Om Ölvemarks Holiday AB

Vår historia

Ölvemarks Holidays resa började i Jönköping år 1984 när vår första buss rullade ut i Europa. Grundare var bröderna Bengt och Mats Ölvemark. Mats och Bengt körde själva bussarna och agerade reseledare på sina bussresor. Första året följde 584 resenärer med på brödernas bussresor. Antalet resenärer ökade stadigt. Bröderna var övertygade om alla fördelar med bussresor och deklarerade tidigt att de skulle bli ”Störst och bäst i södra Sverige”. Idag vet vi att de fick rätt. 

Verksamheten idag

Idag är utbudet stort och vi erbjuder resor för alla smaker med klimatsmart buss, flyg eller både och! Med på resan följer alltid en reseledare som skapar trivsel och ger mervärde. I programmet finns allt från myllrande storstäder till härliga rundresor, weekendresor, vinresor och julresor. År 2020 bjuder Ölvemarks Holiday på över 70 olika resmål och 16 nyheter till Europas guldkorn.

Huvudkontoret finns på Öresundsterminalen i Arlöv. VD sedan 2015 är Johan Arlock.

Trygghet

Givetvis har Ölvemarks Holiday ställt den lagstadgade ekonomiska resegarantin till Kammarkollegiets förfogande. Det ger dig som resenär en fullständig grundtrygghet under hela resans gång. Vårt medlemskap i Sveriges Bussresearrangörer förpliktigar oss att hålla god etik och hög kvalitet i verksamheten.

Våra reseledare

Kunniga, erfarna, inspirerande och fyllda med omtänksamhet gör våra reseledare allt för att din resa ska bli ett minne för livet. Med en reseledare ombord är du helt enkelt alltid i goda händer. Du slipper tänka på detaljerna och kan bara slappna av och njuta medan vi guidar, underhåller, organiserar och planerar. Vi jobbar – du har semester!

Viktiga datum:

1984: Företaget startas av bröderna Ölvemark i Jönköping.
2000: I samband med att Öresundsförbindelsen öppnades, flyttade företaget hela sin verksamhet till Malmö.
2009: Ölvemarks Holiday köper upp Scandorama som ett helägt dotterbolag. I samband med detta gick Bergkvarabuss in som 45% delägare i Ölvemarks Holiday.
2012: Bergkvarabuss köper de återstående 55% av aktierna i Ölvemarks Holiday som samtidigt då blir ett helägt dotterbolag till Bergkvarabuss.
2013: Bröderna Ölvemark går i pension efter över 30 års dedikerat engagemang i bussresebranschen.
2014: Firar Ölvemarks Holiday 30 år. Huvudkontoret och resebutiken flyttas till Öresundsterminalen.
2015: Johan Arlock blir ny VD för Maxli Travel Group AB.
2016: Koncepten ”Vårvinterresor” och ”Långsemestrar” införs och nu erbjuder Ölvemarks Holiday resor med avresor även under jan-mars, samt flertalet resor under huvudsäsong med reslängder på över två veckor.
2017: Inför ett nytt lojalitetsprogram ”Poängjakten” som gynnar våra trogna och återkommande resenärer.
2018: 11 spännande nyheter presenteras. Däribland: Spaniens Höjdpunkter, Bretagne, Grekland Runt samt Donaukryssning till Svarta Havet.
2019: Ölvemarks Holiday firar 35 år med ett fullspäckat jubileumsår!
2020: 16 spännande nyheter presenteras, däribland: Stora Sverigeresan, Vandringsresa i norra Tjeckien, Bella Italia och Lyon med Beaujolais.

Varmt välkommen till Ölvemarks Holiday!


Maxli Travel Group AB
Ölvemarks Holiday
Box 4012
Terminalgatan 10, Arlöv
SE-203 11 Malmö

Telefon 040-668 05 00 (telefontid vardagar 09:00-15:00)

info@olvemarks.se