernattningshotell emot oss med god middag och sköna sängar. Ca 49 mil

DAG 16, SÖNDAG: GÖTTINGEN – MALMÖ

Efter frukost färdas vi norrut mot Hannover och Lübeck. Vi stannar till för lunch i Tyskland innan vi tar färjan över till Rödby i Danmark. Snart når vi Öresundsbron och vid 20-tiden är vi åter i Malmö med fina minnen i bagaget! Ca 61 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och spara pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 2.955:- Ordinarie pris: 3.285:- Du sparar: 330:-
 
     

STADSRUNDTUR I BRATISLAVA, EFTERMIDDAGS– OCH KVÄLLSTUR

Minnen av många epoker möter oss under vår rundtur i Bratislava. Här har både österrikiskt, tyskt och ungerskt strålat samman genom historien. Högt på sin klippa ovanför Donau tronar den gamla borgen, stadens symbol. I centrum har den promenadvänliga gamla stadsdelen Staré mesto sin särskilda dragningskraft. Vi går till bords på en trevlig restaurang för god middag.

Pris inkl. middag med dryck ca 430:-

ISTRIEN, HELDAG

Vi utforskar några av de mest intressanta städerna längs halvön Istriens kust. Vi besöker Pula med dess gamla stadskärna och romerska amfiteater. En annan medeltida kuststad är Rovinj på en klippa ovanför havet och med spännande gränder och prång. Under dagen bjuds vi på fantastiska naturscenerier och vackra vyer över land och hav.

Pris ca 295:-

KRK, HELDAG

I dag åker vi till ön Krk i den kroatiska skärgården. Ön är oerhört vacker med välbevarade små byar, vinodlingar och olivlundar. Den största staden på ön Krk heter Krk och här finns många minnen från antiken. Genom ett exotiskt landskap åker vi vidare till den lilla staden Vrbnik, omtalad för sitt goda vin, och provsmakar ett glas av de ädla dropparna. Dagen avslutas i Baska, känd för sin vackra strand och klara vatten. Glöm inte badkläderna!

Pris inkl. vinprovning ca 315:-

POSTOJNAGROTTAN, LÅNG HALVDAG

Vi lämnar Kroatien och besöker Sloveniens överlägset mest populära besöksmål som är ett naturligt konstverk utan dess like. Postojnagrottan är ett underverk skapat av naturen själv, och en oförglömlig upplevelse. Vi färdas med elektriskt tåg och hänförs av de magiska grottlandskapen. Ta med en varm tröja, det är ganska svalt i underjorden.

Pris inkl. inträde ca 435:-

KROATISKA VINER, HALVDAG

Det kroatiska vinet har länge varit uppskattat inom det forna Jugoslavien, men börjar också upptäckas av andra. Vi gör ett besök på en vingård och besöker både fälten och vinkällaren. En vinbonde visar oss hur tillverkningen går till innan vi sätter oss till bords och får provsmaka. Självklart ges det också möjlighet till inköp.

Pris inkl. vinprovning ca 245:-

ZAGREB, HELDAG

Kroatiens huvudstad är grön och inbjudande. Pampiga byggnader samsas med småskaliga kvarter, butiker och promenadstråk. Vår reseledare tar oss med på en inledande tur genom staden, innan vi får möjlighet till egna strövtåg. Shoppingmöjligheterna är goda och varför inte passa på att njuta av en kopp kaffe på någon av uteserveringarna vid Jelacictorget?

Pris ca 260:-

PLITVICE, HELDAG

Få platser i Europa är lika natursköna som Plitvice, Kroatiens mest kända nationalpark. Nationalparken var en av de första i världen att bli Unesco-världsarvsförklarad. Kristallklara sjöar och dånande vattenfall dominerar området och vi tar en tur på stigarna för att uppleva allt det vackra!

Pris ca 405:-

TRIESTE OCH MIRAMARE, HELDAG

Vi beger oss den italienska staden Trieste, huvudort i regionen Friulien. Staden ramas in av klarblått vatten och höga vita klippor. Vi börjar med ett besök i slottsparken vid slottet Miramare, som var hem för Maximilian av Habsburg och Charlotte av Belgien. Därefter gör vi en rundtur i Triestes historiska centrum och får även tid för att upptäcka staden på egen hand. Kanske kan shopping eller en italiensk glass locka?

Pris ca 300:-

RIJEKA, HALVDAG

Rijeka grundades redan före vår tideräknings början och har utvecklats till Kroatiens viktigaste hamnstad. Under det habsburgska styret på 1700-talet erhöll Rijeka särskilda privilegier för att främja handeln och detta har satt sin prägel på staden. Affärsutbudet håller internationell klass och utmed stadens stora pulsåder, Korzo, varvas innehållsrika butiker med ståtliga byggnader från svunna sekler.

Pris ca 165:-

AUGSBURG, KVÄLLSTUR

Augsburg, uppkallad efter den romerske kejsaren Augustus, är en av Tyskland äldsta städer. Under senmedeltiden blomstrade handeln och den framgångsrika köpmannafamiljen Fugger använde en del av sin förmögenhet till att uppföra ett bostadsområde för stadens fattiga och egendomslösa. Fuggeriet, som området kom att kallas, var en helt unik social inrättning som faktiskt ännu existerar. Vi tar en titt i området innan vi tillsammans rundar av kvällen med en god bit mat.

Pris inkl. middag med dryck ca 435:-

Avgångar & priser

Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Halvpension under vistelsen i Opatija samt i Göttingen, frukostpension vid övriga övernattningar (15 frukostar och 12 middagar). I priset ingår även bro-, väg-, färje och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg:  2.995:-

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö lördagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Kroatiska Kuna (HRK)

Hotell

Destinationshotell

Övernattning Dag 3 - 14

Remisens Hotel Admiral Opatija
Fyrstjärnigt hotell med moderna faciliteter perfekt beläget vid havet. Alla rum har balkong med havsutsikt. Nära till restauranger och shopping. Läge: Beläget nära strand...

Övernattningshotell

Övernattning Dag 1 - 2

Clarion Congress Hotel, Usti nad Labem
Modernt och bekvämt hotell, stilrent med god servicenivå och centralt läge. Läge: Centralt beläget i Usti nad Labem. Genomfartstrafik Adress: Spitalske namesti 3517, CZ-40001 USTI NAD ....

Övernattning Dag 2 - 3

Austria Trend Hotel, Bratislava
Ett välskött och modernt fyrstjärnigt hotell med en serviceinriktad personal. Läge: Mycket centralt beläget vid sidan av presidentpalatset i Bratislava cirka 5 minuters promenad fr&ari ....

Övernattning Dag 14 - 15

Best Hotel Zeller, Königsbrunn
Trevligt och välskött hotell med familjär prägel, beläget i hjärtat av den trevliga orten Königsbrunn. Läge: Centralt beläget i hjärtat av Königsbrunn Adr ....

Övernattning Dag 15 - 16

Hotel Astoria, Göttingen
Uppskattat trestjärnigt hotell med utmärkt service och trevlig personal. Läge: Beläget ca 2 km från centrum Adress: Hannoversche Strasse 51-53, DE-37075 GÖTTINGEN Telefon: 0049-5 ....