Om Ölvemarks Holiday AB

Vår historia

Ölvemarks Holiday startade sin verksamhet i Jönköping 1984. Grundare var bröderna Bengt och Mats Ölvemark. Första året åkte 584 resenärer på bussresor ut i Europa. Mats och Bengt var dock övertygade om alla fördelar med bussresor och deklarerade tidigt att de skulle bli ”Störst och bäst i södra Sverige”. Idag vet vi att de fick rätt. Mats och Bengt körde själva bussarna och agerade reseledare på sina bussresor. Antalet resenärer ökade stadigt.

Verksamheten idag

Bussresor, flygresor och upplevelsresor – alltid med reseledare som skapar trivsel och ger ett ordentligt mervärde på resan! Utbudet idag är stort och det finns något för alla. Ölvemarks Holiday har sedan starten specialiserat sig på bussresor i Europa men flygresorna ökar hela tiden, särskilt till storstäder. Idag finns storstadsresor, rundresor, julresor, temaresor, weekendpaket och badresor på programmet. Huvudkontoret finns i Malmö sedan 2000 och ny VD sedan 2015 är Johan Arlock.

Trygghet

Givetvis har Ölvemarks Holiday ställt den lagstadgade ekonomiska resegarantin till Kammarkollegiets förfogande. Det ger dig som resenär en fullständig grundtrygghet under hela resans gång. Vårt medlemskap i Sveriges Bussresearrangörer förpliktigar oss att hålla god etik och hög kvalitet i verksamheten.

Viktiga datum:

1984: Företaget startas av bröderna Ölvemark i Jönköping
2000: i samband med att Öresundsförbindelsen öppnades, flyttade företaget hela sin verksamhet till Malmö.
2009: Ölvemarks Holiday köper upp Scandorama som ett helägt dotterbolag. I samband med detta gick Bergkvarabuss in som 45% delägare i Ölvemarks Holiday.
2012: Bergkvarabuss köper de återstående 55% av aktierna i Ölvemarks Holiday som samtidigt då blir ett helägt dotterbolag till Bergkvarabuss.
2013: Bröderna Ölvemark går i pension efter över 30 års dedikerat engagemang i bussresebranschen.
2014: Firar Ölvemarks Holiday 30 år. Huvudkontoret och resebutiken flyttas till Öresundsterminalen.
2015: Johan Arlock blir ny VD för Maxli Travel Group AB.
2016: Koncepten ”Vårvinterresor” och ”Långsemestrar” införs och nu erbjuder Ölvemarks Holiday resor med avresor även under jan-mars, samt flertalet resor under huvudsäsong med reslängder på över två veckor.
Maxli Travel Group AB
Ölvemarks Holiday
Box 4012
Terminalgatan 10, Arlöv
SE-203 11 Malmö

Telefon 040-668 05 00

info@olvemarks.se